ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН ЗА / ПРОТИВ НА Е-60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН ЗА / ПРОТИВ НА Е-60

Мнение от b00st » 29 Юли 2012, 15:04

BMWPOWERRR_ACM написа:Нещо не си доразбрал. Едва ли има някъде 550и за 20к. Не едва ли, ами няма такова, освен ако през него не е минавал товарния влак. :mhihi:
Може би си решил, че има защото в темата за 545/550 писах, че разхода е около 20 на 100. За такава цена обаче е абсурд.
А за М5 да купуваш на старо и да му слагаш тепърва газ като целиш някакви икономии...поддръжката на Е39 е висока и едва ли е точния модел за икономии.
Успех на газ да ти върви повече кола от същата на бензин, че и със 100 октанов, та и М5. :mhihi:
Тези Гермаци бе, защо ли не почнат една кампания за заводски уредби още като имат вече на бая места газ в Германия и е толкова хубаво, направо да дават и ускоренията на М5-ците на бензин и газ та да се види липсата на разликата.

Ти май нe вдяна грам от дълбоката ирония на Cinder. А сега виж той какво кара и дай пак :yes:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Юли 2012, 15:22

Уффф, прав си колега. Да се... :dummy: :mhihi:
Знаех, че има една форумска 550и и даже цитирах неговия разход, който беше дал от апликацията на телефона си - 20/100. Просто забравих, че беше точно той с нея, за което се извинявам. Ама като видя ник без аватар и малко не ги помня кой кой беше. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбото да му се завива свят....

Мнение от vesko4114 » 04 Авг 2012, 19:42

Не знам защо тези теми изобщо съществуват в този форум, предвид претенциите за това, колко велик е той? То голямо разтягане на локуми, то голямо нещо! Модераторите само трият теми на неправилно написани обяви и повторни ъп-ове, а тук какво става, леле майко....
Защо изобщо някой иска да кара кола от висок клас и търси икономия в нея? Защо изобщо купувате подобни коли, за да ги побългарявате с газови, метанови и всякакви подобни самоделни устройства? Да, хубаво, при професионален монтаж, при прецизна настройка всичко е ПОЧТИ ОК, но защо по дяволите е нужно да караш кола, която нова е струвала над 100 хиляди, на която всяка част различна от оригиналната или на някоя от 2-3-те фирми, произвеждащи качествени компоненти и консумативи е сериозен компромис и не си струва и води до главоболия и проблеми след време? Защо всеки иска да кара БМВ 5-та серия, ако може с повечко екстри и за 19 хиляди лева, а след това заради такива автомобили да се крадът огледала, фарове, волани и т.н., а форума се пълни с абсурдни теми? Разберете, това не е кола, която може да я прави и ЕТ "Бай Гошо". Нищо против хората, които ги ремонтират, защото има много грамотни момчета, които вършат по-добра работа от оторизираните сервизи, но аз бях свидетел как на 730Д един МАЙСТОР обслужваше автоматик за 10лв труд, как разби половината кутия и как след това на собственика му струваше над 1000лв да тръгне пак в режим D. Този същия майстор, ще затапи колекторите на някой колега с дървени чепове, защото няма да се купят нови за 1000лв, ще му сложи накладки от Рено Фуего, защото е по-евтино, ще препоръча гуми клебер или Дебика, защото е много доволен от тях ... на Голфа...., но трябва ли да си купиш такава кола и да икономисаш от всичко това? (Аз също не ползвам услугите на Дару,Камор и т.н., но смятам, че грамотно се отнасят към колата ми, там където я ремонтират) Къде отива удоволствието от шофирането? Защо да икономисваш от 3-4 хил кубиков мотор с газ, като можеш да си купиш по-нисък клас кола с 2.0и или 2.0тди примерно и консумативите, данъците и всичко останало ще бъде в пъти по-евтино! Замислете се колко Е60-ки влизат от чужбина със затапени колектори или с премахнати ДПФ-и, или с амортисьори АЛКО? Колите или се карат докато грохнат, или се поддържат грижливо от собствениците в оторизираните сервизи! След което първите заливат пазара и мамят хората, събрали пари за кола, а вторите се плащат доста солено и отиват при собственици, които знаят какво търсят, защо го купуват, за колко и колко ще им струва от тук нататък!!!!
550/545 на газ, сещате ли се, че щом там ще пестим от гориво, за какво иде реч от там нататък? Гуми, накладки, масла, ходова част, имаше мнения във форума, че и автокаско нямало смисъл да се прави....Ами на М5? Професора от по-горния пост, където щял и М5 да газифицирал? Ти, моето момче спортист с патерици виждал ли си????? Подобна гавра се наказва само с доживот на ГОЛФ 2 ГТИ на газ! Хем спортна, хем евтина....
Не съм искал да засегна никой с това мое мнение, или да го налагам на някой, но за мен, както и за много хора нещата стоят точно така. Може, някои тук да карат Е60 на газ по една или друга причина, може би са и много доволни, за което искрено се радвам, но не мисля, че трябва да става масово.
...............................

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Авг 2012, 19:53

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0sd
Мечтае да кара: по често

Мнение от RuM6n » 04 Авг 2012, 21:06

Браво Веско, много правилно казано, като нямат пари за бензин да си купят колело. :bowdown: :bowdown:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Авг 2012, 21:47

Той нямаше това предвид, но като искаш така го наричай.
Ти "като нямаш пари за бензин" защо караш дизелак, ами не 3.5 на газ? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vesko4114 » 04 Авг 2012, 22:29

RuM6n написа:Браво Веско, много правилно казано, като нямат пари за бензин да си купят колело. :bowdown: :bowdown:

Не е точно така, но който не може да покрие основния разход, а именно горивото-да си купи това, което е по силите му и за поддръжка. Ако аз не мога да карам 550и на бензин, няма да му сложа газ, а ще си купя Опел Вектра примерно. Като видя ръб на спирачния й диск ще си купя 2 нови за 100лв, защото на 550и са 500лв и ще трябва да играе струга..........
Има все пак и поклонници на марката, които карат всякак и на всичко само и само да е БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vesko4114 » 04 Авг 2012, 22:59

Ааааа и стига с тези легенди, че на газ вървят повече от на бензин!!! На събора да видяхте една бегачка или дрифтачка на газ? Нали ако върви повече на газ ще бие в класа си наред? Или това са легендите от моноинжекционите и карбураторите, където се "отвиваха"и бягаха много?
Казано с няколко думи - всеки да си прави каквото знае, защото вкус другар няма....
И .... Тази гъзария се гаси с пари...., за което моля модераторите поне при наличие на мнение за ///М на газ, моментално да взимат строги мерки;)Г

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Авг 2012, 23:17

Тва за колите на които е "забранено " да се слага газ LPG или метан е поредната глупост .Ако някой има информация или знае някакви технически факти вследствие на които не трябва да се слага газово на е60 да ги сподели .В противен случай коментари от сорта "карам на бензин щото обичам да ми е скъпо" са напълно безпочвени.И най леката справка в мобилето показва че има доста автомобили от въпросната марка в Германия които са си на газ и са газифцирани там.Това дали газта е популярна в дадена страна като алтернативно гориво зависи от цените и политиката на държавата спрямо това гориво.Ако в Германия газта стане 5 евроцента вервайте ми няма да има човек дето кара на дизел или на бензин.За колегата по нагоре дето говори за газ ама не знам дали си е направил труда да провери кое как е един линк с опресняваща информация
http://www.google.bg/search?q=bmw+m5+lp ... 24&bih=579
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vesko4114 » 04 Авг 2012, 23:52

Jordana написа:Тва за колите на които е "забранено " да се слага газ LPG или метан е поредната глупост .Ако някой има информация или знае някакви технически факти вследствие на които не трябва да се слага газово на е60 да ги сподели .В противен случай коментари от сорта "карам на бензин щото обичам да ми е скъпо" са напълно безпочвени.И най леката справка в мобилето показва че има доста автомобили от въпросната марка в Германия които са си на газ и са газифцирани там.Това дали газта е популярна в дадена страна като алтернативно гориво зависи от цените и политиката на държавата спрямо това гориво.Ако в Германия газта стане 5 евроцента вервайте ми няма да има човек дето кара на дизел или на бензин.За колегата по нагоре дето говори за газ ама не знам дали си е направил труда да провери кое как е един линк с опресняваща информация
http://www.google.bg/search?q=bmw+m5+lp ... 24&bih=579

Това с М5-цата на газ си е чисто извращение;) Хубаво и ефффтино, а? Ами тогава и от заводите да започнат да излизат на газ? Топ спортисти, бързи лимузини и ... возия без пари, че какво по-хубаво от това? Голям пазарен дял ги чака...., само, че подобен вид уродливи проекти или не виждат бял свят, или радват тези дребни душици, които искат да карат хубави и бързи коли, събират точната сума, купуват ги и при всеки по-сериозен проблем им хвърлят котвата и ги обикалят като объл камък, защотоооо нема кинтииии.
За мен ///М машините са създадени, за да доставят огромно удоволствие от шофирането им, затова и качествените екземпляри дори и на повече години струват много пари! Защото предишните им собственици знаят с цената на какво, тези автомобили заслужават да се притежават!
Извинявам се, че се отклоних от темата, но ме отклониха;)
Колкото за газта твърдо "ДА", но за Опел Астра, Шкода Фабия за такси, твърдо "НЕ" за Е60, ///М и всички производни;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 05 Авг 2012, 0:08

Аз само ще кажа .... :mhihi:

http://www.automedia.bg/news/article_3055.html

Да, виждал съм спортист със патерици .... и то не на параолимпийските игри :mhihi:
Във Пловдив има едно мнооооого известно е60 м5, дето доста често пикира на лукойла до СПС :yes:
И със сигурност не го кара някой картофен бос, а човек който знае колко струва това което кара и именно това, че може да си направи сметката правилно му прави чест.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар

Мнение от mityo105 » 05 Авг 2012, 1:02

Смееееех..... :mhihi: :bowdown:
Типичните хейтърски глупости от рода нема пари за гориво, па иска да кара 550.....А ако имам пари за гориво и не пестя от никви потдръжки, ма за сметка на тва "побългарявам" колата си с уредбата на водеща световна фирма, поставена в оторизирания сервиз на същата и плащам 2 пъти по малко за едно и също нещо?Тогава кво става?Що се правите на гръмнати и си смучете пръстите некви БГ глупотевини колко е кофти гнЯза?Италианци, англичани, немци, холандци, явно и там е пълно с глупаци и клошари...
Искам ако може некой да ме квалифицира, какъв съм ако си потдържам перфектно 550та на газ, само в официалните серцизи?

п.п. личен опит с две различни коли на газ около 60К км...карам и си свиркам....Сега я чакам втората да се строши, ама не ще пущината :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E30 сега:E90 N52B25

Мнение от raddy » 05 Авг 2012, 2:10

Хора!!!!
Събудете се,къде в чужбина видяхте гаСС бряяя :shock: :shock: :shock: :shock:
Айде един човек дето е обикалял Европа да ми каже какъв процент карат коли с гаС,колко бензиностанции имат колонки за зарреждане :kuku: :kuku: :kuku:
абе вие БГ тарикатите много я разбирате тая газ,вземете се разходетв до Мюнхен и шепнете на ушето на тия хорица там да вземат да газифицират сите модели да се знае...нали така е по-мъдро,пести средства и върви наравно и т.н и т.н.
и колегата дето по-напред в темата обясняваше че на гас е същото и че само дето харчи по-малко...тия ги разправяй на тийновете ама и те в НФС карат на бенз :winky:
И я сега да си говорим и за пресметливите бизнесмени,предвидили суперспортист на гаС.......оооооооо да евала....утре могат и да не вечерят на панорамата да спестят некои лев а :winky:
абсхолютен спам и измислици породени от БГ мисленето - аз да карам готска колица за без пари,пък разходите ша ги мисла посуе :winky:
И за пича дето питаше за газифицирането на 540-550,земи си една френска чикия или гоуф - ем върви адски ,ем арчи малко и си готов,тия баварските машини са за друг тип хора :winky:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Авг 2012, 8:57

Еееее, вие пък сега. Аз като почти върл противник на газта(макар да имам 150 хил. и отгоре км. на газ с 2 БМВ-та(защото бяха таксита и бях принуден да сложа, но това е друга тема :mhihi: ))мога да кажа, че БМВ-то на газ нито излиза за без пари, нито пък след това става без пари.
1. Първоначална инвестиция НЕ ПО-МАЛКА от 2000 лв.
2. Поддръжката на газовия инжекцион и самото присъствие на бутилка, по-честа смяна на свещи и други подобни заради по-капризното гориво(иначе се прокрадват мисли, че едва ли не горивото газ било по-добро от бензина :shock: :mhihi: ).
3. РЕДОВНОТО сипване на бензин(особено когато не е 25+ градуса)защото докато загрее си работи на бензин, а и ВСЯКО палене и първите няколко секунди са на бензин. Ако караш доста градско със спиране, слизане и тръгване си е разход. Тук не знам защо никой от поддръжниците на идеята за газ не слага в разходите на 100 и да кажем 1 литър бензин??? :shock: Сякаш слагат газта и резервоар няма.
4. И други, и други.
Не нападайте така хората, че искат да е без пари ЗАЩОТО НЕ Е!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 05 Авг 2012, 10:09

BMWPOWERRR_ACM написа:Еееее, вие пък сега. Аз като почти върл противник на газта(макар да имам 150 хил. и отгоре км. на газ с 2 БМВ-та(защото бяха таксита и бях принуден да сложа, но това е друга тема :mhihi: ))мога да кажа, че БМВ-то на газ нито излиза за без пари, нито пък след това става без пари.
1. Първоначална инвестиция НЕ ПО-МАЛКА от 2000 лв.
2. Поддръжката на газовия инжекцион и самото присъствие на бутилка, по-честа смяна на свещи и други подобни заради по-капризното гориво(иначе се прокрадват мисли, че едва ли не горивото газ било по-добро от бензина :shock: :mhihi: ).
3. РЕДОВНОТО сипване на бензин(особено когато не е 25+ градуса)защото докато загрее си работи на бензин, а и ВСЯКО палене и първите няколко секунди са на бензин. Ако караш доста градско със спиране, слизане и тръгване си е разход. Тук не знам защо никой от поддръжниците на идеята за газ не слага в разходите на 100 и да кажем 1 литър бензин??? :shock: Сякаш слагат газта и резервоар няма.
4. И други, и други.
Не нападайте така хората, че искат да е без пари ЗАЩОТО НЕ Е!

По точка 1 -инвестицията се изплаща в рамките на 10000 км неколкократно доказано в различни теми из форума от хора които са слагали
точка 2 увеличена стойност на подръжката добре но не на автомобила а на газовия инжекцион.Не са чак такива суми поносимо е .
точка 3 е ти като караш само на бензин първите минути да не гори въздух колата ? Нали и в двата случая има разход на бензин.И не виждам проблема да се напълни на 6 месеца резервоара един път с бензин .
точка 4 Е какви са тия и други ?
В интерес на истината бих разбрал човек който не иска да сложи газ на спортиста -било то М или друг понеже такива автомобили не се карат постоянно .Но за останалите автомобили които се карат ежедневно не виждам разумна причина .Все пак газифицирането е алтернативно гориво и никой не ни кара на сила да си монтираме газова на автомобила.Въпрос на личен избор е.Къде обоснован къде субективен но човек сам си решава.Та затова не виждам защо тия които не искат да карат на газ трябва да носят от 9 кладенеца вода да ми обясняват колко е кофти ? Никой не кара никого насила да го прави въпроса е да има информиран избор когато човек го одобрява или отхвърля.Европа е водеща в световен мащаб при технологиите за алтернативни горива .Специално за LPG последните технологии за директно впръскване на течна фаза не отстъпват по нищо на горивните системи на бензин.В крайна сметка защо се подценява и екологичния ефект от синьото гориво ?Като говорим за ползване на алтернативно гориво дайте да си говорим за новите технологии в тая област -не за отживелици от преди 30 години.LPG -втечнените петролни деривати е третото по разпространение в световен мащаб гориво и е чиста заблуда да се правим че го няма или не съществува.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61