Колело с двигател - въпрос

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Колело с двигател - въпрос

Мнение от cod-cdbp » 23 Юли 2012, 1:15

Kroki написа:Че караш пиян колелото ли, КОЛЕЛОТО СИ остава колело, ако ще и реактивен двигател да му сложиш. :idea:

Даваш ми лоши идеи :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 23 Юли 2012, 1:51

И камион да буташ- пак нищо не могат да ти кажат :mhihi: Въпросът е какъв е кяра от бутането :dunno:
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Кораба Destiny
Детайли за колата: Alfa Romeo 156 Selespeed

Мнение от Stefan Caromov » 23 Юли 2012, 19:08

Ха ха ха ,баси ракетата. Но темата, все още остава отворена, ако не се иска книжка, може ли някой да даде цитат от закон , или наредба, с който да се пазя в случай на стоп палка.
Имам книжка, но не искам и да я губя вече , а в работата си пия ....
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от amneziac » 23 Юли 2012, 21:24

Stefan Caromov написа:Ха ха ха ,баси ракетата. Но темата, все още остава отворена, ако не се иска книжка, може ли някой да даде цитат от закон , или наредба, с който да се пазя в случай на стоп палка.

кажи какво работиш да почвам и аз :bowdown: :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 24 Юли 2012, 1:45

Stefan Caromov написа:Ха ха ха ,баси ракетата. Но темата, все още остава отворена, ако не се иска книжка, може ли някой да даде цитат от закон , или наредба, с който да се пазя в случай на стоп палка.

КоУега,наредбата ти я цитирах 4 мнения по-назад-НЕ се изисква регистрация на велосипеди с двигател.Щом няма регистрация не се изисква и книжка...
Изображение Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Кораба Destiny
Детайли за колата: Alfa Romeo 156 Selespeed

Мнение от Stefan Caromov » 24 Юли 2012, 10:28

Ясно ми е за регистрацията, но това, че не изисква регистрация, що трябва дазначи, че и сумпс не изисква ? Е това ми е притесненото...
Иначе от официалния сайт на moto room ми пратиха e-mail ,който гласеше горе долу това, че щом има педали и може да се придвижва с мускулна маса, както и факта, че не може да се регистрира, значи, че не отговаря на изискванията на ЗДП, тоест не попада под този аршин. И може да се кара без никакви документи
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 24 Юли 2012, 12:28

Ами като няма регистрация не спада към никоя категория МПС...тоест не е МПС,а като начало по спомени СУМПС е свидетество за управление на МПС.Това че си участник в движението не значи,че трябва да имаш книжка.
НО ако идеята ти е да си бръмчиш пиян на мотика и никой нищо да не може да ти каже,по закон няма да стане,защото
(3) (Нова - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) На водача на пътно превозно средство е забранено:
1. да управлява пътно превозно средство под въздействие на алкохол, наркотици или други упойващи вещества;

а колелото си спада към ППС.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 24 Юли 2012, 12:43

zzuzi написа:Ами като няма регистрация не спада към никоя категория МПС...тоест не е МПС,а като начало по спомени СУМПС е свидетество за управление на МПС.Това че си участник в движението не значи,че трябва да имаш книжка.
НО ако идеята ти е да си бръмчиш пиян на мотика и никой нищо да не може да ти каже,по закон няма да стане,защото
(3) (Нова - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) На водача на пътно превозно средство е забранено:
1. да управлява пътно превозно средство под въздействие на алкохол, наркотици или други упойващи вещества;

а колелото си спада към ППС.

И в случая, че карам пиян колело, но нямам книжка, или не я нося със себе си, какво се случва? :roll:
Административен акт ли ?
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата