Докладът на ЕС за България
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Re: Докладът на ЕС за България
flame написа:Който "очерня днешните управляващи" е "глупав" -> това, викаш, е ценност?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Аз лично се опитвам да се доближа до манталитета на западняците, които преди да хвърлят камъка мислят какво ще стане след това![]()
Иначе хората, които мислят, правят трезва преценка на дадена ситуация - изкарват плюсовете и минусите и накрая теглят чертата и правят прогноза за крайния резултат.
А простите селтаци хващат де що има минуси на тоя свят (дори да не се отнасят за конкретната ситуация) и без да отчетат плюсовете почват да плюят поголовно. Или обратното.
Доста са ти плоски подмятанията.
Нито камъни съм хвърлял, нито съм величал някого.
Просто когато считам нещо за неправилно си казвам мнението, дори и да е сътворено от твоите любими герои Бойко и Цецо.
Изглежда обаче, че за хората като теб, за които тия двамата са безгрешни, единствени и велики, тези които имат различно мнение, са "прости селтаци".
Това обаче не допринася за смислената дискусия в темата, не мислиш ли?
Touring & windsurf club
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
flame,изобщо не ти знам формулата за пресмятане на плюсове и минуси,но със сигурност минусите са много повече.
Ае кажи ми ти помниш ли по-голяма мизерия от сегашната?
Помниш ли кога бензина беше 2.00 през 2007-ма
Айде кажи ми защо преди няколко дни той отново скочи с 5ст. - защо?Каква е причината?
Никой не казва,никой не дава обяснения,вдигат си цените и тва е.
Барела в момента е $80!
За справка 2007-ма барела беше стигнал много по висока цифра около $130 за барел!
Пак питам по-голяма мизерия помниш ли?
Изливат се милиони в асфалт,а народа умира от глад.
Всеки месец нещо скача,този беше електроенергията.
Единствено заплатите не мърдат.
Дори няма изготвен план за тях.Поне не съм чул такъв.Това си е варващина!
От два месеца съм на хляб и вода щото немога да си платя семестъра,после ме чакат още толкова щото да си платя английския,после идва реда на данъци и застраховки!
После следващата година пак от начало.
Но.... още няколко годингки и много им здраве на българските олигарси!!!
Помниш ли кога бензина беше 2.00 през 2007-ма
Айде кажи ми защо преди няколко дни той отново скочи с 5ст. - защо?Каква е причината?
Никой не казва,никой не дава обяснения,вдигат си цените и тва е.
Барела в момента е $80!
За справка 2007-ма барела беше стигнал много по висока цифра около $130 за барел!
Пак питам по-голяма мизерия помниш ли?
Изливат се милиони в асфалт,а народа умира от глад.
Всеки месец нещо скача,този беше електроенергията.
Единствено заплатите не мърдат.
Дори няма изготвен план за тях.Поне не съм чул такъв.Това си е варващина!
От два месеца съм на хляб и вода щото немога да си платя семестъра,после ме чакат още толкова щото да си платя английския,после идва реда на данъци и застраховки!
После следващата година пак от начало.
Но.... още няколко годингки и много им здраве на българските олигарси!!!

Georgieff написа:flame написа:Който "очерня днешните управляващи" е "глупав" -> това, викаш, е ценност?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Аз лично се опитвам да се доближа до манталитета на западняците, които преди да хвърлят камъка мислят какво ще стане след това![]()
Иначе хората, които мислят, правят трезва преценка на дадена ситуация - изкарват плюсовете и минусите и накрая теглят чертата и правят прогноза за крайния резултат.
А простите селтаци хващат де що има минуси на тоя свят (дори да не се отнасят за конкретната ситуация) и без да отчетат плюсовете почват да плюят поголовно. Или обратното.
Доста са ти плоски подмятанията.
Нито камъни съм хвърлял, нито съм величал някого.
Просто когато считам нещо за неправилно си казвам мнението, дори и да е сътворено от твоите любими герои Бойко и Цецо.
Изглежда обаче, че за хората като теб, за които тия двамата са безгрешни, единствени и велики, тези които имат различно мнение, са "прости селтаци".
Това обаче не допринася за смислената дискусия в темата, не мислиш ли?
Че кой е казал, че си хвърлял камъни или си величал някой?!

