Едно добро дело

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Едно добро дело

Мнение от nikoror » 14 Авг 2012, 6:39

Напишете нещо, което сте свършили като доброволци, дарили "5 лева" за нещо, да отделите време да обесните/научите някой на нещо заради кефа

Аз се сещам като беше рали "България" бях доброволец и превеждах на чуждите журналисти и им обеснявах къде да застанат по трасето (или по-скоро къде да не застават колкото и да им се искаше да са по средата на асфалта :D )

Потребител
Аватар

Re: Едно добро дело

Мнение от Nafarforii_89 » 14 Авг 2012, 11:42

Браво,колега,добра тема.Освен изхвърляне на боклук в коша който някой друг е изхвърлил на улицата (понякога),предната седмица видях една костенурка да пресича главен път и спрях да я преместя. :)
Съвсем незначителни работи даже не знам дали важат.Друго по значимо като се замисля не съм правил скоро.

Потребител
Аватар
Кара: E46 323

Мнение от raven85 » 14 Авг 2012, 20:56

Наскоро един пич слиза на автостоп от 1 кола с раница и се запътва към мен , почва да ме пита дали говоря английски или руски , естествено разбирам какво ми говори ама ми трудно да му отговоря . Питаше ме за посока и от къде може да си купи карта на Европа . Накрая , като видях че няма да се разберем . го натоварих в колата , откарах го до изхода на града , където има бензиностанция , обясних му , че може да си купи карта от нея , показах му посоката и го изпратих ( всичко това се случи по време на обедната ми почивка ) . Ако се брой за добро дело , това ми иде на ум.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gari » 14 Авг 2012, 21:57

Беше едно лято, преди доста години. Слизах от курорта в моето селце. По пътя вървеше една стара жена. Спрях и я попитах на къде е тръгнала посред обед. И тя ми вика, горката, че се прибира в селото, а то е на 4 км. Качих я и я прибрах до тях. Не знам дали щеше да оцелее на 40 градуса и горещ асвалт...

Зимно време виждам, отстрани на пътя, едно Рено. Вътре две жени. Спирам и питам какъв е проблема. Отговарят ми, че няма ток акумулатора. Подавам ток, но се оказва, че и бензин няма... Попитах защо са оставили колата без гориво, при положение, че е адски студ навън, отговора - няма пари. Отидох до една бензиностанция, заредих 5 литра в една туба и обратно до колата. Отново подадох ток, колата запали и си отидоха по живо, по здраво.
Имал съм доста случаи, не се сещам сега.
Раздавал съм пари за сираци и болни деца, с надеждата, че ще отидат по предназначение...
Не искам много, искам всичко!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 15 Авг 2012, 0:54

Не е мое "доброто дело",на колега от форума е,естествено едва ли е истина но не можах да се сдържа да не го постна:

Аз съм правил и добри постъпки в живота си! Веднъж двама бързаха да хванат автобусът,аз отвързах мойта немска овчарка...и те го хванаха! :)
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 15 Авг 2012, 1:19

Спасявал съм човешки живот с ръцете си, качвал съм хора на стоп, помагал съм с посоки, пари и т.н. и т.н.... Въобще - не отказвам помощ, дали ми се връща ще видим натам в живота! ;)

Но не смятам това за добри постъпки, ами нормални! ;)

Виж оня дядка, дет цял живот спестява и проси за храмове, или някой да си даде цялото имущество за болница и т.н. и т.н.... Това са вече ДОБРИ ДЕЛА! Тоест да се откажеш от нещо, което ти се полага по принцип, по закон, за чуждо благо!
Без страх, без спирачка!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 15 Авг 2012, 16:30

Аз ходя по кампаний на Червеният кръст.Но както каза колегата повечето неща са нормални..аз често упътвам чужденци..или ако видя стари хора давам им ако съм си взел плодове или зеленчуци.Малко съм жалостив човек :oops:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 15 Авг 2012, 17:29

в рамките на нормалното е да се помогне, всеки е бил учтив и е упътвал някого на някъде... пращал съм и пращам на почтиу всяка кампания от сорта на DMS, дано парите отиват където си трябва..
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 15 Авг 2012, 18:05

Какво е това добро, след което да се похвалиш???

Не бройте добрините, а помагайте, тях има кой да ги брои!!!

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 15 Авг 2012, 18:07

xela написа:Какво е това добро, след което да се похвалиш???

Не бройте добрините, а помагайте, тях има кой да ги брои!!!

:yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 15 Авг 2012, 18:26

Ми... подарихме 36-цата на един стар приятел, каращ нещо дето беше пред разпад и го зарязваше на пътя няколко пъти, Корса няква май...

За истински добрите неща, които правим наистина не трябва да се хвалим... Дано да се връщат :D
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 16 Авг 2012, 1:23

Човек не прави добри неща за да се хвали после...
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Назад към Извън Темата