За моторите и колите
Модератор: Общи модератори
74 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Мотоциклета спира много по-бързо от вашата кола - не си правете експеримента да карате близо зад него, защото той ще е за сметка на мотоциклетиста
не съм много сигурен за това ...
Когато срещу вас идва мотоциклет - не му заемайте платното - ако вие се ще се отървете от дълбока дупка само с псуване по адрес на управниците или спукан картер за мотоциклетиста това е сигурно падане и много неприятно като изживяване.
мда усетих го на собствен гръб това... последваха 7-8 претъркулвания на асфалта

иначе съм напълно съгласен с нещата, които си написал

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
[steeN] написа:Мотоциклета спира много по-бързо от вашата кола - не си правете експеримента да карате близо зад него, защото той ще е за сметка на мотоциклетиста
Както и повечето хора не могат да използват максималния капацитет на спирачната си система, което налага освен АБС монтирането и на спирачен асистент, така при мотоциклетите разликата е още по-фрапираща - начинаещия буквално не може да спре и да иска, но там е много въпрос на баланс, не е както при колата - скачаш на кучките

Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
ati написа:[steeN] написа:Мотоциклета спира много по-бързо от вашата кола - не си правете експеримента да карате близо зад него, защото той ще е за сметка на мотоциклетиста
Както и повечето хора не могат да използват максималния капацитет на спирачната си система, което налага освен АБС монтирането и на спирачен асистент, така при мотоциклетите разликата е още по-фрапираща - начинаещия буквално не може да спре и да иска, но там е много въпрос на баланс, не е както при колата - скачаш на кучките![]()
Ати
понеже прочитам от време на време тунинга,там направиха един тест по спиране колата и мотора спираха горе-долу равно

интересното е че самите мотористи са малко или много нахални....лафим си с един такъв и той ми вика:ако вие с колите карахте нормално ние щяхме да си преценяваме и нямаше да има инциденти,моя отговор беше същия ако вие карахте нормално (а не с по 120) и ние щяхме да преценяваме и нямаше да има инциденти

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
ati написа:Шаро, бързо оздравяване приятел, и един от мойте най-добри приятели сега го развозвам със счупен таз - Пенчев го видя онзи ден........................................
................Ати
Мерси Ати ... бързо оздравяване и на твоя приател ...., че да не оставяме улиците пусти ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Sharo написа:ati написа:Шаро, бързо оздравяване приятел, и един от мойте най-добри приятели сега го развозвам със счупен таз - Пенчев го видя онзи ден........................................
................Ати
Мерси Ати ... бързо оздравяване и на твоя приател ...., че да не оставяме улиците пусти ...
Ако имаш нужда от нещо - насреща съм.
А улиците няма да ги оставим пусти

Само повече ще ставаме

Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- Sharo
- старши ентусиаст
-
малък пример как ускорява и как спира мотора ..
http://video.google.com/videoplay?docid=-7486489219326368200&q=Kawasaki+Ninja+300km
http://video.google.com/videoplay?docid=-7486489219326368200&q=Kawasaki+Ninja+300km
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- Sharo
- старши ентусиаст
-
///M Power написа:ati написа:[steeN] написа:Мотоциклета спира много по-бързо от вашата кола - не си правете експеримента да карате близо зад него, защото той ще е за сметка на мотоциклетиста
Както и повечето хора не могат да използват максималния капацитет на спирачната си система, което налага освен АБС монтирането и на спирачен асистент, така при мотоциклетите разликата е още по-фрапираща - начинаещия буквално не може да спре и да иска, но там е много въпрос на баланс, не е както при колата - скачаш на кучките![]()
Ати
понеже прочитам от време на време тунинга,там направиха един тест по спиране колата и мотора спираха горе-долу равно![]()
интересното е че самите мотористи са малко или много нахални....лафим си с един такъв и той ми вика:ако вие с колите карахте нормално ние щяхме да си преценяваме и нямаше да има инциденти,моя отговор беше същия ако вие карахте нормално (а не с по 120) и ние щяхме да преценяваме и нямаше да има инциденти
просто влагате различен смисъл в нормално ... той е говорил не за скорост а за това как някой тръгбат да изпреварват без да погледнат дали идва някой отзад с мотор .. защото за да видиш мотора не е достатъчно само да хвърлиш един поглед в огледалото а да погледнеш в него .... и тем подобни изпълнения ...
,а ти влагаш да не кара бързо, а с нормална скорост за твойте разбирания ...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
за около 300 метра намали от почти 300 до 120 км/ч. не е впечатляващо чесно казано... но ускорението е убииствено....
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Sharo
- старши ентусиаст
-
[steeN] написа:за около 300 метра намали от почти 300 до 100 км/ч. не е впечатляващо чесно казано... но ускорението е убииствено....
не му беше нужно да спира по бързо ... пък и той много се замисли .. както вече беше казано по горе важно е и задкормилното устройство ....
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Sharo написа:///M Power написа:ati написа:[steeN] написа:Мотоциклета спира много по-бързо от вашата кола - не си правете експеримента да карате близо зад него, защото той ще е за сметка на мотоциклетиста
Ати
понеже прочитам от време на време тунинга,там направиха един тест по спиране колата и мотора спираха горе-долу равно![]()
просто влагате различен смисъл в нормално ... той е говорил не за скорост а за това как някой тръгбат да изпреварват без да погледнат дали идва някой отзад с мотор .. защото за да видиш мотора не е достатъчно само да хвърлиш един поглед в огледалото а да погледнеш в него .... и тем подобни изпълнения ...
ако кара с 60 ще мога да го видя,пък и той ще има повече време за реакция ...малко взаимно разбиране

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Sharo
- старши ентусиаст
-
///M Power написа:Sharo написа:///M Power написа:ati написа:[steeN] написа:Мотоциклета спира много по-бързо от вашата кола - не си правете експеримента да карате близо зад него, защото той ще е за сметка на мотоциклетиста
Ати
ако кара с 60 ще мога да го видя,пък и той ще има повече време за реакция ...малко взаимно разбиране
да съгласен съм
аз принципно не съм привърженик на пистарките по софия ... за извънградско пак става горе долу ... аз лично "сега" карам супермото .. не се движи с 200 но пак съм между трафика, чувам се ... и не ми дреме за дупките...
Возиха ме на една 150 к.с. Ямаха и за миг загубих представа са това, което става около мен. Такова ускорение не съм изпитвал през живота си ....
Също карам мотор, но скорости над 100 не са ми комфортни. Бих препоръчал на всички колеги - преди да направите каквато и да е маневра - погледнете за миг в огледалата. Рокерът също е човек, но не по-малко опасни са и скутерите, които стават все повече. Не всички от младите рокерчета имат книжки или знаят закона. Много от тях са възрастни - 50-60 годишни и ..... Тинейджърите се врат във всяка дупка на движението и могат много изненадващо да се озоват отстрани или пред вас.
На магистралата 250 км не са върха на сладоледа. Както казва приятелчето - тия с БМВ-тата и Мерцедесите много пречат. С 250 не си поглеждат в огледалата .. а аз съм още на 4-та
Ямахата му не е първа младост, но на 1-ва вдига 120....
Знам поговорката:
В затвора, ама жив....
но защо там, а не под бара?
Внимавайте колеги, леко и безаварийно шофиране
Също карам мотор, но скорости над 100 не са ми комфортни. Бих препоръчал на всички колеги - преди да направите каквато и да е маневра - погледнете за миг в огледалата. Рокерът също е човек, но не по-малко опасни са и скутерите, които стават все повече. Не всички от младите рокерчета имат книжки или знаят закона. Много от тях са възрастни - 50-60 годишни и ..... Тинейджърите се врат във всяка дупка на движението и могат много изненадващо да се озоват отстрани или пред вас.
На магистралата 250 км не са върха на сладоледа. Както казва приятелчето - тия с БМВ-тата и Мерцедесите много пречат. С 250 не си поглеждат в огледалата .. а аз съм още на 4-та

Знам поговорката:
В затвора, ама жив....
но защо там, а не под бара?
Внимавайте колеги, леко и безаварийно шофиране

Абе ай сиктир от тия с моторите... без да влагам капка тенденциозност, ще ви кажа че нито веднъж не ми се е случвало да видя моторист на пътя и той да не се прояви брутално спрямо другите участници в движението.
На мен лично при ляв завоя от натоварена улица(ако не го взема бързо има шанс отгоре някой да ме удари или поне да ми се разсвирка яко) моторист ми се движи по улицата към която завивам и при всичките опити така да взема завоя че за него да има място, той кара СРЕЩУ мене и накрая ми взима от мое дясно завоя - в крайно насрещно, като при това ме кара да спра по средата на завоя и да го изчакам. Е, дори не можех да изсвиря или да го напсувам. Такава цигания няма никъде. Нито правилник, нито акъл. Тоя ако го ударят някъде си го заслужава.
Да не говорим как двама моторджии, понеже много бързаха(!!!), спряха цял светофар да се карат с професионален шофъор(на тир или камион, не помня), защо не ги е пуснал на светофара пред него. И блокираха две ленти, вкл. и мене. Тогава още ме е яд че не излезнах да им счупя главите или да ги попукам малко с пистолета...
Изобщо, видя ли моторист, само малоумни работи очаквам. Лошото е, че аз ще го лежа, а неговите кости са си негови, аз що не карам мотор?!
На мен лично при ляв завоя от натоварена улица(ако не го взема бързо има шанс отгоре някой да ме удари или поне да ми се разсвирка яко) моторист ми се движи по улицата към която завивам и при всичките опити така да взема завоя че за него да има място, той кара СРЕЩУ мене и накрая ми взима от мое дясно завоя - в крайно насрещно, като при това ме кара да спра по средата на завоя и да го изчакам. Е, дори не можех да изсвиря или да го напсувам. Такава цигания няма никъде. Нито правилник, нито акъл. Тоя ако го ударят някъде си го заслужава.
Да не говорим как двама моторджии, понеже много бързаха(!!!), спряха цял светофар да се карат с професионален шофъор(на тир или камион, не помня), защо не ги е пуснал на светофара пред него. И блокираха две ленти, вкл. и мене. Тогава още ме е яд че не излезнах да им счупя главите или да ги попукам малко с пистолета...
Изобщо, видя ли моторист, само малоумни работи очаквам. Лошото е, че аз ще го лежа, а неговите кости са си негови, аз що не карам мотор?!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Да шофиорите на коли които никога не са карали мотоциклет рядко се сещат да си поглеждат в огледалата и често отнемат предимстео на мотоциклетист дори без да разберат
Аз имам подобна случка в която движейки се по "Симеон"(посоката е от Константин величков към центъра.) с мотоциклет с 50-60км/ч не съм обърнал внимание точно колко но си пърпорех лекичко
Изведнъж един чичка(аз тогава бях на 15) както си седеше в една от началните преки (тази дето е с остров по средата идва от затвора)от лявата ми страна,
реши в последните секунди бях на 5 метра от него да излезе на средата на платното
Резултата беше че го прскочих прз тавана малко охлузвания изкривен телескоп ,счупен фар, вдлъбната врата на неговата кола и сериозен уплах за мен
добре че не си одарих главата някъде че бях без каска.
Ония пич излиза от колата и ми вика:
- не те видях ивинявай ма току що взех жена ми от психиатрична клиника и съм под напрежение
Идеше ми да му разбия главата
ма някакси му се размина
взех му всичките пари които имаше у него за да мога да си оправя моторетката и си заминах...
Подкрепям ,че трябва да се оглеждаме повече когато сме с колите си
Ати добре го е написал.

Аз имам подобна случка в която движейки се по "Симеон"(посоката е от Константин величков към центъра.) с мотоциклет с 50-60км/ч не съм обърнал внимание точно колко но си пърпорех лекичко

Изведнъж един чичка(аз тогава бях на 15) както си седеше в една от началните преки (тази дето е с остров по средата идва от затвора)от лявата ми страна,
реши в последните секунди бях на 5 метра от него да излезе на средата на платното

Ония пич излиза от колата и ми вика:
- не те видях ивинявай ма току що взех жена ми от психиатрична клиника и съм под напрежение

взех му всичките пари които имаше у него за да мога да си оправя моторетката и си заминах...
Подкрепям ,че трябва да се оглеждаме повече когато сме с колите си

Ати добре го е написал.

- Lila_Angel
- младши ентусиаст
-
vld написа:Ония пич излиза от колата и ми вика:
- не те видях ивинявай ма току що взех жена ми от психиатрична клиника и съм под напрежение![]()
![]()
.

много готино оправдание, добре че ти се е разминало лекичко

74 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5