Глоба за липса на ГО служебно?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Глоба за липса на ГО служебно?

Мнение от b00st » 13 Авг 2012, 1:00

Елементарно, нали гаранционния фонд трябва да се пълни, за да може 1 ден като ви удари по-горе ученика без ГО да има от какво да ви платят щетите.
Последна промяна b00st на 13 Авг 2012, 1:17, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Авг 2012, 1:07

Това още не е въведено.Застрахователите си го тълкуват така и напъват КАТ да почнат да налагат глоби та да се юрнат хората които не си карат колите да правят ГО.Явно не е никак малка бройката но е много тъпо и в разрез на всички правни норми да се смята че щом не съм направил ГО карам без такава.Сега системата на застраховането по някакаъв начин обменя данни и всички подробности за автомобила им излизат веднага.Кога къде е или е бил застрахован номер на рама двигател собственик адрес всичко.По осведомени са от КАТ даже.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 13 Авг 2012, 1:13

kokala написа:Какво ще ядат останалите? Всичко се прави за да си пълнят гушите с нашите пари...

Да бе, така е... тва ГО точно с тая цел е направено. А на теб ти пожелавам да не ти се случи ПТП докато си без ГО.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2 - BMW E30 touring
Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
Детайли за колата: Детайлите са перфектни.

Мнение от kokala » 13 Авг 2012, 1:16

Mollov написа:
kokala написа:Какво ще ядат останалите? Всичко се прави за да си пълнят гушите с нашите пари...

Да бе, така е... тва ГО точно с тая цел е направено. А на теб ти пожелавам да не ти се случи ПТП докато си без ГО.

Няма как щото не се кара :yes: но мерси все пак за пожеланието.
Изображение Изображение Изображение

User
Аватар

Мнение от b00st » 13 Авг 2012, 1:17

Има си причина да е задължително независимо дали се кара или не. Ти си оставяш колата и не я караш и колата ти стои паркирана на улицата/паркинга. Всичко е ок, ама я се замислете кво става кога мине някой разсеян и я удари прави ПТП, идват КАТ, той е виновен и ти трябва да получиш обезщетение от неговата ГО. Е безплатен обяд няма, 1 вид ти пари не даваш за ГО пък получаваш обезщетение.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokala » 13 Авг 2012, 1:20

zBoost написа:Има си причина да е задължително независимо дали се кара или не. Ти си оставяш колата и не я караш и колата ти стои паркирана на улицата/паркинга. Всичко е ок, ама я се замислете кво става кога мине някой разсеян и я удари прави ПТП, идват КАТ, той е виновен и ти трябва да получиш обезщетение. Е безплатен обяд няма, 1 вид ти пари не даваш за ГО пък получаваш обезщетение.

Не знам в случая как стоят нещата но е редно като колата не се кара и ми я удари да ми дадат от парите, които той е давал за ГО...
Май ще си я вкарам в двора :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 13 Авг 2012, 1:25

Jordana написа:Това още не е въведено.

Колега, цитирал съм ти закона назад.
Само това, че си собственик те задължава да направиш задължителна застраховка на автомобила. Изрично е написано, задължени да сключат задължителна застраховка са всички собственици, ползватели...и т.н. на автомобили регистрирани на територията на страната. Като никъде не е упоменато, че тези автомобили трябва да са задължително в движение :) Аз тълкувам така закона , като юрист!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 13 Авг 2012, 1:53

Пълно беззаконие е това, но докато има "юристи" като тебе ще ни дерат (да не си случайно юрист в ЗК?). Ако имам 10 коли с колекционерска стойност които НЕ карам на всичките ли да правя ГО? И друго да питам, кога за последно сте викали КАТ за ударена кола на паркинг, че те за ПТП с пострадали едвам идват, та...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokala » 13 Авг 2012, 2:01

~Мишо~ написа:Пълно беззаконие е това, но докато има "юристи" като тебе ще ни дерат (да не си случайно юрист в ЗК?). Ако имам 10 коли с колекционерска стойност които НЕ карам на всичките ли да правя ГО? И друго да питам, кога за последно сте викали КАТ за ударена кола на паркинг, че те за ПТП с пострадали едвам идват, та...

На всичките трябва да правиш! Нали някой трябва да си пълни гушата в тая тъпа държава...

User
Аватар

Мнение от b00st » 13 Авг 2012, 2:17

~Мишо~ написа:Пълно беззаконие е това, но докато има "юристи" като тебе ще ни дерат (да не си случайно юрист в ЗК?). Ако имам 10 коли с колекционерска стойност които НЕ карам на всичките ли да правя ГО? И друго да питам, кога за последно сте викали КАТ за ударена кола на паркинг, че те за ПТП с пострадали едвам идват, та...

Чакай бе пич, кво беззаконие? Ти колите като не ги караш, ми спри си ги от движение. И аз мойта кола вечер не я карам като спя, ама немога да ида и да им кажа искам ГО не за цяла година ми само за през деня, щото тогава я карам. Данъци като отиваш да плащаш някой пита ли те караш ли или си я гледаш само? Има си законови състояния, твойта кола като е със статут в движение се плаща тва и тва е задължително. Нестига, че никой реално не глобява за тия неща с просрочени ГО-та, ами чак и беззаконие, малко е нахално, българина иска хем пари да не дава хем да яде и пие...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokala » 13 Авг 2012, 2:38

Изображение
Сега всичко е добре, ако не си караш колата не плащаш, после като дойде времето да я изкараш отиваш и си плащаш 50лв обаче ако сложат някви глоби ще е пълна простотия!
Последна промяна kokala на 13 Авг 2012, 3:01, променена общо 1 път

User
Аватар

Мнение от b00st » 13 Авг 2012, 2:54

Абе за тебе домашни няма ли? Кво е тва дето искали да направят, тва явно само ти си знаеш кво е? Тая публикация от 2009та гаргите я яли. И в момента никви 50лв не се дават като ти изтече ГО отиваш и си правиш новото...
Напълни се тоя форум с неорентирани спам теенове :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokala » 13 Авг 2012, 3:01

Eй грамотния батко, 55лв ми е първата вноска за 3 месеца... май си пропуснал твоите домашни, иначе говоря за глобите :winky: давай по-спокойно, не е полезно да се ядосваш. :smoke:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 13 Авг 2012, 8:12

Хубаво де, някой глобен има ли? Моята кола прекара дълго време в гаржа ( да, точто така - ГАРАЖА на ДВОРА ми, така че теории ако някой ме удари не искам да слушам ) и сега като я изкарвам и не съм правил ГО за последната половин година - да чакам ли глоба, и от кого :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 13 Авг 2012, 18:31

Колега, личните ти нападки са без основание! Аз просто казах, че така тълкувам закона, да не съм го писал аз?
Колегата zBoost го е обяснил добре, надявам се поне него да си разбрал, защото мен очевидно не си.

The7omahawk, досега не съм чул някой да е глобен, въпреки че дочух, че вече са изпратили първите глоби. Предполагам, че КАТ ще глобяват, след като имат вече камери, които ловят каращите без застраховка, това предполага, че имат пряк достъп до информацията от застрахователите.
По последна информация, която прочетох без застраховка били повече от 400 000 автомобила в България, така че няма да стане за един месец :)

kokala написа:На всичките трябва да правиш! Нали някой трябва да си пълни гушата в тая тъпа държава...

Колега, тези закони са заради такива, като теб, казах го и по-назад. Не мислиш ли, че като човек, който не плаща застраховка и КАРА, нямаш много основания за протест?!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата