От днес ни задължават да караме на фарове

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: От днес ни задължават да караме на фарове

Мнение от drizzy » 08 Авг 2012, 23:24

По темата: хубаво е за безопасността :yes:

Но проблемът е следният: двамата най-големи вносители на крушки за фарове и тн са приятели лични на ББ :bang:
От чудовищния рев съседа се оплака, много силен бил му звука на шестака.

Потребител
Аватар

Мнение от bam » 08 Авг 2012, 23:48

Ivo_Borisov написа:
bam написа:
Element написа:Откакто съм шофьор карам винаги с пуснати фарове. Не знам дали на инат отказвате да видите ефекта или какво..
Много често дори в най-силното слънце сивите коли се сливат с пейзажа. А когато започне да се смрачава е пълно с идиоти, които ИЗОБЩО не се виждат, а карат без никакви светлини. По-голямата част гледам, че се засягат - не били идиоти и знаели кога да си пуснат светлините. Хубаво, ама по улиците друго се вижда. Много по-добре се вижда една кола с пуснати фарове, отколкото без.

И от друга гледна точка - на кьорав човек като мен. Не винаги си нося очилата. И добре, че някои хора карат със светлини - иначе ми е мъка. И шанса да забележа бързо движеща се кола не е от най-високите (ако е без).А в България кьоравите като мен са МНОГО (гледна точка на пешеходец).

Обаче според мен беше редно да има месец-два предупредителна акция. Да се знае, че това нещо вече е задължително и да свикнат хората. А след това да започнат да глобяват.

Колега, тук не обсъждаме хората с проблеми в очите и недовиждане, тея и прожектори да им сложиш пак няма да те видят.
Говорим за нормалните хора дето може да видят всичко и без нуждата на лампички, които в някои случаи даже пречат, ама то иди го обяснявай на ония овце дето приеха закона.

Не знам какво обсъждаме колега, но и аз съм се нагледал на такива дето и дъжд да вали и вечер в сумрак, си карат без никакви светлини. Оня ден изпреварвах на извънградско и пред мен /имаше около 100-150 м/ се появи като от нищото една зелена кола, в сянката на дърветата и зеления фон отзад. Нямам проблем с очите, имам дори отлично зрение, но ако имаше светлини щях да го видя много по рано.

човече, ако на 100 м не може да видиш кола определено имаш проблеми
кой ти говори за сумрак,полумрак и дъждове
мисля да се забранят очилата с които карат хората .. все пак ги слагат за слънцето, ама така не виждаш и фаровете и ще им изскочи някой от някъде и ...
нема как да ме убедиш, че нормален човек без проблемно зрение не може да види кола която е опасна за неговото движение
а че фаровете ще ми пречат да си гледам пътя и колите е отделно, щото ще ме заслепяват ( тея с яките фешън китаици) и така ще ми бъзикат очите ... пробвай да караш кола и да си светкаш с фенерче в очите :mhihi:
хората статистика ви дадоха, вие пак ми говорите за безопасност :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 09 Авг 2012, 1:51

Не мога да разбера какъв толкова им е проблемът на някои да карат на фарове? Че то едни дискусии, едно чудо :lol:
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

Потребител
Аватар

Мнение от bam » 09 Авг 2012, 2:07

наско, проблем нема .. приели са го ще го правим
ама с малко логическа мисъл ще стигнеш до заключението, че е пълна глупост
който не може да види кола на 100-200 м от него с/без фарове си е за очен ;)
и без да се споменават примери за изскачане от шубраците и тем подобни дивотии .. пътя си е път и всичко се вижда като е нужно и е на необходимото за теб разстояние .. от там нататък какво те бърка дали ще видя някой дето светил на 1-2 километра или имало мараня и сме у некфи американски филми с дълги 100 км прави участъци :kuku:
нема никфа мисъл като цяло .. това ни е проблема :)

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 09 Авг 2012, 4:04

Насрочвайте дата за бурен протест :bang:
Как така ще ни задължават да караме на фарове :ranting:

:lol: :bchug:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 09 Авг 2012, 6:45

bam написа:
Ivo_Borisov написа:
bam написа:
Element написа:Откакто съм шофьор карам винаги с пуснати фарове. Не знам дали на инат отказвате да видите ефекта или какво..
Много често дори в най-силното слънце сивите коли се сливат с пейзажа. А когато започне да се смрачава е пълно с идиоти, които ИЗОБЩО не се виждат, а карат без никакви светлини. По-голямата част гледам, че се засягат - не били идиоти и знаели кога да си пуснат светлините. Хубаво, ама по улиците друго се вижда. Много по-добре се вижда една кола с пуснати фарове, отколкото без.

И от друга гледна точка - на кьорав човек като мен. Не винаги си нося очилата. И добре, че някои хора карат със светлини - иначе ми е мъка. И шанса да забележа бързо движеща се кола не е от най-високите (ако е без).А в България кьоравите като мен са МНОГО (гледна точка на пешеходец).

Обаче според мен беше редно да има месец-два предупредителна акция. Да се знае, че това нещо вече е задължително и да свикнат хората. А след това да започнат да глобяват.

Колега, тук не обсъждаме хората с проблеми в очите и недовиждане, тея и прожектори да им сложиш пак няма да те видят.
Говорим за нормалните хора дето може да видят всичко и без нуждата на лампички, които в някои случаи даже пречат, ама то иди го обяснявай на ония овце дето приеха закона.

Не знам какво обсъждаме колега, но и аз съм се нагледал на такива дето и дъжд да вали и вечер в сумрак, си карат без никакви светлини. Оня ден изпреварвах на извънградско и пред мен /имаше около 100-150 м/ се появи като от нищото една зелена кола, в сянката на дърветата и зеления фон отзад. Нямам проблем с очите, имам дори отлично зрение, но ако имаше светлини щях да го видя много по рано.

човече, ако на 100 м не може да видиш кола определено имаш проблеми
кой ти говори за сумрак,полумрак и дъждове
мисля да се забранят очилата с които карат хората .. все пак ги слагат за слънцето, ама така не виждаш и фаровете и ще им изскочи някой от някъде и ...
нема как да ме убедиш, че нормален човек без проблемно зрение не може да види кола която е опасна за неговото движение
а че фаровете ще ми пречат да си гледам пътя и колите е отделно, щото ще ме заслепяват ( тея с яките фешън китаици) и така ще ми бъзикат очите ... пробвай да караш кола и да си светкаш с фенерче в очите :mhihi:
хората статистика ви дадоха, вие пак ми говорите за безопасност :kuku:

Колега, зрението ми е отлично, подчертавам отлично. Наскоро минах медицинско свидетлество за Д категория и пълня книжката, имам над половин милион километра. Мислиш ли че нямам опит на пътя и не знам как се реагира, какво се очаква и т.н.? :mhihi:
Но ето, има моменти в които отсреща колата не се вижда и дори само зарази този 1 % през деня в който може да не видиш колата отсреща, светлината предотвратява инциденти. И точно тия които карат без фарове при намалена видимост в сумрак, дъжд и т.н. вече няма да го правят заради закона, защото ще карат постоянно на включени фарове, това имам предвид!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 09 Авг 2012, 17:14

с тоя закон, куките добре ще се нахранят, оо не си пуснал фарове - дай 10-20 лева и бегай :banghead:
www.bmwпрофесори-bg.net

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Авг 2012, 17:34

Трябва да се пусне тема-
"Кой първи изгоря без фарове" или въобще "кой изгоря без фарове"

п/п
Абе колеги,нямате ли активация на фаровете да се палят едновременно с колата?
Също така е хубаво да имате поне 2 крушки като резерва,защото като изгори да не ви глобят.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2 - BMW E30 touring
Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
Детайли за колата: Детайлите са перфектни.

Мнение от kokala » 09 Авг 2012, 17:36

Става ли дума за пари, няма как да забравя да ги включа! :mhihi:
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 09 Авг 2012, 17:40

bam написа:наско, проблем нема .. приели са го ще го правим
ама с малко логическа мисъл ще стигнеш до заключението, че е пълна глупост
който не може да види кола на 100-200 м от него с/без фарове си е за очен ;)
и без да се споменават примери за изскачане от шубраците и тем подобни дивотии .. пътя си е път и всичко се вижда като е нужно и е на необходимото за теб разстояние .. от там нататък какво те бърка дали ще видя някой дето светил на 1-2 километра или имало мараня и сме у некфи американски филми с дълги 100 км прави участъци :kuku:
нема никфа мисъл като цяло .. това ни е проблема :)

Колега, забраната за пушене също е пълна простотия, но аз се съобразявам с нея.
Не знам дали караш много, но аз примерно съм забелязал, че извънградско, специално при изпреварване, ако колата срещу теб е с включени светлини, много по-лесно можеш да прецениш скоростта й, така че да знаеш дали можеш да предприемеш изпреварването.
Така е и в много други ситуации, така че аз подкрепям карането на фарове.

За колегата, който беше написал, че полицаите щели да се нагушат?
Колега, така или иначе глобата за незапалени фарове през светлата част на денонощието е до 20лв с фиш, не виждам как полицаите ще се нагушат. Друг е и въпросът, че това няма как да стане, ако няма хора, които си мислят, че са над закона и всеки път дават дават пари, като се оправдават с бюрокрацията и корупцията, а всъщност те самите са част от нея :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 09 Авг 2012, 17:43

Закона е добре, но каране на фарове САМО извънградско през тези летни месеци. Вися в задръстваме и се придвижвам със средна скорост 3,5км/ч, но съм с фарове да се виждам. Простотия та дрънка, ясно за всички. Ясно е и защо се прави. Ясно и че ние нищо няма да направим по въпроса. Ясно и че след тази простотия скоро ще очакваме друга с цел държавен рекет. Всичко е ясно :(

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 09 Авг 2012, 18:57

Според мен така е по-добре. Иначе не ми е проблем да си бръмча на фарове. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 09 Авг 2012, 20:13

Е.Димитров написа:Трябва да се пусне тема-
"Кой първи изгоря без фарове" или въобще "кой изгоря без фарове"

п/п
Абе колеги,нямате ли активация на фаровете да се палят едновременно с колата?
Също така е хубаво да имате поне 2 крушки като резерва,защото като изгори да не ви глобят.

Имаше ли го това за резервна крушка в ЗДП, че много пъти съм се чудил дали да си сложа в багажника 1 да си имам!?

Днес на телевизионната кула, куката предупреждаваше само, мигайки с пръсти на забраваните да си включат фаровете! :yes:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 09 Авг 2012, 20:51

titto написа:
Днес на телевизионната кула, куката предупреждаваше само, мигайки с пръсти на забраваните да си включат фаровете! :yes:

До събота ще предупреждават, след това фишче :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 04' 330ci M-sport 2

Мнение от jumjumski » 09 Авг 2012, 20:59

DriftoMania написа:Принципно съм ЗА този закон, откакто имам книжка извън града винаги съм на фарове, независимо по кое време на денонощието. Но идва момента с градското, където не виждам смисъл от къси светлини целодневно. Едно, че акумулатора недозарежда от 'пали-гаси' ами си е и досадно по 10-20 пъти на ден да се включват и изключват фаровете в града..особено в по-малките градове, където и разстоянията са по-къси..много по-добре щеше да е, да са препоръчителни за в града и задължителни извън него :|

Бях тръгнал да пиша същото,напълно съм съгласен колега :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата