Следобедна задачка-закачка от Правилника за Движение

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кой е с предимство?

Червения
80
53%
Жълтия
71
47%

Общо гласове : 151

Аватар

Re: Следобедна задачка-закачка от Правилника за Движение

Мнение от Хаос » 02 Авг 2012, 17:04

kokala написа:
deyan-enchev написа:Като покараш малко ще видиш, че те са без значение в някои случаи.

Да и после в "купува части" пуска тема: търся предна и задна броня, врата преден капак .... :paranoid:

в твоя случай най-много да дадеш курника дето го караш директно на Надин
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2 - BMW E30 touring
Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
Детайли за колата: Детайлите са перфектни.

Мнение от kokala » 02 Авг 2012, 17:07

Хаос написа:
kokala написа:
deyan-enchev написа:Като покараш малко ще видиш, че те са без значение в някои случаи.

Да и после в "купува части" пуска тема: търся предна и задна броня, врата преден капак .... :paranoid:

в твоя случай най-много да дадеш курника дето го караш директно на Надин

Може и там да отиде след време, не се знае. Така и така скоро ще имам друга кола... не го мисли моя курник, гледай си твоя :winky:
Последна промяна kokala на 02 Авг 2012, 17:12, променена общо 1 път
Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 02 Авг 2012, 17:10

Не се карайте за глупости инциденти стават всеки ден част от тях са заради непознаването и неспазването на ЗДвП.
Важното е да се кара по-лекичко, за да се минимализират евентуални щети.

В крайна сметка опитния шофьор в повечето случаи предвижда дрижението на колите от трафика, карайки аз често забелязвам предварително колеги на пътя които са на път да ми отнемат предимство и да влязат в лентата избрана и заета от мен самия.

Човек може и да знае правилника, и в опитите да отстоява предимството и правотата си, някой незнаещ му влиза във вратите.
В този случай знаещия какво печели - сертификат за постижения ли ?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokala » 02 Авг 2012, 17:14

Като знаеш правилника е по - малка вероятността да плащаш на някой ламарините :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 02 Авг 2012, 17:15

Добре е, половината отговорили не заслужават да имат книжки, ако имат де. Да кажеш, че е някаква сложна ситуация. Ама на такова нещо да се отговори по такъв начин.
Вземете попрочетете основните неща поне.
http://www.kat.mvr.bg/zdp.txt

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 02 Авг 2012, 17:17

Пичове, доста глупаво и наивно е да правите заключения за уменията на някой да шофира и да познава ЗДвП според това дали е наясно с условията за преминаване през нерегулирано кръстовище с кръгово движение... факт е, че масово на кръговите с предимство са тия вътре в кръговото, като има и малко изключения от правилото... т.е. нерегулирано кръгово е изключение, а не често срещано явление... в Англия например аз лично не съм виждал кръгово, при което с предимство да са навлизащите в кръговото (лявостоящите, в техния случай). Идеята за това вече беше спомената по-горе - възможността да се получи "задръстване" в кръга.

Ако трябва да си говорим реално, нерегулирано кръгово е много по-зле като цяло (идея, решение да се направи така и т.н.), от колкото някой да не знае, че когато няма изрично знак ще трябва да пропуска дясностоящите...

Дайте малко по-сериозно, щото тия изказвания "изхвърлете си книжките" може би ги казвате на хора без нито едно ПТП и с по 20 години стаж зад волана... всички па се извъдиха големите познавачи. Неправилната преценка в този случай не значи, че човек не е запознат с "предимството на дясностоящия" като цяло...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blackgod » 02 Авг 2012, 17:29

Хаос написа:имаше точка в правилника че при липса на знак за предимство на кръгово движение с предимство са тея вътре, като логиката е, че те трябва да се изнесат, иначе ще стане задръстване

"Имаше" е ключовата дума... В правилника и в закона доста отдавна няма нищо споменато за предимство на този който е вътре в кръговото. И при липса на знаци за предимство (рядко има такива случаи), важи само и единствено правилото за дясностоящия, и в нашенския случай и инстинкта за самосъхранение.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokala » 02 Авг 2012, 17:31

Ще се изпокараме за нищото... извинявам се на тези, които са се засегнали от някой мой пост, когато почне да се спори и става мазало. Всичко, което съм казал е било в кръга на шегата, не съм искал да обиждам някой. :yes: Всеки е настоятелен за това в което мисли, че е прав.
Та гледам, че като се обсъди въпроса "Кой е с предимство?" резултата в анкетата се обърна в полза на жълтия автомобил :mhihi:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 02 Авг 2012, 17:37

Жълтия, защото няма знак, който да ти онема предимството и тогава правилото за дясно-стоящия.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 02 Авг 2012, 17:43

извода е ясен - карайте, както си знаете и се пазете от другите ! :mrgreen: :smoke:
never drive faster, than your guardian angel can !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 02 Авг 2012, 17:56

Еми това самата истина.

Карайте бавно и се оглеждайте.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 02 Авг 2012, 18:13

Първо гледаш да не запълниш някой кратер с колата си, барабар със себе си в нея, после гледаш направо или съответно накъдето се движиш и когато чуеш надънен клаксон се оглеждаш като тинейджър хванат от майка си да.. :paranoid: и се чудиш на кой идЕот пак свирят и си продължаваш спокойно към крайната точка на поредното си пътуване, псувайки през цялото време останалите некадърници, чудейки се кой е тоя дето им е дал книжка :dunno: А да, а пък знаците, лентите и прочие са за баламите, които не знаят как се кара :winky:

Иначе не знам кой какво трябва да си изхвърли, но въпросът не е особено сложен и е естествено да има няколко погрешни мнения от недоглеждане и неизползване на "нещото", което наистина щеше да е хубаво, ако всеки притежава, но половината?! Тва вече е несериозно. Дано гласувалите да са си правили та*ак, ама едва ли.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Авг 2012, 19:43

аз гласувах за червената кола и бях искрено изненадан че не съм прав :ok:

прочетох закона и за мене той е недомислица - тези които са в кръговото няма как да знаят дали тези дето им идват отдясно имат или нямат предимство- като резултат на това- какво да правят? да спират всеки път като видят някой да се засилва да влиза в кръговото? това е недомислица. навсякъде по света кръговото е с предимство ако няма знаци специално указващи предимство на тези които влизат в кръговото.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 02 Авг 2012, 19:50

Преди кръговото си има знак за предимство и от там ще разбереш. А за такова кръгово като на картинката се сещам само за едно в Пловдив и вътре в самото кръгово пак си има знаци.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 02 Авг 2012, 22:18

Червеният е с предимство..Не случайно кръговото кръстовище е именувано като КРЪГОВО-и когато няма други знаци-а само знак,определящ кръстовището като кръгово-то всички в него са с предимство,а тези които навлизат са без...Кръговото на Руски паметник в София НЕ е кръгово,там няма един знак, който да е за кръгово кръстовище...това ,че е с формата на кръг-не значи е е определено като кръгово кръстовище... Има си знак за всички ,движещи се по Борис -че са с предимство- и за всички,движещи се по Скобелев-че са без такова ... :mrgreen:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата