Защо от BMW са сметнали ... ?
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Re: Защо от BMW са сметнали ... ?
Ааа, що да се обиждам, не знам, питам... И кво излезе, когато двигателя е отзад, пак не виждам много логика в това "средно" разположен, тряя да е "задно разположен"
И пак питам, ако M1 е еднинствената с такъв двигателел и две емблеми отзад ясно защо... Но и според мен си е дизайнерско решение. Или е било тогава, като е излязло М1, а след това са решили на друг модел да не слагат две отзад, за да се отличава точно по това този модел...

И пак питам, ако M1 е еднинствената с такъв двигателел и две емблеми отзад ясно защо... Но и според мен си е дизайнерско решение. Или е било тогава, като е излязло М1, а след това са решили на друг модел да не слагат две отзад, за да се отличава точно по това този модел...
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
BMW Turbo Concept (бях писал тема за него) също е с две емблеми отзад.
Като се замисля май наистина първото за което се сещам за разположението на двигателя
Ако не е то... пак се замислям
друго общо между M1 и Turbo Concept е че в "правенето" дизайна имат и чужда "помощ"
п.с. Поздравления Пенчев, поредна интересна тема пусната от теб
Като се замисля май наистина първото за което се сещам за разположението на двигателя

Ако не е то... пак се замислям

п.с. Поздравления Пенчев, поредна интересна тема пусната от теб

- Ivo_stz
- кандидат ентусиаст
-
В една статия на автобилд беше подробно обяснено значението на 2 те емблеми
Мисля,че списанието е достоверен източник. 

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
cod-cdbp написа:Щото италянци са правили дизайна на повечето такива коли![]()
![]()
и всички си приличат,без значение марката
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Apassionata написа:Ааа, що да се обиждам, не знам, питам... И кво излезе, когато двигателя е отзад, пак не виждам много логика в това "средно" разположен, тряя да е "задно разположен"![]()
...
средно разположен е когато двигателя се намира пред задния мост, въпреки, че се пада в задната част на колата

задно разположен е когато се пада зад задния мост:

по темата- чакам Пенчев да изплюе камъчето, че ми стана любопитно

- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
ко ще 15 емблеми да му сложат, от 3 до 5 вечери в надежда или люлин и само средноразположения двигател ще му остане на м1-чката, всичко сваляемо с отвертка - цап-царап и черта.
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Радвам се ,че и тази моя тема имаше ефект и че имаше колеги , които научиха нещо ново и интересно около любимата ни марка
Значи на снимката по-долу ще видите нагледно двата автомобила произведени с централно разположени двигатели (пред задния мост за по-добро разпределение на масите).Похвата , както казахте е чисто дизайнерски , но не бъдете безчувствени в никакъв случай с този дежурен израз а помислете ,че екипа създал първия автомобил на преден план на снимката още в началото на 70-те години е търсил някакъв малък белег - ненатрапващ се , но същевременно елемент говорещ много за екзотиката на автомобила.Това е и началото на една славна традиция ако и да няма все още трети представител на класическата супер спортна школа -> четох че ще излиза супер спортист , който да "отвее" най-високата лига спортни автомобили , той ще бъде с такова централно разположение на двигателя и със съответно две емблеми отзад
И когато наистина нещата един ден наистина се случат до двете славни купета от 70-те години да застане и новия топ модел с две емблеми в идиличната красота и атмосфера край езерото Como на най-престижния конкурс за красота в света Concorso D'eleganza Vila D'Este (от където е и снимката) , един такъв фин елемент изведнъж ще допълни престижа и тежестта на третия модел в тази рядка , но славна поредица

Георги Пенчев

Значи на снимката по-долу ще видите нагледно двата автомобила произведени с централно разположени двигатели (пред задния мост за по-добро разпределение на масите).Похвата , както казахте е чисто дизайнерски , но не бъдете безчувствени в никакъв случай с този дежурен израз а помислете ,че екипа създал първия автомобил на преден план на снимката още в началото на 70-те години е търсил някакъв малък белег - ненатрапващ се , но същевременно елемент говорещ много за екзотиката на автомобила.Това е и началото на една славна традиция ако и да няма все още трети представител на класическата супер спортна школа -> четох че ще излиза супер спортист , който да "отвее" най-високата лига спортни автомобили , той ще бъде с такова централно разположение на двигателя и със съответно две емблеми отзад

Георги Пенчев
Аз пък знам, че първоначално замисъла е бил това да са капачки за резервоара за бензин. Две - така както са на 911 поршетата (по- старите). Идеята е като са ги състезавали като е имало питстоп да може да е бил отляво или отдясно със същия успех.
После тази идея е била отхвърлена и дупките са ги запълнили с емблеми.
Аз съм гледал турбо концепт-а (на които м1 е базиран) и зад емблемите е направено така, има място- че да се спускат тръби надолу евентуално към резервоара.
А двете емблеми на м1 са "кимване" към турбо концепта.
После тази идея е била отхвърлена и дупките са ги запълнили с емблеми.
Аз съм гледал турбо концепт-а (на които м1 е базиран) и зад емблемите е направено така, има място- че да се спускат тръби надолу евентуално към резервоара.
А двете емблеми на м1 са "кимване" към турбо концепта.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
Ако мога да ползвам хубавата тема на Жоро Пенчев и напълно в духа и да задам бърз въпрос към младежта в форума ни...
Какво могат да ми кажат за типичната чупка (или извивка) на ц колоната,странна или незабележима...
прилагам и малко снимчици за да е малко по-нагледно

Какво могат да ми кажат за типичната чупка (или извивка) на ц колоната,странна или незабележима...
прилагам и малко снимчици за да е малко по-нагледно

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Поклона на иконома??? Аз поне така съм го чувал.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Чупката на Хофмайстер /някогашен дизайнер на фирмата/, казват, че и перилата по стъпалата на централата са с тази чупка.
only rear wheel drive
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
zazomazo написа:Apassionata написа:Ааа, що да се обиждам, не знам, питам... И кво излезе, когато двигателя е отзад, пак не виждам много логика в това "средно" разположен, тряя да е "задно разположен"![]()
...
средно разположен е когато двигателя се намира пред задния мост, въпреки, че се пада в задната част на колата![]()
задно разположен е когато се пада зад задния мост:
по темата- чакам Пенчев да изплюе камъчето, че ми стана любопитно
Има и преден средно разположен двигател . Или мидъл енджин е когато се намира от вътрешната страна на една от осите

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
michev написа:Чупката на Хофмайстер /някогашен дизайнер на фирмата/, казват, че и перилата по стъпалата на централата са с тази чупка.
А кое е бмв-то без тази чупка?

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
някво комби беше май е34 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3