Ужас!!!Ксенон на фарове без лупи!
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Ужас!!!Ксенон на фарове без лупи!
да, постоянно ме заслепяват. дори и тук в сащ има олигофрени с 14000 келвина на хонда сивик и това, което виждам са две големи светли петна, които се движат към мен. нищо фиешън няма в лупите... просто са по-добра и по-скъпа технология. има ги още от 1988 година на е30ките.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
titto написа:Абе, я тия протестиращите, си сложете ръка на сърцето и кажете дали някой с ксенон без лупи Ви е заслепил някога!???Не говоря просто като да видите срещу Вас синявицата в целия фар и да си кажете "Ейй, тоя с това менте как заслепява...", а наистина да Ви пречи на шофирането!?Знаете ли изобщо какво е заслепяване-да не можеш да видиш нищо пред себе си, все едно тир да Ви светне от 10 м. с 8 фара на дълги!
Тези регламенти, извадки и цитати са ясни, обаче както може да Ви заслепи НЕРЕГУЛИРАН рефлекторен фар с ксенон, така и нерегулиран рефлекторен фар с обикновена крушка, нали!?Разберете, че проблемът идва от нерегулирани фарове, а това, че менте ксенон без лупа разсейва светлината и не прави лъч(сноп)не е болка за умиране!За 4 години защо никой не ми е присветнал, че го заслепявам?Защото фаровете са ми безупречно регулирани и не съм ги напърчил да светят най-високо от копчето!
И сега, за да ме обикнете отновоще Ви кажа, че и аз си търся лупи, ама не заради нечии изнежени оченца, а щото визията на колата е по-фЙешън!
![]()
Приятел, тука си в ОГРОМНА заблуда. Моля те сложи си фарове с лупи и сам ще осъзнаеш за какво става въпрос, колкото и да регулираш тия рефлектори няма кво да направиш освен и сам да не виждаш. И да, заслепявате адски много. Мене ме заболяха очите даже от един тъпанар с Е39 и рефлекторни, а даже беше зад мене и в огледалото като погледнах направо ми стана лошо.
Ето и 1 линк със снимки http://forum.mazda6club.com/electrical/ ... ost2659101
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Защо според Вас все още е разрешено да се кара с "такива"фарове?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- b00st
- User
-
Бил ли си скоро на ГТП където ти гледат колата или..? 

Да го пуснем за пореден път това видео за неразбралите, че допълнително монтиран ксенон на рефлекторен фар заслепява и има разсейки дори след регулиране на стенд.
Illegal HID Convesion Kits Explained
Illegal HID Convesion Kits Explained
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Кажете си, че не ви пука като заслепявате другите. Стига сте се самоубеждавали, че ксенон на рефлекторен фар не заслепява, щото никой не ви примигал или ако ви примигне и вие му пуснете дълги да му покажете откъде изгрява слънцето
А това, че и обикновените фарове заслепяват като не са регулирани е пределно ясно, но не виждам какво общо има. Тва, че поне 50% от шофьорите са тъпи животни и ги мързи или ги боли фара
дали заслепяват или не е съвсем отделен проблем, който за жалост не виждам как може да се реши чрез даден закон.

- titto
- старши ентусиаст
-
Преди дни ходих на преглед и представяш ли си-МИНАХ!zBoost написа:Бил ли си скоро на ГТП където ти гледат колата или..?

ylaine написа:Кажете си, че не ви пука като заслепявате другите. Стига сте се самоубеждавали, че ксенон на рефлекторен фар не заслепява, щото никой не ви примигал или ако ви примигне и вие му пуснете дълги да му покажете откъде изгрява слънцетоА това, че и обикновените фарове заслепяват като не са регулирани е пределно ясно, но не виждам какво общо има. Тва, че поне 50% от шофьорите са тъпи животни и ги мързи или ги боли фара
дали заслепяват или не е съвсем отделен проблем, който за жалост не виждам как може да се реши чрез даден закон.
Как ще ми докажеш, че заслепявам, че да казваш какво ми пука!?(За твоя 2-3 годишен скромен опит зад волана, колоко пъти те заслепиха, че дрисна тук!? )
Да, пука ми за останалите участници в движението!Минал съм преглед преди дни и ако имаше нещо застрашаващо, обезпокояващо другите на пътя, би трябвало да не мина преглед, нали!?
Значи нямало нищо общо, че другите фарове заслепяват, а само ксенона Ви е трън в очите, така ли?
В Щатите оня с Хондата му карал с цвят лилав

От горния клип видяхте ли някъде "заслепяване", че аз го гледах 2 пъти и не видях, а?
Стига лаладжийски истории и реване по форумите!Половината от Вас не си пускат фаровете, че "харчи повече", а иначе, много претенции!?

Разбирам, че съчетанието на НЕРЕГУЛИРАН фар+синкава светлина е кофти, но защо слагате всички под общ знаменател!Откъде знаете, че всички, които са Ви заслепявали са били с добре регулирани фарове?
Който не вярва, може да покарам зад него(срещу него) и пак ще си говорим...

