Следобедна задачка-закачка от Правилника за Движение
Модератор: Общи модератори
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Следобедна задачка-закачка от Правилника за Движение
Колеги, са забравят се някои работи от закона, та вземете го преглеждайте от време на време, че някои коментари и на 2-те картинки са отчайващи...
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Цитат относно "нерегулирано кръгово" в Англия:
"When reaching the roundabout you should:
-give priority to traffic approaching from your right, unless directed otherwise by signs, road markings or traffic lights "
Т.е. дори в нерегулирано, тия вътре са с предимство (поради лявото движение, при навлизане в кръговото им колите идват от дясно)... без предимство са само тогава, когато е указано така със съответните знаци.
-give priority to traffic approaching from your right, unless directed otherwise by signs, road markings or traffic lights "
Т.е. дори в нерегулирано, тия вътре са с предимство (поради лявото движение, при навлизане в кръговото им колите идват от дясно)... без предимство са само тогава, когато е указано така със съответните знаци.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Kroki написа:Колеги, са забравят се някои работи от закона, та вземете го преглеждайте от време на време, че някои коментари и на 2-те картинки са отчайващи...
Аз скоро гледях някакви примерни листовки, действащи в момента. Почти съм убеден, че ако сега отида на изпит ще ме скъсат.

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
kriso85 написа:Kroki написа:Колеги, са забравят се някои работи от закона, та вземете го преглеждайте от време на време, че някои коментари и на 2-те картинки са отчайващи...
Аз скоро гледях някакви примерни листовки, действащи в момента. Почти съм убеден, че ако сега отида на изпит ще ме скъсат.
Когато карах книжката имаше един таксиджия при мене и го скъсаха два пъти на листовки и веднъж може и повече на кормуването

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Mollov написа:Цитат относно "нерегулирано кръгово" в Англия:
Да даваш пример Англия, на които всичко им е обърнато е.. интересно. И не мога да разбера защо взимаш толкова навътре това кръгово? Да не би да си отговорил грешно и сега да искаш да ни докажеш, че всъщност си прав, защото ситуацията била абсурдна, не трябвало да има нерегулирано кръгово и т.н.?
- Mollov
- Мародератор
-
Теб какво те бърка аз що "ровичкам" толкова в тая работа? При положение че ме питаш по подобен начин значи не си разбрал (или не искаш да разбереш) нищо от нещата, които коментирах... значи няма какво повече да говорим.
И не, не съм отговорил грешно... наясно съм с правилата за движение както в регулирано кръгово, така и в нерегулирано. А ти да коментираш Англия, че всичко им било обърнато и затова са неподходящ пример... no comment.
И не, не съм отговорил грешно... наясно съм с правилата за движение както в регулирано кръгово, така и в нерегулирано. А ти да коментираш Англия, че всичко им било обърнато и затова са неподходящ пример... no comment.
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
аз се чудя колко от тия 48% гласували за жълтия реално биха влетели възползвайки се от предимството 

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Mollov написа:Теб какво те бърка аз що "ровичкам" толкова в тая работа? При положение че ме питаш по подобен начин значи не си разбрал (или не искаш да разбереш) нищо от нещата, които коментирах... значи няма какво повече да говорим.
При положение, че законите им за движение по пътищата са толкова различни от нашите, не виждам логика да ги даваш като пример. Да, аз също съм съгласен, че би било по-разумно тия в кръговото да са с предимство, но както още хиляди неща у нас това е недомислено. Ако си разбрал, че се заяждам си в голяма грешка. Наистина ми стана интересно защо така се "ровичкаш", но щом не е моя работа здраве да е

- Mollov
- Мародератор
-
Я дай да ги видим тия сериозни разлики... оставяме настрана фактът, че са с обратно движение и всички произтичащи с това "огледални" условности в законите за движение. Не е зор да кажеш всичките, но 4-5 по-важни и значими ще са напълно достатъчни...
P.S. Що "ровичкам" толкова се разбира от всичките ми предишни постове в тая тема...
P.S. Що "ровичкам" толкова се разбира от всичките ми предишни постове в тая тема...
- ryan83
- gangstera
-
- Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION
Mollov написа:Mollov написа:Я дайте пример за нерегулирано кръстовище с кръгово? Изключваме случаите като примерно "Руски Паметник", където пак е регулирано... мен ме интересува пример за нерегулирано (без никви знаци) кръгово... някъде из BG?
![]()
![]()
Ми аз мисля че в Хасково има такова нерегулирано. Когато излизаш от Хасково в посока Свиленград. Иначе гласувах за жълтия

Ако имаш каквото е необходимо...
можеш да имаш всичко

можеш да имаш всичко

- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
чета ви и се чудя дали изобщо повечето от вас са виждали как изглежда правилника ?! 

never drive faster, than your guardian angel can !
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Radinka написа:чета ви и се чудя дали изобщо повечето от вас са виждали как изглежда правилника ?!
Кое как изглежда?

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
за 1-вата картинка - жълтия, 2-рата - синия ( дясностоящия ) 

Дръж ми дъвката - скачам в боя!
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Добре де...гледам че все повече гласуват за червеният.. 

- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Пинтев написа:Добре де...гледам че все повече гласуват за червеният..
И аз така забелязвам, дано да се бъзикат...