Защо всички ни мразят?!
Модератор: Общи модератори
Re: Защо всички ни мразят?!
И аз съм забелязал че БМВ много хора не го тачат.Имам едни познати,запалени алфисти,та те като чуят за БМВ и става като приказката за дявола и евангелието - яко оплюване пада.А относно тяхните алфи постоянно са счупени и имат нещо за правене,но това те не го отбелязват.Та си правя от това извода,че хората си избиват комплекси мразейки БМВ.Аз да речем не харесвам алфи,но никога не съм тръгнал да разправям колко са трошливи и т.н.,въпреки че на всеки е известно това.Така че карайте си колите и да не ви пука 

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Nasko_ написа:host написа:
Нз, има нещо изкривено в разбинията на хората за коли и за живота им. К'ви мерения, какви глупости с колите дето си ги караме за евридейкиА, и скоро ух, че Пасат б5 бил "най-яката кола" - т'ва от човека закупил си го, който е на 24 години, без приятелка, куче или с нужди да товари нещо в него.
Наистина има нещо изкривено, може би, ако прочетеш още веднъж това което си написал, ще разбереш кое е
Eми сори, Пасат Б5 е бая "чичовска" кола... Нищо особено, вози д-то и като цяло доста безлична. Това което ме кефи мен в една кола след визията й е спортния й дух, наречете го "характер" ако искате.
За мизериите, трябва да ви е ясно, че всякакви коли съм виждал издрани с ключ, докато в чужбина такива просто НЯМА. Аз до сега как една не съм видял.

И да - не ни харесват. Защо ли?
Защото като си взех гараж в родния ми град и се прибирах само за една вечер седмично ми се правеше забележка, че си изкарвам колата в 23:00ч и съм се прибирал в 03:00ч ?

Като си я обезвъздушавах в гаража в неделя по обяд "кво съм я бил форсирал сега, децата в квартала спят"

Минавам покрай патрулка с 3000 оборота на втора, онея се качват пускат бурканите и ме догонват - "к'во се прайш уе? Ти ли си най-бързия тука?"

Надрани врати с пирон пред хипермаркет, ей така... Щото бях със стикерите за събора сигурно и колата на земята,

ОБАЧЕ
... не можем да пропуснем и гъдела който изпитва всеки един от нас като иде на бензиностанцията и го питат "колко коня е?", когато слизам от колата и случаен минувач просто се спира и казва "ееебати стойката, много ли върви" и като им отговориш, че е умряла 20ска и гледаш физономии

Или когато просто си бях вдигнал капака и си разглеждах нещо и минава един старец (пенсионер) и следва:
"Ц-ц-ц-ц, друго си е шесцилиндровото...." и започва да ти разправя как е имал като млад няква е21ца примерно...
...Друго е когато се съберем за събора хиляди коли и магистралата се пръска по шевовете от БМВ-та.
Да, това е секта и да, носим си последствията от това, че караме това което ИСКАМЕ, а не това което ТРЯБВА (според някого)!
И да, има келеши - бол, но това го има във всяко стадо.
Истината е, че НЯМА друга ЕВТИНА марка която да се доближава до това, което БМВ може да предложи като спортно усещане (особенно след определени интервенции).
Аз лично исках е36 купе от както бях на 16 години и си го купих като първа кола чак на 23... Защо ни мразят ли? Ха, пука ли ми изобщо? Аз съм направил своя избор!

Поздрави!
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Всичко тръгна от медиите

http://www.vbox7.com/play:239c9df77e - Цяло чудо е, че не споменаха BMW в репортажа, а иначе е тежък пътен инцидент

http://www.vbox7.com/play:239c9df77e - Цяло чудо е, че не споменаха BMW в репортажа, а иначе е тежък пътен инцидент

Просто стереотипи, хората обичат да категоризират и да слагат етикети.
Доколкото съм разговарял с познати, които не са българи - почти навсякъде този стереотип се наблюдава - водачите на нашата марка са възприемани като ... казано просто, арогантни на пътя.
А, понякога товари преднамереното отношение.
Доколкото съм разговарял с познати, които не са българи - почти навсякъде този стереотип се наблюдава - водачите на нашата марка са възприемани като ... казано просто, арогантни на пътя.
А, понякога товари преднамереното отношение.
Последна промяна vladye на 03 Авг 2012, 19:35, променена общо 1 път
virtue and tranquillity
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
u`F`o написа: !
Очевидно и ти не си разбрал какво искам да кажа

Не ми пука за Пасат 5 или какъвто ще да е, важното е, че за човека това е най-добрата кола. Както за вас БМВ е най-добрата кола, така за него е Пасата. Или не може?...длъжен е да харесва БМВ?

