Canon vs. Nikon

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Canon vs. Nikon

Мнение от steeN » 13 Авг 2012, 9:37

малко оф топик, обаче тия гадове от г3 постоянно правят концерти в точно тия точки на света където не съм в момента. от 10 години ги дебна :confused:
поне видях сатриани и вай в един концерт скоро (което си е 99% г3, ама все пак). :bowdown:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

Мнение от Alex 320i Cabrio » 13 Авг 2012, 10:29

Владо написа:
Alex 320i Cabrio написа:Човече,

Най-голямата грешка която може да направиш е да дадеш една торба пари и да си купиш базов ДСЛР. Купи си нещо от рода на Канон Пауър Шот Гх сериите, които имат страхотна оптика за цената и се научи да снимаш с него. Базов ДСЛР с китов обектив става само да си подпираш вратата у вас. Имам Канон 5Д Мк2 с 70-200 2.8Л, 24-70 2.8Л, 50 1.4 и 17-40Л. Все още си пазя Пауър Шот Г3-то, който "само" с 4МП СМОS беше достатъчен да ме публикуват и да участвам на изложба с 2 х А3...

:mrgreen: ... четейки средната и долната част на поста ти, излиза, че началната е тотално сбъркана... също така спокойно можеш да разкараш великолепната стъклена дограма, с която си се обзавел :mhihi:
запази си само джи 3-ту, гледай какво прави http://www.youtube.com/watch?v=BJQB72z0chE :bchug: :bchug: :bchug:

обаче 5д-то е яко за (. )( .) снимки много :bchug:

Зависи как го четеш този мой пост :)

Идеята ми беше, че въпреки, че имам дограма и тяло като за много добро Е36 М3, все още си пазя Г3-то, защото е върши работа. Съветът ми към колегата беше да не се лъже по базов ДСЛР, защото Просюмър камерите на Никон и Канон са по-добри за по-малко пари.

Ако иска да прави снимки с истински СЛР - иБей е пълен с филмова техника за жълти стотинки... Това също е алтернатива с тръпка...

П.П. 3Г-то си има лимит, та мисля да си запазя 5Д-то ;)
Power is Nothing Without Insanity

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 13 Авг 2012, 10:47

ох... ама там в къф филм влизаш, не е истина... уж без пари апарати, ама като идеш да купуваш лента, да проявяваш, да сканираш... лев по лев 2 5д-та заминали...
идеята ти ми се изясни още преди... но не съм много съгласен... за да има качество, сензора си иска площ... а апс-ц сензора си има площ... от там насетне разликите са в дооборудването на този сензор с апарат :mhihi: , с по-малко или повече екстри и удобства... тук идва на дневен ред целта, за която ти е този апарат... ако е дефинирана де...
и съответно различни апарати се получават, като д3с кинг оф дъ дарк, 5д кинг оф дъ боди, 1д марк2 кинг оф дъ спорт /тук и обективите играят/, сигма сд1 кинг оф дъ ландскейп... и т.н....
колкото до 1100д, има в нета прекрасни снимки с този апарат... с други думи не апарата е виновен :mhihi: http://www.pixel-peeper.com/cameras/?camera=1633 :bchug:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 13 Авг 2012, 11:50

Колега Алекс. От време на време ползвам един Канон Пауър Шот, снимките в сравнение с моята чикия са много по-добри. А иначе, имам приятел, който се занимава точно с фотография, 2 пъти му нося апарата като отидеме на кафе, той го преглежда и ми казва, че не става нищо от него. На който и да го дам ще види, че той просто е много зле. Да, стават снимки с него, с обработка стават горе-долу добри снимки, но без обработка са невероятно боза. Смрачи ли се леко започва размазването на снимки, докато с Канона онзи ден снимах в 21:00 без статив и снимката стана много добра. А според мен има разлика от сапунерка до ДСЛР апарат. Просто на едното не можеш да му сложиш обектив, а на другото - можеш. Чета темата и ми е доста интересна, виждам, че има колеги, които просто разбират от това.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

Мнение от Alex 320i Cabrio » 13 Авг 2012, 13:47

Владо написа:ох... ама там в къф филм влизаш, не е истина... уж без пари апарати, ама като идеш да купуваш лента, да проявяваш, да сканираш... лев по лев 2 5д-та заминали...
идеята ти ми се изясни още преди... но не съм много съгласен... за да има качество, сензора си иска площ... а апс-ц сензора си има площ... от там насетне разликите са в дооборудването на този сензор с апарат :mhihi: , с по-малко или повече екстри и удобства... тук идва на дневен ред целта, за която ти е този апарат... ако е дефинирана де...
и съответно различни апарати се получават, като д3с кинг оф дъ дарк, 5д кинг оф дъ боди, 1д марк2 кинг оф дъ спорт /тук и обективите играят/, сигма сд1 кинг оф дъ ландскейп... и т.н....
колкото до 1100д, има в нета прекрасни снимки с този апарат... с други думи не апарата е виновен :mhihi: http://www.pixel-peeper.com/cameras/?camera=1633 :bchug:

1100Д е ОК апарат, но моите пари биха отишли тук... http://www.hdewcameras.co.uk/canon-powershot-g12-black-digital-camera-937-p.asp

Аналоговата фотография си много прав, но има тръпка :yes:

Към човека който започна темата - имай на предвид, че "голям" фотоапарат е много по-неудобен за носене. Винаги трябва да имаш отделна чанта/раница за него, да носиш един тон обективи, защото много скоро лимитът на оригиналния ще бъде намерен... Помисли много внимателно за какво го купуваш...
Power is Nothing Without Insanity

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 728
Мечтае да кара: Алпина

Мнение от denises26 » 13 Авг 2012, 13:52

Имам Канон 400д с 18-55ИС и 28-80УСМ (абе да си го кажем "базов" ДСЛР). Преди това снимах със сапунер, е не можеш да ме убедиш, че е едно и също. Разликата в качеството и възможностите за мен е много голяма. Вие хубаво му препоръчвате "сапунери", ами ако разбере, че го влече и иска да се развива. Да си вземе и ДСЛР, че да си има техника :mhihi:
@Alex 320i Cabrio Би ли се върнал на 3Гто захвърляйки 5Д-то?
Между впрочем снимал съм и на филм (имах си едно Зенитче с 2 обектива покриващи достатъчен спектър от фокусни разстояния), е няма такава скъпотия честно. Една лента ми излизаше около 10-15лв в зависимост от попаденията. :D Особенно пък за начинаещ изобщо не е добре филмова фотография, защото докато се научи да прави правилна експозиция бая ленти ще отидат. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 13 Авг 2012, 15:02

randi, айде вземи си нещо моля те че да не избликваме повече с мозъчни пр***и.. прочети си темата хубаво 2 пъти, виж какво са ти казали хората и купи нещо. най - добре се учи по метода проба - грешка... да не давам примери. :mhihi:
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 13 Авг 2012, 15:16

MonsteR написа:randi, айде вземи си нещо моля те че да не избликваме повече с мозъчни пр***и.. прочети си темата хубаво 2 пъти, виж какво са ти казали хората и купи нещо. най - добре се учи по метода проба - грешка... да не давам примери. :mhihi:

Да, няколко пъти съм прочел темата, вече със сигурност съм ориентиран към ДСЛР апарат. Не съм поискал катинара, защото със всяко ново мнение научавам по нещо ново
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 13 Авг 2012, 17:32

denises26 написа:Преди това снимах със сапунер, е не можеш да ме убедиш, че е едно и също. Разликата в качеството и възможностите за мен е много голяма.

В такъв случай предполагам ще е детска игра да разпознаеш коя снимка е снимана с DSLR и коя със сапунерка за 99лв. :

Изображение

Изображение

И двете снимки аз съм ги правил, но едната е със сапунерка, другата е с DSLR. Но трябва и да кажеш по какво си ги разпознал. Иначе си е 50-50 :D
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 13 Авг 2012, 18:40

първата е със сапунерка според мен, защото почти всичко е на фокус, което е типично за сапунерките :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Мнение от Flipz » 13 Авг 2012, 19:25

Това, че всичко е на фокус е просто, защото е затворена повече блендата, и въпреки, че в повечето случаи е при употреба на сапунерка, не е задължително. Ако снимаш нещо на f22 с DSRL ефектът ще е абсолютно същия...

Като гледам спорът май стана сапунерка срещу DSLR вместо Canon vs Nikon :)))

Потребител
Аватар

Мнение от bam » 13 Авг 2012, 23:07

Той отдавна върви на там, щото човека не знае какво все още иска :)
А на някои хора им е малко старо инфото май, какво могат новите сапунерки
Щото не е същото всеки път да носиш 1 куфар с теб да си мъкнеш тела и обективи от колко нещо по-дребно и удобно.
Най-добрия вариант, ако е зарибен човека да си вземе и двете и според случая да си носи това което му е необходимо.
Но като оставим профи снимането, за всичко друго си е неудобно да си с 1 куфар на плажа/разходка в град, колко да си направиш няколко готини снимки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 728
Мечтае да кара: Алпина

Мнение от denises26 » 13 Авг 2012, 23:15

@xpl0d Качи снимките в пълен размер. Иначе така, като ги гледам 2рата е с ДСЛР, но все пак ще изчакам пълните размери.
Интересно ми е какво се опитвате да докажете. Когато купувах апарата си и аз проучвах и четох доста. Ами да ти кажа честно искаше ми се да мина по-тънко с турбосапунер, но всички до които се допитвах ми казваха, че не си заслужава.(това разбира се при положение, че бях твърдо убеден, че искам до някаква степен да се занимавам с фотография. Не търсех апарат да щракам за спомен по екскурзийки) Момчето доколкото разбирам има мерак и според мен ще му е по-лесно да се учи и развива с ДСЛР.
Към автора: Ние тука можем много да си плямпаме вземи пробвай, всъщност вече си пробвал ДСЛР и си видял разликата, ясно е каква ще е попкупката щом и бюджета го позволява. Сега би било добре да почетеш малко до този бюджет какво можеш да си купиш. Най-добре в photo-forum-а. Има много изписано там по тази тема и няма смисъл да се преразказва тук.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 13 Авг 2012, 23:41

Flipz написа:Това, че всичко е на фокус е просто, защото е затворена повече блендата, и въпреки, че в повечето случаи е при употреба на сапунерка, не е задължително. Ако снимаш нещо на f22 с DSRL ефектът ще е абсолютно същия...

Като гледам спорът май стана сапунерка срещу DSLR вместо Canon vs Nikon :)))

попринцип да, но вълните са доста "Sharp", което изисква бърз скорост на затвора, но тогава ще стане много тъмна като добавим и бленда 22, отделно може да се подобри с по-високо ИСО, но според мен начина при който е направена снимката си e 99% сапунерка. :roll:

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 13 Авг 2012, 23:48

Първата е снимана със сапунерка, а втората с DSLR. Реално втората издава много понеже на фокус е големия лайнер, а яхтата пред нея естествено е размазана понеже не е на фокус. Откъм качество и цялостен изглед и двете снимки са доста идентични. И двете са допълнително обработени, но едната, както вече казах е правена със сапунерка за 99лв., а другата със DSLR за 1000+ лв. Тва което се опитвам да (по)кажа е, че за всекидневно ползване, за инцидентно ползване(почивка, екскурзия) големия DSLR не винаги е най-добрият избор. Да не говорим, че предимствата от по-големия сензор/и и по-добрият процесор/и и въобще по-големите възможности на DSLR са използваеми в много тесен диапазон от ситуации и обикновено са съпроводени не толкова с high end тяло, колкото качествената стъклария закачена за тва тяло. Другото, което искам да кажа е, че наличието на големия DSLR не гарантира автоматично по-добри снимки или по-скоро понятието "по-добри" става много размито, особено що се отнася до каквото и да е тяло с китови или евтини обективи по принцип. Ако не знаеш елементарните правила на снимане, ако ще 1Dx да ти дадат пак няма да изкараш 2 снимки, които да стават. А ако знаеш как да снимаш, то и с айфон ще можеш да снимаш впечатляващи кадри.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата