За моторите и колите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

За моторите и колите

Мнение от Lila_Angel » 12 Юли 2006, 18:38

Почти като "За мишките и хората", ама не съвсем...И още в началото, уточнявам, че под под "мотор" визирам в случая мотоциклетите.
Не знам как е с вас, но аз лично изпитвам тотална паника, когато на пътя видя близо до мойта кола мотор. Няма такова каране. И се чудя акъла ли им е малко, моят ли не е наред...
Случка от преди две седмици - карам си по Цариградско. В най-лявата лента, някъде с около 120 - т.е. напълно нормално за този път. Изведнъж покрай мен ОТ ЛЯВО ме изпреварва една хонда. Сигурно е бил поне с 200.
Разстоянието между мен и мантинелата беше точно колкото да мине той...
Ами ако на пътя имаше дупка и бях мръднала леко в ляво?
И признавам си - нямам навика да гледам в огледалото дали някой не се опитва да мине между мен и мантинелата...луда работа. Чудя се демонстрация на какво е такова поведение?
И другият проблем съществува разбура се - шофьорите нямаме навика да пазим и да мислим за тези с моторите.
Изобщо...объркана работа.
Случвало ли ви се е да ви е яд, че не можете да ги настигнете тези с моторите и да им обясните някои неща?
На мен все по-често :evil:
:uups:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 12 Юли 2006, 18:47

дам вчера един такъв се беше залепил зад мен и ме натискаше по правите,ама като дойде завой нещо го беше шубе:) е пуснах го де няма се правя на идиот :mhihi:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 12 Юли 2006, 18:50

M-м-м да! И мене ме дразнят шофери дет не си гледат в огледалата и решават да завият точно пред теб и ти требе да избираш м/у вратите му и ливадата (ако е ливада пак добре ама в повечето случаи не е )

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Lila_Angel » 12 Юли 2006, 18:58

Kris написа:M-м-м да! И мене ме дразнят шофери дет не си гледат в огледалата и решават да завият точно пред теб и ти требе да избираш м/у вратите му и ливадата (ако е ливада пак добре ама в повечето случаи не е )

ок, съгласна съм с това, обаче би ли ти хрумнало да изпреварваш от ляво до мантинелата по Цариградско????

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 12 Юли 2006, 19:11

не си карала мотор за тва неможеш да проумееш как може ....
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 12 Юли 2006, 19:41

Най-яко е когато си спрял да правиш ляв завой и те изпревари мотор от лявата ти страна :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 12 Юли 2006, 20:10

MaXimal написа:Най-яко е когато си спрял да правиш ляв завой и те изпревари мотор от лявата ти страна :)

а да видиш с мотора като спреш на свтофара и някой не види, че отпред има мотор ....
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 12 Юли 2006, 20:29

Sharo написа:
MaXimal написа:Най-яко е когато си спрял да правиш ляв завой и те изпревари мотор от лявата ти страна :)

а да видиш с мотора като спреш на свтофара и някой не види, че отпред има мотор ....

Надявам се се възстановяваш с всеки изминал ден :roll: ...

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Val4eto » 12 Юли 2006, 20:49

това си заслужава да се види :shock:
http://youtube.com/watch?v=RjrEQaG5jPM
Най-много обичам "форумни героини"
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Юли 2006, 21:01

а ми мотористите съм забелязал, че имат същото негативно отношените и интересно, че се смятат за един вид по-висши на пътя.... видиш ли ние глупаците с автомобилите. чесно казано бях сравнително неутрален, но след като ме возиха на мотор и последва падане с около 70 км/ч... отървах се само с натъртена китка и охлузвания :shock: ... вече съм крайно негативен към всякакви мотористи, мотори и т.н.... е Джереми Кларксон беше казал една добра приказка
по повод на мотористите - 'buy yourself a decent clothes and a car'...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 12 Юли 2006, 21:02

Penchev написа:
Sharo написа:

Надявам се се възстановяваш с всеки изминал ден :roll: ...

Георги Пенчев

на 20ти свалям гипса, ребрата са почти готови глезена и той ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 12 Юли 2006, 21:05

[steeN] написа:а ми мотористите съм забелязал, че имат същото негативно отношените и интересно, че се смятат за един вид по-висши на пътя.... видиш ли ние глупаците с автомобилите. чесно казано бях сравнително неутрален, но след като ме возиха на мотор и последва падане с около 70 км/ч... отървах се само с натъртена китка и охлузвания :shock: ... вече съм крайно негативен към всякакви мотористи, мотори и т.н.... е Джереми Кларксон беше казал една добра приказка
по повод на мотористите - 'buy yourself a decent clothes and a car'...

въобще не ти траа се качваш на мотор ако не си шофиора .. те за тва пистарките попринцип ги продават без задна седалка .. ако искаш такава тва е екстра

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Юли 2006, 23:18

Sharo написа:въобще не ти траа се качваш на мотор ако не си шофиора .. те за тва пистарките попринцип ги продават без задна седалка .. ако искаш такава тва е екстра

всъщност на повечето "пистови" мотори това отзад е само капак които се сваля и отдолу си има седалка. сега- че на тая седалка може да се седи 30 минути най-много и след това дамата залепва и няма ставане.. друг въпрос ама... за идеята..

за това как моторджийте се отнасят към тез в "кафезите" ("cagers") 8) - само които е карал мотор може да го разбере. не се обяснява с думи. мотора не се управлява със движение- а само със мисъл- просто е закачен за нервните ти окончания. нищо друго не доставя такъв тип усещане. след като си карал дори малък мотор, след това като се качиш дори на страшно мощна кола.. я усещаш точно като натоварен тир...

а как карат- ми малко или много си е техен проблем. помнете обаче че ако се размаже някои моторджия- за него си е и е почти никога не представлява опасност за другите на пътя.. докато повечето коли като направят волно или невлоно някоя грешка около моторист и моториста пострадва... така че.. много е нервностойно. затова не можете и да ги съдите.

та така..
алекс
трабант 601с
разни други возила

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 12 Юли 2006, 23:35

Шаро, бързо оздравяване приятел, и един от мойте най-добри приятели сега го развозвам със счупен таз - Пенчев го видя онзи ден.
Това е вечен спор и примирие никога няма да се сключи - бил съм и в двата лагера, прочел съм и съм чул покрай многобройните си посещения на моторджийски сбирки и вижданията през погледа на Слюдата.
Има много голяма разлика между колата и мотоциклета - той не е просто бърза кола без две колела - той е съвсем отделен свят и който не се е качил не може да го разбере.
За колите е ясно, но ето някой неща, които са много фрапиращи като разлики при мотоциклетите (правилно е отбелязала Лилавия_Ангел, нека мотор се чете мотоциклет).
Един мотоциклет ускорява много, ама много по-бързо от колите, които вие сте карали някога :!:
На един мотоциклет при движение направо му трябва място колкото да минат огледаталата му, но при завой на него му трябва почти цяло автомобилно платно :!:
Мотоциклета спира много по-бързо от вашата кола - не си правете експеримента да карате близо зад него, защото той ще е за сметка на мотоциклетиста :!:
При дадена ситуация с колата можеш да се завъртиш и да минеш препятствие настрани - мотоциклетиста не може да се плъзга настрани (сега не ми идвайте със зимните скандинавски състезания, такива мотоциклети и майстори по пътищата няма) :!:
При ниски скорости обаче мотоциклета е ужасно тромвав за маневриране и му трябва повече място дори от вашата кола :!:
Докато прочетете това мотоциклета вече е профучал покрай вас - гледайте огледалата :!:
Мотоциклета като малко петно създава илюзията за движещо се с по-ниска скорост превозно средство :!:
Общо взето мястото на колите и мотоциклетите поначало не е на едно място, това е моето мнение. Само човек, който кара мотор може да е адекватен по отношение на поведенеито си с кола, спрямо мотоциклетист.
Какво можем да направим, когато сме с кола - да му осигурим пространство - покрийте го с колата си, оставяйки достатъчно разстояние между вас и него, за да може спокойно да спира, но не оставяйте други натрапници да го притискат - той има правото на цяла лента, не само на 30 см от нея, колкото повечето смятат за необходимост - това важи и за светофар - спрете зад него на прилично разстояние и му осигурете щит - ако някой ви удари отзад ще се разминете само с болки във врата и счупена задница, изхода за мотоциклетиста не рядко е фатален.
Гледайте по-често в огледалата - ако виждате бързоприближаващ се мотоциклет не сменяйте рязко лентите - с пуснат мигач леко, съвсем леко се премествайте, ако се наложи - покажете му, че сте го видяли.
Когато срещу вас идва мотоциклет - не му заемайте платното - ако вие се ще се отървете от дълбока дупка само с псуване по адрес на управниците или спукан картер за мотоциклетиста това е сигурно падане и много неприятно като изживяване. Същото важи за изпреварването - не го притискайте, изпреварете го все едно е кола, защото той трябва да заобиклая неравностите, през които вие можете да минете спокойно с колата си.
Това са основните правила, има сума ти си подслучай.
Естествено че не оправдам поведение като това, което се е случило на
Лилавия_Ангел, но както при автомобилистите, така и при мотористите има луди глави.
Но ако всеки вложи по малко разбиране за всички нас, независимо къде и с какво сме, ще е далеч по-лесно.
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shuttle » 12 Юли 2006, 23:36

Не знам каво да кажа, аз съм и от двете страни и общо зето когато съм с мотора псувам по колите и обратното.Но АКО се кара внимателно мисля че инцидентите може да са по редки между двете групи МПС та.

Следваща

Назад към Извън Темата