ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от HowDouWantit » 03 Авг 2012, 14:21

Здравейте колеги имам следния проблем със таблото на 36-цата ,преди малко сипах малко гориво ,стрелката беше на половина в резервата преди да сипя ,качвам се ,паля и лампата изгасва ,а стрелката седи под 0та все едно резервоара бензин не е виждал никога. В последствие тръгнах ,и стрелката отиде на 15 л ,но периодично за части от секундата стрелката пада до същото положение (под 0та и пак отива на 15л) ,дали проблема идва от таблото или от поплавъка в резервоара ,тъй като това не е единственият проблем който ми прави въпросното табло.

Давам газ оборотомера седи на 3000 оборота газта е до долу ,след малко отива директно на 4000 и т.н. иначе до 2500 оборота си върви плавно ,36цата е със шестак ,дали не е било на 4 цилиндрово таблото ,от някой is ,понеже пак си е до 260 км/ч ?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E36 316I

Мнение от antonii_vt » 03 Авг 2012, 22:47

Не знам дали това е правилната тема, но въпроса ми е спешен и няма как по друг начин в момента да придобия някаква представа върху ситуацията ми:

На кратко. Блъснато БМВ е36 компакт 99. Блъснато с около 30 км/ч в стена, до тук сменени: ланжерон, калник, фар, маска с бъбреци, горна греда, дифузъор. Днес ламаринаджиите ми казаха че 4те тампона на двигателя били скъсани. Не мога да си обясня дали е вярно и как е възможно и 4те да се скъсат (ако изобщо е така). До тук съм фърлил към 1400 лв и кой знае колко "тампона" ще бъдат скъсани.

Евентуално ако се окаже така, колко струва такъв тампон възможно най-евтино ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 04 Авг 2012, 9:20

razor94 написа:колеги не ми работи пръскачката на чистачките дърпам лостчето но няма реакция като откача буксата от от помпичката тръгват . кажете ми от какво е проблема като и подам 2 ри минус някаде от купето на помпата при забодена букса и пръска и се движат чистачките иначе от лостчето в купето не тръгват посаветваите ме какво може да е

Ти сам си си отговорил - лостчето.

HowDouWantit написа:Здравейте колеги имам следния проблем със таблото на 36-цата ,преди малко сипах малко гориво ,стрелката беше на половина в резервата преди да сипя ,качвам се ,паля и лампата изгасва ,а стрелката седи под 0та все едно резервоара бензин не е виждал никога. В последствие тръгнах ,и стрелката отиде на 15 л ,но периодично за части от секундата стрелката пада до същото положение (под 0та и пак отива на 15л) ,дали проблема идва от таблото или от поплавъка в резервоара ,тъй като това не е единственият проблем който ми прави въпросното табло.

Давам газ оборотомера седи на 3000 оборота газта е до долу ,след малко отива директно на 4000 и т.н. иначе до 2500 оборота си върви плавно ,36цата е със шестак ,дали не е било на 4 цилиндрово таблото ,от някой is ,понеже пак си е до 260 км/ч ?

Таблото ти не е от 4 цилиндрово.
Можеш да провериш дали проблемът е в него или в подплавъка, както и проблемът с оборотомерът, като направиш чекът на таблото със задържане на пишката за зануляване на малкия километраж и завъртане на контактният ключ.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 04 Авг 2012, 11:31

Aми направих чека малко след като писах ,стрелката на скоростомера и на бензиномера вървят плавно ,но не и тази на оборотомера ,при нея при теста има някакво накъсване ,минимално ,но го има ,в реална обстановка е много по забележимо обаче..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Мнение от Tsureto » 05 Авг 2012, 13:34

От скоро имам 325TDS 143 коня.Много хора,разбиращи от BMW казват,че не върви както трябва,спънато е.Смених въздушния и горивния филтър,защото бяха в ужасно състояние.Колата не е карана 7 месеца,отделно сигурно от 1-2 години не е сменяно масло и филтри.Скоро ще сменя и маслото с филтъра.Кажете от какво може да е това "спъване".Турбото свири,но го няма този тласък,който според мен трябва да го има.Като цяло мотора доста добре работи,мърка.Отделно,като запаля колата 4-5-7-8 секунди мени оборотите,после ги нормализира.Та,от какво може да не върви и защо мени оборотите?!Това са ми въпросите?!
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Мнение от Challenger » 06 Авг 2012, 16:04

сменях си рейката и сега волана ми седи на една страна. С реглаж съм чувал, че става .. макар че сега като ходих в един серивиз, майстора ми каза, че няма как и трябва да махам кормилото.. така ли е?

Аватар
Кара: Само BMW
Мечтае да кара: e30 M - POWER
Детайли за колата: Ненормални

Мнение от Bawarco » 06 Авг 2012, 16:24

Наи лесно е от кормилото да го презацепиш ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Мнение от lancerpor » 06 Авг 2012, 17:42

Малко ламерски въпрос ама... :mhihi: След като сменям предни пружини, трябва ли да минавам реглаж пак? :dunno:
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 06 Авг 2012, 18:13

lancerpor написа:Малко ламерски въпрос ама... :mhihi: След като сменям предни пружини, трябва ли да минавам реглаж пак? :dunno:

Колко е била разликата във височината на старите и уж новите...сега при сложено положение..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 07 Авг 2012, 9:03

Къде в Пловдив могат да ми ролнат задните калници? И приблизително колко ще излезе - за е36 купе става въпрос.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Мнение от Angelov91 » 07 Авг 2012, 18:00

Колеги всички маски на е36 еднакви ли са смисъл от компакт да стане на купе или от комби на седан :!: :?:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 07 Авг 2012, 18:26

Еднакви са. Разликата е само преди и след фейслифт.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото има
Мечтае да кара: Bmw e36 m3

Мнение от dom1nus » 08 Авг 2012, 14:47

какво е предавателното число на диференциала на м40б18 ? Благодаря предварително :)
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Авг 2012, 17:03

dom1nus написа:какво е предавателното число на диференциала на м40б18 ? Благодаря предварително :)

3.45
и потърси следващия път това е писано поне 100000 пъти ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 08 Авг 2012, 17:39

vld написа:
dom1nus написа:какво е предавателното число на диференциала на м40б18 ? Благодаря предварително :)

3.45
и потърси следващия път това е писано поне 100000 пъти ;)

Да, ама не е изключено да е също 3.38 ;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ПредишнаСледваща

Назад към E36