Вегетарианци/Вегани във форума?
Модератор: Общи модератори
56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: Вегетарианци/Вегани във форума?
Разчистих темата, моля без СПАМ
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Аз да не звуча, като по-старите постове, обаче тази статия за месото която си постнал е меко казано несериозна. Няма никакви факти или поне не такива подкрепени от проучвания от някой реномиран учен, доктор иследователски център. Това е творения на някаква "мер" в един задръстен Еко блог в който има още неща като "пречистване на душата и тялото" и "купете си от моя магазин"
НО това си е личен избор, имам познат който е тревопасен и изглежда нормално, смисъл явно може да се живее без месо. И е хубаво да има такива диети от време на време, но да не се никакво месо е също вредно. Аз лично немога без месо. НО най-смешна ми е мотивацията на вегетарянците - не защото е по полезно, ами някакво изкривено чувство за "хуманност" и живеене с природата.
НО това си е личен избор, имам познат който е тревопасен и изглежда нормално, смисъл явно може да се живее без месо. И е хубаво да има такива диети от време на време, но да не се никакво месо е също вредно. Аз лично немога без месо. НО най-смешна ми е мотивацията на вегетарянците - не защото е по полезно, ами някакво изкривено чувство за "хуманност" и живеене с природата.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- C S L
- кандидат ентусиаст
-
Райдъре, модератора ти се помоли...аз ти се моля - Спри с офф-топика!!!
А това, че е вредно да не се ясе месо... направо ме взриви, стискай палци
по-малко хора да го прочетат.
А това, че е вредно да не се ясе месо... направо ме взриви, стискай палци
по-малко хора да го прочетат.

"Красотата е вид гениалност, дори по възвишена, защото няма нужда от обяснения"
Оскар Уайлд
Оскар Уайлд
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Всички клетки са изградени от белтъци. А всички знаем, че белтъците са изградени от навързани една с друга аминокиселини. Основните аминокиселини са 20 на брой, 12 от които заменими (т.е. човешкото тяло може само да си ги произведе, ако се наложи), а останалите 8 - незаменими (т.е. можем единствено да ги поемем с храната)
А в животинските храни се съдържат по-голямо количество незаменими аминокиселини, отколкото в тези на растителните продукти. 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
ето една статия защо хората не са вегетариянци. съмнявам се, че някой ще я прочете, но все пак.
http://www.marksdailyapple.com/meat-eat ... -evolution
http://www.marksdailyapple.com/meat-eat ... -evolution
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
Е.Димитров написа:Jordana написа:Вегетарианци ясно кои са ама вегани? .
Вегетарианците са едно,веганите не ядат нищо освен растителни продукти,един вид "строги вегетарианци",щото едните може да "блажат" понякога,ама вторите не пипат.
"блаженето" нЕма общо

never drive faster, than your guardian angel can !
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Radinka написа:Е.Димитров написа:Jordana написа:Вегетарианци ясно кои са ама вегани? .
Вегетарианците са едно,веганите не ядат нищо освен растителни продукти,един вид "строги вегетарианци",щото едните може да "блажат" понякога,ама вторите не пипат.
"блаженето" нЕма общовеганите се хранят само с растителни продукти и не използват продукти от животни, или свързани с животни. тоест, не ядат сирена, яйца и най-вероятно не носят вълнени чорапи
Значи "веганите" са нещо като хардкор секта във вегетарианството.Тоест вегетарианец не е равнозначно на веган ?
Въобще тия теории за вредата от животинските продукти и треволяка е малко обречена кауза понеже повечето растителни продукти на пазара са генно модифицирани.Та не знам дали вече има някакво значение дали ядеш пържола или генномутирала соя.Даже изявени вегетарианци в БГ като "повелителката на ябълките " например не отричат напълно употребата на животински продукти.
Според мене вегетарианството особено за малките деца е особено вредно. Във възраста към 8-9 години става пълното изграждане на имунната система на организма .Тъй като животинските храни съдържат силни алергени употребата им спомага за оформяне на силна имунна система в организма в тая възраст.Това че има доста заболявания /например затлъстяването /които се влиаят добре от вегетарианска храна не значи че това е "манна небесна" и трябва доживотно да се прилага тая диета.В тая връзка самото устройство на човешкия организъм и начина на усвояване на хранителните вещества обуславя употребата на животински продукти за храна.Всичко друго си е една тревна диета като на някои им понася по добре на други по зле .Въобще не мисля че яденето единствено на лапад и коприва може да продължи повече без увреждания в организма.Между другото има доста растителна храна която също е вредна при прекомерна употреба и въпроса за умереното и балансирано хранене би трябвало да е в центъра на внимание.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
^ Оставете човека вече де, той не питаше дали е полезно да яде само зеленчук, а дали има и други вегетарианци във форума. Причините за вегетарианството не са 1 и 2, но както и да е. И теорията, че е вредно за организма да не се яде месо е почти толкова безумна, колкото и тази, че е вредно да се яде. Само ще вметна, че балдъзата ми преди години боледуваше супер често от разни настинки, ангини, хреми и т.н. Когато стана горе-долу на 20 години започна само на зеленчук и да чукна на дърво от 2 години няма никакви настинки. С това искам да кажа, че на някои хора вегетарианството им влияе изключително добре. Аз ям месо редовно, но ако трябваше сам да си убивам храната със сигурност щях да стана вегетарианец.
- C S L
- кандидат ентусиаст
-
aз откaзвaм дa пишa в моятa темa..............явно е изпревaрилa времето си
имa еднa прекрaснa мисъл нa Кришнaмурти:
Дa си добре приспособен към едно болно общество, не е признaк зa добро здрaве.
ще помоля темaтa дa бъде зaключенa

имa еднa прекрaснa мисъл нa Кришнaмурти:
Дa си добре приспособен към едно болно общество, не е признaк зa добро здрaве.
ще помоля темaтa дa бъде зaключенa

"Красотата е вид гениалност, дори по възвишена, защото няма нужда от обяснения"
Оскар Уайлд
Оскар Уайлд
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси

За да се включа към темата на колегата, аз съм вегетарианец, такъв съм от почти
2 години и никога не съм се чувствал по-добре. Работя и тренирам почти ежедневно,
мускулите ми не са спирали да растат, не боледувам, кипя от енергия..
По-горе колегите обясняваха, че нямало научна обосновка на твърдението, че хората
сме еволюирали към растениеядство, не месоядство. Ами
... има. Ако на някой му
се чете, да каже, ще споделя аз какво съм насъбрал като материали по темата.
Искам на първо време да вмъкна един факт. Една солидна част от най-великите
(във всяко едно отношение) хора, които са вървели по тази земя
(в тази група влизат Платон, Сократ, Сенека, Плутарх, Питагор, Леонардо да Винчи,
Исак Нютон, Жан-Жак Русо, Волтер, Джон Милтон, Чарз Дарвин, Пърси Би Шелли,
Ралф Уолдо Емерсън, Линкълн, Ричард Вагнер, Бенджамин Франклин,
Лев Толстой, Махатма Ганди, Джордж Бернард Шоу, Далай Лама, и Алберт
Айнщайн) са били вегетарианци и то не само заради многото здравословни плюсове,
които една чисто растителна диета дава, ами и заради отношението на хората към
животните. Аз поех по този път от напълно здравословна гледна точка, но с течение
на времето започнах да чувствам, че това е правилното и от хуманна гледна точка,
че животните не живеят с нас на Земята само за да ни бъдат храна. За мен Аушвиц започва
там, където някой погледне една кланица и каже: Това са просто животни.. Трябва да
се помисли малко къде е границата. Въпроса не е могат ли да говорят или могат ли да
разсъждават, а по-скоро могат ли да страдат?
Има нещо в цялата работа и обещавам, че не го казвам просто ей така. Откакто спрях да
ям месо се чувствам по-щастлив, по-уравновесен, по-сдържан и търпелив. Затова съм
благодарен, че съдбата ме подкара по тоя път, защото ако искаме да бъдем добри, пълноценни
човешки същества, той е правилният. Сигурен съм, че 99% от хората, които ще прочетат
мнението ми няма да ме разберат .. което е много жалко. Аз никога не съм отхвърлял нещо без
да го пробвам сам, съветвам ви да пробвате и вие.
ПС. Намесиха по-горе Земя Назаем и авторката. Само за справка: момичето не продава нищо,
в нейния блог просто споделя преживяванията от пътя, по който върви. Чел съм, че е имала
сериозни здравословни проблеми, които е решила със суровоядство. Практикува природосъобразен
начин на живот, яде здравословно, прави си сама козметиката, няма лошо .. Аз лично и правя евала
2 години и никога не съм се чувствал по-добре. Работя и тренирам почти ежедневно,
мускулите ми не са спирали да растат, не боледувам, кипя от енергия..
По-горе колегите обясняваха, че нямало научна обосновка на твърдението, че хората
сме еволюирали към растениеядство, не месоядство. Ами

се чете, да каже, ще споделя аз какво съм насъбрал като материали по темата.
Искам на първо време да вмъкна един факт. Една солидна част от най-великите
(във всяко едно отношение) хора, които са вървели по тази земя
(в тази група влизат Платон, Сократ, Сенека, Плутарх, Питагор, Леонардо да Винчи,
Исак Нютон, Жан-Жак Русо, Волтер, Джон Милтон, Чарз Дарвин, Пърси Би Шелли,
Ралф Уолдо Емерсън, Линкълн, Ричард Вагнер, Бенджамин Франклин,
Лев Толстой, Махатма Ганди, Джордж Бернард Шоу, Далай Лама, и Алберт
Айнщайн) са били вегетарианци и то не само заради многото здравословни плюсове,
които една чисто растителна диета дава, ами и заради отношението на хората към
животните. Аз поех по този път от напълно здравословна гледна точка, но с течение
на времето започнах да чувствам, че това е правилното и от хуманна гледна точка,
че животните не живеят с нас на Земята само за да ни бъдат храна. За мен Аушвиц започва
там, където някой погледне една кланица и каже: Това са просто животни.. Трябва да
се помисли малко къде е границата. Въпроса не е могат ли да говорят или могат ли да
разсъждават, а по-скоро могат ли да страдат?

Има нещо в цялата работа и обещавам, че не го казвам просто ей така. Откакто спрях да
ям месо се чувствам по-щастлив, по-уравновесен, по-сдържан и търпелив. Затова съм
благодарен, че съдбата ме подкара по тоя път, защото ако искаме да бъдем добри, пълноценни
човешки същества, той е правилният. Сигурен съм, че 99% от хората, които ще прочетат
мнението ми няма да ме разберат .. което е много жалко. Аз никога не съм отхвърлял нещо без
да го пробвам сам, съветвам ви да пробвате и вие.
ПС. Намесиха по-горе Земя Назаем и авторката. Само за справка: момичето не продава нищо,
в нейния блог просто споделя преживяванията от пътя, по който върви. Чел съм, че е имала
сериозни здравословни проблеми, които е решила със суровоядство. Практикува природосъобразен
начин на живот, яде здравословно, прави си сама козметиката, няма лошо .. Аз лично и правя евала

C S L написа:aз откaзвaм дa пишa в моятa темa..............явно е изпревaрилa времето си![]()
...
пич, ти явно не осъзнаваш, че сам провокираш негативните постове в темата си

още в първия си пост определяш хората, хранещи се с месо като "трупояди"
по-надолу даваш линк, в който месото бива наречено "мърша"
е ясно е, че целта е да предизвика погнуса, ама как очакваш хората не-вегетарианци да бъдат толерантни?

zazomazo написа:C S L написа:aз откaзвaм дa пишa в моятa темa..............явно е изпревaрилa времето си![]()
...
пич, ти явно не осъзнаваш, че сам провокираш негативните постове в темата си![]()
още в първия си пост определяш хората, хранещи се с месо като "трупояди"
по-надолу даваш линк, в който месото бива наречено "мърша"
е ясно е, че целта е да предизвика погнуса, ама как очакваш хората не-вегетарианци да бъдат толерантни?
Имено

Ако автора искаше да разбере има ли вегетарианци/вегани във форума, да беше пуснал една анкета с 2-3-4 отговора. Когато с първия си пост даваш крайни оценки, очаквай и бъди готов да приемеш обратните крайни оценки.
Колкото по темата за вегетарианството, наистина има много хора излекували се след смяна на режима си на хранене и минавайки изцяло на растителна храна. Вярно е също, че дори и месоядните се чувстваме по-добре и по-енергични в случаите когато решим да изключим временно месото от храната си. Но както bum bum написа, човешките органи са нещо средно между хищник и тревопасно, затова имаме нужда да ядем и двата вида храни според потребността ни в момента. Лятото е идеален период за прочистване и зареждане на организма поради голямото разнообразие от плодове и зеленчуци. Въпрос на личен избор и усещане от какво имаш нужда в даден момент.
п.п. Към отричащите месото. Човечеството съществува и до ден днешен с консумация на истинско месо от нормално отгледани животни (допреди 20+ години), за да отричате тази храна. И ако ще отричате месото, защото без него се чувствате по-здрави и енергични, по-добре се замислете дали проблема не е в примесите, изкуствено отгледаните храни (сред тях и растителни), петролните продукти, на които не обръщаме внимание, но ни задушават, а също и от уствената умора, породена от постоянно психическо натоварване, на което биваме подлагани.
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
[FF]GODFLESH написа:аз примерно 1 път в седмицата не ям месо.Това правилно(полезно) ли е ?
за 1 ядене ли имаш предвид

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
smamf написа::
Колега,стана ми интересно наистина,сподели повече за този вид хранене.
Какво точно ядеш,какво пиеш и т.н.От къде пазаруваш някакви по специални храни (ако има такива).
Примерно ядеш ли мляко ,яйца.
Сладките неща - шоколад,сладолед и др. - с тях храниш ли се или ....
Сподели повече моля...

56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4