За новите отсечки от АМ "Тракия"
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
За новите отсечки от АМ "Тракия"
Колеги, предстои ми пътуване от Пловдив до морето. Доколкото знам, по новата отсечка - от Загоре -под Нова Загора до края й над Ямбол, няма бензиностанции. От там до включването на Петолъчката нямам информация. Това си е едно сериозно разстояние от около 80 км.
Та въпроса ми е към вече пътувалите по този маршрут - къде е най-разумно да се зареди /на газ съм и бутилката ми събира около 20 литра/ преди този участък? Предполагам, някъде преди Стара Загора по старата част на магистралата? Или след слизането от новата отсечка - м/у Ямбол и Петолъчката?
Та въпроса ми е към вече пътувалите по този маршрут - къде е най-разумно да се зареди /на газ съм и бутилката ми събира около 20 литра/ преди този участък? Предполагам, някъде преди Стара Загора по старата част на магистралата? Или след слизането от новата отсечка - м/у Ямбол и Петолъчката?
Re: За новите отсечки от АМ "Тракия"
Преди седмица минавах от там. Нямаше бензиностанции, доколкото си спомням. Според мен напълни догоре в Пловдив и след това ще заредиш на Петолъчката. Не знам какъв разход ти дава, но ако караш със 120 средно нема имаш ядове.
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Здравей колега.Онзи ден минах от там,и последно заредих на петрол около Пловдив(идвах от София) и аз съм с малка бутилка,и мисля че километрите са повече от 80
но точно като слезнеш от магистралата караш 2-3 километра и има едно село и там в него отдясно има газостанция...аз заредих от нея нямах никакви проблеми.
Лек път.

- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
не може да се кара със 120км/ч по новата магистрала, вервайте ми 

Като гледам картата дава, че има газ на с.калояново
малко след сливен се пада, до там са ти около 190 км, ако минеш през околовръсното на сливен
след това има още 2-3 и преди петолъчката има шел
все трябва да успееш с тея 20 л.
сложи си и малко бенз за всеки случай
малко след сливен се пада, до там са ти около 190 км, ако минеш през околовръсното на сливен
след това има още 2-3 и преди петолъчката има шел
все трябва да успееш с тея 20 л.
сложи си и малко бенз за всеки случай

- Божил|Божилов
- кандидат ентусиаст
-
Колега,аз когато пътувам до София и обратно(от Ямбол съм) винаги на връщане пълня бутилката на последното OMV-53км преди Стара Загора,защото тя е последната по пътя за морето на магистралата все още.Иначе,като слезеш от магистралата и като минеш през Ямбол,на голямото кръстовище,малко по-надолу има Петрол.Иначе Петолъчката-Ямбол ти е на около 25-30км 

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Това с новите отсечки е голям проблем. Аз днес за малко да се наиграя на Люлинската. Тъкмо стъпвам откъм Перник и газта свършва..., а бензина в резервата. Лекичко галих педала на газта, да не вземе да стане сакатлък някъде... 

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- mishoval
- младши ентусиаст
-
Колеги, благодаря за съдействието! 

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Малко
Като минавахме по новата отсечка като минеш през прекъснатите линии и се чува няк'во свирене. На лентата за аварийно спиране не става, направихме няколко слаума, ама не .. Няк'ва идея дали е от гумите или нарочно е направено така и ако е нарочно, защо не линията, която разделя другите две платна от аварийното платно ?

Като минавахме по новата отсечка като минеш през прекъснатите линии и се чува няк'во свирене. На лентата за аварийно спиране не става, направихме няколко слаума, ама не .. Няк'ва идея дали е от гумите или нарочно е направено така и ако е нарочно, защо не линията, която разделя другите две платна от аварийното платно ?

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
randity написа:Малко![]()
Нарочно е направено така и ние днес го забелязахме това обаче наистина линията на аварийното платно не е така...
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
HackeD написа:randity написа:Малко![]()
Нарочно е направено така и ние днес го забелязахме това обаче наистина линията на аварийното платно не е така...

тцтцтцтц
Това е измислено и приложено по европейските аутобани още преди вие да се родите

- mishoval
- младши ентусиаст
-
HackeD написа:randity написа:Малко![]()
Това го забелязахме преди 2 г. на магистралата в Хърватска /наистина е страхотна /, даже спрях, за да видим от къде е тази вибрация! Оказа се, че осевата линия е направена от някаква релефна боя - пипнах я с ръката си.А там минаваш през 7 км. тунел... Идеята е, ако задремеш и се отклониш от платното, да те стресне! Предполагам, че и на новия участък е направено така.
Браво, че и нашите са се сетили да го направят!
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
mishoval написа:HackeD написа:randity написа:Малко![]()
Това го забелязахме преди 2 г. на магистралата в Хърватска /наистина е страхотна /, даже спрях, за да видим от къде е тази вибрация! Оказа се, че осевата линия е направена от някаква релефна боя - пипнах я с ръката си.А там минаваш през 7 км. тунел... Идеята е, ако задремеш и се отклониш от платното, да те стресне! Предполагам, че и на новия участък е направено така.
Браво, че и нашите са се сетили да го направят!
Това добре, но защо линията, която разделя платната за движение е така, а линията на аварийната лента - не. Все пак на магистрала караш в най-дясното платно /явно не се изразявам правилно или не знам/, тъй че, ако заспиш не е ли по редно тази линия да е такава ?
@raddy - за съжаление нямам и не съм имал късмета да излезна от границите на България и не знам по другите държави как са магистралите.

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Тука поне по щатско на магистралите, аварийната лента е разделена от другите с около педя.. все едно перфориран асфалт. Направо като навлезеш с 100 и имаш чувството, че ще ти падне някое колело 

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Последната бензиностанция в посока Пловдив - Петолъчката е OMV-то след Пловдив, следващата е ШЕЛ на 5км преди Петолъчката. На петолъчката има OMV, оттам до Бургас е ясно. Е, по селата има някакви незнайни но аз предпочитам да не зареждам на тях

37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3