Спешна помощ моля, за едно пътуване от Хамбург до София

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Мнение от Dr.Schnaps » 10 Юли 2006, 22:31

Penchev написа:Гледай какво,той при положение ,че купува автомобил от Германия на излизане от Евросъюза трябва да му сложат печат на ЕВРО1 формуляр-а за да може да си заплати само ДДС в БГ а не ДДС+мито,като автомобил НЕпроизведен в Европейски съюз :idea:

Преди няма6е такова не6то.
Само за да не се объркаме- колата която 6те внася е европеиска- Мерцедес или каквото е, и ако не му сложат пе4ат в БГто 6те му я таксуват като "японка" така ли :?:
Тея на6те в БГто пак са измислили не6то :evil:

Ти с 318ката на маика ти ли има6 проблема :?:
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 10 Юли 2006, 22:49

Да имам го и то в момента :( С тази разлика,че печат "външна митница" не ми го слагат на Словенската граница,като последна държава на ЕС при излизане оттам а на самата Швейцарска граница (нали Швейцария не е в ЕС) -случая е абсолютно аналогичен :idea:
Не ми го удариха на излизане (на Комо-Киасо :arrow: Швейцария на юг към Милано)заради някакви гаранции,които така и никой там не ми обясни за какво става въпрос,при все че пиатх и казах,че плащам ако трябва нещо да се заплаща :evil:

На всички хора ,които им предстои покупка на автомобил от Швейцария им препоръчвам специално да излизат през Аау-Листенау (15-ина километра южно от границите на 3-те държави съответно Линдау-Брегенц-СентМаргретен,това е малка селска митница,където единствено този проблем няма да е налице при износ на автомобил :!:

Сега колата седи на едно място,не може да се кара и чакам един приятел тази седмица да ми донесе въпроснния ЕВРО1 сертификат подпечатан за да я минавам на митница колата :confused:
Въобще нещата са сложни,направени са така за да ни се рзказва играта като за всяко нещо :puke:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Мнение от Dr.Schnaps » 10 Юли 2006, 22:58

Горе долу ясно.

Мерси и успех с регистрацията на 318ката :)
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 11 Юли 2006, 1:31

:OT:
Пенчев тя е36-та да е с швейцарска регистрацийка,защото ония ден видях същата като ваща с цюрихски номер :confused:
ТДС - Турбо Див Селянин

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALEXONE » 11 Юли 2006, 16:39

Penchev написа:Въобще нещата са сложни,направени са така за да ни се рзказва играта като за всяко нещо :puke:

Георги Пенчев

Мда за съжаление си много прав.
Не стига,че ги чистим безплатно, a те ни набутват.
Ай сиктир бре г-да Европейци аман от номера от селски вечеринки
Парата в Брой и Аз съм Твой!!!!!
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 11 Юли 2006, 23:39

Bavarishe написа::OT:
Пенчев тя е36-та да е с швейцарска регистрацийка,защото ония ден видях същата като ваща с цюрихски номер :confused:

Да, седи си с ZH регистрация :(

Алекс, всичко нормално ли е около теб ,приятел :?:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALEXONE » 12 Юли 2006, 0:16

Penchev написа:
Bavarishe написа::OT:

Да, седи си с ZH регистрация :(

Алекс, всичко нормално ли е около теб ,приятел :?:

Георги Пенчев

Здрасти,Приятелче,ами закопа ме скапания Шваба :evil: не ми даде документа ,че е отписал колата за износ.
И сега седя тук, и чакам тъпака да се накуми :mhihi:
Но, благодаря за съветите ще се реванширам когато се прибера :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALEXONE » 17 Юли 2006, 20:13

Благодаря на всички, за отговорите и съветите.
Сагата приклучи Изображение
Само ще спомена, че марширута последно беше, Берлин - София и премина доста натоварено.
Берлин (Тръгване в 07 00 ч. четвъртък)
Дрезден
Цинвалд (Чешката граница без никакви проблеми)
Прага
Бърно
Братислава
(Унгарската граница)
Гиьор
Будапеща
Сегед
(Сръбската граница)
Нови Сад, Белград, Ниш и София(Пристигане 23 30 ч. събота)

След преспиване на 100 на км. от Сегет в 07 00 ч.се спуснах с нетърпение към заветнана сръбска граница с около 140 км/ч задминаван постоянно от "Австрийци" каращи с бясни скорости и постоянно светкащи стопове.По едно време гледам спрели на аварийки автомобили,и си казвам"
Ето някой от ниско прелитащите се е размазал",но уви.След като привеждам колата в покой слизам сънен, да се ослушам, и посъвземайки се разбирам,че това е опашката за граничния пункт Изображение
А той самия и с бинокъл трудно се вижа Изображение Опашката е километрична и само от леки коли.
Разглеждам картата тъй като гледам,че има отклонение за Арат Румъния и започвам, да си чертая марширут от там.Хората спрели и сумтят в три колони прибутват автомобилите на ръка, за по 10 м напред.Изпаднах в тиха лудост,защото вече се виждаш в къщи, а то тази опашка край нямаше.
Покрай мен в аварийната лента минаха няколко тира и 2-3 коли и отпрашиха напред.Тогава и аз реших да последвам една S класа W 210 и подкарах зад нея напред до където може.Така успях да съкратя част от опашката и да се шмугна пред един Македонец с Виенска регистрация.Вече по средата видях, как и други се бутат и врът нахално напред, пред другите в колоната.Не издържах и решиш да съм от 2-рата категория.След няколко сполучливи маневри на изнасяне с мръсна газ напред, успях доста, да съкратя пътя до заветната цел.
Още ме сърби Г..о и ми горят ушите от благословийте който съм отнесъл, но какво да се прави,"Живота е сурав и К...в" и "Бордата е на живот и смърт".
Добре,че не ме биха Изображение След около 6 ч. борба, се добрах и минах граничата, спирам пред Митничара и го питам : "Ду ю спик Инглиш Изображение:, а той ми отвръща,: "А ти Монголиян :yahoo:, а Аз Изображение ИзображениеИзображение На края на сръбски, ме пита какво сакам, а Я му рекох печат ми требе на Г..о.
Той пита, кафо ще има, и казвам Паролата ,Е как няма да има,може ли без кафе."

И ТАКА С/У 10 ЕВРО СЕ СДОБИХ С ЗАВЕТНИЯ ПЕЧАТ, ЧЕ КОЛАТА НАПУСКА EU СЪЮЗА
Изображение

Най-добрите пътища са в Унгария, по добри и от тези в Германия Изображение
Ако можете избягвайте Сърбия,пътищата са трагедия а таксите около 30 Евро по трънския курс.
В момента тече ремонт на тунелите преди Димитровград и едвам се минава !!! Изображение
Изображение
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 17 Юли 2006, 23:30

:wave: Хей Алекс ,ма ти се завърна успешно :yes: Браво много се радвам,че всичко по пътя е минало без произшествия :!:

За границата Сегед-Суботица съм се зарекъл,че ако я минавам отсега нататък ще бъде само със самолет :arrow: отгоре :evil: :!:
Няма такава несъизмерима простотия и мизерия там :puke:

Следващия път Германия-Австрия-Словения-Хърватска и Сърбия та да видиш какво е кеф да пътуваш :D :D

п.с. Надявам се скоро да видя историята на 4 колела :!: :!: :!:

Георги Пенчев
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата