Следобедна задачка-закачка от Правилника за Движение
Модератор: Общи модератори
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Re: Следобедна задачка-закачка от Правилника за Движение
alx написа: тези които са в кръговото няма как да знаят дали тези дето им идват отдясно имат или нямат предимство
Знаците "СТОП" и "Пропусни движещите се по пътя с предимство" са с форма ненаподобяваща никой друг знак, за да може да се разпознават в гръб, с което може да се ориентираш дали трябва да спазиш правилото за дясностоящ или може да преминеш с предимство. Това е принципно, не само за кръговото. Пиша го информативно, без да изпадаме в спорове.
- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
Mollov написа:(ако приемем, че не отчете факта, че е нерегулирано кръгово/кръстовище и забрави да приложи правилото за дясностоящия)
съгласна съм с почти всичко, което си написал, само не разбирам - защо кръгово и кръстовище ги определяш като две различни неща ? кръговото си е кръстовище, ако има знак, че си с предимство - минаваш, ако няма - си важат правилата, като за всяко друго Т, Р или квото и да било образно кръстовище

alx написа: тези които са в кръговото няма как да знаят дали тези дето им идват отдясно имат или нямат предимство
те преди да стигнат В кръговото са влезли отнякъде нали ? ако не са се огледали за знаци си е техен проблем

never drive faster, than your guardian angel can !
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Radinka написа:
съгласна съм с почти всичко, което си написал, само не разбирам - защо кръгово и кръстовище ги определяш като две различни неща ? кръговото си е кръстовище, ако има знак, че си с предимство - минаваш, ако няма - си важат правилата, като за всяко друго Т, Р или квото и да било образно кръстовище![]()
Защото навсякъде по белия свят "кръговото" е различен тип "кръстовище" със свои правила на движение, които са или известни (знаци показват, че тия вътре са с предимство, както би трябвало да е), или са урегулирани със съответните знаци за специфичността на съответното кръгово... само в BG го има това "нерегулирано кръгово", където трябва да се усетиш, че трябва да спазваш правилото на дясностоящия...
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
В Атина има нерегулирани кръгови, даже на БАШ центъра платия Карескаки е такова и всички в кръговото пропускат влизащите в него коли. Ся... ще кажете Гърция не спада към белите страни, но е факт, че не е само в Бг е така
Получават се и задръствания, например сутрин или като има стачки, в такива случаи се поставят регулировчици.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Разгеле, най-накрая някъде да има едно такова на сериозно място... но сигурно имат основателна причина да е така...
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Не е само там, има ги на много места
Ето го въпросното на центъра > http://www.youtube.com/watch?v=TGewDNEK_SM

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Я малко оффтопик ,ама не съвсем ,понеже гледам тука е фулл с хора наясно със ЗДП.
Тва на снимката е кръговото на Сточна гара- София. Колите движейки се в съседни ленти по Сливница ,"синята и червената" ,поемат съответно - синята към Подуене по Д.Николаев,а червената към Х.Димитър . Конфликта ясно се вижда на схмета ,като ми се случва редовно ,когато съм в позицията на синия автомобил. Уловката е ,че маркировката (каквото е останало от нея) очертава така пътните ленти,че чевения може да пресече пътя на синия . Аз как реагирам ,няма да коментирам
Ай ся кажете кой ще го изяде при ПТП в така създала се ситуация
Тва на снимката е кръговото на Сточна гара- София. Колите движейки се в съседни ленти по Сливница ,"синята и червената" ,поемат съответно - синята към Подуене по Д.Николаев,а червената към Х.Димитър . Конфликта ясно се вижда на схмета ,като ми се случва редовно ,когато съм в позицията на синия автомобил. Уловката е ,че маркировката (каквото е останало от нея) очертава така пътните ленти,че чевения може да пресече пътя на синия . Аз как реагирам ,няма да коментирам

Ай ся кажете кой ще го изяде при ПТП в така създала се ситуация

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
а ти не можеш ли по-рано да се изнесеш я дясната лента, за да няма конфликт?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- plradev
- старши ентусиаст
-
_galio_ написа:а ти не можеш ли по-рано да се изнесеш я дясната лента, за да няма конфликт?
Ти мен ме заеби аз кво правя . До сега удар там нямам ,а ми се случва в месеца по няколко пъти, пичовете да си цепят наляво без мигач

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
plradev написа:_galio_ написа:а ти не можеш ли по-рано да се изнесеш я дясната лента, за да няма конфликт?
Ти мен ме заеби аз кво правя . До сега удар там нямам ,а ми се случва в месеца по няколко пъти, пичовете да си цепят наляво без мигачГовориме хипотетично
Кой как ,къде се изнесъл е без значение ...
щом минаваш без ПТП, си трябва да споделиш опит

лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
В правилника пише как се прави маневра "десен завой" и маневра "ляв завой" и движение направо... ама тук сме само тарикати...plradev написа:...
та на въпросното кръстовище и аз си ги ..... редовно.
на това кръстовище 1998г един направи опит да ме убие и ми прати автомобила в НАДИН

пиян с над 2 промила каращ в насрещното без фарове в 01.30ч тогава разбрах какво значи "БГ законодателство"....
П.С.и аз малко ОФФФФ да направя...
Карате по магистралата с 120км/ч застигате движещ се с 90км/ч поглеждате в огледалото и в далечината виждате един автомобил поне на 2километра зад вас,започвате маневра изпреварване... Като вашата задница се изравни в предницата на автомобила който изпреварвате,застигащия ви автомобил вече е залепен за задната ви броня и ви святка на дълги какво правите?
отговор А: пускате ГАЗ-та от "уплах" и завършвате някак си изпреварването
отговор Б: завършвате изпреварването и му показвате комбинация от три пръста с преобладаващ среден
И при двата варианта изпреварващия ви гледа лошо,клати глава като че ли е с нотариален акт за лява лента
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Там на Сточна гара и аз минавам често по маршрута на червения. Престроявам се по-рано в кръстовището така, че да оставя едно място в дясно от мен за тия, които са надясно и действам чевръсто с мигачите за да е ясно на къде отивам.
Отговор В: Случи ми се в началото на лятото- свивам в дясно и пускам бързащия президент на форума ни да мине, щом толкова бърза и е така нервен, че да присветка бясно на друга кола от форума. След това спирам на първата бензиностанция и свалям всичките стикери на форума.
madpetio написа:Карате по магистралата с 120км/ч застигате движещ се с 90км/ч поглеждате в огледалото и в далечината виждате един автомобил поне на 2километра зад вас,започвате маневра изпреварване... Като вашата задница се изравни в предницата на автомобила който изпреварвате,застигащия ви автомобил вече е залепен за задната ви броня и ви святка на дълги какво правите?
отговор А: пускате ГАЗ-та от "уплах" и завършвате някак си изпреварването
отговор Б: завършвате изпреварването и му показвате комбинация от три пръста с преобладаващ среден
И при двата варианта изпреварващия ви гледа лошо,клати глава като че ли е с нотариален акт за лява лента
Отговор В: Случи ми се в началото на лятото- свивам в дясно и пускам бързащия президент на форума ни да мине, щом толкова бърза и е така нервен, че да присветка бясно на друга кола от форума. След това спирам на първата бензиностанция и свалям всичките стикери на форума.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
жълтият е с предимство , предимството на десния ! Това кръгово е същия тип нерегулирано като това на Триумфалната арка и там каква какафония става , а всъщност е много просто - щом нямаш знак номер едно пред кръговото , значи си с предимство 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Това е точно ситуацията на Руски паметник като идваш от към бул. "Цар Борис" . Предимството е на жълтия, защото е дясностоящ.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- plradev
- старши ентусиаст
-
kriso85 написа:Това е точно ситуацията на Руски паметник като идваш от към бул. "Цар Борис" . Предимството е на жълтия, защото е дясностоящ.
тц,там кръговото е регулирано със знаци и потока от борис,просто "заобикаля" паметника