От днес ни задължават да караме на фарове
Модератор: Общи модератори
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
От днес ни задължават да караме на фарове
Всички автомобили задължително ще трябва да се движат със запалени светлини през цялата година.
Новите правила стават факт, след като днес в "Държавен вестник" бяха обнародвани промените в Закона за движение по пътищата, приети от депутатите през юли.
Законът влиза в сила от деня на обнародването му, което е изключение от правилото.
Аз имам един въпрос по тая тема. Понеже уж можело да се кара и на "дневни светлини", за колите, които са оборудвани с такива, angel eyes-a могат ли да минат за дневни светлини и изобщо по какви критерии куките определят коя светлина е годна за дневна и коя не?

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Re: От днес ни задължават да караме на фарове
Вчера го коментирахме това на сбирката и май ангелските очи не минават, щото те са един вид габарит. Ако са по-ярки може и да не ти направят проблем ..
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Задължаването всъщност е от петък... три дни след обнародването в държавен вестник...
Иначе CCFL-а го анатемосаха отдавна... сега... няма го описан и в закона, но куките ще ти пишат както им падне и понеже е 50лв няма да можеш да обжалваш... реално има някъв шанс за LED ринговете, ама и за тях не е сигурно... същото важи и за ринговете на Е39, но при късните Е46 и Е60-тките мисля, че никой няма да направи проблем.
До колкото знам за "дневни светлини" се приемат допълнителни светлини, които са неразделна част от самото основно тяло т.е. фара... всякакви добавки "отдолу", "отгоре" и т.н. подлежат на съмнение и не се знае на кой ще попаднеш.
Имаше идея да се слагат LED крушки на фаровете за мъгла (когато не са част от основното тяло), просто да светят с необходимата сила, но пак ще те спират, щото реално ти светят фаровете за мъгла... ходи обяснявай, че си с LED крушки и няма да заслепяваш никого...
Иначе CCFL-а го анатемосаха отдавна... сега... няма го описан и в закона, но куките ще ти пишат както им падне и понеже е 50лв няма да можеш да обжалваш... реално има някъв шанс за LED ринговете, ама и за тях не е сигурно... същото важи и за ринговете на Е39, но при късните Е46 и Е60-тките мисля, че никой няма да направи проблем.
До колкото знам за "дневни светлини" се приемат допълнителни светлини, които са неразделна част от самото основно тяло т.е. фара... всякакви добавки "отдолу", "отгоре" и т.н. подлежат на съмнение и не се знае на кой ще попаднеш.
Имаше идея да се слагат LED крушки на фаровете за мъгла (когато не са част от основното тяло), просто да светят с необходимата сила, но пак ще те спират, щото реално ти светят фаровете за мъгла... ходи обяснявай, че си с LED крушки и няма да заслепяваш никого...
Не разбирам къде е проблема с каране на къси, че стигате до такива гимнастики...
In Ban We Trust!
Mollov написа:Задължаването всъщност е от петък... три дни след обнародването в държавен вестник...
Новите правила стават факт, след като днес в "Държавен вестник" бяха обнародвани промените в Закона за движение по пътищата, приети от депутатите през юли.
Законът влиза в сила от деня на обнародването му, което е изключение от правилото.
In Ban We Trust!
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Не е интересно беее.
Трябва да ни задължат и да караме с по една риба в устата ма опашката да стърчи навънка. Караш с риба нема яд, караш с празна уста- 200 лв и 15 точки примерно да е глобата.
"...ма те на запад...." е ние сме малко по-на изток. Съжалявам писна ми да го слушам това оправдание.
Задължават те това, задължават те онова що? ми да могат да ти вземат парите както си искат ако решат.
Що не ми задължат работодаделя от другия месец да ми плаща повече?
сега ще има "... ма ти колко работиш, че искаш увеличение..." Отговор: Спуквам се от бачкане по дяволите и работя колкото на запад и като време и като качество, обаче взимам 10 пъти по-малко
Няма просто такива тиквеници и такава малоумщина в никоя друга държава в света.
И в Конго сигурно са по-добре и имат по-добре измислени закони от нас
Трябва да ни задължат и да караме с по една риба в устата ма опашката да стърчи навънка. Караш с риба нема яд, караш с празна уста- 200 лв и 15 точки примерно да е глобата.
"...ма те на запад...." е ние сме малко по-на изток. Съжалявам писна ми да го слушам това оправдание.
Задължават те това, задължават те онова що? ми да могат да ти вземат парите както си искат ако решат.
сега ще има "... ма ти колко работиш, че искаш увеличение..." Отговор: Спуквам се от бачкане по дяволите и работя колкото на запад и като време и като качество, обаче взимам 10 пъти по-малко

ATR-42/72
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
DLVasilev написа:Не е интересно беее.

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
пичове това за да има по - малко жертви по пътищата... 

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
Скандинавски закони в африканска държава 

Прави каквото ТРЯБВА, пък да става каквото ЩЕ!!!
според вас ако монтирам нещо подобно на това, дали ще правят проблем куките?
http://www.amazon.co.uk/Daytime-Running ... 561&sr=1-4
www.bmwпрофесори-bg.net
randity написа:DLVasilev написа:Не е интересно беее.
![]()
![]()
Е т'ва е приказка
не се нерви пич, овците си заслужават всеки един овчи закон ... нали требва да сме европейци, за сичко гледаме от тех, ама не и за заплатите

оправяй се сам и си свиркай

- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
benzin написа:според вас ако монтирам нещо подобно на това, дали ще правят проблем куките?
Не. Тези диоди за да ги видиш през деня трябва да знаеш, че ги има на колата и да се загледаш.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
цялата работа е на инат. изобщо не виждам как някой му пречи като се качи и да врътне копчето.
аз го правя вече има няма към 9 години

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
DLVasilev написа:Не е интересно беее.
Абсолютно правилно, подкрепям на 100%.
steeN написа:цялата работа е на инат. изобщо не виждам как някой му пречи като се качи и да врътне копчето.
Не е на инат брат. Когато нещата отдавна са излезли извън контрол и само те правят на маймуна - не е на инат. Никой не го бърка да си врътва ключа сигурен съм в това, но да ти казват скочи, седни, скочи, седни и ти да изпълняваш като кученце, не се издържа.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Бе ква Европа беееее
ТАЯ ПРОСТОТИЯ ОСВЕН В СЪРБИЯ НИКЪДЕ Я НЯМА, поне в истинската Европа
Айде стига с тия глупости, че намалявали жертвите по пътищата, ако не се качваме на коли хептем ще намалеят! Просто тия лайнари си правят гавра с овчия народ....поредната!
ЗАЯВЯВАМ НАЙ-ОТГОВОРНО, В ЗНАК НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ТОВА, ЧЕ МЕ ПРАВЯТ НА МАЙМУНА, АЗ ФАРОВЕ НЯМА ДА ВКЛЮЧВАМ!
Да пишат квото си искат.....парите за лекарства на децата си да ги изхарчат! Помияри!!!!!

Айде стига с тия глупости, че намалявали жертвите по пътищата, ако не се качваме на коли хептем ще намалеят! Просто тия лайнари си правят гавра с овчия народ....поредната!
ЗАЯВЯВАМ НАЙ-ОТГОВОРНО, В ЗНАК НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ТОВА, ЧЕ МЕ ПРАВЯТ НА МАЙМУНА, АЗ ФАРОВЕ НЯМА ДА ВКЛЮЧВАМ!
Да пишат квото си искат.....парите за лекарства на децата си да ги изхарчат! Помияри!!!!!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост