Отстоявате ли си правата?
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Отстоявате ли си правата?
Здравейте колеги, пускам тази тема в следствие на това как братушките се държат пред органите на реда и как отстояват позицията си в рамките на закона! Гледах няколко клипа в които милиционерите се опитват всячески да озопачът фактите и да те изкарат виновен и да ти напишат акт! Тук в България нещата не стоят по различно и всички знаем как се залагат по храсти, правят си капани с тази разлика, че братушките законно се противопоставят на този вид пройзвол! Интересно ми е вие дали отстоявате позицията си и въобще знаете ли законите на България. Надявам се да се получи поучителна тема с реални примери!
Ето няколко клипа от Русия:

Последна промяна Веселин|Василев на 25 Юли 2012, 11:37, променена общо 1 път
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Re: Отстоявате ли си правата!
В рускоговорящите републики открай време имат навика шоферите да си имат камера постоянно снимаща докато автомобила е в движение.Затова и масово клиповете в тубата показващи случайно заснети инциденти са от там.От известно време и аз съм си сложил такава.НЕ само заради нагли катаджии ,но виждайки че нещо снима в лицето му и най-корумпирания се възпира от нахални методи.А и не е незаконно в БГ да имаш монтирано видеозаписващо устройство.
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Да,ама е незаконно да записваш някой без специален стикер и без негово разрешение да го покажеш публично.
Да ... остава ми едно нещо само, за което не съм си потърсила правата.

Много като тебе вече плакаха ...
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
Ronka написа:Да,ама е незаконно да записваш някой без специален стикер и без негово разрешение да го покажеш публично.
Както казва руснака, записвам себе си!

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
Колега, объркАл си се нещо в случая. Доколкото ми е известно става дума за група зевзеци, които се занимават с такива неща. И тва изобщо не е представителна извадка за руското население.
Да бяхте качили клипове от Западна Европа или пък САЩ - бива - ама от Русия, където за неправилно дишане пращат в Сибир...

Да бяхте качили клипове от Западна Европа или пък САЩ - бива - ама от Русия, където за неправилно дишане пращат в Сибир...

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
flame написа:Колега, объркАл си се нещо в случая. Доколкото ми е известно става дума за група зевзеци, които се занимават с такива неща. И тва изобщо не е представителна извадка за руското население.![]()
Колега май визираш СтопХам, ама не става въпрос за тези зевзеци.

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
Ето още един който ги направи да изглеждат тъпи:
http://www.youtube.com/watch?v=mHuP0JM6 ... re=related
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
deyan-enchev написа:
http://www.youtube.com/watch?v=FCZB-k4j ... re=related
В началото каза най-правилното нещо: "Ignorance of the law is not an excuse" - " Незнанието на правото не е извинение"
Няма как хора, невежи до n-та степен да могат да отстоят правата си. Според мен, ако повечето хора знаеха как, и отстояваха правата си, то и органите на МВР и Стефан Стамболов (20лв) нямаше да са толкова нагли, защото щяха малко или много да се се опатили от хора,като този по-горе в клиповете. Аз си ги отстоявам всеки път като са погазени. Последиците не винаги са като на клиповете, а по-скоро жалби, съдилища... Но факта е, че нямам изгубени контролни точки (аз не съм и голям нарушител, де) но най-важното - нямам и загубени банкноти

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Ronka написа:Да,ама е незаконно да записваш някой без специален стикер и без негово разрешение да го покажеш публично.
Тц,аз записвам собствения си маршрут,колата ми е частна и не е такси, да не е магазин,банка,дискотека или друго обществено заведение че да си лепа стикери че обекта е под видеонаблюдение.Още малко и от нас да си махна камерите чрез които и онлайн си следя какво става в частния ми дом,а?????Четете малко наистина тея закони и правила.
Пак казвам-чудесна работа върши обектива видян от длъжностно лице.
- Petrolhead
- Потребител
-
Re: Отстоявате ли си правата?
z
Последна промяна Petrolhead на 11 Юли 2022, 10:45, променена общо 1 път
Къде толкова спорове намерихте с полицаите. Колко често Ви се случва да Ви спрат и да Ви обвиняват в нарушение, което НЕ сте извършили ??? На мен само веднъж ми се е случвало през живота, но явно и на КАТ-аджията му се беше привидяло защото после ме пусна да си ходя. Обвини ме, че съм говорил по телефона а аз му обясних, че няма как защото телефона ми е в дънките
но мина бързо и безболезнено. Всъщност сега се сещам, че ми каза, че какво като единия телефон ми бил в дънките, ТОЙ имал 2-3 телефона. Аз му отговорих с усмивка, че нямам достатъчно пари, за да издържам 3 телефона 

- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
Понеже за пример за отстояване на права са дадени руснаците ще споделя собствените си впечатления за руснаците от досега, който съм имал с такива. Руснака е много смел и много здрав физически без значение възраст, ръст, тегло. Тези техни черти в комбинация със среща с орган на властта, често пъти води до челен сблъсък, като добавиш и милионите единици леко стрелково оръжие което е в оборот в Русия, мога да кажа, че милиционерчето като цяло си наляга парцала и не се ежи много много щото често им шокат канчетата /
/ и обратно и гледат да разрешат нещата благоприятно и за двете страни . Като цяло са си създали една среда в която си имат респект едни на други.
Докато тука ние сме еб@ти страхливите мишленца...............

Докато тука ние сме еб@ти страхливите мишленца...............
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Нещата са взаимни. От една страна полицаите се държат като измекяри и се опитват всячески да изкарат от теб 20 лева. От друга страна ние не си знаем правата и отговорностите и в резултат и двете страни са недоволни.
Ако полицаите се държат "по устав" и си изпълняват задълженията съвестно, без да обръщат внимание на подмятанията "какво можем да направим", хората ще ги уважават много повече. Обаче те правят точно обратното - спират те по някакъв повод и започват да търсят за какво друго да се хванат, само и само да изкарат 20 лева.
Имах случай на магистралата за Пловдив - карам с около 150 км/ч. След завоя виждам патрулка под странен ъгъл на сянка лееко зад мантинелата. Изскача един отвътре и почва да маха. Съответно заради изненадата и скоростта успявам да спра някъде след 200 метра (нямах и намерение да си кривя дисковете, за да им спирам бързо). Спирам на място, гася мотора, отварям прозореца и чакам (движението на заден ход по магистрала е забранено, забранено е също да излизаш от колата преди идването на полицая, двигателят след спирането ви трябва да е изгасен). Отне му време, но дойде - гледа, проверява, умува вика айде с мен при патрулката. Айде.
Отиваме там. От патрулката другият ми показва радар, като скоростта е само на малкия дисплей - тоест няма как да е запаметена - класически начин да изкарат 20 лева. Викат - виж с колко кара. Викам може и с толкова да е, но според мен беше по-бързо. Викам досега скоростта все съм си я виждал на големия дисплей, защо я няма? Почнаха се едни обяснения, то днес е празник, айде да го пуснем алабала страшни локуми. Тръгнах си със забележката - карай по-бавно, че не сме само ние на магистралата днес
.
Това е само един от многото де
Ако полицаите се държат "по устав" и си изпълняват задълженията съвестно, без да обръщат внимание на подмятанията "какво можем да направим", хората ще ги уважават много повече. Обаче те правят точно обратното - спират те по някакъв повод и започват да търсят за какво друго да се хванат, само и само да изкарат 20 лева.
Имах случай на магистралата за Пловдив - карам с около 150 км/ч. След завоя виждам патрулка под странен ъгъл на сянка лееко зад мантинелата. Изскача един отвътре и почва да маха. Съответно заради изненадата и скоростта успявам да спра някъде след 200 метра (нямах и намерение да си кривя дисковете, за да им спирам бързо). Спирам на място, гася мотора, отварям прозореца и чакам (движението на заден ход по магистрала е забранено, забранено е също да излизаш от колата преди идването на полицая, двигателят след спирането ви трябва да е изгасен). Отне му време, но дойде - гледа, проверява, умува вика айде с мен при патрулката. Айде.
Отиваме там. От патрулката другият ми показва радар, като скоростта е само на малкия дисплей - тоест няма как да е запаметена - класически начин да изкарат 20 лева. Викат - виж с колко кара. Викам може и с толкова да е, но според мен беше по-бързо. Викам досега скоростта все съм си я виждал на големия дисплей, защо я няма? Почнаха се едни обяснения, то днес е празник, айде да го пуснем алабала страшни локуми. Тръгнах си със забележката - карай по-бавно, че не сме само ние на магистралата днес

Това е само един от многото де

Touring & windsurf club
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
Хммм не трябва ли "Автомобилна администрация" или "Министерство на регионалното развитие и благоустройсво" или "МВР" да обновяват закона за движение по пътищата при приематено на нов закон от ония пцовиси, че не намирам актуален такъв?
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2