Проблем с банка ДСК!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Re: Проблем с банка ДСК!!!

Мнение от Binev_OuT » 02 Авг 2012, 10:07

Колеги,всичко се оправи и запора падна тази сутрин.
Тези от банката сутринта ме чакаха пред работата ми със най-изкренни извинения и докупент за падане на запора.
Големи благодарности към организацията "ДНЕС" които веднага са се заели.
Дори незнам какво точно се е случило.
Да знаете при подобни случаи - НЕ подписвайте нищо издадено от съдя-изпълнител в отсъствието на ваш адвокат.
И сега след падане на запора адвоката каза,че случая има много преспективи,като нанасяне на морални щети,предизвикване на стрес и т.н.
Но,нямам възможност да се занимавам с подобни неща.
Все пак имам време до слетобед да помисля,но най-вероятно ще им дам свободно и всеки по пътя си.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 02 Авг 2012, 10:21

Похвално е, че си запазил документите по закриването на картата/сметката.
Малко хора правят така.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 02 Авг 2012, 10:27

Binev_OuT написа:Колеги,всичко се оправи и запора падна тази сутрин.
Тези от банката сутринта ме чакаха пред работата ми със най-изкренни извинения и докупент за падане на запора.
Да знаете при подобни случаи - НЕ подписвайте нищо издадено от съдя-изпълнител в отсъствието на ваш адвокат.
И сега след падане на запора адвоката каза,че случая има много преспективи,като нанасяне на морални щети,предизвикване на стрес и т.н.
Все пак имам време до слетобед да помисля,но най-вероятно ще им дам свободно и всеки по пътя си.

Колега в твоя случай това не е имало никакво значение.ЧСИ вероятно ти е връчил призовката при отказ.Това означава, че са те намерили, но ти си отказал да се разпишеш, което значи, че си уведомен.Това е равностойно на подпис от твоя страна.Това, което се е оказало решаващо в твоя случай, е, че си запазил всички документи около закриване на картата и си доказал безпроблемно, че не дължиш нищо.Похвално, както казаха колегите.Урок за всички - пазете си всяка касова бележка, фактура и изобщо всякакви документи, които удостоверяват плащане, защото...виждаме защо :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 02 Авг 2012, 10:28

Binev_OuT написа:Колеги,всичко се оправи и запора падна тази сутрин.

Нагази ги едно хубаво,просто ги нагъзваш и заплашваш че случаят ще бъде раздухан подобаващо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 02 Авг 2012, 10:32

Да подписа ми нямаше значение относо запора и делото.Но ако се бях подписал,щеше да означава,че се съгласявам и се признавам за виновен,при което мисля нямаше да имам право на претенции.
А можеш ли да ме посъветваш да продължавам ли нещата или да ги оставя
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 02 Авг 2012, 10:36

Binev_OuT написа:...........И сега след падане на запора адвоката каза,че случая има много преспективи,като нанасяне на морални щети,предизвикване на стрес и т.н..............

Аз ти казах, ама нали винаги има някой да ме обори щото е профешънал.

Неимуществени вреди – възникват при накърняване на живот, здраве, добро име. Такива са физически болки на пострадалия в резултат на нараняването, душевни страдания (скръб и мъка) по починал близък човек или увреждане на честта и достойнството.

Закона е голяма сила и със як адвокат можеш всичко.

Е те с тоя по-долу един приятел (полицай) разби МВР, направо ги направи на яйчен крем.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 02 Авг 2012, 11:00

Binev_OuT написа:Да подписа ми нямаше значение относо запора и делото.Но ако се бях подписал,щеше да означава,че се съгласявам и се признавам за виновен,при което мисля нямаше да имам право на претенции.
А можеш ли да ме посъветваш да продължавам ли нещата или да ги оставя

Това ти казвам - да откажеш да го получиш лично = получил си го.Според мен не си струва да се занимаваш.Банката е реагирала доста бързо и проблемът е отстранен незабавно.Ще платиш на адвокат да води дело, както и разноски за държавни такси по същото без да има гаранция, че ще постигнеш нещо.Ако изгубиш делото, което е много вероятно, просто ще си се набутал и ще си изгубил време.Не мисля, че за такъв случай, съдът ще сметне, че си понесъл морални щети и името и достойнството ти са накърнени до степен, която да доведе до парично обезщетение в твоя полза.Това е съвет, който базирам на практика и случаи, които съм срещал.Иначе всеки може да ти дава съвети от рода на "съди ги, ще изкараш колкото за една е46".Това са несериозни неща.Но, ако все пак искаш винаги можеш да се пробваш.Всичко е възможно :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 02 Авг 2012, 11:16

Аз пък мисля че трябва да си платят за тези неща,те от банката да си търсят виновния сред служителите,защото се получава "ако мине номера" и въобще нямаше да ти простят ако не си беше намерил документа ,с които удостоверяваш че нямаш задължения,просто отиваш в банката след съвет с адвокат и им споделяш че както те по някакъв начин са накърнили доброто ти име,така и смяташ да накърниш тяхното добро име ,ако не през съда,то с публикации в медиите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 02 Авг 2012, 11:27

Човек винаги трябва да си отстоява правата. Ние българите сме малко овчи народ по природа и затова най-често решението е "да не се занимаваме" щом сме се измъкнали живи и здрави, но не е правилно. Съди ги до дупка да видиш как ще започнат да се държат като хора и табелки "мокър под" да слагат в магазините и всички други неща както си му е реда.

ПП: Като мине малко време ще се похваля как съм осъдил държавата за едно 5 цифрено обезщетение, че още е рано, има инстанции още да минават :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 02 Авг 2012, 12:25

Вече реших - ще ги съдя.Това си е опит за измама,която се доказва с факта,че запора е вдигнат веднага след оспорване от моя страна!
А за моралните щети мога да постпоря,защото представи си какво притеснение изпитваш когато знаеш че правата ти са нарушени,и че единственият ди доход е спрян НЕправомерно!
Друго - значи идва някакъв бай х@й на работното ми място и съобщава пред мои колеги и шефове,че имам неизплатени задължения - е тва ако не е щета върху авторитета здраве му кажи!
И не само че делото няма как да бъде загубено,но и ще искат договорка с мен за спиране на делото срещу заплащане от тяхна страна :winky:
После ще ми разправят,че върху банките има много строг контрол - циганиии!!!!
Шибана скапана държава!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 02 Авг 2012, 12:31

Ако работата ти е свързана с боравене с пари, един запор, пък бил и неправомерен, може да нанесе сериозни нематериални вреди, дори да си изгубиш работата.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 02 Авг 2012, 12:39

И друго,след като са ти направили запор на заплатата,измисли начин да кажеш че с този си неправомерен акт са спрели примерно покупката на нещо много важно,което после не си могъл да намериш,както е интересен и мотива на съдията с което е постановил решението си,изрази съмнение че може би са му предоставени фалшиви документи.
п/п
Леон го е казал
Последна промяна Е.Димитров на 02 Авг 2012, 12:40, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 02 Авг 2012, 12:39

Ами успех и ъпдейтвай инфото тук.Ще бъде интересно :)

Потребител
Аватар

Мнение от bam » 02 Авг 2012, 17:09

Съди ги !
Стига с това овче мислене .. нали искаме да се оправим ;)
Още повече, че с извинението си са си признали, че е грешка .. демек трябва да спечелиш на 1000 %
Поне, ако се стигне до споразумение си вземи една е46ца .. това заслужават.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 02 Авг 2012, 18:06

Струва си да се опита да. Правилно си решил. Най-малкото те никога не биха ти простили за нищо, защо ти да се правиш на ударен.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата