нови цени на горивата
Модератор: Общи модератори
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: нови цени на горивата
За ГТ сте прави, но постигането на всяка цел изисква някакво действие, лишение. В момента говорим за някакъв ефективен метод на протест срещу формирането на крайната цена на горивата от Лукойл, а не за "достойнствата" на ГТ, който колкото е да е неприятен е единствената алтернатива за големите градове, ако не сте фен на велосипеда. И дайте малко по-мъжки - на един му било далеч, на друг му било жега, на трети му миришело - така е, но ако за всичко си поставяме такива причини и пречки да не правим нищо, то тогава ще можем да се вдигнем за нещо, едва когато ножа опре до кокал. А нещо подобно си струва да го направим, даже и само няколко дестки хиляди шофьори - даже и да не се промени нищо в случая с цената на горивата, това ще бъде забелязано от управляващи и такива като Златев - ще имат едно наум, че хората сме будни, а не неинтересуваща се от нищо, освен от себе си сган. Срещу всяко действие или бездействие на хората от властта (които сме оторизирали да вземат решения от името на всички нас), което не одобряваме трябва да правим нещо.
"Дела трябват, а не думи" - Васил Левски
Според мен не си прав. Не може метрото да е до всяка входна врата. Аз до преди 3 месеца живях на 1400м от станция Вардар. Ходих пеша всеки ден до метрота (1.4км), след това слизах на станция Младост 1 и вървях до The Mall (около 1км), защото до него работя. Сега (преди 3 месеца) се изместих в Младост 3 и отново ходя пеша (всеки ден на отиване 2км и на връщане толкова) на работа. Хората са мързели, е т'ва е истината.Mollov написа:...единствено метрото е ОК, ама там трябва да разчиташ, че си наблизо (а не като мен на 1км от метростанцията, което особено зимно време не е много оферта) до метростанцията...
И аз от Красна поляна пътувах с кола на работа, но един ден си дадох сметка, че не си заслужава да харча гориво, което мога да употребя в weekend-а за разходка със семейството.
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
...И аз от Красна поляна пътувах с кола на работа, но един ден си дадох сметка, че не си заслужава да харча гориво, което мога да употребя в weekend-а за разходка със семейството.
И аз така от няколко месеца

- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
Чета, чета, чета и ... се отчайвам.
Карайте повече, по-мощни коли и очаквайте цената на горивата да падне. Е, НЯМА как да стане
Ако 1 км пеша са ви много, колеги, вероятно ще имате здравословни проблеми и ще страдате от затлъстяване по някое време - само отбелязвам
Защото 1 км са 12 минути пеша...
За мен София е малък град ( факт, с ГТ от Цариградско шосе до Банкя го взимам за 50 минути ако знам рейса кога идва ) , по много улици си има бус лента, която ускорява придвижването, трамваите също няма какво толкова да ги бави, метрото да не говорим - особено сега като отворят и втората линия. Въпрос на желание е кой, когато може да оптимизира пътуването си, да остави колата и да я ползва за пазар/вечер. Така според мен движението ще бъде по-бързо, приятно и града ще бъде по-чист.
Карайте повече, по-мощни коли и очаквайте цената на горивата да падне. Е, НЯМА как да стане

За мен София е малък град ( факт, с ГТ от Цариградско шосе до Банкя го взимам за 50 минути ако знам рейса кога идва ) , по много улици си има бус лента, която ускорява придвижването, трамваите също няма какво толкова да ги бави, метрото да не говорим - особено сега като отворят и втората линия. Въпрос на желание е кой, когато може да оптимизира пътуването си, да остави колата и да я ползва за пазар/вечер. Така според мен движението ще бъде по-бързо, приятно и града ще бъде по-чист.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
bmw325tds написа:Според мен не си прав. Не може метрото да е до всяка входна врата. Аз до преди 3 месеца живях на 1400м от станция Вардар. Ходих пеша всеки ден до метрота (1.4км), след това слизах на станция Младост 1 и вървях до The Mall (около 1км), защото до него работя. Сега (преди 3 месеца) се изместих в Младост 3 и отново ходя пеша (всеки ден на отиване 2км и на връщане толкова) на работа. Хората са мързели, е т'ва е истината.
И аз от Красна поляна пътувах с кола на работа, но един ден си дадох сметка, че не си заслужава да харча гориво, което мога да употребя в weekend-а за разходка със семейството.
За кое не съм прав? Че вече не ми се ходи всеки ден толкова пеша, че съм мързелив, или че ти си решил, че на теб така ти е по-изгодно? Всеки сам си решава, но в случая ти печелиш от това, че за да отидеш на работа ти трябва САМО метрото... а ако трябваше да се комбинира с някой автобус? Аз до преди 2 години работех в Горубляне и живеех в Гео Милев... там метро няма... пътуването със "селските" автобуси 1-5 беше голям ке(не)ф... пак ли ще говорим за мързел? Преди това живеех в Люлин... ако трябваше отново да пътувам с ГТ, трябваше да комбинирам "уютната" маршрутка (на която съм се возил с години, щото нямаше как) с 1 или 2 автобуса и да се придвижвам по около 1ч-1ч:30мин до Горубляне, или да комбинирам тролей с автобус и да се надявам да е под 2 часа преход... и всеки четвъртък вечер да хващам такси до Люлин, че в 12ч няма ГТ... отново ли говорим за мързел? Когато бях в Гео Милев всеки ден съм ходил по почти 2км да си оставям 1-цата на един платен паркинг и да я взимам от там.
Сега сигурно ще кажеш, че не говориш конкретно за мен, ми за хората като цяло. Е, всеки сам си решава кое му е най-оптимално, ама да ги наречеш мързели ей така, щото са се отказали от ГТ за сметка на колата... no comment. Всеки сам си решава как да си харчи парите и кое му е по-оправдано. Но това не ги прави мързели, примерно. И на мен да ми беше достатъчно само метрото, сигурно щях да се замисля... както сега пускайки втория метродиаметър вероятно ще имам опцията да ходя с метро до Хемус.
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Ами аз съм от хората със здравословен проблем и не желая да ползвам ГТ поради ред причини. Скъп не скъп бенза ,псувам и карам.Ограничавам се разбира се. Едно време ходех за цигари до магазина който е на 300м от нас с колата ,но тогава с 20лв си пълнех резервоара.
Живота става все по труден и тежък
Живота става все по труден и тежък

Не съм написал кой точно е мързелив. Но, ти си написал, че вече не ти се ходи толкова пеша. Да, но като видиш задръстванията и трафика в София и ти става ясно, че на никой не му се ходи пеша. Да, по-удобно е да си с кола, но всичко зависи от начина на мислене. Не си мисли, че на мен ми е по удобно да ходя пеша в пек и в мраз. Аз имам BMW, защото аз мога да си го позволя, аз като отида да бензиностанцията винаги зареждам до горе. Но АЗ се старая да давам пример и казвам, АЗ мога да ходя пеша, на мен не ми е проблем, аз ходя пеша по бул. Малинов и ходейки изпреварвам колите. Винаги стигам за едно и също време до работа независимо кой сезон е. Да, мога да си стоя в колата и да слушам музика, но знам, че колата трябва да се използва по предназначение. И ако утре имам последователи, то ще стане така, че когато наистина трябва да отидеш някъде с кола, то ще бъде удоволствие, защото на пътя няма да има коли, които се движат безцелно.Mollov написа:За кое не съм прав? Че вече не ми се ходи всеки ден толкова пеша, че съм мързелив, или че ти си решил, че на теб така ти е по-изгодно?bmw325tds написа:...
Не очаквам да ме разберете, но се надявам.
Много хора ми се чудят на акъла, да веднъж се живее, но човек трябва да има висши цели, а не как да паркира бмв-то пред работа и довечера пред кафенцето.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Mollov написа:За кое не съм прав? Че вече не ми се ходи всеки ден толкова пеша, че съм мързелив, или че ти си решил, че на теб така ти е по-изгодно? Всеки сам си решава, но в случая ти печелиш от това, че за да отидеш на работа ти трябва САМО метрото... а ако трябваше да се комбинира с някой автобус? Аз до преди 2 години работех в Горубляне и живеех в Гео Милев... там метро няма... пътуването със "селските" автобуси 1-5 беше голям ке(не)ф... пак ли ще говорим за мързел? Преди това живеех в Люлин... ако трябваше отново да пътувам с ГТ, трябваше да комбинирам "уютната" маршрутка (на която съм се возил с години, щото нямаше как) с 1 или 2 автобуса и да се придвижвам по около 1ч-1ч:30мин до Горубляне, или да комбинирам тролей с автобус и да се надявам да е под 2 часа преход... и всеки четвъртък вечер да хващам такси до Люлин, че в 12ч няма ГТ... отново ли говорим за мързел? Когато бях в Гео Милев всеки ден съм ходил по почти 2км да си оставям 1-цата на един платен паркинг и да я взимам от там.
Сега сигурно ще кажеш, че не говориш конкретно за мен, ми за хората като цяло. Е, всеки сам си решава кое му е най-оптимално, ама да ги наречеш мързели ей така, щото са се отказали от ГТ за сметка на колата... no comment. Всеки сам си решава как да си харчи парите и кое му е по-оправдано. Но това не ги прави мързели, примерно. И на мен да ми беше достатъчно само метрото, сигурно щях да се замисля... както сега пускайки втория метродиаметър вероятно ще имам опцията да ходя с метро до Хемус.
Колегата Моллов в случая е прав ако имахме градски транспорт като хората нямаше да има толкова много коли по пътищата!!!! Много от нас са били в "Белият свят" и знаем какво е там и какво е в Сф. някой от вас видяли да се предлагат колела под наем в метро станциийте ??Вело алей места където да си оставите колелото спокойно без някой да ви го откраде

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
bmw325tds написа:Не съм написал кой точно е мързелив. Но, ти си написал, че вече не ти се ходи толкова пеша. Да, но като видиш задръстванията и трафика в София и ти става ясно, че на никой не му се ходи пеша.
Ходенето пеша е нещо хубаво, няма спор... аз него не го отричам... проблема е, че не на всеки му е удобно с ГТ или да ходи по 1-2км пеша в посока... някои хора не могат, други не им понася като цяло в жегите/студа... аз примерно не обичам да ходя вече толкова, защото в тия жеги се изпотявам яко, а работата ми в момента не позволява да съм потен на гъз като отида в офиса.. не е оправдание, но определено е основателна причина... освен това понатежах през последните 2-3г и определено мотивацията ми да ходя толкова дълго пеша поизчезна... факт е, че (както вече споменах) като пуснат и втори метродиаметър ще се замисля сериозно дали да не ползвам метрото от Люлин до Хемус (Васил Левски ми е далеч за пеша, особено през якото лято и най-студените дни през зимата).
Идеята беше, че да пращаш хората към ГТ и да слизат от колите си е кофти алтернатива... че който не може с метрото, трябва да се "кефи" на авто-/тролейбусите и трамваите, които освен че са яко редовни, са и много "приятни" за пътуване... затова и много хора се принуждават (даже!) да пътуват с колата... и това няма нищо общо с паркиране на BMW-то пред работа или вечер пред кафенето.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Чакам да стане авто пропан бутана 2.80 лв. и А95 2.80 лв. да видя колко от дървените философи ще млъкнат и запищят и те.
Стане ли авто газ-та, колкото 95 октана и дизела, ще се движат само бусове - камиони - автобуси и баровците с бентлитата! Ще изникне и много бързо протест със стоци хиляди протестиращи. Това е истината! Докато има евтина газ по лев и двайсе - трийсе ще има много задръствания!
Стане ли авто газ-та, колкото 95 октана и дизела, ще се движат само бусове - камиони - автобуси и баровците с бентлитата! Ще изникне и много бързо протест със стоци хиляди протестиращи. Това е истината! Докато има евтина газ по лев и двайсе - трийсе ще има много задръствания!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Biankonero написа:За ГТ сте прави, но постигането на всяка цел изисква някакво действие, лишение. В момента говорим за някакъв ефективен метод на протест срещу формирането на крайната цена на горивата от Лукойл, а не за "достойнствата" на ГТ, който колкото е да е неприятен е единствената алтернатива за големите градове, ако не сте фен на велосипеда. И дайте малко по-мъжки - на един му било далеч, на друг му било жега, на трети му миришело - така е, но ако за всичко си поставяме такива причини и пречки да не правим нищо, то тогава ще можем да се вдигнем за нещо, едва когато ножа опре до кокал. А нещо подобно си струва да го направим, даже и само няколко дестки хиляди шофьори - даже и да не се промени нищо в случая с цената на горивата, това ще бъде забелязано от управляващи и такива като Златев - ще имат едно наум, че хората сме будни, а не неинтересуваща се от нищо, освен от себе си сган. Срещу всяко действие или бездействие на хората от властта (които сме оторизирали да вземат решения от името на всички нас), което не одобряваме трябва да правим нещо.
карам сравнително икономична кола и работя на 5км от вкъщи,заплатата ми позволява всеки ден да си идвам с колата, но ползвам ГТ ,шото не ми е приятно половината път до ба4 да съм на полусъединител..
Бих ходил пеша,но и аз като Моллов не харесвам идеята да съм изкъпан в пот като пристигна, затова пък често се прибирам пеша,студ ,жега -не ми дреме

Съгласен съм, че има отвратителни и крайно неудобни дестинации -София си е голяма и на някой хора във времево отношение ще им отнеме буквално половин ден в двете посоки..
А и не всеки пътува сам- кара гадже/жена на работа или дете на градина/даскало ,та за всеки си е индивидуално

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Демирев написа:Чакам да стане авто пропан бутана 2.80 лв. и А95 2.80 лв. да видя колко от дървените философи ще млъкнат и запищят и те.
Ех Демирев ех.......нали знаеш приказката за българският казан май е вярна......

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Колега нищо не разбра от написаното!
Бих желал да стане газта скъпа, колкото бензина, за да има много на протест! А не като пролетните протести с по 34 човека на кръст, защото повечето са на газ и не ги ебе скъпия бензин.
Би ми се искало и 95 да е 2.30 лв., а 100 октана 3.30 лв. ама....
Бих желал да стане газта скъпа, колкото бензина, за да има много на протест! А не като пролетните протести с по 34 човека на кръст, защото повечето са на газ и не ги ебе скъпия бензин.
Би ми се искало и 95 да е 2.30 лв., а 100 октана 3.30 лв. ама....

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
zBoost написа:Очакват през есента бензинът да удари 3 лева
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/08/2 ... eva.166491