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Radinka написа:acho.rs написа: ала бала
не вникваш в това, което пиша, обаче много те бива по обясненията![]()
не обсъждаме тоя, дето дава 2к за кола, дали ще си купи БМВ, а дали може да си купи ! факт - може! значи не ви мразят, заради това, че не могат да си "позволят".
acho.rs написа: Най-обикновена Е39ка с М52 за 5к е много по-кола от всичко масово (не премиум)до 2008ма година.
може би, ако е купена лява, читава и на малко реални километри, щото май вече е трудно да намериш ляво бмв, а не обръщано и мазано в някой подвижен гараШ, а след това, разбира се, закачено и проверено на диагностиката на пешо комшията, който вчера си е купил лаптоп и шано кабели и е станал про
и на последно място, четеш през ред и пропускаш, че не е в границите на нормалното, когато колата е мания за един човек и той доста време се е трудил за нея и се гордее с нея, тя да е в несъстоятелност, да не я кара и да се движи с нещо на светлинни години от БМВ, но да седи и да се кара на "контрите" като мен![]()
живи и здрави, излезте от филма и просто се наслаждавайте на удоволствието от шофирането
Лява, лява , лява ама да не е обръщана - така като говориш човек ще си помисли че хващаш разликите

И пак ти казвам - тва че някой е отделил 2к-5к за кола и НЕ ИСКА ДА СИ КУПИ БМВ защото си мисли/знае че не може да му смогне , това означава че той според него НЕ МОЖЕ да си купи БМВ , а щом купувача си мисли че не може да си купи , значи той не може да си купи .
Ако е някой който се колебае дали си вземе БМВ , той обикновено разпитва без да задава глупави въпроси и в никакъв случай не завижда . Разбира се това са генерални заключения и винаги има изключения от тях .
От БМВисте има бая улични нинджи , точно както има и от хондажиите,шкодите,алфите,фиатите само че те не събират толкова негативни емоции ...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Според мене с каква кола подскачаш из дупките и легналите полицаи -БМВ или пасатБ5 няма голяма разлика.В зората на демокрацията задължителен аксесоар от имиджа на мутрите бе мощното БМВ .Може би от тогава се е наложил тоя етикет на нарушител за човека с БМВ то.Другата страна на медала е че доста хора като седнат зад волана на БМВ се вживяват повече от нужното в тоя стереотип и заслужено предизвикват негативно отношение.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
acho.rs написа:И пак ти казвам - тва че някой е отделил 2к-5к за кола и НЕ ИСКА ДА СИ КУПИ БМВ защото си мисли/знае че не може да му смогне , това означава че той според него НЕ МОЖЕ да си купи БМВ , а щом купувача си мисли че не може да си купи , значи той не може да си купи ..
Мамин умник...а да ти е минавало през ума някога, че може би някои хора НЕ искат да си купят БМВ, не заради парите, защото не им харесва примерно??? Или не може някой да не харесва БМВ?

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
alx написа:хората мразят марката защото повечето глупаво агресивно каране по пътищата се извършва от бмв-та. лично съм се нагледал на изпълнения и колегите яхнали синьо-бялата идея са с преобладаващо участие. проблема е, че това е някакво криворазбрано майсторско шофиране за сметка на обикновените хора. 99.9% от тия дето пред мене взимат завоите с вратите напред и хвърчат със 100 по тесните софийските улички ....
и за да не съм голословен- ето го поредния от днескашните новини. забележете "м" табелата...
http://www.dnes.bg/crime/2012/08/03/bmv ... ena.165460
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Nasko_ написа:acho.rs написа:И пак ти казвам - тва че някой е отделил 2к-5к за кола и НЕ ИСКА ДА СИ КУПИ БМВ защото си мисли/знае че не може да му смогне , това означава че той според него НЕ МОЖЕ да си купи БМВ , а щом купувача си мисли че не може да си купи , значи той не може да си купи ..
Мамин умник...а да ти е минавало през ума някога, че може би някои хора НЕ искат да си купят БМВ, не заради парите, защото не им харесва примерно??? Или не може някой да не харесва БМВ?
Говорим за хората които мразят БМВ . Освен това , си отвори малко очите и прочети целия пост
Разбира се това са генерални заключения и винаги има изключения от тях .
Във всяка тема се намесва някой "трезвомислещ" който да даде меродавно мнение , само че факта че масово има хора които ненавиждат БМВ без повод си е така . Аз като взех моето се счупиха да ми КАЗВАТ колко гори , да ми КАЗВАТ зимата да не го изкарвам, да ми КАЗВАТ колко е "скъпо за поддръжка" и тн . И ако някой капацитет си мисли че има нещо общо с дирекцията - не , преди това с Аудито нямаше подобно нещо , а то беше доста по-голяма ламя като разход и поддръжка .
хората мразят марката защото повечето глупаво агресивно каране по пътищата се извършва от бмв-та. лично съм се нагледал на изпълнения и колегите яхнали синьо-бялата идея са с преобладаващо участие. проблема е, че това е някакво криворазбрано майсторско шофиране за сметка на обикновените хора. 99.9% от тия дето пред мене взимат завоите с вратите напред и хвърчат със 100 по тесните софийските улички ....
По света може и да е така , но в България ролята на хулиган на пътя е мощно оспорвана от комплексари със стари хечбеци . Не знам ти как за 5 дена в София, придоби представа за движението по улиците , но аз ти казвам че от 5ма тъпанари на пътя , не повече от 1 е с БМВ !
"Хулиганът на пътя"- ей тук се крие отговорът на въпроса, останалото са нечии самозаблуждения....
Това в кавичките, в други теми се изтъква с гордост, тук се замазва и прикрива, с някаква, уж завист и други удобни извинения...
Сещам се за една случка, на 1-ви юли сутринта, джулая, Камен бряг, от стотици паркирани автомобили, как само собственикът на една е36-ца, къде 5.00ч. реши да показва на колко оборота е прекъсвачът на мотора му...
Това чудо ревеше, като родилка, опитваща се да извади двама от тризнаците едновременно....а дебилният смях на групичката около колата усилваше отвращението от цялата тъпа ситуация..
Какво по дяволите показваш на такова събитие, което не е свързано с автомобилите, в 5.00 сутринта ???
Ей такива и доста други, разнообразни по вид случки, оформят омразата.
Това в кавичките, в други теми се изтъква с гордост, тук се замазва и прикрива, с някаква, уж завист и други удобни извинения...
Сещам се за една случка, на 1-ви юли сутринта, джулая, Камен бряг, от стотици паркирани автомобили, как само собственикът на една е36-ца, къде 5.00ч. реши да показва на колко оборота е прекъсвачът на мотора му...
Това чудо ревеше, като родилка, опитваща се да извади двама от тризнаците едновременно....а дебилният смях на групичката около колата усилваше отвращението от цялата тъпа ситуация..

Какво по дяволите показваш на такова събитие, което не е свързано с автомобилите, в 5.00 сутринта ???
Ей такива и доста други, разнообразни по вид случки, оформят омразата.
Последна промяна GRIPEN на 03 Авг 2012, 22:03, променена общо 9 пъти
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
acho.rs написа:...
Факт е, че голфаджиите минаха на Е36...скоро очаквайте и на Е46...да не казваме, че вече почти всеки втори "ром" си е взел Е39 тдс която на нищо не мяза...но си е взел БМВ...аз в момента се оглеждам за евтина кола, която няма да ме товари с подръжка...ами май на Е36 се спрях...има и по евтини да, но не ме влекат, а Е36цата си е от евтините...и повярвай ми Лагуната е доста по скъпа за подръжка от Е36...вотри път няма да дам 500 лв за скорости...всеки вотри келеш кара Е36...всякава вотра кола на пътя е Е36...почти всяка селяния на пътя е с БМВ...оня ден пресичам улицата зелен светофар, за колите логично червен, една кола на светофара и разбира се "този" с Е46цата спря на релсите на пешеходната пътека(познайте стойката каква беше)...от където минават много хора и разбира се, този смути доста хората...нужно ли е да казвам как пушеше и как тругна с пълна газ и опуши всички наоколо? не казвам, че това е само при БМВджиите, при много марки го има, но мисля че при "нас" го има най-много...и моля ви, спрете да мислите, че Е36 или Е46 е стойкаджийска кола...наоколо хората се смеят...
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Ние един друг се мразим, та се чудим другите що ни мразят
Човек за човека е българин.

Човек за човека е българин.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

ето заради това. да не се изненада някой ако се познае.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
BMWALPINA написа:acho.rs написа:...
Факт е, че голфаджиите минаха на Е36...скоро очаквайте и на Е46...да не казваме, че вече почти всеки втори "ром" си е взел Е39 тдс която на нищо не мяза...но си е взел БМВ...аз в момента се оглеждам за евтина кола, която няма да ме товари с подръжка...ами май на Е36 се спрях...има и по евтини да, но не ме влекат, а Е36цата си е от евтините...и повярвай ми Лагуната е доста по скъпа за подръжка от Е36...вотри път няма да дам 500 лв за скорости...всеки вотри келеш кара Е36...всякава вотра кола на пътя е Е36...почти всяка селяния на пътя е с БМВ...оня ден пресичам улицата зелен светофар, за колите логично червен, една кола на светофара и разбира се "този" с Е46цата спря на релсите на пешеходната пътека(познайте стойката каква беше)...от където минават много хора и разбира се, този смути доста хората...нужно ли е да казвам как пушеше и как тругна с пълна газ и опуши всички наоколо? не казвам, че това е само при БМВджиите, при много марки го има, но мисля че при "нас" го има най-много...и моля ви, спрете да мислите, че Е36 или Е46 е стойкаджийска кола...наоколо хората се смеят...
Андро, подкрепям ти постовете в тая тема с две ръце

п.с. нищо лично към никой, просто мен ми е омръзнала тая картинка да я гледам по пътищата...