Просто се опитах да очертая ПРИНЦИПНО двете крайности - "интелигентни" (тия, които се опитват да мислят, най-общо казано) и "прости" (тия, които не обичат да мислят)

Ти ако нещо не си съгласен с класификацията - кажи да видим къде бъркам

Иначе за мнението ти нямам нищо против да го казваш - свободата на словото е един от стожерите на демокрацията

А специално за мен - Бойко и Цецо съмсем не са ми любими герои

А простите селтаци според мен не са тия, които не смятат горните "любими герои" за безгрешни, единствени и велики - а тия, които правят простотии без да му мислят

Binev_OuT написа:flame,изобщо не ти знам формулата за пресмятане на плюсове и минуси,но със сигурност минусите са много повече.
За плюсовете и минусите - зависи от гледната точка, но за по-голямата част от хората минусите са повече, няма какво да си кривя душата...
А за мизерия като говориш - помниш ли жанвиденовата зима през 1996? Аз през живота си по-голяма не помня...
Нали си голям оптимист, защо гледаш и сравняваш с преди, че и къде ни върна при Жан?! Някой като не си свърши работата трябва да си ходи! Б.и Ц. трябваха отдавна да са си подали оставките, но думата достойнство я няма в речника им.
Какви плюсове, какви минуси?! Тъпчем на едно място, че и по зле става. Мани ти такова управление проба, грешка и да се оплакваме за собствената си некадърност с предните управи.
Ето ти го разграничението плюсовете са за тия във властта, а минусите са за обикновените хора.
Какви плюсове, какви минуси?! Тъпчем на едно място, че и по зле става. Мани ти такова управление проба, грешка и да се оплакваме за собствената си некадърност с предните управи.
Ето ти го разграничението плюсовете са за тия във властта, а минусите са за обикновените хора.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
За Жан Виденов не помня,но защо трябва да сравняваме лошото.Ся като е по-добре от 97-ма значи сме цвете ...
Започвам да си мисля,че онова за масонския договор е вярно.Първо държавата трябва да стане с популация не повече от пет милиона и чак тогава ще започне нещо да се развива в нея.
Само се замислете за договорите на държавните университети.
Изпращат български студенти да учат в други държави,при което е ясно,че минимална част от тези студенти ще се завърнат
Вместо да се опитват да запазват младите хора тук,те направо ги гонят
Започвам да си мисля,че онова за масонския договор е вярно.Първо държавата трябва да стане с популация не повече от пет милиона и чак тогава ще започне нещо да се развива в нея.
Само се замислете за договорите на държавните университети.
Изпращат български студенти да учат в други държави,при което е ясно,че минимална част от тези студенти ще се завърнат

Вместо да се опитват да запазват младите хора тук,те направо ги гонят

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
flame написа:А простите селтаци според мен не са тия, които не смятат горните "любими герои" за безгрешни, единствени и велики - а тия, които правят простотии без да му мислят
Цецо Физкултурата може да оглави класацията по простотия. Вземи само последното му поръчение, в резултат на което едни от големите дилъри на дрога в София ще излязат от ареста. Само за да си "върне" на някой, който си позволи да заяви публично, че той лъже.
За тези три години се случиха и положителни неща, но пълното безхаберие и откровената мутренска простотия и наглост (лобизъм е доста мека дума) ми идват малко прекалено. Както и на други хора, позволили си да се изкажат в темата.
И понеже говорим тук за доклада, а той е на тема "Правосъдие и вътрешни работи", все още съм на мнение, че нещата там са обективни и верни, просто са написани малко по-дипломатично, отколкото хора с тяхното образователно ниво (на Б и Ц) могат да разбират.
За три години можеха да се направят реформи, които сега вече да дават резултат, а не сега тепърва да търсим с кой да се оправдаваме.
Touring & windsurf club
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
А най-тъпото е, че всичко в България се прави в името на "добрия доклад" Напъните са не за да живеят хората все по-добре и по-добре, а да се харесаме на Европата, да ни похвалят оттам. Галиба не отиде Бойко Борисов спешно в Брюксел, за среща с Барозу и Ван Ромпой, точно в навечерието на доклада? Някой предполага ли за какво са си приказвали? Аз имам версия. Да смекчат доклада. И друга версия имам. Бойко Борисов май е неприятно изненадан от съдържанието и езика на доклада, който е обективен. И затуй са тез напъни и тез хвалби, даже на черното, бяло се казва, ама то и кой ли вече различава черно от бяло? Та така, важното е да се харесаме на чужденците, ето затова няма никакви истински и дълбоки реформи, които да променят из основи живота в България. Сичко се прави повърхностно, замазано и лакирано, за пред хората. Медиите услужливо слугуват, населението величае простотията и не се вглежда критично в нея, не я порицава. Крадците са героите на нашето време, еле как го ублажаваха оня дето задигна 1,5 млн. Варосани гробници сме ние, да ползвам един библейски израз.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Elesar74 написа:Напъните са не за да живеят хората все по-добре и по-добре, а да се харесаме на Европата, да ни похвалят оттам.
Но "харесването" на Европата е правопропорционално на "по-добре-то" у нас - както и обратното!

Те сега какви магарии правят - то ако не беше Европата да ни бута напред като ни критикува и напътства... направо не ми се мисли!

38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3