Колега от русе искат да му вдигнат неправомерно колата-Видео
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- krustev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е34 - Сребриста стрела
- Мечтае да кара: BMW Е34
Колега от русе искат да му вдигнат неправомерно колата-Видео
http://vbox7.com/play:08e2cd0dcb -------> част 1
http://www.vbox7.com/play:f2702f18ba -------------> част 2
Вие какво мислите, прав ли е колегата!?
http://www.vbox7.com/play:f2702f18ba -------------> част 2
Вие какво мислите, прав ли е колегата!?
BMW, не е марка или бранд, ТОВА Е НАЧИН НА ЖИВОТ!!!
Re: Колега от русе искат да му вдигнат неправомерно колата-В
Чл. 63. Спирането е забранено:
4. На пешеходни пътеки и на по-малко от 5 метра пред тях.

4. На пешеходни пътеки и на по-малко от 5 метра пред тях.

Не Мы такие, Жизнь такая
Първо-че клипа е мноого стар..
Второ-естествено ,че не е прав, тъй като е спрял на по-малко от 5 метра от следващата пешеходна пътека...Такива като него са си за
,само губят нервит
е и парите на данъкоплатцитете...
Второ-естествено ,че не е прав, тъй като е спрял на по-малко от 5 метра от следващата пешеходна пътека...Такива като него са си за

- Jerk
- Потребител
-
- Кара: E46 320i
- Мечтае да кара: E60 535d
@exotique
Стар клип правен вчера..добре.
Колкото до ситуацията човека си е в пълното право да оспорва решението. На мястото е било предвидено да има кръстовище и пешеходна зона, но неспокосаната им направа дефакто сочи точно обратното, а именно, че такива няма. Човека съвсем ясно, а и многократно каза, че не е нарушил закона понеже няма абсолютно никакъв знак, който да му забранява да паркира на това място. Вижда се повече от ясно, че е спрял точно след пешеходната и 100% на повече от 5 метра преди следващата. Погледнато от морална гледна точка не одобрявам, че е спрял точно там, но няма нищо, което му забранява, така че..
Колкото до ситуацията човека си е в пълното право да оспорва решението. На мястото е било предвидено да има кръстовище и пешеходна зона, но неспокосаната им направа дефакто сочи точно обратното, а именно, че такива няма. Човека съвсем ясно, а и многократно каза, че не е нарушил закона понеже няма абсолютно никакъв знак, който да му забранява да паркира на това място. Вижда се повече от ясно, че е спрял точно след пешеходната и 100% на повече от 5 метра преди следващата. Погледнато от морална гледна точка не одобрявам, че е спрял точно там, но няма нищо, което му забранява, така че..

exotique написа:Първо-че клипа е мноого стар..
Второ-естествено ,че не е прав, тъй като е спрял на по-малко от 5 метра от следващата пешеходна пътека...Такива като него са си за,само губят нервит
е и парите на данъкоплатцитете...
Не са по-малко, камиона за репатриране е поне 8м дълъг, спрямо такъв ориентир може да се отсъди, че има повече от 5м...
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Ако не се лъжа, имаше такава тема тогава конктретно за случката.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Извън конкретната тема.
Ако се намираш в автомобил и си 3 след светофара,а светофара свети червено,ако говориш по телефон,имат ли право да те глобят?
Ако се намираш в автомобил и си 3 след светофара,а светофара свети червено,ако говориш по телефон,имат ли право да те глобят?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Е.Димитров написа:Извън конкретната тема.
да от личен опит

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Е.Димитров написа:Извън конкретната тема.
Да, ти си участник от движението т.е не си паркирал или в режим на престой. Това, че в конкретният момент си бил спрял не означава, че си в състояние на престой/паркиране, което да ти дава право да говориш по телефона в колата

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Jerk написа:@exotique
клипа е стар! това, че някой го е качил вчера в профила си не го прави нов!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
Наистина е стар клипа, но и наистина е в правото си колегата. Точно след пешеходната и на повече от 5 метра преди следващата.
Но мисля , че след този случей сложиха знак там.
Но мисля , че след този случей сложиха знак там.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет

Понеже аз съм глобяван преди доста години когато точно влезе закона за разговор по телефон,докато съм 3 та кола на светофара,вчера говорих с един полицай от пътна полиция и то началник и се оказва че това което говорите че може да ме глобят и това че съм глобен е било НЕПРАВИЛНО и ми го разясни с доказателство ,коя точка,кой член и тн.
Тоест в резюме,ако колата е спряла,според закона може да си свалиш и колана,тръгне ли автомобила,влизаш в смисъла на закона за глоба.
Ако си спрял и провеждаш разговор не нарушаваш закона и акта е неоснователен.
Говорете със хендс фри,но все пак да знаете
- Mollov
- Мародератор
-
Стига бе... когато си на пътното платно и си участник в движението в тоя ред на мисли, наредил се на светофар... какво сваляне на колана, какво говорене по телефон... я дай да ги видим точно тия членове и т.н. от закона, които ти позволяват...
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Чл. 104а. (Нов - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 27.05.2002 г.) На водача на
моторно превозно средство е забранено да използва мобилен телефон по време на
управление на превозното средство, освен при наличие на устройство, позволяващо
използването на телефона без участие на ръцете му.
Чл. 183. (4) (Нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказва се с глоба
50 лв. водач, който:
6. използва мобилен телефон по време на управление на превозното средство,
освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участието
на ръцете му;
Освен теб когато са те глобили закона да е бил написан по друг начин ама не ми се вярва!
моторно превозно средство е забранено да използва мобилен телефон по време на
управление на превозното средство, освен при наличие на устройство, позволяващо
използването на телефона без участие на ръцете му.
Чл. 183. (4) (Нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказва се с глоба
50 лв. водач, който:
6. използва мобилен телефон по време на управление на превозното средство,
освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участието
на ръцете му;
Освен теб когато са те глобили закона да е бил написан по друг начин ама не ми се вярва!

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Mollov
- Мародератор
-
Предполагам неговата идея е, че по средата на колона от коли, които чакат на кръстовище той не "управлява превозно средство", ами само седи вътре, но това е по-скоро начин да тълкуваш закона... само че не виждам как може да е правилният начин. Ти си в кола, опасал си се с колана и чакаш светофара да светне зелено...
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2