E39 или Е38 -Изборът?
Модератор: Общи модератори
61 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: E39 или Е38 -Изборът?
Хаос написа:бтв Е38 читава под 6000-7000 евро - трудно, дори и от Германия
Това далеч не е вярно... точно преди 2 години можех да купя страхотна (за някои тук ще е направо уникална) 740-ка с ГИ, кожа, навигация и какво ли още не за 4000 евро... ама ги нямах парите...
Тука се цитират някакви цени от по 7-8-10к евро за Е38, което е направо "уникат" по своята същност... само плашите човека, че хубавите Е38-ци са толкова скъпи, което изобщо не е така. За 10к евро ще може да се докара от Белгия Е90-тка с реална сервизна история и километри и всичко поне 2006 година, вие почнахте да спрягате Е39/Е38 на тия пари...
Иначе по темата - определено Е38.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Mollov написа:Хаос написа:бтв Е38 читава под 6000-7000 евро - трудно, дори и от Германия
Това далеч не е вярно... точно преди 2 години можех да купя страхотна (за някои тук ще е направо уникална) 740-ка с ГИ, кожа, навигация и какво ли още не за 4000 евро... ама ги нямах парите...
Както казах в една друга тема... за всеки "читава", "не е за изпускане", "хубава" и т.н. е различно нещо.
Според мен, по писаното от колегата мисля че и според него, важно е техническото състояние, пък екстрите са след това.
Някоя без много екстри, но пък добра технически, според мен е по-добра от същата с повече екстри, но съмнително минало и тех. състояние на горе доло една цена. Други пък предпочитат екстрите, а техническото състояние го оставят на заден план и после се почват ремонти. А ако държиш на някоя екстра, така че не може да я преживееш след време си я добавяш хем по забавно от правенето на технически проблеми и почти няма екстра която да не може да се добави качествено. (само шибедах не става)

- Mollov
- Мародератор
-
Определено не спадам към тия, дето "в отлично състояние" говорят за тотална гробница... и после ти обясняват "ми за тия пари какво повече искаш?"... та като казвам много добра Е38-ца, беше си точно такава... това разбира се не значи, че такива се намират под път и над път за такива пари, но споменаваните суми са за вероятно най-лачените Е38-ци, намиращи се в Германия... а човека едва ли търси БАШ такава...
Да не говорим, че понякога се намират много добри коли с някъв малък проблем, който собственика не иска да се занимава и продава колата по-евтино... това също е вариант да се намери читава кола на по-добри пари... аз преди 2 години си докарах едно 730i, което беше 11.95 и имаше забележки за около 500лв (за да стане екстра) и я продадох за 4000лв (преди 2 години, и то на загуба), щото ми трябваха парите... а колата беше слънце (след отстраняване на забележките). Вярно, не беше с кожа и навигация, но на такава цена човек така или иначе е смешно да очаква много добър автомобил наблъскан с екстри.
Да не говорим, че понякога се намират много добри коли с някъв малък проблем, който собственика не иска да се занимава и продава колата по-евтино... това също е вариант да се намери читава кола на по-добри пари... аз преди 2 години си докарах едно 730i, което беше 11.95 и имаше забележки за около 500лв (за да стане екстра) и я продадох за 4000лв (преди 2 години, и то на загуба), щото ми трябваха парите... а колата беше слънце (след отстраняване на забележките). Вярно, не беше с кожа и навигация, но на такава цена човек така или иначе е смешно да очаква много добър автомобил наблъскан с екстри.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Е39 с по-голям бензинов или дизелов мотор!
Е38 идва прекалено ретро поне за мен...

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Mollov написа:Определено не спадам към тия, дето "в отлично състояние" говорят за тотална гробница... и после ти обясняват "ми за тия пари какво повече искаш?"... та като казвам много добра Е38-ца, беше си точно такава... това разбира се не значи, че такива се намират под път и над път за такива пари, но споменаваните суми са за вероятно най-лачените Е38-ци, намиращи се в Германия... а човека едва ли търси БАШ такава...

Не визирах теб, по принцип...
boksioraE39 написа:Е39 с по-голям бензинов или дизелов мотор!
Като модели излизат горе доло едни години.
От вътре са почти еднакви, от вън също имат сходни "неща"

Последна промяна Bavarcho на 12 Авг 2012, 21:36, променена общо 1 път

За тия пари 5.5-6к, така или иначе читавелка с добър мотор(2.8/3.0 бенз) няма да намериш, ами вземи ги набий тези пари в е34-ката. Един от горе посочените мотори, хубав салон, М пакетче, някоя друга шукарийка, евентуално ГИ и така, ще знаеш че караш истинска кола.
- Mollov
- Мародератор
-
Той ако е мислел за "ъпгрейд" на Е34-ката да го е направил вече... а и както сам пише - кара му се нещо по-ново... факт е, че макар Е38 и Е39 да са близки по години, Е39-тката особено след фейса е доста по-модерна като автомобил спрямо Е38-цата... но лачено Е39 след фейслифта за 6-7к лева няма да намери, както и Е38 в тоя ред на мисли... при Е38 фейслифта не дава чак толкова видими разлики спрямо преди фейса, та това може и да е от помощ...
При Е38 добавянето на екстри е малко по-лесно от колкото при Е39, а и самата опция за сравнително безпроблемно добавяне на екстри също не трябва да се подценява... както вече беше споменато, може би е по-добра идея да се вземе една добра и запазена кола с не чак толкова екстри, които обаче (по желание на водача) в последствие да бъдат добавени.
При Е38 добавянето на екстри е малко по-лесно от колкото при Е39, а и самата опция за сравнително безпроблемно добавяне на екстри също не трябва да се подценява... както вече беше споменато, може би е по-добра идея да се вземе една добра и запазена кола с не чак толкова екстри, които обаче (по желание на водача) в последствие да бъдат добавени.
- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
Това , че хубаво Е38 под 8к евро няма са глупости ... По тази логика в България няма хубави Е38-ци , защото в интернет най-скъпата за продаване е 13к лева .
Bavarcho написа:и почти няма екстра която да не може да се добави качествено. (само шибедах не става)
Е38 Automatic Cruise Control ретрофит е мисията почтиневъзможна да речем
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Кви 6-7000 евро за е38
за 7000лв в добрия случай може да си вземеш от БГ читава ама рядко се случва това иначе спокойно за 9-10 000лв може да се намери хубава е38-ца. От Германия за 4 000 евро си взимаш такава седмица, каквато в България и за 14 000лв няма! Но за тези пари, които ги имаш е много трудно, моят съвет е изчакай още малко и през това време събирай пари и следи пазара. Иначе не може да се сравнява е39 с е38... за мен тая петица от към интериор е
Скоро и на мен ми предстои покупка на е38 и съм се решил да си отида до Германия и да си взема някоя, защото много държа на този модел кола и не бих рискувал да я купя от България освен ако не ми хареса максимално а това е доста трудно
ПРИМЕР: в България се продаваше за 7000лв 730d беше с рекаро седалки с всички екстри без забележка... не беше фейса, аз не бих си взел е38 фейслифт, твърде лигава предница вади... но всеки с вкуса си.

Скоро и на мен ми предстои покупка на е38 и съм се решил да си отида до Германия и да си взема някоя, защото много държа на този модел кола и не бих рискувал да я купя от България освен ако не ми хареса максимално а това е доста трудно

ПРИМЕР: в България се продаваше за 7000лв 730d беше с рекаро седалки с всички екстри без забележка... не беше фейса, аз не бих си взел е38 фейслифт, твърде лигава предница вади... но всеки с вкуса си.

хайде нали ще "купуваш" Е38, покажи ми Е38-ца, трябва да е отлична и да е под 6000 евро от Германия
те немците доматите с колците, нали...
фейсова, до 150К пробег, до 6К евро - 4 автомобила
фейсова, до 150К пробег, до 10К - 46 автомобила... да ти говори нещо 4 от 46?
преди фейса цифрите са 17 от 40...
тук говорим за коли от частни хора, защото ако си мислиш, че ще купиш хубава кола от автокъща много си сбъркал... там на х6 въртят километрите с по 100К назад, какво остава за Е38ца
те немците доматите с колците, нали...

фейсова, до 150К пробег, до 6К евро - 4 автомобила
фейсова, до 150К пробег, до 10К - 46 автомобила... да ти говори нещо 4 от 46?
преди фейса цифрите са 17 от 40...
тук говорим за коли от частни хора, защото ако си мислиш, че ще купиш хубава кола от автокъща много си сбъркал... там на х6 въртят километрите с по 100К назад, какво остава за Е38ца
- kokala
- младши ентусиаст
-
Eто гледай http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... LSO_EXPORT
много хора си мислят, че тия седмици все още са "големите" пари ама вече са на по 12+ години и всеки един средно статистически българин може да си я позволи.
Ето това е перфектната кола за мен, за 3400 евро взимаш уникална кола! http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... LSO_EXPORT
много хора си мислят, че тия седмици все още са "големите" пари ама вече са на по 12+ години и всеки един средно статистически българин може да си я позволи.
Ето това е перфектната кола за мен, за 3400 евро взимаш уникална кола! http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... LSO_EXPORT

видно е, че не си наясно как се купува добър немски автомобил и ще те цакат с топла бира от самото начало
не си ми симпатичен обаче и няма да ти отварям очите защо именно 2те които си постнал, дори без да съм отварял линковете мога смело да ти кажа, че не са добри
не си ми симпатичен обаче и няма да ти отварям очите защо именно 2те които си постнал, дори без да съм отварял линковете мога смело да ти кажа, че не са добри
- kokala
- младши ентусиаст
-
според подписа ти имаш книжка от 3 месеца, а Е30 от 2 месеца, врял и кипял ще да си
питай колегите, които се занимават с внос на коли къде са подводните камъни, приятелски съвет
питай колегите, които се занимават с внос на коли къде са подводните камъни, приятелски съвет
61 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5