"ГРЕДА" - какви коли ни продават !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Re: "ГРЕДА" - какви коли ни продават !

Мнение от TheKiller » 22 Юли 2012, 19:40

sparky01 написа:Както каза колегата по-горе- докато има балъци ще има и тарикати...

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Тоя джамбаз те почва още от обявата, а нататък си представям за какво иде реч.
Не съм я гледал колата и не знам в какво състояние, прост обявата ми изскочи случайно. Обърнете внимание на описанието. :kuku:

Тая селска пръчка явно работи в някоя автокъща,много негови обяви съм засичал и съм се смял,аз само заради описанието не бих се обадил дори за тази кола :mhihi: :mhihi: :mhihi: :lol:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: E39 M57D30 ''00
Мечтае да кара: X5

Мнение от svetlio122 » 23 Юли 2012, 0:08

Ето какви коли ни продават.... чудех се при контакт и диагностика защо не светят всички лампи..

Изображение
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Юли 2012, 19:00

мда. няма лампа- няма проблем :mrgreen:

всъщност изобщо не е смешно ама...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 23 Юли 2012, 21:02

Е това с черното тиксо е стар трик. На повечето Е46 лампата за беговете е по този начин маскирана. А отстраняването на проблема струва стотинки ....
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 23 Юли 2012, 21:14

Мой познат си взе много скоро е-46 купе с 2,3мотор за 5к. лева. Колата е със скъсана хидравлична помпа, двата цилиндъра не работят(още не могат да открият проблема), трета скорост самоизключва и куп проблеми още. Накратко просто иска гледане. Методи е открил проблема още преди закупувате на автомобила, един тампон...., ще го смени и всичко е ок. Той просто показва наглостта на съвременния авто-търговец, готов на всичко за да удари джакпота...
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 23 Юли 2012, 21:53

Автотърговците са най-гнусната пасмина, поне много голяма част от тях. Понеже си търся жиб от известно време, та се нагледах на всякакви помии. Седят поне по трима глупака в повечето автокъщи и просто не им се продават коли. Шибаняците само си търсят балък, който да надхитрят и така да си вдигнат скапаното самочувствие. И като отида, се почват едни изцепки, едни суперлативи.....Другият вариант е да опоскат като пирани всичко от колата и след това каквото е останало да го продават. Гледам аз едно Паджеро тройка, добре изглеждащо на снимките и с горе долу средна цена. Отивам да го видя и....четири различни напълно износени гуми, на мястото на музиката стърчи дупка и отрязани с клещите кабели, третият ред седалки го няма. Викам ги помиите да го отключат и да запалим двигателя и ония идват с една количка с 4 акумулатора. И това преживях. Отваряме капака и гледам сложен някакъв монтански акумулатор. Е, да му еба майката, да не би да да са го купили от Германия с български акумулатор. Ама то щели да ми свалят от цената. Айде нема нужда, дръжте си го. Като гледам как всичко е опоскано, откъде да знам аз дали не са свалили и някоя биела или да са източили маслото и антифриза. Други пък са нов внос и не може да се изпробват, защото нямат транзитни номера. Ами намерете си бе да ви шибам в келешите. Да не искате да дам 18 бимбирици за нещо дето не мога да го изпробам дали може да вдигне поне 80. Имаше едни момчета дето си имаха оборотни транзитни номера и нямаше проблем, само дето нямаха това дето търся. Едни други джамбазета от Плеен Да Ге-то ми прилагат най-изтъркания номер. Още докато го гледах джипа, дойдоха още едни подставени прошляци да го купуват. Ама за съм бил дошъл пръв, та ако оставя капаро, печеля. Отделно да не говорим, че подставените лица пушеха цигари контрабнада незнайна марка от два лева и всичко по тях не струваш повече от 60 лева общо за двамата, заедно с часовниците , а са дошли да си купуват кола за 17 хиляди на обява, ама не ми се занимаваше. Добре. Давайте да го изпробваме. И докато го карах още двама се обаждат да питат за обявата. Ама ако оставя капаро, печеля. Жиба беше що годе добър, та викам колко капаро да оставя. Ами поне 50 лева :shock: :shock: :shock: Абе вие нормални ли сте бе, това е сделка за поне 16 хиляди, вие ми искате пари за някоко кутии цигари и два пакета семки. И разни подобни истории......
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 23 Юли 2012, 22:10

ukelichko написа:Автотърговците са най-гнусната пасмина, поне много голяма част от тях. Понеже си търся жиб от известно време, та се нагледах на всякакви помии. Седят поне по трима глупака в повечето автокъщи и просто не им се продават коли. Шибаняците само си търсят балък, който да надхитрят и така да си вдигнат скапаното самочувствие. И като отида, се почват едни изцепки, едни суперлативи.....Другият вариант е да опоскат като пирани всичко от колата и след това каквото е останало да го продават. Гледам аз едно Паджеро тройка, добре изглеждащо на снимките и с горе долу средна цена. Отивам да го видя и....четири различни напълно износени гуми, на мястото на музиката стърчи дупка и отрязани с клещите кабели, третият ред седалки го няма. Викам ги помиите да го отключат и да запалим двигателя и ония идват с една количка с 4 акумулатора. И това преживях. Отваряме капака и гледам сложен някакъв монтански акумулатор. Е, да му еба майката, да не би да да са го купили от Германия с български акумулатор. Ама то щели да ми свалят от цената. Айде нема нужда, дръжте си го. Като гледам как всичко е опоскано, откъде да знам аз дали не са свалили и някоя биела или да са източили маслото и антифриза. Други пък са нов внос и не може да се изпробват, защото нямат транзитни номера. Ами намерете си бе да ви шибам в келешите. Да не искате да дам 18 бимбирици за нещо дето не мога да го изпробам дали може да вдигне поне 80. Имаше едни момчета дето си имаха оборотни транзитни номера и нямаше проблем, само дето нямаха това дето търся. Едни други джамбазета от Плеен Да Ге-то ми прилагат най-изтъркания номер. Още докато го гледах джипа, дойдоха още едни подставени прошляци да го купуват. Ама за съм бил дошъл пръв, та ако оставя капаро, печеля. Отделно да не говорим, че подставените лица пушеха цигари контрабнада незнайна марка от два лева и всичко по тях не струваш повече от 60 лева общо за двамата, заедно с часовниците , а са дошли да си купуват кола за 17 хиляди на обява, ама не ми се занимаваше. Добре. Давайте да го изпробваме. И докато го карах още двама се обаждат да питат за обявата. Ама ако оставя капаро, печеля. Жиба беше що годе добър, та викам колко капаро да оставя. Ами поне 50 лева :shock: :shock: :shock: Абе вие нормални ли сте бе, това е сделка за поне 16 хиляди, вие ми искате пари за някоко кутии цигари и два пакета семки. И разни подобни истории......

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: класика
/// 6>4
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: E46 318i '02
Мечтае да кара: по хубави пътища!

Мнение от jgf » 24 Юли 2012, 11:09

Срам , не срам ще пиша и аз в тази тема за личния си опит:

Преди месец и малко си купувам е46 - автокъща Пловдив /няма да я споменавам/ -колата 6 /добре де поне 5,5/ - цената прилична , на външен вид ок, диагностика само грешка в датчик разпределителен вал - всмукателен и разбира се други , но много стари грешки.
И така ден по-късно съм собственик на въпросната кола с идеята за останалите ми пари да ги дам за няколко екстри като джанти 17" и мулти волан.
Смених масло, филтри и дойде време и на датчика .../става интересно/
В сервиза се оказа че датчика си е на място, просто букста която влиза в него е отрязана от кабела - хмммм, лошо./лошото не е в цената на буксата, а в това че е отрязана нарочно ?!?!?! /
Слагаме букса, кабел запояваме и пускаме и едно непрестанно цъкане /метал в метал/ от двигателя се появява. Ще се отваря двигател /капака де, засега/.
А вътре..... всички обтегчи и успокоители на веригата помляни - нови такива + смяна на вече смененото масло , сваляне на картер /да намерим всички пластмаси/, гарнитури и т.н.
бел.автор: следите ли как цифрата за ремонти нараства.
След цялата процедура всичко е сглобено ....., но цъкането остава, - на ново разглабяне , но този път по надълбоко - сваляне на валовете .... и някъде там на вала има едни пружинки /на всеки цилиндър по 2, номер 11 от схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AY71&mospid=47632&btnr=11_3176&hg=11&fg=25/ , та една от тях е половин /скъсана/ - смяна и на тях /сменят се комплект/.

