Младото поколение на България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Re: Младото поколение на България

Мнение от makaveli316 » 05 Авг 2012, 16:35

Самото общество е такова в България и контактите с хората са различни от много други европейски страни.
В Бг задължително си всеки ден на кафенце и всяка събота на дискотечка.
Ако не си с последния модел гсм, някак си не вървиш. Да си пльоснеш гсма, ключовете на скъпата кола и портфейла на масата в кафето е задължително.
За това, ако ще и 2000 лева да взимаш, пак е мъка, смятайте....
И аз познавам хора, които живеят в панелки, но карат скъпи коли и са винаги на - в края на месеца, но това е "нормално" за България, колкото и да се плюнчим по форумите.
А и като се замислиш, какви планове за след 10 години можеш да правиш в една държава, в която по default е ясно, че нямаш никакъв шанс за свестно бъдеще и не говоря само за пари.
За това до някъде ги разбирам тия със скъпите коли. Като ще те ебът, поне да е в бмв-то, а и не забравяйте, че се живее само веднъж.....

Някой спомена образованието.
Приятелката ми учи медицина в Германия от 5 години и с месеци седи в къщи без да излиза като има изпити за да може да ги вземе.
Докато в същото време нейните приятелки, някои от които също учат медицина, но в България, са през ден на дискотеки и студентски партита и най-смешното е, че те си взимат изпитите без да са пипнали учебник.
Във фейсбука постоянно гледам някакви тийнове дето се хвалят как били завършили с 6ца еди какво си, а всъщност са абсолютни идиоти и сигурно не знаят и коя държава на кой континент се намира, но са висшисти.
Не искам и да мисля какво се случва ако тия същите някой ги бутне на високи и отговорни места....(cough) Борисов (cough).
Всичко е сбъркано, не е само младото поколение, но това е България и оправия няма да има.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 05 Авг 2012, 17:16

Пълна деградация.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2 - BMW E30 touring
Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
Детайли за колата: Детайлите са перфектни.

Мнение от kokala » 05 Авг 2012, 17:59

Браво на автора. Няма какво да кажа, всичко е написано в първия пост. Последните 10 години народа много изпростя то и това е целта, да има колкото се може прости хора за да си пълнят гушите някои хора. С толкова тъпи хора в тая страна и такива управляващи не знам на къде отиваме...то и ние си се насадихме на това на което сме в момента... :|
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 05 Авг 2012, 18:03

makaveli316:
Колега образованието ти ще бъде такова каквото си го направиш.Ако наистина си решил да правиш нещо трябва да гледаш себе си,трябва да гледаш целите си и не трябва да те интересува кой кога ходи на дискотека.
Евалата на приятелката ти - тя сега може и да е по зле от тия дето не бутват,но сравни ги пак след някоя друга годинка живот и здраве.
Сравни ги и виж кой до къде е стигнал - тогава ще си проличи кой е учил и кой е пил!
Викате сега му е времето за живот така ли?Сега му е времето за дискотеки,коли и т.н.
Ами като му дойде времето да осигурявате бъдеще на децата си - ко ша прайм?
Човек трябва да действа докато е млад и здрав,щото сега може да няма пари може да няма много неща ама сме здрави щото сме млади.
Пък никой не е казал,че трябва нонстоп да си над учебниците,като ти позволява акъла ще отидеш и на дискотека и изпитите ще си взимаш,като не ти позволява сори,никой не ти е виновен.
А колкото до това,че няма бъдеще в България,ще го търсиш другаде и ако си достатъчно добър ще го намериш.
Иска се труд,блъскане и воля,нищо друго.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46i

Мнение от NIKMAN » 05 Авг 2012, 18:22

Всичко започва с възпитанието на децата в семейството. А сега го вижте къде и какво представлява семейството и какви са семейните ценности. Много важни са първите 7-годинки.
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 05 Авг 2012, 19:51

някъде бях чел виц:
двама мъже седят пред дискотека и гледат 16-годишните пикли и дрисльовци, с увиснали гащи, цици навън, тонове грим и нецензурни жестове, и единия вика:
- брато, тая днежната младеж - става само у гъзъ да я ебеш
другия отговаря:
- тъй кат гледам - леснопостижима цел....

100% истина е тая смешка, която е колкото смешна, толкова и тъжна..
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 05 Авг 2012, 19:54

Напълно съгласен съм теб колега.
Доброто възпитание,поемане на отговорност и най-важното заетост трябва да започва възможно най-рано.
Ето сега гледах финала на скоковете при жените.За американската състезателка казаха,че е започнала да тренира когато е била на 18 месеца :shock:
Чудиха се какви са тия програми в щатите :mhihi: - да ама сега била световна шампионка ли там каква била.
В това отношение щатите са номер едно.Още началните училища,учениците ходят на футбол,баскетбол имат супер много разнообразни спортни програми.Отделно,музикални уроци,уроци по математика и не знам си какво.Много правилна система.
По този начин ти виждаш къде детето ти е най-добро,кое му доставя удоволствие и знаеш примерно при преминаване в гимназията кои уроци и тренировки да отсееш и кои да продължиш.
После вече университетите си свършват работата,като доразвиват таланта у човека.Просто уникална система.
По този начин хем детето няма време за глупости,хем то се забавлява,хем ти знаеш къде и за какво образование да си хвърлиш парите после.
И както виждаме и в момента резултатите са на лице - САЩ - 43 медали до момента 21 от които са златни.
Тъй,че кой каквото ще да ми говори за тази страна - там хората имат бъдеще,ценности и всичко което е нужно.
Изображение

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 05 Авг 2012, 20:25

cod-cdbp написа:
BadAngel написа:ами да, родителската помощ също е причина

моя позната, холандка, ми каза, че в момента, в който е навършила 18 техните просто са и дали 200 гулдена и са я помолили да се изнесе

а когато почнеш да мислиш за сметките си, храната си и топлината си.. някак си нещата придобиват друга форма

при нас е съвсем нормално до 25-30 години да си живееш при родителите или пък те да ти купят жилище или пък да ти дават пари или нещо такова.. и докато си кесиш в детската стая, налепена с плакати на фолк певици, за кво друго да се сетиш, освен да си вземеш БМВ на 20 години като от клипа на тигре-тигре...

С това закопа половината форум :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Е с какво е закопал половината форум? ;)
Тънко забравя да спомене, че в Холандия получават много големи заплати и реализацията там е на много високо ниво от колкото в България. В Холандия хората живеят в огромни къщи за които не са теглили кредити, остави това, че после пустеят, защото родителите живеят сами в тях без децата си, за което колегата е прав, че на 25-30г се изнасят да живеят сами. В Холандия го няма тоя парад с правителството като при нас, там ако само в един има съмнение , че не е изхарчил 1000 евро по предназначение го уволняват веднага! Въобще не знам защо сравнявате нашата родина с цивилизованите и нормални държави! В ера на технологий не знам какво друго очаквате освен подрастващите да се опитват да подръжават на хората от цивилизованите страни (за Iphone-а и лаптопите) та нали ако не притежаваме тази техника ще си останем селяндурите с кравите на полето! В по-голямата част от днешната младеж, подръжаването на поп-фолк изпълнители си е резултат от мизерията в която живеят. Не може да гледаш клипове на "бегачки" които са само под наем, псевдо "партита", "евтини" дрешки и да не се опитваш да изглеждаш по-този начин, защото това е модерно в България. Дрешки от мола в терата, поп-фолк планетни партита и коли на тате, чичо, вуйчо, защото те са в общината и имат пари да си ги купят. Ако се лансираше по телевизията за бизнес успехите, това как най-добре се управлява фирма, въобще неща свързани с бизнеса нещата нямаше да са такива, ама както си го знаем българите сме си овци, че й с капаци. Като знам как хората си умират на по 30-40-50 години и ако се осланяме на факта, че трябва да сме по икономични като цяло (с коли, телефони и тн) то тогава ще се умрем и няма да сме изживяли живота си пълноценно, а живота е един и нямам намерение да го опропастявам или да го живея в мизерия!
Най-тъжното в случая е, че не само хора на по 15-18-25 години са на това дередже и са се пуснали ей така по течението без да му мислят много много. Пресен пример с двама мой приятели, единият събира пари, а другият работи в арматурен двор, и двамата не са тъпи и им казвам как с преквалификация (която е безплатна) която продължава около 4-5 месеца учене можеш да си оправиш живота, не да си много богат, а да живееш нормално и те и двамата ме гледат и продължават да мислят как да сменят работата си със същата подобна. :shock: ОВЦИ С КАПАНДУРИ

Нека колегата който написа за инвестицията да обясни това как се случва на БГ пазара, че на мен не ми е ясно!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 05 Авг 2012, 20:46

колега, нещата са комплексни общо взето

какво става с бг студента? учи 1-2ри курс, майка му и баща му го дондуркат, дават му пари и се хвалят, че студентства.. (като преди това разбира се са изхарчили 1000-2000 лв. за абитуриентски бал)

през това време той си деградира на спокойствие, лъже и маже, че студентства, а през това време гуляе из студентски град.. и криво-ляво кърпи изпитите, за да си подържа статута

след това решава, че е достатъчно батка да започне да изкарва пари за 20 годишното БМВ, хваща се на работа.. неква и заебава ученето или го продължава с посредствени резултати (самия аз съм 6та година студент вече по неква сходна схема), почва да вижда, че усилията му са безплодни и така не става, някой авер или самостоятелно го светва на някоя далаверка на дребно, вижда, че нещата стават лесно и това му става лайфмотив занапред и така.. не плаща данъци или ако се наложи го прави в минимален размер, кара с летни гуми зимата, защото подържа тезата за добрия шофьор и така..

кво става в холандия? учиш си здраво, излизаш 2-3 пъти в месеца и то в рамките на некви университетски инициативи, бичиш си неква стипендия , която е достатъчна да си снабдяваш учебници и храна (в бг стипендията за отличен успех в държавен университет е 60 лв. за по-слабите е по-ниска, аз съм взимал 45 лв./месец стипендия), през това време имаш постоянни срещи с бъдещи твои работодатели, които ако видят потенциал в теб са готови да инвестират в образованието ти под една или друга форма, през летните ваканции изкарваш заплатени стажове (мой познат имаше стаж в пежо с 800 евро/месец заплата), като паралелно с това след 2-ри курс самия ти университет ти намира работа в рамките на някое учебно звено (библиотека примерно, някое барче, е такива работи, дето да не ти ангажират 100% от потенциала), така че да имаш стимул да продължаваш да вървиш по пътя и цялата работа виж как се навързва

като в същото това време ти си 100%тов гражданин на обществото със съответните права и задължения (плащаш си данъци, такси)

там дори и да имаш кола.. просто не я ползваш, бръмчиш си с колелото, никой не ти обръща внимание на модерните дрехи, никой не се интересува от това, колко пари имаш или искаш да покажеш че имаш (много често се показват някакви пари, които всъщност нямаме, нали така?)

хората си четат, спортуват и се развават.. после идват в бг, виждат олигарсите с 20 годишните бмвта и си се завъртат на пета обратно към европа

а през това време.. ако сте ходили в студнетски, ще видите какво изобилие от турци се множи там, пак такива с ай-фони, 20 годишни бмв-та със сини номера и разкопчани ризи с разпънати яки.. свалят ни мадамите, ядат ни дюнерите и като цяло се оказва, че ни стопяват

та.. накъде сме тръгнали :)
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 05 Авг 2012, 20:53

Кви инвестиции, кви 5 лева. В тая държава няма в какво да се инвестира.
Дори бандюгите инвестират на запад, особено в Австрия. Вие да не си мислите, че нашите милионери са станали такива с хотелчетата по морето? В Бг няма нито пазар, нито нищо. А малкото което има, се контролира от все едни и същи познати физиономии.
Айде иди и отвори бизнес някъде и на другия ден като ти хлопнат на вратата дебеловратите да им снасяш мангизи, нищо няма да можеш да направиш, защото те са дупе и гащи с полицията и оня с голямата глава в парламента.
Тва е реалността в Бг.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 05 Авг 2012, 20:59

BadAngel написа:колега, нещата са комплексни общо взето

какво става с бг студента? учи 1-2ри курс, майка му и баща му го дондуркат, дават му пари и се хвалят, че студентства.. (като преди това разбира се са изхарчили 1000-2000 лв. за абитуриентски бал)

през това време той си деградира на спокойствие, лъже и маже, че студентства, а през това време гуляе из студентски град.. и криво-ляво кърпи изпитите, за да си подържа статута

след това решава, че е достатъчно батка да започне да изкарва пари за 20 годишното БМВ, хваща се на работа.. неква и заебава ученето или го продължава с посредствени резултати (самия аз съм 6та година студент вече по неква сходна схема), почва да вижда, че усилията му са безплодни и така не става, някой авер или самостоятелно го светва на някоя далаверка на дребно, вижда, че нещата стават лесно и това му става лайфмотив занапред и така.. не плаща данъци или ако се наложи го прави в минимален размер, кара с летни гуми зимата, защото подържа тезата за добрия шофьор и така..

кво става в холандия? учиш си здраво, излизаш 2-3 пъти в месеца и то в рамките на некви университетски инициативи, бичиш си неква стипендия , която е достатъчна да си снабдяваш учебници и храна (в бг стипендията за отличен успех в държавен университет е 60 лв. за по-слабите е по-ниска, аз съм взимал 45 лв./месец стипендия), през това време имаш постоянни срещи с бъдещи твои работодатели, които ако видят потенциал в теб са готови да инвестират в образованието ти под една или друга форма, през летните ваканции изкарваш заплатени стажове (мой познат имаше стаж в пежо с 800 евро/месец заплата), като паралелно с това след 2-ри курс самия ти университет ти намира работа в рамките на някое учебно звено (библиотека примерно, някое барче, е такива работи, дето да не ти ангажират 100% от потенциала), така че да имаш стимул да продължаваш да вървиш по пътя и цялата работа виж как се навързва

като в същото това време ти си 100%тов гражданин на обществото със съответните права и задължения (плащаш си данъци, такси)

там дори и да имаш кола.. просто не я ползваш, бръмчиш си с колелото, никой не ти обръща внимание на модерните дрехи, никой не се интересува от това, колко пари имаш или искаш да покажеш че имаш (много често се показват някакви пари, които всъщност нямаме, нали така?)

хората си четат, спортуват и се развават.. после идват в бг, виждат олигарсите с 20 годишните бмвта и си се завъртат на пета обратно към европа

а през това време.. ако сте ходили в студнетски, ще видите какво изобилие от турци се множи там, пак такива с ай-фони, 20 годишни бмв-та със сини номера и разкопчани ризи с разпънати яки.. свалят ни мадамите, ядат ни дюнерите и като цяло се оказва, че ни стопяват

та.. накъде сме тръгнали :)

Дам за това казвам, защо въобще сравнявате България с другите държави! Преди време пак бях пуснал тема за подрастващите и да ти кажа не се писа много в нея сигурно, защото само подрастващи пишеха в нея :mhihi: Трагедията е голяма и няма надежда нещата да се оправят, нито образование ще е на ниво, нито манталитета ще тръгне в правилната посока, а пък за ценности и дума да не става.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 05 Авг 2012, 21:03

makaveli316 написа:Кви инвестиции, кви 5 лева. В тая държава няма в какво да се инвестира.
Дори бандюгите инвестират на запад, особено в Австрия. Вие да не си мислите, че нашите милионери са станали такива с хотелчетата по морето? В Бг няма нито пазар, нито нищо. А малкото което има, се контролира от все едни и същи познати физиономии.
Айде иди и отвори бизнес някъде и на другия ден като ти хлопнат на вратата дебеловратите да им снасяш мангизи, нищо няма да можеш да направиш, защото те са дупе и гащи с полицията и оня с голямата глава в парламента.
Тва е реалността в Бг.

Прави си ама само не знам защо спрягате постоянно голямата глава, нима той е виновен за всичко от 20 години насам? Само ми кажи колко партии са си сменили членовете и председателите и ще разбереш, че от 20 години са едни и същи с тая разлика, че тенденциозно се пълнят тези партии с нови и нови олигофрени и ти нищо не можеш да направиш по въпроса, защото си безпомощен както всички в България с изключение на тези в парламента! Да не обръщаме темата пак на парламент, че се начетох да мисли последната 1-2 седмици. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 05 Авг 2012, 21:06

Веселин|Василев написа:
makaveli316 написа:Кви инвестиции, кви 5 лева. В тая държава няма в какво да се инвестира.
Тва е реалността в Бг.

Прави си ама само не знам защо спрягате постоянно голямата глава, нима той е виновен за всичко от 20 години насам? Само ми кажи колко партии са си сменили членовете и председателите и ще разбереш, че от 20 години са едни и същи с тая разлика, че тенденциозно се пълнят тези партии с нови и нови олигофрени и ти нищо не можеш да направиш по въпроса, защото си безпомощен както всички в България с изключение на тези в парламента! Да не обръщаме темата пак на парламент, че се начетох да мисли последната 1-2 седмици. ;)

Еми той е на власт, за кой да говоря? И да, виновен е, все пак е във властта от мнооого години и такъв явен престъпник на власт не е имало скоро.
Тва, че така както сегашните, така и предните и тези преди тях са едни и същи, е ясно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 06 Авг 2012, 0:58

Абе истината е, че народът като цяло си е доста прост. В България според мене има сигурно едни 10% кадърни, интелигентни и възпитани хора, обаче останалата част, имам чувството, че направо е изтървала етапи в еволюцията. И всъщност най-важно е възпитанието в семейството, ама от тоя прост народ какви семейства се получават? И какви деца се възпитават съответно.... От друга страна пък познавам доста млади и умни хора, които си живеят тук и се реализират, на добри позиции са, взимат добри пари. И тия хора не са единици, може би има надежда някаква, знам ли?... Но като цяло обществото се тресе от комплекси, кой ще изкара по-нов телефон на масата и т.н...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 06 Авг 2012, 1:05

Ето кратко показно :confused:
http://www.lentata.com/%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%BE-reality-%D0%BA%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B3/

След някой и друг месец това ще се попива жадно от мозъците на повечето тиинове и друга подобна публика :|
Сами си вадете изводите...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата