От днес ни задължават да караме на фарове
Модератор: Общи модератори
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
Re: От днес ни задължават да караме на фарове
карам си на фарове винаги.. не го правя заради закона, а просто щото заспалите пундьовци и пундофери по пътищата има шанс да ме видят, евентуално, а не да се нахакат в мен или да ми изскочат изневиделица и после ' ми ни тъ видях ' ...
пък и колата изглежда по-добре с включени фарове
а който заслепява - имам 4 халогена и би-ксенон като оксижен - лекувам ги бързо и ефикасно
още малко референдум ще направите за тия фарове бре, има къде-къде по-големи лайна, дето миришат, това да е проблема...... то не си струва да се обсъжда даже
пък и колата изглежда по-добре с включени фарове
а който заслепява - имам 4 халогена и би-ксенон като оксижен - лекувам ги бързо и ефикасно

още малко референдум ще направите за тия фарове бре, има къде-къде по-големи лайна, дето миришат, това да е проблема...... то не си струва да се обсъжда даже
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
В ясен слънчев ден е ултра глупост да се кара на фарове, най малко за това че колата преди теб може да набие спирачки и ти въобще да не го отразиш. Днес го забелязах това и мисля че е доста опасно особено на някоя кочина с един работещ габарит и един стоп.
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Чудя се през деня ако ти е изгорял единя фар дали ще ти лепнат глоба? 

kokala написа:Чудя се през деня ако ти е изгорял единя фар дали ще ти лепнат глоба?
Естествено.
Един фар, който не свети денем, няма как сам да светне нощем, а и реално, без значение дали е ден или нощ, ти си с неизправни светлини.
Друго ми е интересно, ако направят задължително карането денем на къси и фарове за мъгла, дали всички гъзета, който мислят, че едни светлини правят колата им "Хилядолетният Сокол"*, ще направят напук на закона и ще ги загасят...най-сетне...
А, и вечер, без повод, също може да не ги пускат...

* http://bg.starwars.wikia.com/wiki/%D0%A ... 0%BE%D0%BB
- kokala
- младши ентусиаст
-
Ми ако през деня ми изгори до като карам?! Нали трябва да съм на фарове 24/7 как така през деня ако изгори ще ме глобят?! Баси олигофрените
ма и народа спи, квото кажат ония вмирисани говна тва правим...
всичко е за пари, на никой за нищо друго не му пука!

A, тя грижата за колата и нейната поддръжка, си е изцяло твоя отговорност, ти трябва да следиш такива неща, като изгорели крушки и т.н.
Нали се сещаш, колко от спрените опитват номера- "ей, верно бе тя взела че изгоряла преди броени секунди....", е няма как всеки път да ти влязат в положението.
Има хора, които карат с по две-три изгорели ламби с месеци и съм с две ръце и два крака да ги отнасят с глоби където ги срещнат!
Няма такава безотговорност и безхаберност!
И като ги спрат и се почва " ма тееее токууу що изгоряха бе старши, ей там преди оня завой"...
Мноо ми е интересно, какво ще се оправдаят тези, с по-новите коли, на които, като запалиш, всеки път им казва "изгорели са ви еди кои си крушки" ...
Нали се сещаш, колко от спрените опитват номера- "ей, верно бе тя взела че изгоряла преди броени секунди....", е няма как всеки път да ти влязат в положението.
Има хора, които карат с по две-три изгорели ламби с месеци и съм с две ръце и два крака да ги отнасят с глоби където ги срещнат!
Няма такава безотговорност и безхаберност!
И като ги спрат и се почва " ма тееее токууу що изгоряха бе старши, ей там преди оня завой"...

Мноо ми е интересно, какво ще се оправдаят тези, с по-новите коли, на които, като запалиш, всеки път им казва "изгорели са ви еди кои си крушки" ...
- kokala
- младши ентусиаст
-
През нощта да, нека ме глобят, тогава мога да разбера ама през деня???!! 

Добре де, темата е за това, че трябва да караме на къси или на такива дневни светлини, които органите признават.
Много ясно, че ще те глобят за една неизправна светлина, която трябва да свети денем по закон. Кое му е странното ?
И друго, на годишен технически преглед, по принцип, нали трябва да проверяват изправността на светлините, е само нощем ли да го правят, че тогава са "по неизправни" ако има изгоряла крушка?
Много ясно, че ще те глобят за една неизправна светлина, която трябва да свети денем по закон. Кое му е странното ?
И друго, на годишен технически преглед, по принцип, нали трябва да проверяват изправността на светлините, е само нощем ли да го правят, че тогава са "по неизправни" ако има изгоряла крушка?
Последна промяна GRIPEN на 09 Авг 2012, 23:33, променена общо 1 път
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
всичко е за пари според мене , в белите държавите които ме заобикалят няма такъв закон , цитирам - германия , австрия , италия , швейцария , монако , испания , португалия , ирландия , англия , белгия , холандия , люксембург и включително франция ...
nightdriver написа:всичко е за пари според мене , в белите държавите които ме заобикалят няма такъв закон , цитирам - германия , австрия , италия , швейцария , монако , испания , португалия , ирландия , англия , белгия , холандия , люксембург и включително франция ...
Една евродиректива цитираха по-назад в темата.
Не случайно всички коли след определена година се правят с дневни светлини.
http://www.unece.org/fileadmin/DAM/tran ... r48r6e.pdf
http://bgdriver.org/forum/index.php?PHP ... 1#msg36421
Последна промяна GRIPEN на 09 Авг 2012, 23:37, променена общо 1 път
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
GRIPEN написа:nightdriver написа:всичко е за пари според мене , в белите държавите които ме заобикалят няма такъв закон , цитирам - германия , австрия , италия , швейцария , монако , испания , португалия , ирландия , англия , белгия , холандия , люксембург и включително франция ...
Една евродиректива цитираха по-назад в темата.
Не случайно всички коли след определена година се правят с дневни светлини.
да , съгласен съм , от 2011 всичко произведено насам излиза с ДРЛ , но автомобилите които не са екипирани с този тип светлини не са задължени да карат на фарове !
- kokala
- младши ентусиаст
-
GRIPEN, от както съм си купил колата вече над три месеца, нито веднъж не съм карал вечерно време. Ами ако ми изгори крушката през деня как да разбера? Или всеки път като слизам да си гледам крушките...? Техническия преглед е съвсем различно нещо.
Последна промяна kokala на 09 Авг 2012, 23:38, променена общо 1 път

nightdriver написа:да , съгласен съм , от 2011 всичко произведено насам излиза с ДРЛ , но автомобилите които не са екипирани с този тип светлини не са задължени да карат на фарове !
Това според кой член от закона ?
kokala написа:GRIPEN, от както съм си купил колата вече над три месеца, нито веднъж не съм карал вечерно време. Ами ако ми изгори крушката през деня как да разбера? Или всеки път като слизам да си гледам крушките...? Техническия преглед е съвсем различно нещо.
Мислиш ли, че е възможно да се изброят всички частни случаи в закона? Кой карал само денем, кой само нощем, кой само вторник, кой само в неделя по пладне?
Според закона трябва да имаш работещи светлини! Това е, от там нататък са лични оправдания и извинения...
- kokala
- младши ентусиаст
-
Прав си, така е ама оправданията и извиненията е по-логично да са само вечер, това да ме карат да карам на фарове постоянно и накрая да мe глобят за изгоряла крушка през деня, когато не мога да разбера.... тва е голямо нахалство.
Иначе, разбирам какво искаш да ми кажеш, знам че няма извинения но просто това за мен е нахалство.
Иначе, разбирам какво искаш да ми кажеш, знам че няма извинения но просто това за мен е нахалство.

Имаме член, според който през деня трябва да караме с дневни светлини или къси такива.
Щом като една от тях не ти работи, нищо нахално не виждам да те глобят!
Искат се от теб две работещи светлини, ти се движиш с една ? Е органа ли да ходи след теб и да ги сменя ?
Просто вашата логиката все дърпа чергичката ви към вашия праг, там ви е проблема !
Щом като една от тях не ти работи, нищо нахално не виждам да те глобят!
Искат се от теб две работещи светлини, ти се движиш с една ? Е органа ли да ходи след теб и да ги сменя ?
Просто вашата логиката все дърпа чергичката ви към вашия праг, там ви е проблема !