От днес ни задължават да караме на фарове

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Re: От днес ни задължават да караме на фарове

Мнение от nightdriver » 09 Авг 2012, 23:52

не знам кой член от закона , но франсетата през 2010 направиха тримесечен пробен период каране през деня на фарове и на края на периода не приеха закона , поради завишена консумация на гориво и най-вече заради риска , че няма да различаваме занапред мотористите от автомобилистите...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 09 Авг 2012, 23:57

На мене ми е интересно за включени през DRL модул халогени (демек светещи на 30%) дали ще се дръвчат органите или като видят че светят слабо и не са на мах няма да правят проблеми - на теория по този начин отговарят на всички изисквания от наредбите за дей лайтс-като положение,интензитет и буквата Е в кръгче,ама практиката каква ще е ...
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2 - BMW E30 touring
Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
Детайли за колата: Детайлите са перфектни.

Мнение от kokala » 09 Авг 2012, 23:57

nightdriver написа:не знам кой член от закона , но франсетата през 2010 направиха тримесечен пробен период каране през деня на фарове и на края на периода не приеха закона , поради завишена консумация на гориво и най-вече заради риска , че няма да различаваме занапред мотористите от автомобилистите...

Хората имат акъл а тия наще... прости нещастници! Заламтели за пари мамка им!
Изображение Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 10 Авг 2012, 0:07

Сто пъти се написа "евродиректива" ама няма проумяване..

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 089:BG:NOT

http://ec.europa.eu/transport/road_safe ... dex_bg.htm

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Авг 2012, 0:21

zzuzi написа:На мене ми е интересно за включени през DRL модул халогени (демек светещи на 30%) дали ще се дръвчат органите или като видят че светят слабо и не са на мах няма да правят проблеми - на теория по този начин отговарят на всички изисквания от наредбите за дей лайтс-като положение,интензитет и буквата Е в кръгче,ама практиката каква ще е ...

Фаровете за мъгла са обособена светлинна единица, която не може да служи за "дневни светлини" а има своето специфично приложение... иначе нямаше да правят проблем да караш на "халогени" като цяло и през последните години...

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 10 Авг 2012, 0:22

GRIPEN написа:Сто пъти се написа "евродиректива" ама няма проумяване..

аз ти цитирам 12 бели държави в които НЕ е задължително карането на фарове през деня до април 2012 , не вярвам да има скорошни промени
http://www.preventionroutiere.asso.fr/N ... -en-Europe
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 10 Авг 2012, 0:28

Абе много прости хора има тука бе! Знам по принцип, че българите сме едни нещастни дупедавци ама все имах надежда, че младите хора ще се пръкнат по-интелигентни и ще мислят малко от малко с главата си! Толкова ли сте прости та не виждате как този закон е 10000% лобистки и ненужен и поредната гавра с народа? Замислете се малко бе овце, само мъничко, нормално ли е в слънчев ден да караш на фарове? Къде го има тва бе овчи народе, всяко лято минавам цяла Европа с колата и само в малоумната Сърбия го имаше! Ей сега и в овчата Кенефия го има!
Много ама много искам ей така едно законче да измислят жените ви първо кмета да ги "оножда", за децата си данък да плащате! И тогава пак опашки от желаещи ще има дееба простите хора :bang: :bang: :bang:
Ей говеда, знам че ви е трудно да мислите, знам че името си правилно не можете да напишете, знам че според вас първото име на Стамболийски е Булевард, знам че посещение в Син Сити е равнозначно на топ събитие..... ама моля ви се, емигрирайте бе! Глупаци, ще ми обясняват колко било полезно да караш на фарове лятото, толкова колкото увеличиха тока заради фотоволтаиците щото оскъпявали, и щото разбираш ли със зелената зона ще намалее трафка в центъра :kuku: :kuku: Тъпи прости малоумни хора!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 10 Авг 2012, 0:32

nightdriver написа:
GRIPEN написа:Сто пъти се написа "евродиректива" ама няма проумяване..

аз ти цитирам 12 бели държави в които НЕ е задължително карането на фарове през деня до април 2012 , не вярвам да има скорошни промени
http://www.preventionroutiere.asso.fr/N ... -en-Europe

И до кога точно ще продължи това "незадължително каране на фарове" ?
Ще има промени, според крайния срок на евродирективата.

Знаеш ли каква е истината?
Ако беше задължително да се кара без никаква пусната крушка, маса народ, за да покаже, че винаги е наопаки, щеше да пуска къси, дълги, рингове, фарове за мъгла, включително и тези отзад и т.н. ламби!
А, ако е задължително да се кара на къси, масата напук ще кара без никаква пусната светлина, само за да покаже колко разбира нещата, само за да е опозиция!
Масово се иска всеки един да бъде разглеждан като някакъв спешъл елемент, за който отделно и конкретно в закона трябва да има поне 4 алинеи, които да се прилагат спрямо него, и 5 от тези алинеи да го оневиняват, в (поне) 10 от възможните ситуации, в които въпросния "VIP" може да изпадне на пътя....

Е няма как да стане...Знам, че ви е кофти да ви казват какво да правите, ама пуст ред, по-голям е от вас....

^^А за горните, багажа на покрива и към Азия/Африка, там има доста кътчета, които ще ви харесат..

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 10 Авг 2012, 0:49

не ми се спори за нуждата от фарове през деня , иначе лично не виждам смисъл , но влезна ли в бг или държава в която е задължително , ще ги включвам поради страха от полицая
тези развити държави , които съм цитирал не мисля че ще приемат закона , по-скоро си мисля че бързото подновяване на автомобилния парк ще доведе до естествена промяна / от 2011 всеки автомобил излиза от завода с ДРЛ/
друго ми направи впечатление , че повечето новоприети еврочленки са приели този закон , като в повечето от тях късите са задължителни само извън града
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokala » 10 Авг 2012, 0:55

E34 написа:

:yes: народа се побърка и изпростя, то това е целта, да има повече прости хора за да могат да се командват лесно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 10 Авг 2012, 1:23

kokala написа:
E34 написа:

:yes: народа се побърка и изпростя, то това е целта, да има повече прости хора за да могат да се командват лесно.

Всъщност това е поредната проверка свише, неофициална, колко обществото не му дреме, и няма да направи нищо, за да промени тъпизмите в държавата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Авг 2012, 1:53

лобистки закон? за какво лобират? за вносителите на копчета за фаровете, понеже се износват ли?
тия фарове и светлини общо да са 150вата, което са 0.2 конски сили.
какъв разход, какви крушки какви глупости изобщо...

кажете си, мързи ме, забравям, искам да карам на рингове не на къси... ама тия причини от 9 планини в 10та да ги мислите :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokala » 10 Авг 2012, 2:58

Доказано е че разхода се УВЕЛИЧАВА! Дори по новините го казаха :conf:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 10 Авг 2012, 3:31

kokala написа:Доказано е че разхода се УВЕЛИЧАВА! Дори по новините го казаха :conf:

карай тогава на изключени фарове и дано отсреща не идва камион с недовиждащ шофьор :ok: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokala » 10 Авг 2012, 3:58

vicho написа:
kokala написа:Доказано е че разхода се УВЕЛИЧАВА! Дори по новините го казаха :conf:

карай тогава на изключени фарове и дано отсреща не идва камион с недовиждащ шофьор :ok: :mhihi:

Дреме ми, той като недовижда и фаровете няма да ги види а и все пак карам BMW, безсмъртен съм! :smoke:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата