Шум в ухото
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Шум в ухото
Колеги ,
това е класически проблем , за който има много написано в нета, но за съжаление не намирам коментар със завършен успешно случай.
При мен се появи след пробване на едни мощни тонколони. Може и съвпадение да е, по време на зимните студове.
Въпроса ми е -
Има ли някой от форума, който лично е имал това оплакване и съответно да се е излекувал?
И разбира се да сподели подробности.
Въобще някой знае ли нещо по въпроса ?
това е класически проблем , за който има много написано в нета, но за съжаление не намирам коментар със завършен успешно случай.
При мен се появи след пробване на едни мощни тонколони. Може и съвпадение да е, по време на зимните студове.
Въпроса ми е -
Има ли някой от форума, който лично е имал това оплакване и съответно да се е излекувал?
И разбира се да сподели подробности.
Въобще някой знае ли нещо по въпроса ?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- klintan66
- старши ентусиаст
-
Re: Шум в ухото
Как мислиш колега?
От зимата до сега ... И сега пускам тема тук...
Изпих една кофа лекарства и по едно време даже ми ставаше лошо и ми се виеше свят.
Повечето лекарства са с действие върху мозъка и с препоръка да се пият по 3-4 месеца.
Ефект - абсолютна нула !!!
От зимата до сега ... И сега пускам тема тук...
Изпих една кофа лекарства и по едно време даже ми ставаше лошо и ми се виеше свят.
Повечето лекарства са с действие върху мозъка и с препоръка да се пият по 3-4 месеца.

Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Аз имам неврит на лявото ухо.Следствие нехайно отношение към шумозаглушаването при стрелба с огнестрелно оръжие.30 процента имам намаляне на слуха при честотен диапазон над 6 килохерца.При мен е нелечимо и ще се влошава с напредване на възрастта,но така или иначе особено ние мъжете имаме силно свиващ се слухов честотен диапазон с годините.
Направи си аудиограма.Това са звукови импулси от най-ниските херци към високите подавани чрез слушалки към ушите ти,като изследващият те започва от ниско децибелно ниво и повишавайки го следи реакцията ти.ти натискаш бутон от мига в който почваш да чуваш и когато стигне праг на болка ако има такава,хубаво е да не лъжеш .Освен шума имаш ли гадене понякога,вестибуларния ти апарат в ред ли е???
Гадно е,а в БГ няма много хора,които да ти помогнат реално.Ако имаш начин,потърси специалист във ВМА.Иначе да се тъпчеш с някакви хапчета и чичко гугъл може да е от същата полза.
Направи си аудиограма.Това са звукови импулси от най-ниските херци към високите подавани чрез слушалки към ушите ти,като изследващият те започва от ниско децибелно ниво и повишавайки го следи реакцията ти.ти натискаш бутон от мига в който почваш да чуваш и когато стигне праг на болка ако има такава,хубаво е да не лъжеш .Освен шума имаш ли гадене понякога,вестибуларния ти апарат в ред ли е???
Гадно е,а в БГ няма много хора,които да ти помогнат реално.Ако имаш начин,потърси специалист във ВМА.Иначе да се тъпчеш с някакви хапчета и чичко гугъл може да е от същата полза.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
Нямам никакви други оплаквания ....освен от многото хапчета от, които станах ленив ,уморен и апатичен.След като ги спрях се оправих в това отношение.
Със собствени наблюдения установих ,че имам незначително намаляване на слуха може би 5 процента в същото ухо.
Шума, който чувам и при мен с честота 6000hz- отново собствени наблюдения.
В Пазарджик минах общо взето класическите предписвани лекарства а лекарите определено, като те видят в добра физическа форма много, много не ти обръщат внимание.
Насочил съм се към София . Имам и няколко конкретни лекари в предвид ,но искам да съм организиран, и не да обикалям от болница на болница,и да губя време, и пари.
До сега не съм прочел по форумите някой да се е излекувал но знае ли се ?
Със собствени наблюдения установих ,че имам незначително намаляване на слуха може би 5 процента в същото ухо.
Шума, който чувам и при мен с честота 6000hz- отново собствени наблюдения.
В Пазарджик минах общо взето класическите предписвани лекарства а лекарите определено, като те видят в добра физическа форма много, много не ти обръщат внимание.
Насочил съм се към София . Имам и няколко конкретни лекари в предвид ,но искам да съм организиран, и не да обикалям от болница на болница,и да губя време, и пари.
До сега не съм прочел по форумите някой да се е излекувал но знае ли се ?
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Преди няколко години, настинката ми от гърлото ме удари в дясното ухо. При мен беше една тъпа болка, която не ми даде да заспя цяла нощ. Отидох на лекар и ми каза, че ухото се е възпалило и ми предписа едни капки, които капех в двете уши и седях така известно време. За около 2-3 дена ми мина. Ако искаш утре бих могъл да ти ги потърса в нас и да ти ги снимам. Надявам се да съм ти помогнал :-)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Шум, пищене, бучене, постоянно или прекъсва? От колко време си така, изведнъж ли се появи? Няма как да ти помогнем през форума, но от опит - не неглижирай такива уж дребни проблеми, защото полека се усложняват. Доста изпатих в последните 2 години с ушите и сега имам лек неврит (имам постоянно високочестотно пищене и съответно са ми орязани малко високите честоти) от едни четворни комбинации антибиотици, след като неглижирах една настинка. Отиди на УНГ (чувал съм добри отзиви от Мед. академия), ако каже, че ти няма нищо, мини за всеки случай на отоневролог. Проблема е, че трудно се намират добри специалисти. Аз лично съм ходил в отоневрологичния кабинет в ИСУЛ, смята се за един от най-добрите в България.
Never mistake motion for action...
- klintan66
- старши ентусиаст
-
Благодаря ,че се включвате колеги!
Ходих при най-добрите в Пазарджик . Изпих стотици хапчета и ефекта е нула. Нито се увеличава нито намалява.Чува се вечер при тишина ,през деня изобщо не се чува ...
При мен е пищене 6000хц.Постоянно и равномерно . Открих го случайно преди 6 месеца ...Уж рутера ми не работеше и техника вика ми той пищи ,смениха го и вика - ми сега вече не пищи ,а аз е как да не пищи ?
По това време беше студено -20 , и правих едни проби със мощни тонколони в "твърда среда"
горе долу по същото време ....
За мен е интересно дали изобщо някой се е излекувал от шум в ухото - бучене ,пищене или каквото и да било ...
По форумите пишат ,че няма лечение.
Ходих при най-добрите в Пазарджик . Изпих стотици хапчета и ефекта е нула. Нито се увеличава нито намалява.Чува се вечер при тишина ,през деня изобщо не се чува ...
При мен е пищене 6000хц.Постоянно и равномерно . Открих го случайно преди 6 месеца ...Уж рутера ми не работеше и техника вика ми той пищи ,смениха го и вика - ми сега вече не пищи ,а аз е как да не пищи ?

горе долу по същото време ....
За мен е интересно дали изобщо някой се е излекувал от шум в ухото - бучене ,пищене или каквото и да било ...
По форумите пишат ,че няма лечение.
- DundyTheCroc
- Потребител
-
В казармата пипнах грип, никой не ми обърна внимание и не ме лекуваха, след това бях оглушал почти на 50 процента с двете уши и с подобен на твоя шум в ушите. Все пак се добрах, макар и късно ,до военна болница, там Нивалин мускулно, нагревки с Нивалин и витамин Б12 мускулно. Не се оправих напълно, сега често имам шум в ушите и намален слух към 2 килохерца, но без това лечение сигурно щях да съм с апаратчета. Забравих диагнозата - двустранен неврит.
мене ми писват ушите като вдигна кръвно
при тебе сигурно е по-сложно, но ... да споделя
при тебе сигурно е по-сложно, но ... да споделя
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Доколкото ми е известно във Военна болница и ИСУЛ правят изследване на слуха (занимават се със слухопротезиране, така че имат апаратура и разбират от слухови увреждания). Най-добре да се насочиш към специалистите там.
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
От малък ми шуми в ушите някаква адски висока честота.Едва след тая тема го осъзнах.Интересното е,че нямам проблем с високите и дори се карам на приятели,да не си усилват толкова високите в колите,че ме болят ушите от тях.Друг феномен е,че когато се включи телевизор от тия с електронно-лъчева тръба чувам някаква постоянна честота на работа на телевизора...
Иди разбери...
Иди разбери...

DanielzZz написа:От малък ми шуми в ушите някаква адски висока честота.Едва след тая тема го осъзнах.Интересното е,че нямам проблем с високите и дори се карам на приятели,да не си усилват толкова високите в колите,че ме болят ушите от тях.Друг феномен е,че когато се включи телевизор от тия с електронно-лъчева тръба чувам някаква постоянна честота на работа на телевизора...
Иди разбери...
няма страшно. бил си прилеп в предишния си живот

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4

- klintan66
- старши ентусиаст
-
Има връзка с кръвното по принцип.
При някои силно чувствителни се счита ,че чуват шума от движението на кръвта си ...
При някои силно чувствителни се счита ,че чуват шума от движението на кръвта си ...

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2