От днес ни задължават да караме на фарове

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: От днес ни задължават да караме на фарове

Мнение от alx » 10 Авг 2012, 5:30

... 7 страници тема за каране на фарове през цялото време? ....

Нямам думи...

Единствения недостатък е... че сега моторджийте няма да се открояват по- ясно а ще са се сляли с другите возила на фарове.

За горенето на крушките- взимате си едни хубави истински фирмени крушки и няма проблеми. Аз имам джета тди която от 2005 я карам с едни крушки (винаги включени). Колата е на 120к реални километри и до сега крушки не съм сменял. Сега разбира се след като го написах това сигурно ще ми изгорят и двете утре.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 10 Авг 2012, 9:45

E34 написа:......

Колега изключително обиден пост....Аз подкрепям карането на фарове, следователно съм тъп, овца и свиня, така ли? Тебе трябва да те баннат перманентно! :dummy:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i
Мечтае да кара: Машината на времето !
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 10 Авг 2012, 9:55

E34 написа:Абе много прости хора има тука бе! ...

:?: Малко хора ли мрат, че не разбираш за какво става въпрос ??? С "Бързи и яростни" шофьор не се става, а това е масова практика в БГ. Така, че всички крайни мерки са нужни в опит за спясяване на нечии животи !!!
А ти колега си за БАН !!!
Изображение

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 10 Авг 2012, 10:06

от 10 години карам на фарове денонощно, от 10 години карам с колан винаги, за 10 години съм сменила 1 изгоряла крушка на фар, на предишното си БМВ ( и накрая си треснах капака върху очилата, оставени прилежно на мотора, та ми излезе малко по-скъпо тая смяна :mhihi: ). Общо взето откакто карам, спазвам правила, които аз смятам, че са в плюс за моя комфорт и безопасност... Ако ще и 2000 закона да сложат, няма да ни спасят от лумпените, които мислят че две крушки им вдигат разхода до небесата :kuku:

Абе... дет вика алх, нямам думи :ok:
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 10 Авг 2012, 11:01

kOnPuBkA написа:от 10 години карам на фарове денонощно, от 10 години карам с колан винаги, за 10 години съм сменила 1 изгоряла крушка на фар, на предишното си БМВ ( и накрая си треснах капака върху очилата, оставени прилежно на мотора, та ми излезе малко по-скъпо тая смяна :mhihi: ). Общо взето откакто карам, спазвам правила, които аз смятам, че са в плюс за моя комфорт и безопасност... Ако ще и 2000 закона да сложат, няма да ни спасят от лумпените, които мислят че две крушки им вдигат разхода до небесата :kuku:

Абе... дет вика алх, нямам думи :ok:

http://www.dadrl.hit.bg/

Прегледай това набързо !

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 10 Авг 2012, 11:07

за тва нали се разбрахме по назад в темата, че никъде не пише какви са му източниците :mhihi:
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 10 Авг 2012, 11:30

Convertible написа:за тва нали се разбрахме по назад в темата, че никъде не пише какви са му източниците :mhihi:

Е не бе ! Статистиките не ги гледай. Аз гледам нещата, които и сам всеки може да си ги осмисли и да разбере, че е по-вече опасно отколкото безопасно. Също и, че този закон не е продиктуван за безопастност, а за "хранилка".

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 10 Авг 2012, 11:38

dimov_ написа:
Convertible написа:за тва нали се разбрахме по назад в темата, че никъде не пише какви са му източниците :mhihi:

Е не бе ! Статистиките не ги гледай. Аз гледам нещата, които и сам всеки може да си ги осмисли и да разбере, че е по-вече опасно отколкото безопасно. Също и, че този закон не е продиктуван за безопастност, а за "хранилка".

Ама да не забравите да си изключвате и радиото, антирадара, зар. за телефона и т.н. защото разхода много се покачва :kuku:
Моите дневни светлини светят на 30% от дългите ми, което е 30 вата общо !!! Повечето CD плеяри харчат повече ! Спирайте се с просташките спам-ове :idea:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 10 Авг 2012, 11:39

steeN написа:лобистки закон? за какво лобират? за вносителите на копчета за фаровете, понеже се износват ли?

а бе има нещо вярно , но не за вносителите на копчета на фарове... изчислили са , че карайки постоянно на фарове , колата изгаря около един резервоар повече годишно ! На едни не им пука , втори се замислят , а трети роптаят , но закона си е приет и трябва да се спазва ! С рязко увеличилият се автомобилен парк последните години в бг , кой ще потрива доволно ръце според вас ???
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Авг 2012, 11:40

dagger написа:Моите дневни светлини светят на 30% от дългите ми, което е 30 вата общо !!!

А проверил ли си дали заслепяват насрещно движещите се или тия пред теб?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 10 Авг 2012, 11:50

Mollov написа:
dagger написа:Моите дневни светлини светят на 30% от дългите ми, което е 30 вата общо !!!

Аз съм проверил, не ги заслепяват. Моите са също на 30% и даже се чудя дали да не ги усиля с една идея повече, че жълтеят доста. Има може би вероятност да заслепят някой само ако е тъмно, но тогава съм си на нормални фарове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dagger » 10 Авг 2012, 11:54

Mollov написа:

Все пак са дълги светлини, но и все пак са 30 %. Особено в слънчеви дни нямат нищо общо с нормално светещи дълги. Щом доста от гигантите на автомобилния пазар произвеждат заводски дневни на мястото на дългите, значи има резон. Пък и никой не ме задължава да си монтирам модула на дългите. Може и на късите стига да не са с ксенон. :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 10 Авг 2012, 12:00

Какви източници ти трябват за да прецениш, че това не е вярно?:
Изображение

Колата от следните две снимки е оборудвана с гаражно производство модул за автоматично включване на фаровете, използващ крушките на дългите светлини. В случая дългите са ограничени по мощност наполовина, но дразнят повече, отколкото обикновените къси на цяла мощност, тъй като са насочени в очите на насрещните водачи и са прекалено ярки. За собственика обаче е била по-важна "яката гъзарийка" от това "намалените дълги да изкарват кръглата форма на рефлектора".
ИзображениеИзображение
От ляво 50% дълги, от дясно 100% къси.
Така че хората с "модулчета за дълги" да се позамислят дали не заслепяват :idea:
Какъв "източник" ти трябва за да си провериш очите на въртящата анимацийка в линка по-горе???
Какъв "източник" ти е нужен за да не си сигурен в това:

В Хърватска от май 2009 година дневните светлини са отменени.
В Австрия са отменени от януари 2008, поради ръст на инцидентите от 12.2% непосредствено след въвеждането им.
В Полша след въвеждането им през 2007 инцидентите скочиха с 5.7%.
В САЩ от 1997 насам General Motors вграждат дневни светлини в колите си и ръстът е 3.7%.
В САЩ през 2008 Агенцията по сигурността на трафика (NHTSA) заключи, че "светлините нямат статистически значима полза".

Като си толкова мераклия за източник сам си го търси из гугъл.
Няма какво да ти обеснявам, и без това нищо не зависи от теб ;)
Да, за мен е малоумно в града да карам на фарове през деня.
И да, бях заслепен вчера от такъв гъзар с модулче на дълги .. :roll:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Авг 2012, 12:08

dagger написа:
Все пак са дълги светлини, но и все пак са 30 %. Особено в слънчеви дни нямат нищо общо с нормално светещи дълги. Щом доста от гигантите на автомобилния пазар произвеждат заводски дневни на мястото на дългите, значи има резон. Пък и никой не ме задължава да си монтирам модула на дългите. Може и на късите стига да не са с ксенон. :yes:

Написа много, но така и не ми отговори на въпроса... :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dagger » 10 Авг 2012, 12:28

Mollov написа:
dagger написа:

Написа много, но така и не ми отговори на въпроса... :roll:

Да ! Проверявал съм и НЕ заслепяват. А, това, че някой примерно го ДРАЗНЯТ е нещо съвсем друго :)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата