От днес ни задължават да караме на фарове

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: От днес ни задължават да караме на фарове

Мнение от deyan-enchev » 08 Авг 2012, 16:47

Е тва е баси прецедента.
Има закон няма с какво да се контролира :mhihi: :ok:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 08 Авг 2012, 16:50

deyan-enchev написа:Е тва е баси прецедента.
Има закон няма с какво да се контролира :mhihi: :ok:

То всичко в тая държава е така :mhihi: принципно и тъмните стъкла няма как да докажат, че са тъмни :mhihi: ма това е друга тема ;)
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 08 Авг 2012, 16:51

аз саркастично го казах бре

Отделно amber angel eyes на е39ката не мисля че заслепяват абсолютни никой и не пречат на водачите нито ги разсейват.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 08 Авг 2012, 16:55

да де, но дали се виждат достатъчно :D
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 08 Авг 2012, 17:03

Принципно на фаровете, които са одобрени за дневни, има сертификат там къде пише E в кръгче, трябва да има буквите RL при номерата със сертификатите. Това значи, че е одобрен за дневен фар. Всички други homemade незнам на каква база ще ги тълкуват.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46

Мнение от raid » 08 Авг 2012, 17:10

"Дневни светлини" може ли да се разбира като Angel eyes? Чудя се дали ще може да се кара с пуснати рингове само?
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art." - Chris Bangle

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 08 Авг 2012, 17:33

Ама ти защо не прочете темичката колега :wave: :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от bam » 08 Авг 2012, 18:23

Element написа:Откакто съм шофьор карам винаги с пуснати фарове. Не знам дали на инат отказвате да видите ефекта или какво..
Много често дори в най-силното слънце сивите коли се сливат с пейзажа. А когато започне да се смрачава е пълно с идиоти, които ИЗОБЩО не се виждат, а карат без никакви светлини. По-голямата част гледам, че се засягат - не били идиоти и знаели кога да си пуснат светлините. Хубаво, ама по улиците друго се вижда. Много по-добре се вижда една кола с пуснати фарове, отколкото без.

И от друга гледна точка - на кьорав човек като мен. Не винаги си нося очилата. И добре, че някои хора карат със светлини - иначе ми е мъка. И шанса да забележа бързо движеща се кола не е от най-високите (ако е без).А в България кьоравите като мен са МНОГО (гледна точка на пешеходец).

Обаче според мен беше редно да има месец-два предупредителна акция. Да се знае, че това нещо вече е задължително и да свикнат хората. А след това да започнат да глобяват.

Колега, тук не обсъждаме хората с проблеми в очите и недовиждане, тея и прожектори да им сложиш пак няма да те видят.
Говорим за нормалните хора дето може да видят всичко и без нуждата на лампички, които в някои случаи даже пречат, ама то иди го обяснявай на ония овце дето приеха закона.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 08 Авг 2012, 19:09

на е46 габарита дали ще мине за дневни? :D

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 08 Авг 2012, 19:32

sub_eleven написа:на е46 габарита дали ще мине за дневни? :D

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше...Е60 LCI 530d xDrive manual

Мнение от savo_ » 08 Авг 2012, 19:43

Helix написа:На Бай Ганя му е мнооого трудно да спазва закона- Слагат камери и ние почваме да мислиме 1000трика да ги неутрализираме (от GPS маркери до доброто старо чупене).Казват ти да караш на къси през деня и ето пак почвате хиляда схеми да мислите и от 1000 кладенеца вода да носите защо да не го правите.Не мога да разбера толкова ли е трудно в тая държава да се спазва закона дееба!Ако тоя енергия и мисъл дето я вкарвате в нещо положително и градивно цена няма да имате.Ма то винаги е по-лесно да се плюе и да се чоплат семки...

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 08 Авг 2012, 21:11

И в е46-подфорума стана голяма полемика за тия дневни светлини. http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... &start=165
Общо-взето май е по-добре да си пускаме късите светлини, особено на колите които нямат фабрични дневни.
При е46/е39 има решение , чрез активация на дългите на определен процент /има го описано горе в темата/, което мисля че е най-разумния компромис. За по-старите модели незнам дали го има като опция, но го продават по нета и като модулче, което прави същото.
Аз лично смятам да продължа да си карам на къси, както и до сега, независимо че не беше задължително.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 08 Авг 2012, 21:30

bam написа:
Element написа:Откакто съм шофьор карам винаги с пуснати фарове. Не знам дали на инат отказвате да видите ефекта или какво..
Много често дори в най-силното слънце сивите коли се сливат с пейзажа. А когато започне да се смрачава е пълно с идиоти, които ИЗОБЩО не се виждат, а карат без никакви светлини. По-голямата част гледам, че се засягат - не били идиоти и знаели кога да си пуснат светлините. Хубаво, ама по улиците друго се вижда. Много по-добре се вижда една кола с пуснати фарове, отколкото без.

И от друга гледна точка - на кьорав човек като мен. Не винаги си нося очилата. И добре, че някои хора карат със светлини - иначе ми е мъка. И шанса да забележа бързо движеща се кола не е от най-високите (ако е без).А в България кьоравите като мен са МНОГО (гледна точка на пешеходец).

Обаче според мен беше редно да има месец-два предупредителна акция. Да се знае, че това нещо вече е задължително и да свикнат хората. А след това да започнат да глобяват.

Колега, тук не обсъждаме хората с проблеми в очите и недовиждане, тея и прожектори да им сложиш пак няма да те видят.
Говорим за нормалните хора дето може да видят всичко и без нуждата на лампички, които в някои случаи даже пречат, ама то иди го обяснявай на ония овце дето приеха закона.

Не знам какво обсъждаме колега, но и аз съм се нагледал на такива дето и дъжд да вали и вечер в сумрак, си карат без никакви светлини. Оня ден изпреварвах на извънградско и пред мен /имаше около 100-150 м/ се появи като от нищото една зелена кола, в сянката на дърветата и зеления фон отзад. Нямам проблем с очите, имам дори отлично зрение, но ако имаше светлини щях да го видя много по рано.
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 08 Авг 2012, 21:42

Принципно съм ЗА този закон, откакто имам книжка извън града винаги съм на фарове, независимо по кое време на денонощието. Но идва момента с градското, където не виждам смисъл от къси светлини целодневно. Едно, че акумулатора недозарежда от 'пали-гаси' ами си е и досадно по 10-20 пъти на ден да се включват и изключват фаровете в града..особено в по-малките градове, където и разстоянията са по-къси..много по-добре щеше да е, да са препоръчителни за в града и задължителни извън него :|
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Авг 2012, 22:33

начи пак да кажа за 9 години, нито съм сменял крушки през 1 месец, нито съм имал проблеми с акумулатори, нито нищо.
въобразявате си някакви неща :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата