Олимпийски игри Лондон 2012
Модератор: Общи модератори
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Олимпийски игри Лондон 2012
Binev_OuT написа:До кога ще се разчита на спортисти,които са имали успехи преди 10 години и чакаме още от тях,къде са новите?
Какво става не мога да разбера!
Ето ги...
Георги Братоев-24 години
Цветан Соколов-22 години
Виктор Йосифов-25 години
Теодор Тодоров-22 години
Николай Николов-25 години
Тодор Алексиев-27 години
Тодор Скримов-22 години
Николай Пенчев-22 години
Валентин Братоев-24 години
Теодор Салпаров-29 години
Лошото е, че само тук виждам светъл лъч и то ако някой не реши да съсипе този млад и перспективен отбор. А в това сме доказали, че сме ненадминати.
Друг факт е, че доста отдавна спортът е пари, политика и все по-малко спорт. А нашата мила родина нито пари има, нито пък някаква значима политическа позиция, така че това са фактите...
ПП. Финала по баскетбол е баси шоуто...
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Колега,нямах предвид волейболните ни играчи. -
след всички проблеми,които имаха останаха 4-ти на олимпиада!!
Говорех като цяло в българския спорт.
Като цяло разчитаме на двама боксьори една Станка и .... май това е.
Просто взе много тъпо да ми става в последните дни постоянно да чувам - "Е поне бяхме там"
Ооо дааа Коби и Леброна - велики!
Дюрант - без коментар!
Припотих се на няколко пъти,но на няколко пъти се опитвах да си представя американците със сребърни медали ама .... не успях
Испанците страшно ме подразниха със това тяхно селско държане,но все пак по-добрите победиха.
И ако Дюрант и Мело не ги гонеше каръка през по-голямата част от мача щеше да има доста солидна разлика.
Много исках да ги накажат както трябва,но при такъв финал няма нужда наистина!
NBA се доказа като най-великата школа на тази игра - мнооого има да ги гонят настървените испанци

Говорех като цяло в българския спорт.
Като цяло разчитаме на двама боксьори една Станка и .... май това е.
Просто взе много тъпо да ми става в последните дни постоянно да чувам - "Е поне бяхме там"
Ооо дааа Коби и Леброна - велики!
Дюрант - без коментар!
Припотих се на няколко пъти,но на няколко пъти се опитвах да си представя американците със сребърни медали ама .... не успях

Испанците страшно ме подразниха със това тяхно селско държане,но все пак по-добрите победиха.
И ако Дюрант и Мело не ги гонеше каръка през по-голямата част от мача щеше да има доста солидна разлика.
Много исках да ги накажат както трябва,но при такъв финал няма нужда наистина!
NBA се доказа като най-великата школа на тази игра - мнооого има да ги гонят настървените испанци

- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
Дюрант е от друга планета 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
Нямаме медали, щото първо няма кой дава пари за спорт и в следствие на това няма състезатели! Второ за да си в големия спорт трябва да си една крачка преди допинг ченгетата, да ползваш нещо старо и да изгърмиш, или да си чист и посредствен! По вермето на големите постижения на българския спорт, освен спортно техническото майсторство, за отборите е работила и лаборатория, която вече не съществува!
Е.. и аз бях първоначално разочарован от нашето представяне. После погледнах от друга гледна точка и реших да сравня българските успехи, с тези на някоя от утвърдените и успешни олимпийски нации. И коя по-успешна и утвърдена олимпийска нация от американската?
И понеже и приятелката ми е американка аз реших да направя малко проучване.
Нашата делегация беше от 63-ма състезатели, в 17 различни спорта. Американската такава е от 593, в 25 категории. Като изключим отборните волейбол и художествена гимнастика, оставаме с по един, двама най-много в спорт. Докато щатите имат дори чисто статистически по-голям шанс за добро представяне
Та така.. сравнявал съм само категориите в отделните спортове, в които и двете нации имат представители. Давал съм плюсче за всяко по-добро класиране, стига да е след квалификационна фаза. Ако и двете нации имат спортист в дадена категория, но и двете са отпаднали в квалификациите, не съм давал +. Оказва се, че общият брой на общи категории е 46, в 15 отборни и индивидуални спорта.
Ако някой се интересува от цялата статистика, която си спретнах, ще я постна спорт по спорт, но сега малко ме мързи..
Резултатът в +чета е 9:26 в полза на USA.
За да обобщя, ще кажа, че главната разлика идва от леката атлетика и плуването (като от общо 16 категории в двата спорта, единствено Петър Стойчев в плувния маратон е с една позиция пред американеца) Което.. някак си е нормално. Ние никога не сме имали традиции в плуването, докато щатите доминират яко от край време. А за леката атлетика.. като изключим лека срамното отпадане на Ваня Стамболова и на гюлехвъргачката.. срещу генетиката няма как да вървим. Просто черните са си черни, не само за баскетбола
Иначе вървим горе-долу равностойно. В бокса сме по-добри (тяхната федерация сама си определи представянето за срамно, без нито един медал за не знам кой път) Волейболът също. Гимнастиката също. Щангите също, след всичките катаклизми, които се случиха, за мен се представиха добре, малшанс им попречи за медал.
Единственият чист провал от наша страна за мен, си беше борбата. Като не броим естествено голямата СТАНКА
Спорт с традиции у нас, се изложиха като кифладжии на 1/8 финали.. и то хора с претенции за медали и титли.. Но въпреки това представянето на България и Щатите може да се определи като равностойно. Също така любопитно е, че в категория до 120 кг. свободен стил, до полуфинал стига американецът Тервел Длъгнев
Всички говорят за игрите в Москва и Сеул, но тогава само медалите ни са повече от цялата ни делегация тая година
(почти) От тогава, всяка година броят на спортистите намалява и намалява.. а с това и броят на медалите. Именно това за мен е главната причина за "лошото" ни представяне и главният проблем, върху който да се работи в бъдеще.
Не знам дали имаше смисъл да го пиша туй всичкото и дали може да се извади някакво заключение от моята статистика (пак казвам, ако някой я иска, ще я постна) но ми беше интересно да си убия два часа след работа

Нашата делегация беше от 63-ма състезатели, в 17 различни спорта. Американската такава е от 593, в 25 категории. Като изключим отборните волейбол и художествена гимнастика, оставаме с по един, двама най-много в спорт. Докато щатите имат дори чисто статистически по-голям шанс за добро представяне

Та така.. сравнявал съм само категориите в отделните спортове, в които и двете нации имат представители. Давал съм плюсче за всяко по-добро класиране, стига да е след квалификационна фаза. Ако и двете нации имат спортист в дадена категория, но и двете са отпаднали в квалификациите, не съм давал +. Оказва се, че общият брой на общи категории е 46, в 15 отборни и индивидуални спорта.
Ако някой се интересува от цялата статистика, която си спретнах, ще я постна спорт по спорт, но сега малко ме мързи..

За да обобщя, ще кажа, че главната разлика идва от леката атлетика и плуването (като от общо 16 категории в двата спорта, единствено Петър Стойчев в плувния маратон е с една позиция пред американеца) Което.. някак си е нормално. Ние никога не сме имали традиции в плуването, докато щатите доминират яко от край време. А за леката атлетика.. като изключим лека срамното отпадане на Ваня Стамболова и на гюлехвъргачката.. срещу генетиката няма как да вървим. Просто черните са си черни, не само за баскетбола

Единственият чист провал от наша страна за мен, си беше борбата. Като не броим естествено голямата СТАНКА

Всички говорят за игрите в Москва и Сеул, но тогава само медалите ни са повече от цялата ни делегация тая година

Не знам дали имаше смисъл да го пиша туй всичкото и дали може да се извади някакво заключение от моята статистика (пак казвам, ако някой я иска, ще я постна) но ми беше интересно да си убия два часа след работа

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Колега не става дума спрямо кой,как се представяме.Викаш сме малко след щатите,значи сме пред Китай и Великобритания
еми кво сме се затюфкали тогава,щом сме втора спортна сила на света значи сме ок.
цтцтц още 1 2 медала и щяхме да сме първа ама .. нищо 2016-та ша опраим раотата.

цтцтц още 1 2 медала и щяхме да сме първа ама .. нищо 2016-та ша опраим раотата.

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Едва ли замисълът на първите олимпиади е бил на всяка цена с всички позволени и почти непозволени средства някоя нация да докаже,че е велика. Нали беше важно участието а вижте какво стана. Нагледахме се на всякакви мутанти и изроди. И стремежа на всяка цена китайците, руснаците и американците да докажат колко са велики в спорта и с това да ни убедят, че са велики във всичко останало. Ами добре, велики са и са голяма работа ама ние това си го знаем и ни дреме както за техите постижения на олимпиадата, така и за всички техни имперски напъни. Я да им спра допинга и парите и да ги видя тогава. Ама за мен най-велики са англичаните като организатори, защото дадоха шанс на хората в неравностойно положение също да участват в дейностите по провеждането на олимпиадата. Лично аз ще запомня тази олимпиада точно с това, с хората в инвалидни колички които участваха наравно с останалите в откриването.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Имаме си и пари достатъчно,и населението ни е достатъчно спортивно за да излъчва добри състезатели,просто парите развалиха идеите.Футбола стана сбирщина от педерухчета с по 30К лева месечна заплата просто да се разхождат по зеления килим,за да може едни милиони да се въртят в черното тото.В другите спортове ръководители и треньори пък си заделят пари за лични цели и стават еднолични мениджъри .23 милиона лева бяха отделени за подготовката на тези 63-ма за тази Олимпиада!!!!!Ейй,тва са много пари.Разделено на броя спортисти е по 370 хиляди лева на човек????Къде отидоха?????Никой не контролира парите в нито една сфера на държавното парично разпределение--мислите ли наистина че спорта ще прави изключение???Ха ха ха.Та ние сме се връщали с по 35 медала от Олимпияда бееееее-Сеул от които 10 златни,да не сме били с по 2000 души състезатели тогава????????
И най-тъпото е че всички спортни организации благодарят на премиера за добрите резултати,като че ли той се състезава сам във всяка една дисциплина.Това и по времето на Бащицата не беше толкова смешно!!!!!!Тва ме навява само на една мисъл--благодарят му за парите,а резултати кви резултати,хората взеха парите и казаха ''Ще видим''.
И най-тъпото е че всички спортни организации благодарят на премиера за добрите резултати,като че ли той се състезава сам във всяка една дисциплина.Това и по времето на Бащицата не беше толкова смешно!!!!!!Тва ме навява само на една мисъл--благодарят му за парите,а резултати кви резултати,хората взеха парите и казаха ''Ще видим''.