нови цени на горивата
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: нови цени на горивата
flame написа:Пък тва последното малко преувеличено ми се вижда
ако колегата живее в БГ аз не виждам нищо преувеличено

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
K_Ilkov написа:flame написа:Пък тва последното малко преувеличено ми се вижда
То по тази логика и в САЩ има мутри и олигарси

Ама хайде вижте в Русия за какво става въпрос преди да правите велики заключения

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
flame написа:K_Ilkov написа:flame написа:Пък тва последното малко преувеличено ми се вижда
То по тази логика и в САЩ има мутри и олигарси![]()
Ама хайде вижте в Русия за какво става въпрос преди да правите велики заключения
достатъчно

ние сме като САЩ
и трябва да ме грее, че има и по-зле от нас
виж Северна Корея там ако не плачеш за вожда си аут - значи сме си екстра

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
флейм, Всяка фирма ... особенно голямо дружество 'АД' декларира приходи, детайлно. Приходите на въпросното дружество са най-високи спрямо останалите за България .. въпреки своите рекордни приходи се отчита, че разходите са повече. Кратко и ясно. Следствие на което Лукойл не плаща данък печалба ... излиза, че няма такава защото с разходите са назад. Дали е така, оставам сам всеки да прецени. Кой може да спре това .. ами НАП, що не го прави ? Защото се опита и удари на камък. Защо това ? Защото евродоклада показа каква съдебна система имаме.
Преувеличил ?
Точно това пък го написах много смекчено. Нали сме в ЕС .. да не се сравняваме с Русия ? Да се сравяваме примерно с Литва.
Преувеличил ?

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
armagedon_762002 написа:Boyadjiev написа:Заплатите са ниски, не бензина скъп... На Esso-то до мен цените са по 1.35gpb за литърДа не говорим че Шела е още по-скъп... И да, преди всеки уикенд вдигат цените с по 4-5 пенса и в понеделник го намаляват...
Живи и здрави по-високи заплати и всичко ще е добре...
на Шел зареждах вчера на1.289 gpbexotique написа:Само тук цената на дизела е по-висока от цената на бензина
а тук въобще не си прав
иначе и според мен проблемът е по скоро в ниският стандарт и смешните заплати в БГ
Уцелил си, днес нафтатя е даже 1.39, може и заради морето да е

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Уоуууу!
Преди час и половина, министър Делян Добрев и Валентив Златев с екипите си са имали съвещание, на което са договорили смъкване до два-три дни на дизелът със 7 стотинки и 4 стотинки за бензина, въпреки че Лукойл работи на загуба и това още повече щяло да съсипе компанията

Преди час и половина, министър Делян Добрев и Валентив Златев с екипите си са имали съвещание, на което са договорили смъкване до два-три дни на дизелът със 7 стотинки и 4 стотинки за бензина, въпреки че Лукойл работи на загуба и това още повече щяло да съсипе компанията

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- mejdupraznika
- Потребител
-
- Кара: 4

Демирев написа:Уоуууу!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Наистина започнаха да се подиграват с нас.

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Демирев написа:Уоуууу!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
щом работят на загуба, да затварят кепенцата, да обявяват несъстоятелност и да преотстъпват терена на някой друг. Вече почват да ми стават смешни. А от друга страна, щом държавата иска да има контрол върху частния бизнес, да вземе да ги натисне с по още 20ст. надолу да свалят....
Въртят, сучат и накрая нищо.
А има един "феномен" между другото, миналата седмица, в рамките на 2 часа, две бензиностации "Лукойл" /едната в Люлин преди тунела и другата на изхода на София посока Калотина/ продаваха дизелът с разлика в цените от порядъка на 2-3 ст.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5008131
Е това вече е прекалено!Направо ни се присмиват тия и се подиграват със нас!Вдигнаха цените със 20ст. а сега щели да ги свалят със 4-7ст
П.П.А сега погледнах сайта на ЛУКОИЛ и пак не са ги свалили със обещаното бензина е със 3ст. а дизела със 4ст. по надолу правят ни на маймуни
Е това вече е прекалено!Направо ни се присмиват тия и се подиграват със нас!Вдигнаха цените със 20ст. а сега щели да ги свалят със 4-7ст

П.П.А сега погледнах сайта на ЛУКОИЛ и пак не са ги свалили със обещаното бензина е със 3ст. а дизела със 4ст. по надолу правят ни на маймуни

Гледам има хора, които са недоволни като се вдигнат цените с малко. Може.
Има и хора, които са недоволни, когато скокът е голям. Резонно.
Но има хора, които са недоволни, че цените падат, защото преди това се били вдигнали.
Същите тези хора вероятно щяха да са недоволни ако цените бяха едни и същи во веки веков, защото са високи, а пък нашите доходи...
Същите тези хора вероятно ще са доволни само ако цената на горивата никога не се е вдигала, а само е падала.
Евала, икономическа мисъл! Колега ukelichko, моля те да добавиш нова точка в предизборната си платформа!
Има и хора, които са недоволни, когато скокът е голям. Резонно.
Но има хора, които са недоволни, че цените падат, защото преди това се били вдигнали.
Същите тези хора вероятно щяха да са недоволни ако цените бяха едни и същи во веки веков, защото са високи, а пък нашите доходи...
Същите тези хора вероятно ще са доволни само ако цената на горивата никога не се е вдигала, а само е падала.
Евала, икономическа мисъл! Колега ukelichko, моля те да добавиш нова точка в предизборната си платформа!
ukelichko написа:Нееееее, гласувайте за мен. Само аз мога да ви оправя. Ще построя заводи за тежко машиностроене и ще има работа за всички. Където трябва да има 10 работника аз ще назнача 50, та да могат да идват през ден на работа. Ще намеря пазари в Зимбабве и Кения за продукцията, така няма да се налага да се работи прецизно и качествено и ще бъде супер. Разбира се ще премахна закона за тютюнопушенето, та да можете да си пушите спокойно в болниците, бензиностанциите и административните сгради. Ще премахна всички данъци, прегледи и други такси от автомобилите, та да може още повече да се зарине с всякакви дараци по улиците. На всички висшисти ще намеря работа направо в бордовете на заводите, на поне един милион годишно, защото са завършили висше. Ще направя и реформа в здравеопазването, та на всеки гражданин по дефолт ще му се полагат по два месеца болнични, като се умори от работа. Ще премахна всякакви закони които ограничават кражбите от работното място и държавата, за да можете да си вземате колкото и каквото ви трябва. Земеделието...Ето това е моят приоритет. Такива субсидии ще давам, че всеки който насади половин декар жито или завъди три кокошки ще бъде милионер. Образованието. Там също ще направя реформа. Задължително ще се изучава творчеството на телевизия Планета. Без мобилен телефон и ако не е махмурлия от снощи, никой от големите класове няма да се пуска в час. Банките ще бъдат принудени да дават кредити без лихва на работните граждани, които нямат какво да ядат, та поне да могат да си накупят по три коли и 6 плазми, защото тези вещи им се полагат по рождение. И всеки от провинцията, който получава поне по 200 лева заплата ще получи кредит за да купи апартамент 150 квадрата в Лозенец за детето. А като не може да си погасява вноските, ще му се опрости кредита. Ако гласувате за мен всеки ще живее един нормален живот по българските стандарти. Ще има поне по две коли, едната спортна кабрио, другата премиум лимузина от престижна марка, поне по два пъти в годината ще може да ходи на почивка в чужбина, никой няма да плаща каквито и да било данъци и всеки ще ходи на работа само когато му се работи, но ще получава добра заплата - около 15 хиляди евра на месец (нали толкова беше една нормална заплата в Германия)![]()
![]()
![]()
- D_I_V_A_K_A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: го полека..
Ииии пак нагоре до кога така
бензин 2.70
дизел 2.67
газ 1.23

бензин 2.70
дизел 2.67
газ 1.23
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Вчера заредих на ЕКО срещу Макдоналдса на околовръстното на 2,72
Сега казаха, че поскъпването било заради вдигането на цената на петрола от миналата седмица. Ама като падне петрола, да знаете, че цената му не оказва, чак толкова съществено влияние върху цената на колонката
Ама каквото и да си пишем все тая. Най-много да ни поолекне като теглим две майни на лук-овете, ама луковите глави сме ние.

Сега казаха, че поскъпването било заради вдигането на цената на петрола от миналата седмица. Ама като падне петрола, да знаете, че цената му не оказва, чак толкова съществено влияние върху цената на колонката

Ама каквото и да си пишем все тая. Най-много да ни поолекне като теглим две майни на лук-овете, ама луковите глави сме ние.
- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
- Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио
за цената на горивото то е ясно ,че се вдига с по 7-8 ст. на месец а пада с по 2
.Но много се нерва като някой каже аз карам с качествено гориво в порядъка на цена от 2.80 като обикновеното е 2.60.на пръв поглед нищо не са тези 20ст. уш за качествен бензин,но като погледнеш реално няма смисъл.Работил съм на бензиностанция шел и как процедират там.Идва горивото от рафинерия на лукоил ,което предварително е дозирано с добавката за икономия и тем подобни глупости(визирам 95 и 95 випалър),нашата бензиностанция беше малка и не предлагаха (както викаха циганите)реджин
.както и да е идва тира с горивото и се отварят тръбите за пълнене ,след което се сипва първо обикновен 95 в резервоара и след това в другия резервоар в които седи випалъра се налива допълнително добавка в повече за икономя.иначе горивото е едно и също .Колкото и пъти да съм сипвал в който и шел да е не иска да върви тази кола.не съм пробвал рейсинга ,но до колкото мангалите разправят колите им политали с него(ставали като самулиод
). само дизела е по качествен и се усещала разлика във всичко,поне така разправяха тираджийте които идваха при нас.Та затова че няма смисъл да се нахвърляте на скъпото (визирам тези който са патрони като мен и карат само на бензин),сега ако имате газова малко по така седят неща.Еми общо взето това са нещата в шела относно качеството на горивото,но сигурно го правят и на другите места по този начин.Имаме в Пловдив една бензиностанция (хаджията груево)от която съм много доволен.като и сипа на мойта красавица 95 обикновен полита,а разлиакта в цената от другите бенз. е 2-3 ст. нагоре.Но станах клиент на ЛУКОИЛ само заради това ,че имам карта с отстъпка .все пак на литър 5 ст са си 5
.

може всичко да е ,да ама не е бмв 

- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Въпрос, зададен на един руски икономист: "Защо растат цените". Отговора беше: "Ами защото плащате".
Единственият ефективен начин на протест е да не зареждаме. Като изключим бизнеса, всички можем няколко месеца да не си караме колите - ето това е протест. След като оборота им падне значително, от там и печалбата, от Лукойл ще се замислят и няма да работят с огромния процент печалба, както в момента. Но докато всички се възмущават само по форумите, или 100-200 коли излязат по улиците със стикери да "протестират", потребявайки реално в момента - няма да има никаква промяна.
Единственият ефективен начин на протест е да не зареждаме. Като изключим бизнеса, всички можем няколко месеца да не си караме колите - ето това е протест. След като оборота им падне значително, от там и печалбата, от Лукойл ще се замислят и няма да работят с огромния процент печалба, както в момента. Но докато всички се възмущават само по форумите, или 100-200 коли излязат по улиците със стикери да "протестират", потребявайки реално в момента - няма да има никаква промяна.