Последна промяна titto на 28 Юли 2012, 11:44, променена общо 1 път

--------------------------------------------------------------------------------------------
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Да твърдиш че е46 с халогенни фарове и бакшишки ксенон не заслепява е просто нелепо. Едно време на е46цата ми и бях сложил такива фарчета и дори при настройка на фара така че да е забит в земята пак си заслепяваше за това ги и махнах. Както са казали хората с пръдня боя не става.
Алекс по горе е обяснил много добре за разсейването на светлината, прочети малко да се образоваш и силно се надявам скоро да се забрани със закон използването на китайски миндил, като за това и да се спира от движение.
Алекс по горе е обяснил много добре за разсейването на светлината, прочети малко да се образоваш и силно се надявам скоро да се забрани със закон използването на китайски миндил, като за това и да се спира от движение.
- titto
- старши ентусиаст
-
kronos написа:Да твърдиш че е46 с халогенни фарове и бакшишки ксенон не заслепява е просто нелепо. Едно време на е46цата ми и бях сложил такива фарчета и дори при настройка на фара така че да е забит в земята пак си заслепяваше. Както са казали хората с пръдня боя не става.
Алекс по горе е обяснил много добре за разсейването на светлината, прочети малко да се образоваш.
Точно ти ли ми каза "с пръдня боя не става", като искаш да ушиеш КОЛЕГА с 500 Евро за репатрак, бе!?Да наебеш дявола във въздуха викаш...

Ш"си карам с квот си искам, а Вие се образовайте от Хамерикански клипчета, дами и бягайте на очен лекар!

- b00st
- User
-
titto написа:...
Тва, че си минал преглед в смешната ни държава най-малко значи, че колата ти е изправна, ама ти май си вярваш наистина

A точно от такива кат тебе трябва да ходим на "очен лекар"

- titto
- старши ентусиаст
-
zBoost написа:titto написа:...
Тва, че си минал преглед в смешната ни държава най-малко значи, че колата ти е изправна, ама ти май си вярваш наистина
A точно от такива кат тебе трябва да ходим на "очен лекар"
Ами нали караме според тукашните закони!?Да ида до Бангладеш на преглед...?Мен пък ме дразнят червени и бели коли, аа и мартениците покрай тях!?Нещо някой няма ли да пребоядиса?

Ох, спирам, че няма смисъл..Нито ще ме убедите, че колата ми(лично моята)заслепява, нито аз ще Ви убедя в обратното!Грешката ми е , може би, че говоря за моята кола, а наистина може и да сте прави, че има колеги, които все едно карат на дълги с неизправни фарове...
Айде, поздрави от мен и приятен уикенд!

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
titto написа:ylaine написа:Кажете си, че не ви пука като заслепявате другите. Стига сте се самоубеждавали, че ксенон на рефлекторен фар не заслепява, щото никой не ви примигал или ако ви примигне и вие му пуснете дълги да му покажете откъде изгрява слънцетоА това, че и обикновените фарове заслепяват като не са регулирани е пределно ясно, но не виждам какво общо има. Тва, че поне 50% от шофьорите са тъпи животни и ги мързи или ги боли фара
За твоя 2-3 годишен скромен опит зад волана, колоко пъти те заслепиха, че дрисна тук!?
Минал съм преглед преди дни и ако имаше нещо застрашаващо, обезпокояващо другите на пътя, би трябвало да не мина преглед, нали!?
Колко пъти са ме заслепили за 3 години? Сериозно ли? А да, и колко години опит трябва да имам, че да мога да си дрискам тук като теб?
Иначе да, ако си минал преглед в България, със сигурност няма нищо застрашаващо и обезпокояващо по колата ти

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
titto написа:kronos написа:Да твърдиш че е46 с халогенни фарове и бакшишки ксенон не заслепява е просто нелепо. Едно време на е46цата ми и бях сложил такива фарчета и дори при настройка на фара така че да е забит в земята пак си заслепяваше. Както са казали хората с пръдня боя не става.
Алекс по горе е обяснил много добре за разсейването на светлината, прочети малко да се образоваш.
Точно ти ли ми каза "с пръдня боя не става", като искаш да ушиеш КОЛЕГА с 500 Евро за репатрак, бе!?Да наебеш дявола във въздуха викаш...![]()
Ш"си карам с квот си искам, а Вие се образовайте от Хамерикански клипчета, дами и бягайте на очен лекар!
Колежке аз нямам репатрак, просто попитах един приятел който има и такава беше неговата цена, не се занимавам с такива дребни тарикатлъци. По принцип нямам намерение да споря за ксенончето ти, аз много отдавна си имам навик в момента в който ми блесне китайско изделие като твоето, си пускам дългите и си карам така, пък може да се сети някоя тъпа кратуна за какво го заслепяват.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
alx написа:Leon написа:На теория е така, знам го. Обаче на една и съща кола първо с халогени, после с ксенон, сега пак с халогени разликата във всички случаи е в полза на ксенона. И не е плацебо, защото ако не виждах, нямаше да смея да карам, както съм карал нощем, особено на мокро. Сега съм с някакви уж хубави крушки на осрам (махнах ксенона, за да мина на преглед) и като падне дъжд пак нямам фарове. И за протокола, за 4г. никой никога не ми е пресветкал заради ксеноните.
може твоите да са някаква уникална комбинация от рефлектори и крушки която случайно да работи.
но по принцип това което си написал не съм го забелязал да е вярно.
между другото аз на джетата (която няма ксенон) съм сложил HIR крушки и съм изключително доволен... погледни ги- моя опит е че определено си струват и са много по-добри дори и от хубавите "нормални" крушки.

Сега като модератор пиша, че тонът в темата отиде на лошо и всеки обиден и заядлив пост от тук натаък ще има последствия!
Never mistake motion for action...
- slavyan5
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330xi
- Мечтае да кара: F25 X3 35i
alx написа:...между другото аз на джетата (която няма ксенон) съм сложил HIR крушки и съм изключително доволен... погледни ги- моя опит е че определено си струват и са много по-добри дори и от хубавите "нормални" крушки.
И аз бих искал да науча повече за тези HIR крушки, дали има H7 от тях, кои са най-добри и дали се продават в България?