ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН ЗА / ПРОТИВ НА Е-60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Re: ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН ЗА / ПРОТИВ НА Е-60

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Авг 2012, 18:37

Днес говорих с моя човек, който ми слагаше газовите едно време за газифициране на М3 заради спора тук и примера със Шницер. Човекът сега се редува с брат си през 2 седмици и слагат газови в Гърция, като монтират и на доста скъпи и нови коли, както на Ес-класата за която писах по-назад.
Та специално за М3 ми каза, че не стават за газ. Скоро идвал някакъв при него с вече монтиран ГИ и нещата просто не ставали. Каза, че тези коли просто са направени да си вървят с бензин. Всичко било усложнено, нямало нужното място и разположението на доста неща било различно и било ужас за газ. Попитах го за течната фаза и отвърна, че монтира, но за М3 също не го спасява. Попитах го и за примера със Шницер като споменах, че всичко се прави от тях, но каза, че там работата е коренно различна и самата кола е пригодена за газ като без да знае подробности е сигурен, че са сменени доста неща.
Толкова от мен за М3 на газ.
Тука имаше питания и за течна фаза, цената ако всичко се правело както трябва можела да стигне и до 5000 като задължително се слагало въпросното филтърче в бутилката защото иначе тази помпа заминавала. Нашата газ наистина не ставала. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 15 Авг 2012, 6:47

BMWPOWERRR_ACM написа:Днес говорих с моя човек, който ми слагаше газовите едно време за газифициране на М3 заради спора тук и примера със Шницер. Човекът сега се редува с брат си през 2 седмици и слагат газови в Гърция, като монтират и на доста скъпи и нови коли, както на Ес-класата за която писах по-назад.
Та специално за М3 ми каза, че не стават за газ. Скоро идвал някакъв при него с вече монтиран ГИ и нещата просто не ставали. Каза, че тези коли просто са направени да си вървят с бензин. Всичко било усложнено, нямало нужното място и разположението на доста неща било различно и било ужас за газ. Попитах го за течната фаза и отвърна, че монтира, но за М3 също не го спасява. Попитах го и за примера със Шницер като споменах, че всичко се прави от тях, но каза, че там работата е коренно различна и самата кола е пригодена за газ като без да знае подробности е сигурен, че са сменени доста неща.
Тука имаше питания и за течна фаза, цената ако всичко се правело както трябва можела да стигне и до 5000 като задължително се слагало въпросното филтърче в бутилката защото иначе тази помпа заминавала. Нашата газ наистина не ставала. :mhihi:

Колега гледам че не си запознат с LPG!!Монтирането на газова уредба не е лесна работа особено за нашите майстори то винаги е виновна колата,марката ,модел-а но не и майстора :mhihi: Изрази от типа "няма място" и т.н са доста смешни и няма да ги коментирам ac schnitzer е вярно че са преправяли двигателя но в посока по голяма мощност а не къде да монтират газовата :D ако някой внимателно гледа ще види части на BRC(според хора от форума да си купиш BRC за хиляди левове са пари на вятъра странно защо са избрали точно тях за кола от 200 000 евро!!!) Значи може да се монтира !!! Всички двигатели които работят с високо окатанови бензини много добре се газифицират в случая М3 или М5 !!!!! LPG не отмива маслният филм по стените на цилиндрите и за това има по добри смазителни качества от бензина с други думи кола на газ ще мине с 40-50% повече км без ремонт от кола на бензин!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Авг 2012, 9:47

:yes:
ilia1984 написа:
BMWPOWERRR_ACM написа:Днес говорих с моя човек, който ми слагаше газовите едно време за газифициране на М3 заради спора тук и примера със Шницер. Човекът сега се редува с брат си през 2 седмици и слагат газови в Гърция, като монтират и на доста скъпи и нови коли, както на Ес-класата за която писах по-назад.

Колега гледам че не си запознат с LPG!!Монтирането на газова уредба не е лесна работа особено за нашите майстори то винаги е виновна колата,марката ,модел-а но не и майстора :mhihi: Изрази от типа "няма място" и т.н са доста смешни и няма да ги коментирам ac schnitzer е вярно че са преправяли двигателя но в посока по голяма мощност а не къде да монтират газовата :D ако някой внимателно гледа ще види части на BRC(според хора от форума да си купиш BRC за хиляди левове са пари на вятъра странно защо са избрали точно тях за кола от 200 000 евро!!!) Значи може да се монтира !!! Всички двигатели които работят с високо окатанови бензини много добре се газифицират в случая М3 или М5 !!!!! LPG не отмива маслният филм по стените на цилиндрите и за това има по добри смазителни качества от бензина с други думи кола на газ ще мине с 40-50% повече км без ремонт от кола на бензин!

:yes: за написаното от ко.егатаБез да задълбаваме в теорията един въпрос който дава доста отговори ...
калпав български бензин в мотор с висока сс или LPG ? Кое ще изкара повече POWER ?
Последна промяна Jordana на 15 Авг 2012, 11:59, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 15 Авг 2012, 11:33

ilia1984 написа:LPG не отмива маслният филм по стените на цилиндрите и за това има по добри смазителни качества от бензина с други думи кола на газ ще мине с 40-50% повече км без ремонт от кола на бензин!

Като насадиш газово ще мине...точно друг път! Те затва сигурно някой преправят главите и правят клапани после, точно щот има много хубави смазочни свойства.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Авг 2012, 12:04

zBoost написа:
ilia1984 написа:LPG не отмива маслният филм по стените на цилиндрите и за това има по добри смазителни качества от бензина с други думи кола на газ ще мине с 40-50% повече км без ремонт от кола на бензин!

Като насадиш газово ще мине...точно друг път! Те затва сигурно някой преправят главите и правят клапани после, точно щот има много хубави смазочни свойства.

Колега би ли споделил какво точно се преправя на главата на ДВГ за работа с газ ? Ако имаш някаква информация или статиска от някакъв официален източник моля да я споделиш понеже доста хора явно караме на газ ще е интересно за всички мисля.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

User
Аватар

Мнение от b00st » 15 Авг 2012, 12:41

http://www.youtube.com/watch?v=gtaPSF3WPXc
Също се ползват и допълнителни лубриканти като flashlube, google-ни си го за да не е реклама.
По такъв начин се прави читава lpg конверсия в UK примерно.
Също и може да видиш realoem.com-> e36 compact 316g и гледаш парт номера на главата, че няма нищо общо с другите.
Та затва са ми интересни тия изказвания за ресурси с по 40-50% км повече на lpg при условие, че тука никой не се занимава с такива неща, бамка се бойлера отзад, режат се едни кабели и си реди ту го :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shpeki » 15 Авг 2012, 14:55

zBoost написа:

Сподели кои точно си преправят двигателите или си правят клапаните. Аз минах 150 000 км засега на аудито. Бакшишите да ги споменавам ли. Като не разбираш от нещо най добре си трайкай.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shpeki » 15 Авг 2012, 14:56

zBoost написа:http://www.youtube.com/watch?v=gtaPSF3WPXc
Също се ползват и допълнителни лубриканти като flashlube, google-ни си го за да не е реклама.
По такъв начин се прави читава lpg конверсия в UK примерно.
Също и може да видиш realoem.com-> e36 compact 316g и гледаш парт номера на главата, че няма нищо общо с другите.
Та затва са ми интересни тия изказвания за ресурси с по 40-50% км повече на lpg при условие, че тука никой не се занимава с такива неща, бамка се бойлера отзад, режат се едни кабели и си реди ту го :mhihi:

Тоя лубрикант се препоръчва само за някои пикливи японски моторчета. Общо взето е пунта мара, на жената колата и препоръчват да се сложи пък ние 4 години си го караме на газ. Така де, измислено е за балъци.

User
Аватар

Мнение от b00st » 15 Авг 2012, 15:16

Така така за балъци си е, той и бензина е за балъци, май само тарикатите си карат на газово :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shpeki » 15 Авг 2012, 15:40

zBoost написа:Така така за балъци си е, той и бензина е за балъци, май само тарикатите си карат на газово :yes:

Не ти разбирам заяждането. Никой насила не те кара да караш на газ. Никой не те обижда, че караш на бензин. И не виждам причината да говориш неверни неща за газовите уредби след като не ги разбираш. Остава просто да те е яд, че другите карат евтино или не знам просто си изразходваш енергията.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 15 Авг 2012, 15:56

Сигурно идва от е36 форума - не му се сърди, а го разбери и на него не му е лесно
Tool - Fear Inoculum

User
Аватар

Мнение от b00st » 15 Авг 2012, 16:12

shpeki написа:
zBoost написа:Така така за балъци си е, той и бензина е за балъци, май само тарикатите си карат на газово :yes:

Не ти разбирам заяждането. Никой насила не те кара да караш на газ. Никой не те обижда, че караш на бензин. И не виждам причината да говориш неверни неща за газовите уредби след като не ги разбираш. Остава просто да те е яд, че другите карат евтино или не знам просто си изразходваш енергията.

Пич, за кво да ме е яд бе, за тва че караш на гас ( :shock:) или за тва, че незнаеш елементарни неща за горенето в двигателите :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 15 Авг 2012, 16:17

Emooo написа:Сигурно идва от е36 форума - не му се сърди, а го разбери и на него не му е лесно

:mhihi: :mhihi: :mhihi: zBoost приятел тук сме колеги не врагове не стига че ти е малко техническият багаж а ми и се опъваш като магаре на мост вземи прочети малко книги стига си гугвал :mhihi:
Газовата инсталация има си предимства има си и недостатъци ако минаваш по под 10 000км на година няма смисъл от газово( твоя случай :mhihi: ) но тук има хора които минават твоите годишни километри за два месеца или месец(моя случай :mhihi: ) и за тях газовото е задължително иначе ще си купим още 4-5 коли само от горивото :bchug:

User
Аватар

Мнение от b00st » 15 Авг 2012, 16:32

Извинявай кой пък беше ти да ми кажеш колко минавам :mhihi:
Само последния месец съм минал 2000км, така че айде няма нужда. Пък закво да си купуваш 4-5 коли кат мотора ти е на гас и ги има още 50% гарантирани пробег над фабричния ресурс :mrgreen: Колкото до книжките, аз съм чел такива ма се споменават само Николаус Отто и Рудолф Дизел в тях :dunno:
Айде пожелавам ви успех със газифицирането, че много стана оффтопик :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shpeki » 15 Авг 2012, 17:14

zBoost написа:
shpeki написа:

Пич, за кво да ме е яд бе, за тва че караш на гас ( :shock:) или за тва, че незнаеш елементарни неща за горенето в двигателите :dunno:

Сигурен ли си, че на гасссссс карам ?
Айде поясни ми ги тези "елементарни" неща за горенето които не ги знам. В противен случай ще си помисля, че само си спамиш.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61