Рекордно поскъпване на хляб, месо и млечни продукти наесен
Модератор: Общи модератори
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Рекордно поскъпване на хляб, месо и млечни продукти наесен
Тъкмо изгледах Новините на Нова тв. и гърмят всички производители на основни храни как не издържат на поскъпналия дизел - ток и газ.
Хлябът щял да скочи над 2 лв. септември, а месото и всички месни продукти с над 40%.
Млекопроизводители също ще вдигат цени наесен.
Цените може да бъдат вдигнати и още повече заради скъпите транспортни разходи, ако се вдигне дизела до 3 лева, колкото се очаква да стигне късната есен.
Хлябът щял да скочи над 2 лв. септември, а месото и всички месни продукти с над 40%.
Млекопроизводители също ще вдигат цени наесен.
Цените може да бъдат вдигнати и още повече заради скъпите транспортни разходи, ако се вдигне дизела до 3 лева, колкото се очаква да стигне късната есен.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- mejdupraznika
- Потребител
-
- Кара: 4
Re: Рекордно поскъпване на хляб, месо и млечни продукти наес
Хляба иди ела, ама месото
=. 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Винаги ми е било интересно как като поскъпне тока с 13%, нафтата пак с толкова, а двете заедно правят да речем 10% от стойността на хляба или месото как то изведнъж трябва да поскъпне с 40%?
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
То сега месото по магазините мирише на мърша...пък след 40% увеличение и червей ще тръгнат по него.
Но пък какво им пречи да го вдигнат, даже и с 100% ако искат

Но пък какво им пречи да го вдигнат, даже и с 100% ако искат

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Е добре де, нали тва сеа е най-добрата реколта от пшеница от нз си колко си колко години!?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Petrolhead
- Потребител
-
z
Последна промяна Petrolhead на 11 Юли 2022, 10:45, променена общо 1 път
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Kroki написа:Е добре де, нали тва сеа е най-добрата реколта от пшеница от нз си колко си колко години!?
възможно е,но сметни разликата в горивата при 2.70 и 3лв за комбайни и трактори за прибиране,фадроми и камиони за превоз и т.н и ще ти стане ясно...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Не бъркайте реколтата от пшеница в БГ с цените на хляба в БГ.
Да уточня какво имам предвид.
Първо пшеницата не навсякъде е добра в България, да по-добра е от много предни години, но не е чак толкова върховна колкото я изкарват. Говорих вчера с няколко превозвача каращи точно тая пшеница.
Второ, 90% от Българската пшеница заминава в посока пристанищата, и се изнася извън граница. Т.е. хубавата си наша се продава, вкарва се чужда евтина и лоша.
Дори фуражни зърна. С тях се прави СКЪПИЯ хляб, който е СКЪП под предтекст, че нашата пшеница е уникална.
С по-малко думи: Направи се фалшив ПР на нашенската пшеница, която бива изнасяна, и се внася снотана - за която НИЕ плащаме висока цена.
Преценете сами кой печели .
Първо пшеницата не навсякъде е добра в България, да по-добра е от много предни години, но не е чак толкова върховна колкото я изкарват. Говорих вчера с няколко превозвача каращи точно тая пшеница.
Второ, 90% от Българската пшеница заминава в посока пристанищата, и се изнася извън граница. Т.е. хубавата си наша се продава, вкарва се чужда евтина и лоша.
Дори фуражни зърна. С тях се прави СКЪПИЯ хляб, който е СКЪП под предтекст, че нашата пшеница е уникална.
С по-малко думи: Направи се фалшив ПР на нашенската пшеница, която бива изнасяна, и се внася снотана - за която НИЕ плащаме висока цена.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
bum_bum написа:Винаги ми е било интересно как като поскъпне тока с 13%, нафтата пак с толкова, а двете заедно правят да речем 10% от стойността на хляба или месото как то изведнъж трябва да поскъпне с 40%?
+1
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
bum_bum написа:Винаги ми е било интересно как като поскъпне тока с 13%, нафтата пак с толкова, а двете заедно правят да речем 10% от стойността на хляба или месото как то изведнъж трябва да поскъпне с 40%?

Пък и сме отворен пазар - ако вдигнат БГ луканката - ще мааме унгарски (или друг) салам

Така, че тия производители само си правят устата според мен

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
deyan-enchev написа:Не бъркайте реколтата от пшеница в БГ с цените на хляба в БГ.

Абе деба, на тия горива няма ли да им намалят акциза ли, данъка ли дето го иска държавата и да дойдат на некви нормални цени. НО те пак няма да намалят останалите работи де..

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Не че съм пристрастен, ама кво общо има зърнопроизводителя....продава си продукцията. Хлебопроизводителя няма как да я купи. А на вън цената е по-добра. Примерно в полша хлебна е 460лв/тон, тук 300-350 лв. Много ясно, че ще се изнася.
И миналата година тук се продаваше на 400-450, сега е на 300 - 350. А и не винаги фуражната е по -евтина от хлебната и т.н...
Т.е. цената на реколтата не се определя от цената на горивата, а от цената на борсите...
друго хлебопроизводителя, няма как да се оправдава с нашата реколта. С транспорт, ток, газ и т.н. да ама с реколтата некак си не върви.
И миналата година тук се продаваше на 400-450, сега е на 300 - 350. А и не винаги фуражната е по -евтина от хлебната и т.н...
Т.е. цената на реколтата не се определя от цената на горивата, а от цената на борсите...
друго хлебопроизводителя, няма как да се оправдава с нашата реколта. С транспорт, ток, газ и т.н. да ама с реколтата некак си не върви.
Нероден петко ли обсъждате тука бе колеги, някви журналя казали че хлабя ще стане 2 лв, което е 100% увеличение при сегашна цена от 1лв. На мен ми се струва малко преувеличено въпреки, че може да се очаква определено поскъпване заради увеличението на горивата...
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
bioz написа:Нероден петко ли обсъждате тука бе колеги, някви журналя казали че хлабя ще стане 2 лв, което е 100% увеличение при сегашна цена от 1лв. На мен ми се струва малко преувеличено въпреки, че може да се очаква определено поскъпване заради увеличението на горивата...
т'ва като статията за бензин от 5лв./литър... някои хора се чудят какво да правят по цял ден...

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Сондьора написа:Не че съм пристрастен, ама кво общо има зърнопроизводителя....продава си продукцията. Хлебопроизводителя няма как да я купи. А на вън цената е по-добра. Примерно в полша хлебна е 460лв/тон, тук 300-350 лв. Много ясно, че ще се изнася.
Колега, миналата година изкупната цена е била горе-долу такава, каквато казваш. Тазгодишната обаче е 420 лв/тон.
http://bnt.bg/bg/news/view/80092/rekord ... pshenicata
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4