Потрошиха ми колата....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Потрошиха ми колата....

Мнение от Leon » 30 Юли 2012, 14:37

Колега, да не би твоята кола да стои пред ТВ7, закрита с покривало и счупени стъкла?

А за полицията, описах им хората, които ми обраха апартамента, казах им с каква кола са дошли и т.н. Даже не ме извикаха за справка или писмени показания... Та, не очаквай много там.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Табуретка със спортно окачване...
Мечтае да кара: Фотьойл
Детайли за колата: БМВ e46, M54B25

Мнение от indianeca » 30 Юли 2012, 15:24

Същата е....точно там е паркирана. Този ще си понесе последствията...и то чрез закона!

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 30 Юли 2012, 16:15

Трябваше да го хванете, да му резнете две павета в главата и да го пишете ударен от собственото му паве, което видиш ли е отскочило от твоята кола докато я е замерял! После го съдиш или ако имаш каско го даваш на застрахователите. А те от своя страна ще си намерят начин да си вземат от него парите изплатени на теб. А тия (застрахователи) много мразят такива вандали и обикновенно им ебават майката!
В тъпата ни държава това е най-реалния сценарий!
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 30 Юли 2012, 18:12

rado_rf написа:В случая си могъл спокойно да го лепнеш две пестници и после да го задържиш, като обосновката е граждански арест с оглед предотвратяване на по-големи щети. Ами, ако беше метнал павето по тебе и ти беше счупил главата, а после и на твоя приятел???

Това с гражданския арест минава само в САЩ, и то само в някои щати. За целта е необходим протокол, подписан от 7 човека!!! В България е неприложим, лично проучено.....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 04' 330ci M-sport 2

Мнение от jumjumski » 30 Юли 2012, 19:38

Евала за железните нерви колега,много хора(вкючително и аз) биха реагирали доста по-различно от теб,не знам как си издържал на гледката просто.. :bowdown: дано този получи заслуженото,което е малко вероятно да стане чрез закона.. :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 30 Юли 2012, 20:14

indianeca написа:Същата е....точно там е паркирана. Този ще си понесе последствията...и то чрез закона!

Колега, браво ! много умна постъпка! остави ги тука нинджите да се бият по тротоарите :mhihi: бой само при самозащита или в гората :mrgreen: без свидетели.. ;) виж ако не стане това със "законния начин" мини и ошари най-големите прозорци на къщата и два дена след като сложат новите мини пак за проверка :mhihi: кацни един ден някъде ако има кафе наблизо или си избери местенце където да кибичиш и виж какво превозно средство има и вечерта му цъфни гумите :mhihi: после като ги смени пак същата проверка :mhihi: кога бех ученик плащаха добре за такива неща :mrgreen:

п.п. шегувам се колега действай го законно :yes: :yes:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 30 Юли 2012, 20:24

Във всяка шега, има известна доза истина.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Юли 2012, 20:25

Имал съм такъв подобен случай и добре че колегата не се е саморазправил с негодника.Понякога подсъзнателно като че ли човек избягва саморозправата.
София в Младост зад технополис спирам в едно подобие на уличка средно между поляна и кален горски път .Точно до оградата на някаква къща съборетина.Място бол не пречи на никой колата.Добре че се забавих 5-6 минути защото от къщата излизе някъв 50 -60 годишен изрод с един кол в ръката и намерение да троши. Та в случая предпочетох да си преместя автомобила за да не стане мелето.Добре че оня не посегна да излезе на пътя щото незнам как щях да реагирам .Разправията беше през мрежата но като му видях погледа го прецених че не с всичкия си и предпочетох да се изтегля.На такива психопати няма кво да им доказваш та напълно го разбирам колегата за реакцията.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от indianeca » 30 Юли 2012, 20:38

Да, аз също смятам постъпката си за правилна, въпреки, че за секунда ми падна пердето. Като цяло бях доста спокоен и уравновесен. Саморазправа можеше да има. Станслото - станало, за напред са по-важни как ще се развият нещата. Филм голям....

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 31 Юли 2012, 0:22

Явно психопатите нещо са се развихрили http://fakti.bg/krimi/44828-pian-potros ... i-shofyora :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 31 Юли 2012, 1:54

При нормални обстоятелства тоя тъпан трябва да го задържат, да му повдигнат обвинение за хулиганство и да го осъдиш по бързата процедура да плати щетите :evil:

Трябва си добър адвокат да движи нещата иначе забрави..... Успех все пак!

"НК - Чл. 216. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) Който унищожи или повреди противозаконно чужда движима или недвижима вещ, се наказва с лишаване от свобода до пет години.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) В маловажни случаи наказанието е лишаване от свобода до шест месеца или глоба от сто до триста лева.

Водими от гореизложеното, имайки предвид конкретно зададения казус, следва да подадете Жалба до Районна прокуратура - с/у извършителя на инкриминираното деяние, за образуване на наказателно производство по Чл.216, ал.(1), пр.1 - алт.2, пр.2 - алт.1 (в случай, че Прокуратурата, не се е самосезирала по случая)!
В Съдебното производство (по така образуваното НОХД), като пострадали - имате право да заведете граждански иск за вредите, причинени от престъплението."

Цитат: http://www.lex.bg/forum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36-325i Тurbo 605 Max Torque

Мнение от kirilov/325i » 31 Юли 2012, 2:16

Незнам въобще за какво си разправяш случката тука ???
Все едно си някакъв неадекватен...
Това нормален всебеси уважаващ колата си собственик нямаше да остави нещата така,освен ако си бъзлю и искаш помощ.Ако имаше сърце,щеше да реагираш...дори не си бил сам...той това си е заслужавал...next level...нямаш сърце,Той се е възползвал,ти сега ни споделяш...
Жалка история...
Аз ако бях на твое място и ми се беше случило това,намаше дори да го споделям...
Няма значение каква е марката,ако те боли от това което причиняват на колата ти,се саморазправяш,ако ли не...търпиш и мълчиш....средно положение при тебе няма... Може би съм прекалено искрен но истината е такава !!!
Изображение.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 31 Юли 2012, 7:55

kirilov/325i написа:Незнам въобще за какво си разправяш случката тука ???
Това нормален всебеси уважаващ колата си собственик нямаше да остави нещата така,освен ако си бъзлю и искаш помощ.Ако имаше сърце,щеше да реагираш...дори не си бил сам...той това си е заслужавал...next level...нямаш сърце,Той се е възползвал,ти сега ни споделяш...
Жалка история...
Аз ако бях на твое място и ми се беше случило това,намаше дори да го споделям...
Няма значение каква е марката,ако те боли от това което причиняват на колата ти,се саморазправяш,ако ли не...търпиш и мълчиш....средно положение при тебе няма... Може би съм прекалено искрен но истината е такава !!!

Прекалено много филми гледаш, колега. Ето ти един коментар под новината за лудия дето чупел коли в Дупница, да си направиш сметката ако ти се случи нещо подобно как могат да се развият събитията:

"Ще го размажеш и после ще те пишат тука като особено опасен рецидивист- щото и аз се направих преди години на ербап да се сбия за счупено огледало и изкривена врата. Дело за побой, понеже не съм бил застрашен и без огледало съм можел да карам колата, що си го ударил- той на теб не е посегнал, сега тея зъби са за средна телесна, охооо имаме запис от камерата на магазина, нямаш право да му посягаш- трябвало е кука да викнеш, сега ще те съдим - опитай пак посегнеш- седиш и търпиш мой= седиш и търпиш!!!!!!! Глобиха ме 580 лева, досие ми направиха и ремонта си го платих от джоба и за адвокат се изръсих- Наздраве!!!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от indianeca » 31 Юли 2012, 9:19

pampo написа:
kirilov/325i написа:Незнам въобще за какво си разправяш случката тука ???
Жалка история...

Прекалено много филми гледаш, колега. Ето ти един коментар под новината за лудия дето чупел коли в Дупница, да си направиш сметката ако ти се случи нещо подобно как могат да се развият събитията:

"Ще го размажеш и после ще те пишат тука като особено опасен рецидивист- щото и аз се направих преди години на ербап да се сбия за счупено огледало и изкривена врата. Дело за побой, понеже не съм бил застрашен и без огледало съм можел да карам колата, що си го ударил- той на теб не е посегнал, сега тея зъби са за средна телесна, охооо имаме запис от камерата на магазина, нямаш право да му посягаш- трябвало е кука да викнеш, сега ще те съдим - опитай пак посегнеш- седиш и търпиш мой= седиш и търпиш!!!!!!! Глобиха ме 580 лева, досие ми направиха и ремонта си го платих от джоба и за адвокат се изръсих- Наздраве!!!"

Именно, ама ми писна все едно и също да пиша.
Моля за коментарите със саморазправата да приключат!
Приемам чисто приятелски съвети какво да правя, да потърся ли някой...? Не съм се сблъсквал с подобни разправий. По принцип случая се изчаква на stand by да се види до къде ще се развие и ще излъчи в кратък репортаж по национална медия.
Ето и малко видео секунди след случката...
http://vbox7.com/play:f6da54a39e

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 01 Авг 2012, 12:15

добре де, ти нямаш идея да си пазиш дори имуществото :) ако си с жена, ще гледаш как я изнасилват и после ще звънеш в полицията ли пак? срам, срам ...

нали като застанеш между него и колата си в ситуация на самозащита и можеш и оръжие да ползваш ...

тая кола не е купувана с твои пари, нали?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата