Младото поколение на България
Модератор: Общи модератори
Re: Младото поколение на България
е така си е
как можеш да се сърдиш на дете че пуши, когато ти си му произвел цигарите и си му дал достъп до тях?
как можеш да се сърдиш на дете че пуши, когато ти си му произвел цигарите и си му дал достъп до тях?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
Да бе, аз съм забранил на младите да карат колела и да спортуват, аз им навирам цигарите, дрогата и алкохола в ръцете, аз ги заключвам в мазетата, наречени "интернет клубове", ... да продължавам ли? Че ако проверим IQ-то и ще стане страшно ...
Апропо, завърших средно през 1984г и от 150 човека випуск, имахме само една съучничка, която се друсаше. Дишаше лепило. Жива е и сега. Я младите да кажат, какво става в техните класове
Да не говоря за "геройте", дето си бият учителите и се качват после в тубата. Аз ли съм виновен за това? Странно ми е, те на какво ще научат своите деца.
Допълвам с два линка от 2008г. Не са толкова отдавна:
Сори за езика, но се надявам да бъдат снизходителни с него
Апропо, завърших средно през 1984г и от 150 човека випуск, имахме само една съучничка, която се друсаше. Дишаше лепило. Жива е и сега. Я младите да кажат, какво става в техните класове

Колеги за пореден път се убедих, че от младото поколение нищо не стаее !!! Давам за пример дечурлига от моя блок. Направиха ми предния капап на Фиата на гъс ...... Представяте ли си , лежът си на предния капак се едно си е техен !!! Като ги видех първия път кво прават им казах най-цивилизовано да престанат да ми дерът колата , ужжж добре, видях ги втори път да го прават - скарах им се и вече им казах, че случи ли се и трети ще има вече разправиии!! И гледам тая вече пай се накачили и вече спрях с цивилизования метод , излезнах и им викам , ама бех побеснел " Квоооо правите бе да ви е.а пич.ата майчина аз на вас, какво ви казах а ????" Тея беха три комшийски хлапета две момчета и едно момиче. И едното гаменче почна да ми обяснява нещо " Ама ние нищо не правиме". Аз му викам " Как нищо не правиш бе да го тура на майка ти у пут.ата гледай какви слади остававихте бе , ама едва се сдържам да не му отперем една песница, че да му избегат сите зъби, а и крещим та ме чу сигурно чак майка му... Абе дупетиите на по 9-10 години и са ебати арогантните. И други комшии имаха проблеми с тия деца, че са им надрали колите!! Ебахти племето дивеят, трошат, съсипват сичко !! Едното идиотче вика " Аз че кажем на баща ми какво си казал " , викам " Кажи ако искаш и на майка си пичката да те е.ем у газо !!! И тия си пойдоя и им викам, че повтори ли се ПАК , че им откинем главите та не баща им , а президенто нема да ги спаси !! Едвам се сдържах и са да не има шамари !! Има и друго , аз често си ходим по село и апартамента ми остава без надзор с дни и имам опасания да не ми направат техните мизрии с жилощето ... Направо съм откачил , треа вече да си станеме като у Дивия запад , секи да си има по един патлак, улезне ли ти некой у дворо БУМ и тва е .... Еба им майкята у племето що са. Тва не са ора , кви родители имат тия деца НЕ знам , НИЕ НЕ БЕХМЕ ТАКИВА !! Както каза един колега от форума мисля 90 % от населението след 89 година са к**ва и педераси ( че и нещо повече ). Аз като гледам и у даскало малките страх ме хваща - никакво възпитание, никакво уважение помежду им , трошат наред, бият се , прават мизерии - и това ли ще оправи България ?? От тия чеп за зеле нема да стане !! Ама от тука натам вече с никой компромиси нема да права , неме е.е на колко е и какъв пол е - ебавам им мамето наред тръгне ли нещо да прави нещо на МОЕТО !! Моето си е мое независимо какво е то... Въх защо са не е времето на Тодор Живков ?? Или аз да съм имал власта на Тодор Живков ?? Еба го, сички като тия диванета у Белене докато не се научат какъв е живота и да не се бара чуждото !! Че ги опиням там като струни на цигулка от работа , та че забрават кои са !! Такива хора требва да минат през ада , за да оценът живота и хората !! Ама така, че ги разтръгам по цел ден от работа и мизерия, че ще станат хора и , че забрават сички глезотиии !! Мразим и хора, къде не си възпитаха децата !!! Абе изкецана държава , толко съм се озлобил вече, че скоро че си земем един пистолет и кой пойде да се ебава едно патронче и тва , ебал съм им майкята , ТВА Е НАЧИНА !!! Извинявам се за псувнитв и цинизмите, ама така се бех вбесил, че ми идеше да прегризем манивелата
И Хорааааа , моля ви ВЪЗПИТАВАЙТЕ СИ децата
Сори за езика, но се надявам да бъдат снизходителни с него

Сити и тъпи- идеалът на новото време
Размисли на тема: Ученик бие учителка в час, по видеоклипа
Петър Краевски
Медиите завъртяха поредния скандален клип - отъпял ученик напада преподавателка по английски език. Някакво голобрадо джереме с жълто около устата посяга на учителка. Удря жена. А неговите олигофренясали другарчета скачат по чиновете и реват като животни. Замерват жертвата си с предмети. Купонясват на воля. Абе, пълна идиотия! Това и в „Курило” го няма”. Там поне редовно си пият хапчетата.
Гледам тая тотална тъпня и си мисля – ето, окончателно потънахме в постмодерната епоха. Вече не ни впечатляват литературните опити на позакъснелите български постмодернисти. В началото на 90-те четяхме в бутикови списания, че идеологията на новото време се базира на думички като „разпад”, „разруха”, „декомпозиция”. Предвкусвахме бума на комуникациите, който на запад беше довел до несигурност на дефинициите, повърхностно възприемане на информацията и общо затъпяване на масовата консумативна единица. Идеята, че животът е рейв парти, в което е важно да се „накефиш максимално” възприемахме като екзотично предчувствие. Дори понякога, изпаднали в интелектуално самодоволство, спекулирахме на чашка с тезата на проф. Едвард Можейко, че и по нашите ширини се задава вездесъщият „политически постмодернизъм”...
Беше. Мина времето на първите пролетни птички. Ятото долетя. От небето заваляха цвъчки. Вече сме в епицентъра на купона. Огледайте се. Напориста съфамилничка на Ихаб Хасан „пее” „хита” „Кен лий” сякаш я колят на банциг. Тв водещите Иванчо и Андрей се шебечат по сцената, ръсят цинизми, след което призовават да бъдем морални. Някакъв си Фънки пълни екрана с холестерол и дивотии. Смешник от Айтос бездарно се прави на клоун, прикривайки ментални отклонения, а стреснати корифеи му правят вятър - не се досещат, милите, че така попадат в поредния постмодерен капан: принудени да обсъждат халтурата, те я превръщат в културен феномен и поставят собствения си авторитет под съмнение. Галиба.
Бой по авторитетите – това е директивата. Сивата маса е на дневен ред. И колкото по-малко сиво вещество в нея, толкова по-добре. Парадокс. Но на кой ли му пука. Важното е купонът да върви. Ситото и тъпото лесно се управлява. Пусни му фураж, пусни му чалга и е доволно. Ако пък прихване социален бяс, рецептата е известна – има я в „Кланица 5” на Кърт Вонегът /кой ли пък беше тоя?/. Така е то. Път на новите халтурно-масовици! Зелен светофар към зеления хайвер! Осанна на тия, които „правят шоу” с елементарни простотии, кълчотят се, гюбекничат, словоблудстват, па после приседнат на шведската маса, където – о, изобилие от полуфабрикати и алкохол без бандерол! Каквото ядат, това произвеждат. Това и насаждат в главата на „драгия зрител”. Защо тогава се учудваме, че учениците възприемат тези модели на поведение? Техните кумири псуват, бият се, стрелят по улиците, рушат морала, лицемерничат. Техният министър на вътрешните работи си хортува с бандити. Техният министър-председател унижава учителите, замразява им заплатите, тъпче ги като самодоволен окупатор. Техният татко, батко или чичо кара джип ”Чероки” 4х4 с еърбеци и бронирани стъкла или поне си мечтае да го подкара. Очевидна очевадна реалност, простете за парономазията /кво пък беше тва?/.
Преходът се оказа време на разруха. Рай за лешоядите, тегоба за носталгиците, свирепо безразличие за болшинството. Остатъците от понятия като „хуманизъм”, „солидарност”, „възпитание” или най-обикновена „човещина” се разлагат на общественото бунище. Миризмите на леш и канализация са новите аромати. Добрият вкус е лошият вкус. Бъди брутален, бъди себичен, бъди егоист, за да бъдеш успешен. Като досадна прелюдия преминаха софистичните упражнения от типа „За хуманизма човек убивам!”. Бе, какъв хуманизъм бе, ало! Бегай, че те сгазим! Щото аз съм най-големия! Чат ли си?
Ако съм честен, в деконструкцията, все пак, донякъде и отчасти има логика. Новото се изгражда върху руините на старото. Но не разрушихме ли достатъчно вече? Не сме ли на път да изгребем и хумусния слой на почвата, върху която трябва да цъфне цветето на утрешния ден? Стигнем ли до твърдата скала, /то се знае/, ще ударим на камък. А камъните у нас /това е факт/ излъчват особени енергии. Живеем в страната на урановите залежи. Дали тяхната мека радиация не влияе и на онтогенетичното ни развитие?
Мутирайки бавно, си задавам този въпрос. Добре, че все още си го задавам. Все още се намираме в преходния период на полуразпад. Докога? Търся информация в Google - уран 235 се разпада за 700 000 000 години. Не. Е, не! Седемстотин милиона дори ми е трудно да ги произнеса. Прекалено съм обезверен, за да довърша статията с ефектна поанта. Вижте там, измислете си някакъв финал. Дет са вика, да спазим постмодерния дискурс на епохата. Галиба.
- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
BMW_POWER написа:Да бе, аз съм забранил на младите да карат колела и да спортуват, аз им навирам цигарите, дрогата и алкохола в ръцете, аз ги заключвам в мазетата, наречени "интернет клубове", ... да продължавам ли? Че ако проверим IQ-то и ще стане страшно ...
Апропо, завърших средно през 1984г и от 150 човека випуск, имахме само една съучничка, която се друсаше. Дишаше лепило. Жива е и сега. Я младите да кажат, какво става в техните класовеДа не говоря за "геройте", дето си бият учителите и се качват после в тубата. Аз ли съм виновен за това? Странно ми е, те на какво ще научат своите деца.
Допълвам с два линка от 2008г. Не са толкова отдавна:Колеги за пореден път се убедих, че от младото поколение нищо не стаее !!! Давам за пример дечурлига от моя блок. Направиха ми предния капап на Фиата на гъс ...... Представяте ли си , лежът си на предния капак се едно си е техен !!! Като ги видех първия път кво прават им казах най-цивилизовано да престанат да ми дерът колата , ужжж добре, видях ги втори път да го прават - скарах им се и вече им казах, че случи ли се и трети ще има вече разправиии!! И гледам тая вече пай се накачили и вече спрях с цивилизования метод , излезнах и им викам , ама бех побеснел " Квоооо правите бе да ви е.а пич.ата майчина аз на вас, какво ви казах а ????" Тея беха три комшийски хлапета две момчета и едно момиче. И едното гаменче почна да ми обяснява нещо " Ама ние нищо не правиме". Аз му викам " Как нищо не правиш бе да го тура на майка ти у пут.ата гледай какви слади остававихте бе , ама едва се сдържам да не му отперем една песница, че да му избегат сите зъби, а и крещим та ме чу сигурно чак майка му... Абе дупетиите на по 9-10 години и са ебати арогантните. И други комшии имаха проблеми с тия деца, че са им надрали колите!! Ебахти племето дивеят, трошат, съсипват сичко !! Едното идиотче вика " Аз че кажем на баща ми какво си казал " , викам " Кажи ако искаш и на майка си пичката да те е.ем у газо !!! И тия си пойдоя и им викам, че повтори ли се ПАК , че им откинем главите та не баща им , а президенто нема да ги спаси !! Едвам се сдържах и са да не има шамари !! Има и друго , аз често си ходим по село и апартамента ми остава без надзор с дни и имам опасания да не ми направат техните мизрии с жилощето ... Направо съм откачил , треа вече да си станеме като у Дивия запад , секи да си има по един патлак, улезне ли ти некой у дворо БУМ и тва е .... Еба им майкята у племето що са. Тва не са ора , кви родители имат тия деца НЕ знам , НИЕ НЕ БЕХМЕ ТАКИВА !! Както каза един колега от форума мисля 90 % от населението след 89 година са к**ва и педераси ( че и нещо повече ). Аз като гледам и у даскало малките страх ме хваща - никакво възпитание, никакво уважение помежду им , трошат наред, бият се , прават мизерии - и това ли ще оправи България ?? От тия чеп за зеле нема да стане !! Ама от тука натам вече с никой компромиси нема да права , неме е.е на колко е и какъв пол е - ебавам им мамето наред тръгне ли нещо да прави нещо на МОЕТО !! Моето си е мое независимо какво е то... Въх защо са не е времето на Тодор Живков ?? Или аз да съм имал власта на Тодор Живков ?? Еба го, сички като тия диванета у Белене докато не се научат какъв е живота и да не се бара чуждото !! Че ги опиням там като струни на цигулка от работа , та че забрават кои са !! Такива хора требва да минат през ада , за да оценът живота и хората !! Ама така, че ги разтръгам по цел ден от работа и мизерия, че ще станат хора и , че забрават сички глезотиии !! Мразим и хора, къде не си възпитаха децата !!! Абе изкецана държава , толко съм се озлобил вече, че скоро че си земем един пистолет и кой пойде да се ебава едно патронче и тва , ебал съм им майкята , ТВА Е НАЧИНА !!! Извинявам се за псувнитв и цинизмите, ама така се бех вбесил, че ми идеше да прегризем манивелата
И Хорааааа , моля ви ВЪЗПИТАВАЙТЕ СИ децата
Сори за езика, но се надявам да бъдат снизходителни с него![]()
Как да съм снизходителен към някой, който очевидно има възпитание като от село ( от където е ) и не може един елементарен разговор с родителите на тези деца да проведе? Всякакви пакости се случваха като бяхме хлапета, но никой селяндур не си е избивал нервите от работата, жена му че му кръшка и неосъществените кеч-фантазии върху нас. Когато нещо не е било редно някой е бил наказван след разговор с родителите и толкова. Нали ако някой ме напсува така после баща ми верно щеше да иде да му ебе майката

Иначе да, очевидно родените след 90та година сме боклуци, измекяри, невъзпитани, без ценности, нищо няма да стане от нас и света ще свърши в лайна, щото не си пускаме водата

Причините младите да са каквито са толкова комплексни, че няма накъде повече. Сега били консуматори и овце, тогава са били пионерчета, чавдарчета и изобщо винаги някой е налагал нещо от горе и е искал масите да са доволни и да казват задружно "да" . Политика, какво да правиш, умните хора съществуват винаги, но сега простите имат много по-голямо поле за изява в лицето на Интернет и новите технологии

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
BMW_POWER написа:Да бе, аз съм забранил на младите да карат колела и да спортуват, аз им навирам цигарите, дрогата и алкохола в ръцете, аз ги заключвам в мазетата, наречени "интернет клубове", ... да продължавам ли? Че ако проверим IQ-то и ще стане страшно ...
Апропо, завърших средно през 1984г и от 150 човека випуск, имахме само една съучничка, която се друсаше. Дишаше лепило. Жива е и сега. Я младите да кажат, какво става в техните класовеДа не говоря за "геройте", дето си бият учителите и се качват после в тубата. Аз ли съм виновен за това? Странно ми е, те на какво ще научат своите деца.
не никой не е забранил, но и никой не възпитава тези неща в младежите
явно си на принципа всеки сам да се оправя ама обществата дето тачите
не са основани на този принцип и всичките им хубави неща се налагат къде с повече къде с по-малко усилия
явно не намираш никаква друга причина освен личната, а не е така
общестовото и средата имат огромно значение за един млад човек

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- obvinqemiq djo
- Потребител
-
Пиша доста рядко тук,но последно време ми прави впечатление,че 2-3 ма потребители които живеят в Америка,която не е нито най хубавата страна за живеене,нито най-богата се мъчат да дават акъли на хората живеещи тук и да ми говорят за положението тук без да видят тяхното там.До автора на темата щом новата ти Хонда е 5000 долара и къщата или апартамента ти е 100 квадрата,а работиш както ти каза по 110 часа на седмица и въпреки това пак имаш кредити към банките,айде да не правиш такива оценки,кви сме ние тук и какви сте вие там щото има и хора който им е ясно за какво иде реч.В София един среден мениджър или програмист това го постига или надскача за 10-тина години -новата Хонда или гипсокартонените ви къщи.
понякога човек удря греда,ама русото си е русо
- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
obvinqemiq djo написа:Пиша доста рядко тук,но последно време ми прави впечатление,че 2-3 ма потребители които живеят в Америка,която не е нито най хубавата страна за живеене,нито най-богата се мъчат да дават акъли на хората живеещи тук и да ми говорят за положението тук без да видят тяхното там.До автора на темата щом новата ти Хонда е 5000 долара и къщата или апартамента ти е 100 квадрата,а работиш както ти каза по 110 часа на седмица и въпреки това пак имаш кредити към банките,айде да не правиш такива оценки,кви сме ние тук и какви сте вие там щото има и хора който им е ясно за какво иде реч.В София един среден мениджър или програмист това го постига или надскача за 10-тина години -новата Хонда или гипсокартонените ви къщи.
+1

- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Това е днешното поколение, ПЪЛЕН БОКЛУК!!! http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
Ето и как ритат безпомощния старец... http://vbox7.com/play:35d5acef27
И повече от половината от това така наречено младо поколение са такива
Ето ви пресен пример, защото някои от вас, които са по-голями от мен не си и представят каква сган вече има в тая страна, защото аз постоянно съм около подобни индивиди и вече съм се побъркал... не ми се мисли след 20-30 години какво ще стане, манджа с грозде.

Ето и как ритат безпомощния старец... http://vbox7.com/play:35d5acef27
И повече от половината от това така наречено младо поколение са такива

Ето ви пресен пример, защото някои от вас, които са по-голями от мен не си и представят каква сган вече има в тая страна, защото аз постоянно съм около подобни индивиди и вече съм се побъркал... не ми се мисли след 20-30 години какво ще стане, манджа с грозде.

obvinqemiq djo написа:Пиша доста рядко тук,но последно време ми прави впечатление,че 2-3 ма потребители които живеят в Америка,която не е нито най хубавата страна за живеене,нито най-богата се мъчат да дават акъли на хората живеещи тук и да ми говорят за положението тук без да видят тяхното там.До автора на темата щом новата ти Хонда е 5000 долара и къщата или апартамента ти е 100 квадрата,а работиш както ти каза по 110 часа на седмица и въпреки това пак имаш кредити към банките,айде да не правиш такива оценки,кви сме ние тук и какви сте вие там щото има и хора който им е ясно за какво иде реч.В София един среден мениджър или програмист това го постига или надскача за 10-тина години -новата Хонда или гипсокартонените ви къщи.
Привет Колега!
Ще си позволя да те поправя в няколко неща:
На първо място, "Америка" не е страна. Не помня в кой клас се учи по география, но е необорим факт.
На второ място, аз "не давам акъл", кой как да живее и какво да прави, опазил ме Бог! Всеки сам кове щастието си и това е негово право

На трето място, "новата ми хонда" е 5000$ и така пет - седем години, това е според договора с дилъра.
На четвърто място, написал съм 62-64 (ако не се лъжа), ти видя 110 часа работа на седмица, сори, ама си в грешка и то ГОЛЕМА.
На пето място, статистически погледнато, на втората до третата годидина след кацането си тук, почти всеки българин си купува жилище (на кредит естествено). Това не е срамно

На шесто място, аз съм безумно щастлив, щом близо 2.5 млн "средни мениджъри или програмисти" в София ме надскачат. Остават само няма и 5 млн. такива из провинцията. Явно в последните години средната заплата в БГ е минала цифрата 80 000 лв годишно

И на седмо, но не последно място, отоплението, осветлението и топлата вода в моята "гипсартонена къща" струват 758$ (1200лв) годишно. Колко струва цялото това удовлствие на голям тристаен в София? Не искам да питам, колко е живота на панелните блокове, но не вярвам да е 100-150 год, колкото е на моята "гипс-картонена" къща? И за да не съм голословен, ето ти факти:

kokala написа:...
Мислех да напиша за семейството, обществото и държавата, които по една или друга причина абдикираха от задълженията си към младежта. Мислех да напиша за това, как личната отговорност се губи зад колективната безотговорност. Днешните 20-25 годишни нямат идея какво е това, да се събудиш и да видиш всички цени в магазините с една нула отзад. Нямате идея, какво е това с 50-70$ доход да живеете месеци наред. И да се грижите за деца и семейство в това време. Говорите, какви сме били ние като млади. Ми ето два факта за моето поколение:
На световното първенство по бокс в Сидни през 1991г България изпраща шест боксьора и печели пет медала (2 златни, 1 сребърен, 2 бронзови).
През 1994г се случи това:
http://www.youtube.com/watch?v=szjMN6cd ... re=related
Днешните 20 годишни, хм, ето ги;
http://www.youtube.com/watch?v=vVvstlQIQNc
Може би техните деца ще завършат до един Кембридж, Оксфорд, Итън ...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
първо, за америка
иначе сериозно, какво значи обществото, това не е някакво мистично същество.
тва сме аз и ти общо взето. не мога да се съглася, че днешната младеж си е виновна сама.
родителите нося отговорност също... дори по-скоро от тях тръгва проблема.
проблема е и от тия в парламента дето мислят законите.
и въобще няколко поколения хора, които бяха хванати по средата на прехода.
и аз не знам честно казано. общо взето затворен кръг.

иначе сериозно, какво значи обществото, това не е някакво мистично същество.
тва сме аз и ти общо взето. не мога да се съглася, че днешната младеж си е виновна сама.
родителите нося отговорност също... дори по-скоро от тях тръгва проблема.
проблема е и от тия в парламента дето мислят законите.
и въобще няколко поколения хора, които бяха хванати по средата на прехода.
и аз не знам честно казано. общо взето затворен кръг.
Последна промяна steeN на 16 Авг 2012, 8:32, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
BMW_POWER, искам само да ми отговориш на един въпрос - какво щеше да се случи, когато ти беше в гимназията, ако някой от вас набиеше учителката?
Да, никой не можеше да си го позволи, защото имаше последици. Сега няма.
Задавам ти въпрос, на който искам отговор - не сте ли вие ( поколението на възрастта на родителите ми, 40-50 годишните ) тези, които упражняват наказанията и контрола сега? Не сте ли вие тези, които ПОЗВОЛЯВАТ цялото това безхаберие?
Да, ти ще защитиш себе си. И вероятно ще бъдеш напълно прав. Другите също - и те вероятно ще бъдат прави. Защото в края на крайщата в този форум по мое мнение има много хора, които са стойностни, които имат принципи и са по-интелигентни от средния българин.
Ами другите? Тези, които не пишат по форуми? Тези, които всяка вечер си пият ракията и псуват телевизора. Ти си го написал -
Питам аз - поведението на младежите не е ли пряко повлияно от това какви са авторитетите срещу него? Какво вижда малкото дете, как е учено да мисли?
Не искам да ви соча с пръст и да казвам "вие сте виновни", търсейки оправдание за поведението на моите връстници. Това няма да промени нищо, а и по мое мнение вие много сте изстрадали по времето на прехода.
Но искам и да ти кажа, че да виниш и плюеш младежите е безпочвено и безсмислено. А и също така, вярвай ми - има много млади хора, които въпреки трудностите и средата се борят и успяват. Има хора, които не слуашт чалга, които не са дармадан през вечер, има хора които успяват. Участвах в кампанията "Български младежки делегат в ООН" тази година , и всъщност съм член на екипа - и съм видял доста хора, които не са овце без мнение и не карат през просото. Дай малко по-оптимистично.
Да, никой не можеше да си го позволи, защото имаше последици. Сега няма.
Задавам ти въпрос, на който искам отговор - не сте ли вие ( поколението на възрастта на родителите ми, 40-50 годишните ) тези, които упражняват наказанията и контрола сега? Не сте ли вие тези, които ПОЗВОЛЯВАТ цялото това безхаберие?
Да, ти ще защитиш себе си. И вероятно ще бъдеш напълно прав. Другите също - и те вероятно ще бъдат прави. Защото в края на крайщата в този форум по мое мнение има много хора, които са стойностни, които имат принципи и са по-интелигентни от средния българин.
Ами другите? Тези, които не пишат по форуми? Тези, които всяка вечер си пият ракията и псуват телевизора. Ти си го написал -
Мислех да напиша за семейството, обществото и държавата, които по една или друга причина абдикираха от задълженията си към младежта.
Питам аз - поведението на младежите не е ли пряко повлияно от това какви са авторитетите срещу него? Какво вижда малкото дете, как е учено да мисли?
Не искам да ви соча с пръст и да казвам "вие сте виновни", търсейки оправдание за поведението на моите връстници. Това няма да промени нищо, а и по мое мнение вие много сте изстрадали по времето на прехода.
Но искам и да ти кажа, че да виниш и плюеш младежите е безпочвено и безсмислено. А и също така, вярвай ми - има много млади хора, които въпреки трудностите и средата се борят и успяват. Има хора, които не слуашт чалга, които не са дармадан през вечер, има хора които успяват. Участвах в кампанията "Български младежки делегат в ООН" тази година , и всъщност съм член на екипа - и съм видял доста хора, които не са овце без мнение и не карат през просото. Дай малко по-оптимистично.
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
http://offnews.offroad-bulgaria.com/ind ... -pensioner Ето информация за двете лайненца. Днес в 16:30 се събират хора на НДК и от там се отправят към Дружба-1 за да се търси саморазправа
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Единя изчезна от България с татенцето си а другия са го задържали... дано не се откажат и да не забравят, защото тия трябва да ядат бой!

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
kokala написа:Единя изчезна от България с татенцето си а другия са го задържали... дано не се откажат и да не забравят, защото тия трябва да ядат бой!
Все ще отшуми и ще се съберат пак и ще им дойде като гръм от ясно небе. А тоя, където са го задържали заслужава да му чупат манерката в районото и полежи малко там, пък другия се ще се върне някога ..
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..