И равносметка - две седмици колата в сервиз , джанти 17" и мулти волан засега няма да има /причините са ясни - части и труд/ и надежда че колата е ОК вече и няма други добре прикрити проблеми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 24 Юли 2012, 13:19

То за това ме разкараха до Враца да гледам перфектните ви кошници, ама не, тя е перфектна :mhihi: Само като ги видях и бегом към цивилизацията 150км на юг :mhihi:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 24 Юли 2012, 14:01

Аз затова коли от автокъщи или от хора дето внасят не ги погледам даже.Преди месец си купих трети по ред автомобил от частно лице.Както предишните и по тоя има известни забележки(нормално за личен ежедневен автомобил),но такива измами,ужасии и опасни изпълнения няма никъде по нито една от трите.Не знам...на мен ако ми се случи още със закупуването да се започне с неотложни ремонти сигурно бих й пуснал обявата и хич няма да се занимавам :roll:
Изображение
8.32

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 24 Юли 2012, 14:18

ukelichko написа:Автотърговците са най-гнусната пасмина, поне много голяма част от тях. Понеже си търся жиб от известно време, та се нагледах на всякакви помии. Седят поне по трима глупака в повечето автокъщи и просто не им се продават коли. Шибаняците само си търсят балък, който да надхитрят и така да си вдигнат скапаното самочувствие. И като отида, се почват едни изцепки, едни суперлативи.....Другият вариант е да опоскат като пирани всичко от колата и след това каквото е останало да го продават. Гледам аз едно Паджеро тройка, добре изглеждащо на снимките и с горе долу средна цена. Отивам да го видя и....четири различни напълно износени гуми, на мястото на музиката стърчи дупка и отрязани с клещите кабели, третият ред седалки го няма. Викам ги помиите да го отключат и да запалим двигателя и ония идват с една количка с 4 акумулатора. И това преживях. Отваряме капака и гледам сложен някакъв монтански акумулатор. Е, да му еба майката, да не би да да са го купили от Германия с български акумулатор. Ама то щели да ми свалят от цената. Айде нема нужда, дръжте си го. Като гледам как всичко е опоскано, откъде да знам аз дали не са свалили и някоя биела или да са източили маслото и антифриза. Други пък са нов внос и не може да се изпробват, защото нямат транзитни номера. Ами намерете си бе да ви шибам в келешите. Да не искате да дам 18 бимбирици за нещо дето не мога да го изпробам дали може да вдигне поне 80. Имаше едни момчета дето си имаха оборотни транзитни номера и нямаше проблем, само дето нямаха това дето търся. Едни други джамбазета от Плеен Да Ге-то ми прилагат най-изтъркания номер. Още докато го гледах джипа, дойдоха още едни подставени прошляци да го купуват. Ама за съм бил дошъл пръв, та ако оставя капаро, печеля. Отделно да не говорим, че подставените лица пушеха цигари контрабнада незнайна марка от два лева и всичко по тях не струваш повече от 60 лева общо за двамата, заедно с часовниците , а са дошли да си купуват кола за 17 хиляди на обява, ама не ми се занимаваше. Добре. Давайте да го изпробваме. И докато го карах още двама се обаждат да питат за обявата. Ама ако оставя капаро, печеля. Жиба беше що годе добър, та викам колко капаро да оставя. Ами поне 50 лева :shock: :shock: :shock: Абе вие нормални ли сте бе, това е сделка за поне 16 хиляди, вие ми искате пари за някоко кутии цигари и два пакета семки. И разни подобни истории......

Колега, къде в Плевен са ти прилагали тези стари обичаи?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 24 Юли 2012, 15:08

Projektzwo написа:
ukelichko написа:.....................

Колега, къде в Плевен са ти прилагали тези стари обичаи?

Не съм от Плевен и беше в началото на пролетта. Някъде в широк център по един баир, където имаше поне пет автокъщи една до друга. Гледах една ТЛК. Като цяло в Плевен и във Враца са най-хитрите и отракани автотърговци, което си е мое лично мнение. Разбира се изключвам Дупница и Пазарджик от класацията, защото като видя тези локации изобщо не се обаждам на обявата. В София и Стара Загора като че ли имат повече нюх към продажбата на автомобили. Но при положение, че се купуват най-прогнилите и издухани кенефи от Италия, шансът да се попадне на добра кола е минимален. А така наречените върнати от лизинг коли при дилърите са също големи кошници. И самото название върната от лизинг....за 8 годишна кола? Ами най-големите лизинги в България са пет години. И гаранция никаква. То на новите коли е проблем с гаранцията при дилърите, та камо ли на колите втора употреба. Като че ли шансът е да се вземе автомобил от заможен човек, на който му е писнало да го кара или да се отиде в чужбина и да се влезе в реномирана автокъща, на която собственикът не е леко мургав германец с мустаци и криви къси крака. Ама в такава автокъща цените предизвикват ефекта "УАУ".

:OT:
Ама и аз си изглеждам малко балък, та е нормално да ми прилагат такива номера. Нито съм остриган до кожа, нито съм як( да се разбира тлъст), нито ходя по официални мероприятия с анцунг с три канта и чантичка метната през рамо, нито говаря като батка. А откакто сложих и очила, направо придобих вид на класически баламурник. Като се гледам в огледалото, чак ми идва сам да се измамя.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 24 Юли 2012, 15:53

Нали ви е ясно, че колите нов внос се купуват ,щом пали :winky: Палиш-качваш на автовоза и слагаш 1000еуро отгоре :clap:

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 24 Юли 2012, 16:18

То и аз минала година към края си купих Сеат Ибиза 1.9 ТДИ 110 коня от Дупеница! Първоначално всичко ток и жица, върви та мачка само едно пукнато огледало и задна броня! Купих я и отидох да сменям ремъци и ролки, от там се почнаха бразилските сериали! Ремъци, ролки, масло (което си е консуматив), течна на масло от главата, сваляне, смяна на гумички, на повдигачи, шлайфане на главата щото е прегрявана, клапани Н75 за вакума към турбото и агр, турбото щото ядеше по 4 литра на 5к км, маркучи към турбото, кулер, съединител и пак си остана с проблем като я настъпиш забива муцуната :banghead: От Дупеница и дъвки няма си купя повече, че може и пломбите да ми се откъртят!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 24 Юли 2012, 17:24

Малко, по нагледно явно трябва да се обясни, но май няма да има смисъл, като гледам как се пише в темата. Това е съвсем обикновена кола, която няма нищо особено в нея, дизел от 99 година с стария двигател, която като пристигне в България струва 9000 лева, без печалба за някого, само кола и транспорт. Я кажете, кой българин ще плати за тази кола повече от 9000 лева? И колко струват подобни коли в България?
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-320d-109tkm-2-hand-recklinghausen/164632786.html?lang=en&pageNumber=2&__lp=4&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=7%2C8%2C9%2C10%2C11%2C12%2C13%2C14%2C15%2C56%2C72&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=1998-01-01&maxFirstRegistrationDate=2000-12-31&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&minMileage=80000&maxMileage=150000
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата