Следобедна задачка-закачка от Правилника за Движение

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кой е с предимство?

Червения
80
53%
Жълтия
71
47%

Общо гласове : 151
Потребител
Аватар
Кара: E39 M57D30 ''00
Мечтае да кара: X5

Re: Следобедна задачка-закачка от Правилника за Движение

Мнение от svetlio122 » 02 Авг 2012, 22:38

2012-08-02 22.32.11.jpg

:clap:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 02 Авг 2012, 22:46

Я дайте пример за нерегулирано кръстовище с кръгово? Изключваме случаите като примерно "Руски Паметник", където пак е регулирано... мен ме интересува пример за нерегулирано (без никви знаци) кръгово... някъде из BG?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2 - BMW E30 touring
Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
Детайли за колата: Детайлите са перфектни.

Мнение от kokala » 02 Авг 2012, 22:46

svetlio122 написа:
2012-08-02 22.32.11.jpg

:clap:

:bowdown: :bowdown: :bowdown: най - после някой да им обясни... сега гледах тема във VW форума... хората там поне са наясно... :conf: за тва сигурно народа като види BMW и почват да псуват... :bang: :mhihi:
Изображение Изображение Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 02 Авг 2012, 22:51

Те и тук повечето са наясно... само че не виждат кръговото като вариант влизайки в него да си с предимство...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokala » 02 Авг 2012, 22:53

Ето и от мен една картинка
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 02 Авг 2012, 23:05

Mollov написа:Я дайте пример за нерегулирано кръстовище с кръгово? Изключваме случаите като примерно "Руски Паметник", където пак е регулирано... мен ме интересува пример за нерегулирано (без никви знаци) кръгово... някъде из BG?

:?: :?: :?:

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Авг 2012, 23:22

нормално е всеки влязъл в кръговото да е с предимство, обаче има много кръстовища които не са така (или поне не бяха)
alx не е прав, слагат си знаци в кръговото, който не гледа прави ламарини :mhihi:
В Бургас двете кръгови на влизане преди да им сменят знаците бяха ужасни. Ако идваш от София и трябва да минеш към Макдоналдс то трябва да си роден късметлия. После като ги смениха пък и аз минах на късмет (не гледам нови знаци) :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 02 Авг 2012, 23:33

брей, тука големи Водачи с главно 'в'... за пример не, ами за паметник направо! :mhihi:
ако имаше как да видя колко пъти за последните два часа в гугъл са регистрирали търсения от сорта на 'правилник, здвп, кръгово, нерегулирано кръстовище' и т.н. :mhihi: ...
направо ще падна от смях, че и повечето хранят 'невежите' :mhihi: в нета всеки може, наживо като няма отде да си направите справка, ще има едно чесане по тила..... :mhihi:
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: само по празници!

Мнение от ///I.Ivanov » 02 Авг 2012, 23:53

Mollov написа:
Mollov написа:Я дайте пример за нерегулирано кръстовище с кръгово? Изключваме случаите като примерно "Руски Паметник", където пак е регулирано... мен ме интересува пример за нерегулирано (без никви знаци) кръгово... някъде из BG?

:?: :?: :?:

В Стара Загора има такова точно до стадиона. :)

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 03 Авг 2012, 0:02

Засега едно... аз лично не се сещам за такова... из София, както и някои други градове...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokala » 03 Авг 2012, 0:15

Механджията написа:брей, тука големи Водачи с главно 'в'... за пример не, ами за паметник направо! :mhihi:
ако имаше как да видя колко пъти за последните два часа в гугъл са регистрирали търсения от сорта на 'правилник, здвп, кръгово, нерегулирано кръстовище' и т.н. :mhihi: ...
направо ще падна от смях, че и повечето хранят 'невежите' :mhihi: в нета всеки може, наживо като няма отде да си направите справка, ще има едно чесане по тила..... :mhihi:

Не ми се вярва да са много, съдя според гласуването и отговорите :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Авг 2012, 1:13

Баси дискусията за такава една тъпня :shock: Имаме регулирано и нерегулирано кръстовище. Дали е кръгово или квото и да е все кръстовище е. При положение, че това на снимката не е регулирано, то важи правилото за дясностоящия. :dunno:

Факт, че 99% от кръговите са регулирани, но това не е извинение за да не знаем как да постъпим попадайки на единия процент нерегулирани. Или си шофер или си льольо :mhihi: Единия кара добре навсякъде, щото не е спал на курсовете, другия кара добре там, където обикновено си кара и като иде на ново място гледа като насран.

exotique написа:Не случайно кръговото кръстовище е именувано като КРЪГОВО-и когато няма други знаци-а само знак,определящ кръстовището като кръгово-то всички в него са с предимство,а тези които навлизат са без..:

Колега, намери го тоя текст в Закона ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 03 Авг 2012, 1:26

Аз си гласувах за жълтия... но си признавам, че му ударих мислене :mhihi: В реална ситуация или ще пропусна червения, или ще намаля достатъчно, докато съм на 100% сигурен, че и той знае, че аз съм с предимство :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 03 Авг 2012, 1:28

В Търговище кръговото на OMV-то е регулирано и вътре, и на влизане в него. На 2 от местата имаш предимство на влизане, на другите 2 нямаш :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 03 Авг 2012, 2:46

Изображение

ми, то именно заради такива "шофери", като тукашните, е трудно да видиш нерегулирано кръстовище, щото нали виждаш кво става във форума.... представи си, че тия всичките са в кръгово без знаци.......... ще се разберат кой да мине, ама утре
never drive faster, than your guardian angel can !

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата