Куриози по време на покупко-продажба на автомобил
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Куриози по време на покупко-продажба на автомобил
То и във форума си има такива обяви... Една я бях "репорт"-нал, за да не сера в темата... Защото снимките си бяха на 2 години, а преди почти година я бяхме гледали "лачената Е34-ка", а то се оказа, че цялата изгнила... По телефона и на снимки всичко перфектно(минимални забележки имаше), отиваш и шах с пешката! Аз лично не знам, ако бия 400-500км път каква ще ми е реакцията при някакви фрапиращи разлики в състоянието... Защото на въпросната Е34-ка огледа нямаше 2 минути... Беше на морето, ние също бяхме там и на разстояние 60-70км... А ако се бяхме дигнали от Пловдив не знам. То ВСИЧКО беше изгнило, ръжда навсякъде. Нищо общо с това на снимките. Дори не останахме да я запалим и покараме.

отивам аз ще гледам една много изпъната петица, ама бижу на снимките, просто си личи че е качествена кола
оня льохманин ми вика - ми аз ще съм един къде си по еди кое си време - няма на тебе удобно ли ти е, нищо такова
отивам, спирам, онзи паркирал преди мен
отдалеч обаче си викам - капачките на джантите, лайсната я няма, отблизо - алеле мале колко КИТ имаше по това нещо, как беше цъфнал буквално като майска роза - тя колата червена, кита отдолу белее, ама дебел кит - поне сантиметър...
удряна, китосвана, с валяка боядисвана, паднали лакове, макове
добре че не видях къде е продавача, че щях да го препсувам че ми губи времето със снимки отпреди 10 години...
оня льохманин ми вика - ми аз ще съм един къде си по еди кое си време - няма на тебе удобно ли ти е, нищо такова
отивам, спирам, онзи паркирал преди мен
отдалеч обаче си викам - капачките на джантите, лайсната я няма, отблизо - алеле мале колко КИТ имаше по това нещо, как беше цъфнал буквално като майска роза - тя колата червена, кита отдолу белее, ама дебел кит - поне сантиметър...
удряна, китосвана, с валяка боядисвана, паднали лакове, макове
добре че не видях къде е продавача, че щях да го препсувам че ми губи времето със снимки отпреди 10 години...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Веднъж ходих да гледам една е39-тка. Собственикът беше много важен. Много била поддържана колата, уникат, само в Камор и Дарукар я карал и т.н. Казвам му, че искам да направя тестдрайв, а той: "Добре ама аз ще си карам колата, че ти да не и направиш нещо". Това почти ме отказа да я купувам, но все пак се качих - поне да се повозя малко
. Колата се намираше в кв. Лозенец. Повъртяхме се малко из уличките в квартала и влезнахме в една улица, която беше затворена поради ремонт. Докато даваше назад пичът си удари колата в една кола (пежо 306), която тъкно излизаше от един гараж. От вътре излезна една мацка развика се нещо, после от блока излезе и някаква горила (най-вероятно приятелят й) и се почна една разправия ... мани, мани. Аз поседях, поседях, казах му чао и си тръгнах. Пълна тъпотия ма сам си е виновен
.

Едно скутерче се мотаеше за продажба (aerox реплика на Валентино Роси
) и идва едно момче да го гледа от Плевен. Покара го, хареса му и отидохме при нотариус. Плати си всичко и уговорката беше да си го пререгистрира в Плевен възможно най-скоро, че не искам да се води на мое име да не вземе да стане някоя беля и да търсат мен. Минават 2-3-4-5 месеца и получавам известие да се ява в КАТ-ПЛЕВЕН
Отивам аз понеже мислех, че е нещо сериозно и ми казват
- Направено е ПТП със син скутер и е регистриран на ваше име
На мен вече ми причерня
добре, че му пазих на номера на тоя и му звъннах да дойде да си оправя простотиите. Разбраха, че е продаден и е на друг човек и тръгвам да се прибирам, при което въпросния ми звъни и ми казва
- Ще е удобно ли утре-вдругиден да дойда до Свищов, че изгубих документите от нотариуса..идва след ДВЕ седмици супер спокоен, все едно такава ни беше уговорката
По фрапантен случаи не помня да съм имал ама тоя ме беше изкарал извън нерви с неговата немърливост

- Направено е ПТП със син скутер и е регистриран на ваше име
На мен вече ми причерня

- Ще е удобно ли утре-вдругиден да дойда до Свищов, че изгубих документите от нотариуса..идва след ДВЕ седмици супер спокоен, все едно такава ни беше уговорката

По фрапантен случаи не помня да съм имал ама тоя ме беше изкарал извън нерви с неговата немърливост

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Отивам да си купувам двигател за БМВ-то, че стария беше сдал багажа и буквално видях как се раждат колите в България. Няма да споменавам мястото, защото обещах на шефа. Та тръгнахме с един Транзит за двигателя, като предварително си бяхме уговорили среща с продавача. Оня ме чакаше с двигателя пред някакво голямо хале. Тъкмо да го товарим и изневиделица започна да вали някакъв ненормален дъжд. То си беше облачно, но дъжда рукна с всичка сила изведнъж. Продавача ни покани да се скрием в халето и......Там няколко човека правеха едно Е60 от нищото. Буквално го заваряваха парче по парче. Около него къде в завършен вид, къде в начален стадии на етап само скелет, имаше БМВ-та, Мерцедеси, Аудита и даже едно Порше. Все коли, които на пазара вървяха поне по 25 хиляди. И около тях работеха разни монтьори, все едно е завод за производство на автомобили(то си беше точно това). Ние с моите авери пет минути бяхме така
. Продавачът и явно шефа на цялата работа обаче изобщо не се притесняваше от това което видяхме. Даже ни предложи да ни покаже и задния двор, където можело да си харесаме още нещо. Отиваме в задния двор, който беше доста голям и там бяха донорите -разни катастрофирали яки машини и разни с десен волан, буквално нахвърляни една върху друга. После шефчето ми обясни, че има много агенти в чужбина, които му намират катастрофирали коли и тук ги поправят и ги продават. Е60-тката я били купили премазана от камион за 8 хиляди и като я оправят щели да и търсят поне 40 хиляди. И понеже това са скъпи коли и клиентите ги проверяват в сервиз, всичко се изпипвало и до сега не са имали проблеми. А ние си мислим, че като дадем много пари за някаква топ кола и тя никога не е блъскана и в тоя вид е купена от Европа.

Това с блъскането-който и да ме уверява-няма да му повярвам...Аз старата фиеста я смазах 1 път отпред-един чичка забрави да спре на знак СТОП и фиестата забрави как да се движи по улиците за 1 месец...Отделно-една патрулка не успя да спре 50 м на заледен учатък,и аз имах неблагоразумието да спра на знак СТОП точно пред къщата на един изявен форумен бояджия
Поне взех 180 лв от гражданската за спукана броня
ПО темата:
Тръгнах да продавам съответната фиеста горе-долу на половин цена от нормалната с оглед забележките и идеята за бърза продажба.То не звъняха някви от провинцията да ме питат-колко ще им сваля-щото били идвали от далече
, или колко харчела извънградско- при което им обяснявам, че тази кола извън пределите на София и Витоша не е излизала-и съответно никога не е засичана колко харчи извънградско-те настояваха да разберат колко е все пак разхода и дали е лесна за монтаж на газова 

ПО темата:
Тръгнах да продавам съответната фиеста горе-долу на половин цена от нормалната с оглед забележките и идеята за бърза продажба.То не звъняха някви от провинцията да ме питат-колко ще им сваля-щото били идвали от далече

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
За една от по-фрапантните ми истории има цяла тема viewtopic.php?f=35&t=245772
Често ме гонят от автокъщите, ама то и мойто не се търпи. Дори колата да е пИрфектна аз пак й намирам кусури

Често ме гонят от автокъщите, ама то и мойто не се търпи. Дори колата да е пИрфектна аз пак й намирам кусури

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
ukelichko написа: А ние си мислим, че като дадем много пари за някаква топ кола и тя никога не е блъскана и в тоя вид е купена от Европа.
Колега ти откри топлата вода

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
ilia1984 написа:ukelichko написа: А ние си мислим, че като дадем много пари за някаква топ кола и тя никога не е блъскана и в тоя вид е купена от Европа.
Колега ти откри топлата водапо добре късно от колкото никога
Аз знам поне 4-5 такива сервиза по точно цехове за сглобяване няколко в София(има един точно на Горубляне) и един в Пловдив ако знаеш колко седмици s-класи и поршета са направили бедна ти е представата
Обикновено се купува ударена кола топ модел на 1-2 години и почва едно рязане сглобяване
като момчетата поръчва само качеставени части някой и нови други втора употреба крайният резултат е кола нова като от магазина

xpl0d написа: И по какво се разпознава така направена кола?
По досието й в застрахователните компании.Ако имаш връзки.
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
exotique написа:xpl0d написа: И по какво се разпознава така направена кола?
Имам в предвид външно по какво се разпознава.

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
xpl0d написа:exotique написа:xpl0d написа: И по какво се разпознава така направена кола?
Имам в предвид външно по какво се разпознава.
Познава се колега но доста трудно дори и за опитно око

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Ще ми махате части от интериора - е такива клиенти чакам
Кат си я платиш си я разглобявай и си я гледай с лупа ако искаш.
А по темата няма да пиша щото ги гледам нещата от една друга страна и на повечето тук няма да им хареса

А по темата няма да пиша щото ги гледам нещата от една друга страна и на повечето тук няма да им хареса

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Куриози по време на покупко-продажба на автомобил
Мой познат отива и купува от автокъща едно Пунто за някви смешни пари за евридейка от Дупница и тръгва - 450 км. Човека от коли си няма представа, пали и тръгва. Идва да я видим, вдигаме багажника и...7 (седем!!!) сидита вътре: кенууд, пайнер, сякви свежички и новички. Джамбаза ше е смъквал от колите и трупал там а тоя нашия го е изненадал с парите напред, че той така купува - пали ли, зима и тръгва. После си изби половината пари от колата...Как не са отворили тоя багажник там - не знам!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
Vra4anin написа:Ех Петьо, точно ти бе един от хората, които исках най-силно да се включат в тематаДавай смело (по-нормалните случки, не те карам за най-фрапиращите)
Ех Пешка с тва отношение не знам колко коли продаваш ама едвали са много

Значи има три типа автоджамбази в България:
1.Купуват на кило от Италия техническа подготвеност-никаква(нищо не разбират от коли) яко прецакване от италиянска страна после една мъка мъка до посленият балък тоест клиент на които да шътнат италиянските кошници
2.Купуват пак на кило от Италия вече си знаят че купуват кошните ама нали са тънка лайсна

3.Знаят че продават добри коли или таралясници просто си казват хора подбират си колите било то от Италия или другаде

Когато изчезнат балъците тогава и първите два вида тарикати ще изчезнат от пазара....но както казваш един познат джамбаз "балъците в България няма да свършат никога..."

36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3