Младото поколение на България
Модератор: Общи модератори
Re: Младото поколение на България
в америка с $1000/ месец чисти пари си... точно за никъде ако не живееш с родителите си.
наема дори ако го делиш със съквартиранти е поне $300/ месец. електричество/газ това онова - още $75 на месец средно. карта за метрото/влака $200-350 (ако нямаш кола). храната ти е поне едно $75-100/седмица и то ако си готвиш. биг мак с картофки и кола е $7. за кола и социален живот изобщо не говориме.
наема дори ако го делиш със съквартиранти е поне $300/ месец. електричество/газ това онова - още $75 на месец средно. карта за метрото/влака $200-350 (ако нямаш кола). храната ти е поне едно $75-100/седмица и то ако си готвиш. биг мак с картофки и кола е $7. за кола и социален живот изобщо не говориме.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
То беше ясно,че тази тема ще стане доста страници ...
А сега нека аз попиша малко за да изкажа мнение,пък който иска да чете...
Всички сега ревете,че не ви стигат парите, а работите на две и три места, ама гаранция, че пред дома на всяко семейство има поне по два автомобила .Тротоарите са пълни вечер -няма къде да се паркира. Нека се върнем назад във времето ... Преди 1989 година колко от Вас имаха автомобили, мобилни телефони, интернет , климатици и т.н.
Сега се замислете за какво си харчите парите - гаранция ,че две трети от изработеното отива за сметки за телефони , кабелни, интернет, гориво за автомобила , климатици и стоки на лизинг . Извода какъв е -по-разглезени сме,а гърлото знае и едно и двеста. Пробвайте за един месец да се лишите от автомобили, интернет, да нямате мобилни телефони ,а само стационарен, да ходите с градският автобус на работа и когато в края на месеца получите заплатата си, ще ви останат доста
)) ....Ама не! Как, ние не можем да ходим пеша, не можем да живеем в жилище без климатик, не може да не отидем в кварталното кафене и да тупнем мобилен телефон взет на лизинг, който сигурно струва колкото две месечни заплати, и задължително с някоя бангия взета от кварталната морга ,в която сигурно сме наляли и последните си парички от месечната си заплата.. ..Е, като не можем да се лишим от тези глезотии вместо да се оплакваме тук поне да направим така, че да не ни тежат като ги плащаме. Всеки сам избира пътя по който да тръгне в живота и след това не трябва да се сърди или оплаква. Някои искат да имат всичко наведнъж- и хубави автомобили и хубави телефони и теглят кредит - след това го изплащат цял живот .... Други - стъпка по стъпка се катерят бавно нагоре .И при двете категории хора съществува риск от подхлъзване и политане надолу ,с тази разлика, че хората от втората категория дори и да останат за известно време без работа , те нямат дългове , нямат заеми ,а и никой не ги чака за погасяване на вноски. Този месец ще свият малко разходите си докато си намерят друга работа и ...ще се оправят... А питам Ви вас -тези, с кредитите ако останете без работа тогава какво правим? Започва се звънене нагоре надолу от разни институции, вие изпадате в невъзможност да погасите дълговете си -месец, два, три ,а след това става страшно и тогава си давате ясна сметка, че просто сте се надскочили ...
Винаги съм се чудел точно на тази черта на българина -показност . Може да няма два лева в джоба,но непременно ще отиде на кафе с автомобила. Може след това цял месец да се храни с хляб и сирене, но е готов да си ръгне цялата заплата за да си купи нещо лъскаво за да се изтъкне пред съседа си. Е, питам ви -пред кого искаме да ''блеснем'' и с какво?С уникалната си тъпотия ,че не можем да си планираме разходите ..Погледнато отстрани сме жалка картинка.. Защо е тази показност ? Отговора е прост - ние сме увредени генетично , да, точно така ..Огледайте се около себе си .Навсякъде щъкат 15-16 годишни разцъквайки в ръце скъпи телефони, чийто стойност надхвърля заплатата на един средностатистически българин .Още деца- ненавършили пълнолетие ,родителите им в стремежа си да задоволят капризите на своите отрочета започват да им задоволяват прищевките - като се започне със скъпи телефони и разни дрънкулки и се стигне в по-голяма възраст до подарък автомобил за навършване на пълнолетие . И се започват едни пазарлъци - ''хайде мами, завърши с пълно 6 и нека те приемат и ще ти купим кола за бала'''. Е, кажете ми след подобен род изявления какво можем да очакваме от младото поколение, които са свикнали всичко да получават наготово. Ние сме виновни за всичко - ние ги научихме да бъдат консуматори -точно в тези години, в който трябваше да знаят цената на едното левче, когато дойде тази криворазбрана демокрация ние ги освободихме от всякакви отговорности .Вместо да се занимаваме с тях решихме ,че е по-добре да им купим компютри ,където те се потапяха в един измислен виртуален свят. Вместо да ритат топка навън, за тях футбола беше пред екрана на компютъра в мрежа с отсрещният . Вместо да излизат по кафета и да общуват нормално , да се запознават както е нормално след разговор очи в очи момчетата и момичетата , за тях общуването беше в чата - във виртуалното пространство,където си пишеха всякакви глупости и простотии. А, къде бяхме ние през цялото това време ? Ние просто бяхме твърде заети с работата , да изкарваме парички за да можем да осигурим всичко на подрастващите. Мислехме ,че липсата на време ще успеем да го компенсираме , лишавахме се от нашите елементарни неща, само и само за да има за тях. Искахме да имат всичко, да бъдат най-добре облечени, да имат най-скъпият телефон, да бъдат неповторими на бала си -затова и теглихме кредити за да осигурим тази тяхна незабравима нощ и в очите на околните ''да се представим на ниво'' ... Нещо повече - искахме да имат най-готината приятелка за гадже, затова вечер им давахме семейният автомобил за да има с какво да се повозят нищо, че след подобни техни разходки ремонтите по автомобила ни костваше цялата следваща заплата ..А младите от своя страна си казваха : ''аз съм им син/дъщеря дори и да не си намеря работа нашите няма да ме оставят .Те са длъжни да ме издържат ! Ще ми дават за кафе и дискотеки. Защо трябва да ходя да работя по 8 -10 часа за 400 лв. като може да си спя до обяд в къщи и вечер пак от нашите да взимам по някой лев за излизане и да обикалям с приятели по кръчми '' ...
Е, резултата не закъсня ! Ние търсим вината в младите, хокаме тях,че са слабохарактерни и малодушни , а не поглеждаме себе си и не търсим причината в нас и дори не си задаваме въпроса защо се е стигнало дотук и къде сгрешихме ....Нима не бяхме ние този модел , който дълги години изграждахме у младите - перфектният родител,платежоспособен , който е длъжен да осигури прехрана за семейството си, за поколението, което е създал ...
Бих могъл още доста да попиша,но не искам да повтарям неща, който са вече написани тук или в други теми ...
Края оставям отворен - на Вас... Всеки може да добави или изкаже мнение ....
А сега нека аз попиша малко за да изкажа мнение,пък който иска да чете...
Всички сега ревете,че не ви стигат парите, а работите на две и три места, ама гаранция, че пред дома на всяко семейство има поне по два автомобила .Тротоарите са пълни вечер -няма къде да се паркира. Нека се върнем назад във времето ... Преди 1989 година колко от Вас имаха автомобили, мобилни телефони, интернет , климатици и т.н.
Сега се замислете за какво си харчите парите - гаранция ,че две трети от изработеното отива за сметки за телефони , кабелни, интернет, гориво за автомобила , климатици и стоки на лизинг . Извода какъв е -по-разглезени сме,а гърлото знае и едно и двеста. Пробвайте за един месец да се лишите от автомобили, интернет, да нямате мобилни телефони ,а само стационарен, да ходите с градският автобус на работа и когато в края на месеца получите заплатата си, ще ви останат доста

Винаги съм се чудел точно на тази черта на българина -показност . Може да няма два лева в джоба,но непременно ще отиде на кафе с автомобила. Може след това цял месец да се храни с хляб и сирене, но е готов да си ръгне цялата заплата за да си купи нещо лъскаво за да се изтъкне пред съседа си. Е, питам ви -пред кого искаме да ''блеснем'' и с какво?С уникалната си тъпотия ,че не можем да си планираме разходите ..Погледнато отстрани сме жалка картинка.. Защо е тази показност ? Отговора е прост - ние сме увредени генетично , да, точно така ..Огледайте се около себе си .Навсякъде щъкат 15-16 годишни разцъквайки в ръце скъпи телефони, чийто стойност надхвърля заплатата на един средностатистически българин .Още деца- ненавършили пълнолетие ,родителите им в стремежа си да задоволят капризите на своите отрочета започват да им задоволяват прищевките - като се започне със скъпи телефони и разни дрънкулки и се стигне в по-голяма възраст до подарък автомобил за навършване на пълнолетие . И се започват едни пазарлъци - ''хайде мами, завърши с пълно 6 и нека те приемат и ще ти купим кола за бала'''. Е, кажете ми след подобен род изявления какво можем да очакваме от младото поколение, които са свикнали всичко да получават наготово. Ние сме виновни за всичко - ние ги научихме да бъдат консуматори -точно в тези години, в който трябваше да знаят цената на едното левче, когато дойде тази криворазбрана демокрация ние ги освободихме от всякакви отговорности .Вместо да се занимаваме с тях решихме ,че е по-добре да им купим компютри ,където те се потапяха в един измислен виртуален свят. Вместо да ритат топка навън, за тях футбола беше пред екрана на компютъра в мрежа с отсрещният . Вместо да излизат по кафета и да общуват нормално , да се запознават както е нормално след разговор очи в очи момчетата и момичетата , за тях общуването беше в чата - във виртуалното пространство,където си пишеха всякакви глупости и простотии. А, къде бяхме ние през цялото това време ? Ние просто бяхме твърде заети с работата , да изкарваме парички за да можем да осигурим всичко на подрастващите. Мислехме ,че липсата на време ще успеем да го компенсираме , лишавахме се от нашите елементарни неща, само и само за да има за тях. Искахме да имат всичко, да бъдат най-добре облечени, да имат най-скъпият телефон, да бъдат неповторими на бала си -затова и теглихме кредити за да осигурим тази тяхна незабравима нощ и в очите на околните ''да се представим на ниво'' ... Нещо повече - искахме да имат най-готината приятелка за гадже, затова вечер им давахме семейният автомобил за да има с какво да се повозят нищо, че след подобни техни разходки ремонтите по автомобила ни костваше цялата следваща заплата ..А младите от своя страна си казваха : ''аз съм им син/дъщеря дори и да не си намеря работа нашите няма да ме оставят .Те са длъжни да ме издържат ! Ще ми дават за кафе и дискотеки. Защо трябва да ходя да работя по 8 -10 часа за 400 лв. като може да си спя до обяд в къщи и вечер пак от нашите да взимам по някой лев за излизане и да обикалям с приятели по кръчми '' ...
Е, резултата не закъсня ! Ние търсим вината в младите, хокаме тях,че са слабохарактерни и малодушни , а не поглеждаме себе си и не търсим причината в нас и дори не си задаваме въпроса защо се е стигнало дотук и къде сгрешихме ....Нима не бяхме ние този модел , който дълги години изграждахме у младите - перфектният родител,платежоспособен , който е длъжен да осигури прехрана за семейството си, за поколението, което е създал ...
Бих могъл още доста да попиша,но не искам да повтарям неща, който са вече написани тук или в други теми ...
Края оставям отворен - на Вас... Всеки може да добави или изкаже мнение ....
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
alx написа:в америка с $1000/ месец чисти пари си... точно за никъде ако не живееш с родителите си.
Увлече се. В Хондурас (дето е в Америка), 100$ струват три мадами за уикенда

Едно време се оправдаваха с 500 години турско робство. Сега се оправдават с 45г комунизъм. След още 20 години ще им пречи лошото време докато е трел някой празник.... Все причините са външни

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:в америка с $1000/ месец чисти пари си... точно за никъде ако не живееш с родителите си.
Я да сравним с БГ, 350-400лв примерно, наем стая някаква, поне 100лв, ток и др разходи, поне 50лв, карта рейсовете, 40-60лв, храна само хляб, мляко и кремверши пак ще е 50лв на седмица. Само до тук, заплатата свърши, за друго няма. Все си мисля, че в УСА ще е доста по-добре, дори с цените, които си дал.
Аз не мога да разбера, минималнта работна заплата ли е мечтата на младия българин? Някой е бил някъде и започва да прави умозаключения. Да, осигуровки и отпуски им. За болнични, хм, това къде? В някои фирми дават до седем "сик дейс" годишно. Това са ти болничните за теб и за дечурлигата. Имах колежка българка, която беше болна три седмици. От фирмата не и платиха нищо. От правителството и изплатиха около 75$. Ако за някого това са "болнични", нека си продължи да говори. Докторите дават бележка, че си бил болен. Това доказва на фирмата, че наистина си имал причина да отсъстваш и няма да те уволнят.
- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03' e46 330d
- Мечтае да кара: Bmw E34 M5
- Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.
Хората са казали - ''Каквото си го направиш сам - никой друг не може да ти го направи''.. Ето аз съм един дришлъо на 15 години.. ама хмм..дришлъо дето учи и няма телефон за 1000 лв. и не ходи за 2 седмици на почивка лятото... а работи.. спестява.. има си цели и си ги постига.. познавам още 1-2 потребители от тоя форум който правят същото и са на моята възраст.. Но едва 10% от нашите връстници са като нас... всичко останало са измекяри.. разлигавени.. не знаят какво е да удоволствието да си вадиш пари сам... друсат се..постоянно са по дискотеките и най-големия им проблем е че 2 дни ще носят едни и същи дънки... и т.н абе грозна картинка.. А кефа да помагаш на родителите си... да знаеш че помагаш и че вършиш нещо за семейството(това че всеки ден чистя в нас и върша ''домакинската'' работа не го броя като облекчение а като задължение).. да свикнеш да се сблъскваш с проблемите в живота.. Сега да кажа за родителите си.. никога не са ме лишавали... но от най-важното..да понякога съм нямал нови играчки нито пък телефони.. самият аз получих първото си PC на 14 годишна възраст а не като някой мой набори да си пропилеят най-невинните години пред монитора вместо да играят навън.. aз съм доволен защото родителите ми са ми давали обич винаги са ме разбирали.. помагали са ми.. и са ме възпитали така.. че за мен най-важното нещо да е дали човека до мен и с/у мен е добре.. дали мога да му помогна с нещо ако е затруднен.. а не постоянно да мисля за телефони дрънкулки и т.н... така според мен.. трябва да се възпитават и малките деца днес...

- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Значи тия, които до като са деца и не работят са разлигавени дришльовци и измекяри а? Да си пропилееш детството в бачкане и после пак работа и работа, бъхтене и ужас... като работиш та голямо чудо правиш та си повече от другите? Ще спра до тук защото не знам натам какво ще напиша.

- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03' e46 330d
- Мечтае да кара: Bmw E34 M5
- Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.
Ххехехехее.. чакай бе колега ти къде отиде ??!
Просто исках да кажа че МНОГО малка част от връстниците ми са свястни и мислещи хора.. и направи разлика моля ти се.. едно е да отидеш на дискотека 2-3 пъти в месеца друго е постоянно да киснеш там..относно часовниците телефоните и другите дрънкулки е същото.. едно е да имаш 1-2 часовника друго е цяла колекция...
не си пропилявам детството в бачкане.. и аз ходя по дискотеки.. и аз си копувам часовници и гривни и т.н но всичко да е в рамките на разумното.. това исках да кажа..
просто много малко хора сме реалисти и мислим трезво... Някой хора който нямат средства дори спестяват и се ЛИШАВАТ за да си купят неща който НЕ харесват за да впечатлят хора който НЕ са им приятни...
Поздрави !

Поздрави !

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
alekangg написа:alx написа:в америка с $1000/ месец чисти пари си... точно за никъде ако не живееш с родителите си.
Я да сравним с БГ, 350-400лв примерно, наем стая някаква, поне 100лв, ток и др разходи, поне 50лв, карта рейсовете, 40-60лв, храна само хляб, мляко и кремверши пак ще е 50лв на седмица. Само до тук, заплатата свърши, за друго няма. Все си мисля, че в УСА ще е доста по-добре, дори с цените, които си дал.
Чакай малко...не е речено, че всички трябва да живят в столицата. Ако си седиш в къщи на село...тия разходи дето си ги изброил ги нЕма.
Пък в столицата...400лв. заплата...дай да не си говорим глупости. Един прост общ работник на строеж заработва 30лв на ден. Сметни ги 6 дни работни на седмица и си направи сметка колко изкарва....стига с глупостите!
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
daniel_e30 написа:...
Това вече е съвсем друго. На тия им се вика селски комплексарчета.

Някои колеги с подхвърлиха, че за всяко "старо" поколение, следващото било нещо като провал. Седнах и направих една справка за българското представяне на Олимпийски игри. Москва 1980 и ЛА 1984 не са показател, заради бойкотите. Нататък:
България печели:
Сеул 1988 - 10 зл. 12 ср. 13 бр. - 35 медала
Барселона 1992 - 3 зл. 7 ср. 6 бр. - 16 медала
Атланта 1996 - 3 зл. 7 ср. 5 бр. - 15 медала
Сидни 2000 - 5 зл 6 ср 2 бр. - 13 медала
Атина 2004 - 2 зл. 1 ср. 9 зл. - 12 медала
Пекин 2008 - 1 зл. 1 ср. 3бр. - 5 медала
Лондон 2012 - два медала засега ...
Ако можем са си чешем езиците за икономика, то спортът е един навсякъде. Къде са борците? Слезнаха от Белмекен и "станаха бухалкови бизнесмени", щангите, бокса, гимнастика и т.н. изчезнаха, за футбол изобщо да не говорим. Който се е кефил на Стоичков, Михайлов и т.н., ОК, в бъдеще няма да се повтори. Сегашните футболисти от дълги години тренират из чалготеките. Големите отбори се карат за тях и всеки вика ВЗЕМИ ГО ТИ! Гребане, плуване, да не продължавам, че е страшно...
Когато всичко е на дъното, има най-голям шанс да се покажеш. Въпрос на желание. Друг въпрос е, дали го има пък него
България печели:
Сеул 1988 - 10 зл. 12 ср. 13 бр. - 35 медала
Барселона 1992 - 3 зл. 7 ср. 6 бр. - 16 медала
Атланта 1996 - 3 зл. 7 ср. 5 бр. - 15 медала
Сидни 2000 - 5 зл 6 ср 2 бр. - 13 медала
Атина 2004 - 2 зл. 1 ср. 9 зл. - 12 медала
Пекин 2008 - 1 зл. 1 ср. 3бр. - 5 медала
Лондон 2012 - два медала засега ...
Ако можем са си чешем езиците за икономика, то спортът е един навсякъде. Къде са борците? Слезнаха от Белмекен и "станаха бухалкови бизнесмени", щангите, бокса, гимнастика и т.н. изчезнаха, за футбол изобщо да не говорим. Който се е кефил на Стоичков, Михайлов и т.н., ОК, в бъдеще няма да се повтори. Сегашните футболисти от дълги години тренират из чалготеките. Големите отбори се карат за тях и всеки вика ВЗЕМИ ГО ТИ! Гребане, плуване, да не продължавам, че е страшно...
Когато всичко е на дъното, има най-голям шанс да се покажеш. Въпрос на желание. Друг въпрос е, дали го има пък него

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
http://www.mtv.com/shows/sweet_16/series.jhtml
а младото поколение на Америка??
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Bogat-Beden написа:http://www.mtv.com/shows/sweet_16/series.jhtml
Не е това линка на младото поколение на америка. Тия линкове са за тия дето си търсят оправдания защо не са успели или изглежда, че няма да успеят в живота.
Линка който ти трябва за младото поколение на америка е този:
http://www.london2012.com/medals/
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
alx написа:Bogat-Beden написа:http://www.mtv.com/shows/sweet_16/series.jhtml
Не е това линка на младото поколение на америка. Тия линкове са за тия дето си търсят оправдания защо не са успели или изглежда, че няма да успеят в живота.
хахахаха,тия с оправданията от каква народност са,марсианци ли?

като не успеят в живота младите американци паспортите ли им взимат или като щрауса е най-добре,че инак не излиза статистиката..

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Bogat-Beden написа:alx написа:Bogat-Beden написа:http://www.mtv.com/shows/sweet_16/series.jhtml
хахахаха,тия с оправданията от каква народност са,марсианци ли?![]()
![]()
като не успеят в живота младите американци паспортите ли им взимат или като щрауса е най-добре,че инак не излиза статистиката..
Даже и нe успя да разбереш какво всъщност каза alx