Младото поколение на България
Модератор: Общи модератори
Re: Младото поколение на България
Общо взето позитивното мислене е една част от това ,което липсва на днешната младеж(то и аз се имам за младеж де
)....има го и момента за жажда на надмощие или изтъкване придружено с яростно търсене на респект от страна на другите без основание(за съжаление)...с две думи изкривена или еволюционна форма на комплекса на малоценност....от друга страна това предлага днешното ежедневие и предразполага такава среда на израстване ....изнервени родители ,борещи се да свържат двата края(гледам актуалните тиин клипове на побойниците и това ми дойде на ум)
Просто държавата не и пука и това е....лостовете на политиката се използват само и само с цел лична изгода на тия отгоре,в същото време разпределят социялното напрежение е насочено винаги в ''крива посока'' ,а именно между населението,а те се мисля за богопомазани.
Един кръговрат,от който изход няма(поне в тоя му вид).
Не завиждам на никой гурбетлия,всеки сам си знае какво му е вътре,но или имигрирайте или протестирайте по собствени виждания
не позволявайте да ви изпият мозъка тия над вас,защото на тях така им е удобно.....това е съвета ми към мен си и тия подрастващите ни приятели

Просто държавата не и пука и това е....лостовете на политиката се използват само и само с цел лична изгода на тия отгоре,в същото време разпределят социялното напрежение е насочено винаги в ''крива посока'' ,а именно между населението,а те се мисля за богопомазани.
Един кръговрат,от който изход няма(поне в тоя му вид).
Не завиждам на никой гурбетлия,всеки сам си знае какво му е вътре,но или имигрирайте или протестирайте по собствени виждания
не позволявайте да ви изпият мозъка тия над вас,защото на тях така им е удобно.....това е съвета ми към мен си и тия подрастващите ни приятели

by ''kompleksa''
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Абе да не прозвучи грубо ама.... автора на темата, ти не си ли ЕМИГРАНТ? ОТРЕКЪЛ си се от нашата държава и си предпочел да работиш за друга и на нея да плащаш данъци и нейната икономика, образование и общество да развиваш, и сега изведнъж си се притеснил за българското младо поколение? Какво те интересува, ти не си част от него нито от неговата държава.Това важи и за останалите колеги в чужбина, дето тука обяснявате за кредитни карти и милионери и незнам си кво и какви заплати взимали в чужбина, що като сте толко умни и успели не останахте тука, с вашия акъл и пари държавата ни може би нямаше да е такава, що не останахте да възпитате младото поколение и да взима пример от вас? Ама като гледаш отдалече положението винаги е различно.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- obvinqemiq djo
- Потребител
-
Искам да попитам емигриралия колега за американската младеж,по-добра ли е като там има доста случай на изперкали
ученици който влизат в училище и започват безразборна стрелба даже наскоро и психо батмана в киното.Също и проблема с уличните банди и още куп други неща който ги дават по реалити.Та да ти кажа и при нас има мърши ама като,че ли там са доста повече.
П.С:Цитата със сметките за тока няма да ги коментирам,защото са малко несериозни
ученици който влизат в училище и започват безразборна стрелба даже наскоро и психо батмана в киното.Също и проблема с уличните банди и още куп други неща който ги дават по реалити.Та да ти кажа и при нас има мърши ама като,че ли там са доста повече.
П.С:Цитата със сметките за тока няма да ги коментирам,защото са малко несериозни
понякога човек удря греда,ама русото си е русо
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
BMW_RIDER написа:Абе да не прозвучи грубо ама.... автора на темата, ти не си ли ЕМИГРАНТ? ОТРЕКЪЛ си се от нашата държава и си предпочел да работиш за друга и на нея да плащаш данъци и нейната икономика, образование и общество да развиваш, и сега изведнъж си се притеснил за българското младо поколение? Какво те интересува, ти не си част от него нито от неговата държава.Това важи и за останалите колеги в чужбина, дето тука обяснявате за кредитни карти и милионери и незнам си кво и какви заплати взимали в чужбина, що като сте толко умни и успели не останахте тука, с вашия акъл и пари държавата ни може би нямаше да е такава, що не останахте да възпитате младото поколение и да взима пример от вас? Ама като гледаш отдалече положението винаги е различно.
не е грубо,ами е вярно
години съм живял в чужбина също-прекрасно е ,но не е за нас-не минава ден,без хиляди неща да ти напомнят,че ще умреш гостенин там и живееш хубав,много хубав.... сън
да,такива хора наистина нямат право да дават идеи/акъл и да морализаторстват
и ако по отдавна избягалите да са промити мозъци и да им пречи да видят,младежта си е същата навсякъде- в огромна степен продукт на щатската медийна/филмова/музикална помия...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
младежта си е същата навсякъде- в огромна степен продукт на щатската медийна/филмова/музикална помия...

живееш еди каде си ,то ти си еди такъв,защото спазваш реда и законите на тая държава.
Хората са еднакви ,строят ги прави различни.....е има и малка нотка сарказъм в това ,но 99% отговаря на реалността

by ''kompleksa''
Понякога отстрани нещата са по на фокус.
Защото колкото и да си говориме- накрая се гледат фактите. И те не са в полза на родината. И от това боли. И затова колегата от канада я е пуснал тая тема.
Защото колкото и да си говориме- накрая се гледат фактите. И те не са в полза на родината. И от това боли. И затова колегата от канада я е пуснал тая тема.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
alx написа:Понякога отстрани нещата са по на фокус.
Аз поне оставам с впечатление, че информация се черпи от медиите и интернет... които определено не са най-сигурния източник, особено първите.

- nikoror
- кандидат ентусиаст
-
Половината ми приятели са в София, другата половина са в Хюстън. Ако им кажа на тези от Хюстън колко изкарват тези от София сигурно всички ще искат да дойдат в България. На запад може да е по-лесно да се трупа капитал, но в България (и всяка друга развиваща се държава/фирма/институция) инвестициите връщат повече (и риска естествено е по-голям). И всички са под 30. За всеки влак си има пътници 

@2bar написа:Общо взето всяко стадо си има и черните овце, за съжаление май в България трябва да се каже по обратният начин - във всяко стадо има поне една бяла овца....Единствено не смятам, че е коректно темата да се повдига от хора, които са се изнесли от България по една или друга причина.
Мисля, че тези отвън имат по-голяма база за сравнение. Имам син на 20 и с него доста неща обсъждаме. Е, и той не е съвсем цвете за мирисане, но на общия фон определено не мога да се оплача.
obvinqemiq djo написа:...
Е, в една държава от 200-300 милиона 10 откачалки са едно. В държава от 7 милиона, 10 са друго. Последно онзи с мачетето, дето го пуснаха ...
BMW_RIDER написа:...
Зная, че си от малкото, дето бачкат като роби. Поради това ще те попитам:
Колко плащаш като данък годишно?
Не фирмата за която работиш, не ДДС и т.н., а по чек или фиш, на твое име, от твоята заплата. Аз превеждам средно по над 8000$ годишно в България. Пари, за които тази държава не си е мръднала пръста и аз никакви облаги не получавам. Плащам данъци в България, но България нито ми ремонтира улицата, нито прави нещо за мен. Напротив, за всяка услуга плащам солени такси, дори плик за писмо и марка оставям в посолството, защото иначе не отговарят или не изпращат нищо по пощата... От друга страна, това което си написал е страшно. Според теб, аз не съм млад и не трябва да се интересувам от младите. Че то, аз не съм болен, защо да се интересувам от болните. Не съм бездомен, не съм гладен .... така ли трябва да е според теб?
Знаете ли, имам колега румънец, на 22-23 години. Веднъж го избъзиках за родителите му и той ми разказа нещо интересно. Завършил училище и една съботна сутрин, баща им ги изритал в 06:00ч с брат му на улицата. Заявил им, че ако не си намерят работа няма да ги приеме повече у дома. Единственото което намерили, било да се запишат в армията. Изкарали по 18 месеца служба. И му се е отразила много добре. Бачка на две места, живее отделно с гаджето си и определено може да служи за пример.
Знаете ли, идеята на темата ми не е да правя комфликти тип стари - млади. Просто искам да кажа своето мнение и да чуя ествествено другите такива.
BMW_POWER написа:@2bar написа:Общо взето всяко стадо си има и черните овце, за съжаление май в България трябва да се каже по обратният начин - във всяко стадо има поне една бяла овца....Единствено не смятам, че е коректно темата да се повдига от хора, които са се изнесли от България по една или друга причина.
Мисля, че тези отвън имат по-голяма база за сравнение. Имам син на 20 и с него доста неща обсъждаме. Е, и той не е съвсем цвете за мирисане, но на общия фон определено не мога да се оплача.
тези отвън наистина имат по - голяма база за сравнение (защото са видяли и отвън и отвътре), но не са преживяли нещата отвътре, когато са били отвън. Затова и преценките им са малко не на фокус, защото се сравнява отвътре преди 20г с отвън в момента. Затова аз лично не се хващам да правя някакви генерални заключения. Истината е, че навсякъде има проблеми, къде по - малки, къде по - големи. И, че всеки проблем не е дошъл просто ей така, а си има логично обяснение на въпроса - защо се стигна до тук.
а за румънеца....лошо няма. Макар, че в цялата история липсват доста подробности, които са важни - търсел ли си е работа, имало ли е работа по това време, искал ли е да продължи образованието си, за Румъния ли става въпрос, за кои години и т.н.
Но като цяло човек наистина трябва да знае, какво иска. Ако става въпрос само за спокойно живеене - наистина става за пример - къса си гъза от бачкане на две работи и поне му остава една събота и неделя (да се надяваме) да си почине. Ако обаче иска да върви нагоре (разбирай да стане специалист в своята област, кариера и т.н.) не вярвам, че е на правилният път.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Моля, тези навън, да не ни замазват очите с това, което се случва там...
Лесно е да се пише...отвън...нали така.
Ти си се спасил, спасил си и семейството си, кво повече искаш...тук обсъждаме "Младото поколение на България", а ти нито си от тях, нито децата ти са от тях.
Поздрави!
ПС:
И не само ти си живял/живееш в чужбина и имаш база за сравнение.
Ти си се спасил, спасил си и семейството си, кво повече искаш...тук обсъждаме "Младото поколение на България", а ти нито си от тях, нито децата ти са от тях.
Поздрави!

ПС:

cHaunepucTa написа:Моля, тези навън, да не ни замазват очите с това, което се случва там...
Поздрави!![]()
ПС:
ако визираш мен, то аз съм го и написал - генерални заключения не се хващам да правя, написал съм и защо.
само за едно нещо не си прав - "отвън" не се пише толкова лесно или поне за мен не беше толкова лесно. И в прекият и в преносният смисъл. В прекият - вече започвам да се чудя, как се пишат някои думи. В преносният - да се почустваш "отвън" също не е толкова лесно. Първо езика - ама с всичките му нюанси и диалекти - да можеш да говориш и като простак и като културен човек. После и с нюансите - като кажеш "не" да се разбира като "да" и то не само от теб ами и от другите. После и да се докажеш в работата....та да напишеш "отвън" също не е толкова лесно (разбира се всичко е въпрос и на гледна точка).
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
@2bar написа:cHaunepucTa написа:Моля, тези навън, да не ни замазват очите с това, което се случва там...
Поздрави!![]()
ПС:
ако визираш мен, то аз съм го и написал - генерални заключения не се хващам да правя, написал съм и защо.
само за едно нещо не си прав - "отвън" не се пише толкова лесно или поне за мен не беше толкова лесно. И в прекият и в преносният смисъл. В прекият - вече започвам да се чудя, как се пишат някои думи. В преносният - да се почустваш "отвън" също не е толкова лесно. Първо езика - ама с всичките му нюанси и диалекти - да можеш да говориш и като простак и като културен човек. После и с нюансите - като кажеш "не" да се разбира като "да" и то не само от теб ами и от другите. После и да се докажеш в работата....та да напишеш "отвън" също не е толкова лесно (разбира се всичко е въпрос и на гледна точка).
Не визирам теб колега...визирам няколкото 'американеца' пишещи по-назад в темата и давайки акъл и хвалейки се...виждаш ли, много е хубаво в Щатите, а в БГ всички са боклуци. Темата леко се промени и тръгна в друга насока.
В БГ има много умни млади хора и само им трябва поле за изява.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
@2bar написа:само за едно нещо не си прав - "отвън" не се пише толкова лесно или поне за мен не беше толкова лесно. И в прекият и в преносният смисъл. В прекият - вече започвам да се чудя, как се пишат някои думи. В преносният - да се почустваш "отвън" също не е толкова лесно. Първо езика - ама с всичките му нюанси и диалекти - да можеш да говориш и като простак и като културен човек. После и с нюансите - като кажеш "не" да се разбира като "да" и то не само от теб ами и от другите. После и да се докажеш в работата....та да напишеш "отвън" също не е толкова лесно (разбира се всичко е въпрос и на гледна точка).
+1. а и пак да си кажа, че изобщо не подкрепям теорията за младото поколение и как те сами са си виновни. а в последните 3-4 години виждам разлика и промяна към по-хубаво като цяло. просто ще има едно разделение на хората и няма всички да са толкова "еднакви", неизбежно е.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
steeN написа:kiro_320 написа:Сега се сетих, че наскоро бях чел нещо относно Фейсбук и борсата, та от там за Зукърбарг - човека които е в топ50 на най-богатите американци си е купил къща с ИПОТЕКА за няколко млн, това чисто математически е неизгодно при положение че имаш парите кеш и не ти трябва никаква ипотека.
нека да разясня някой неща... които не са очевидни нормално е да не ги знаят хората, защото финансовата култура като цяло навсякъде е много ниска. покрай 2009 и разните там филми в стил тоалетна хартия като цайтгайст думата заем се превърна в мръсна дума... цукерберг изобщо не е глупав, ако беше прочел цялата статия по-внимателно щеше да видиш, че лихвата поипотеката му е 1% или нещо такова комично. това какво значи, когато той изплати кущата ще му излезе МНОГО по-ефтина ако я плато в кеш, защото инфлацията многократно превишава този 1%. т.е. той като сума ще даде малко повече пари сравнено ако плати в кеш, но тези пари ще имат по-малка покупателна способност. и не само това, а ми няма да зарови парите, а ще може да ги ползва. ся си казваш... е добре начи банката е прпста... ми не е в момента риска е толкова голям, че по-добре да даде на някой заем и да губи инфлацията - 1%, вместо инфлацията % като просто го държи в кеш.
освен това в момента в сащ лихвите са на историческо дъно и са по-малко или близо до инфлацията. т.е. ако сега вземеш заем за къща е все едно го взимаш на безлихвено разсрочено плащане или дори на далавера.
както каза алекс чисто стратегическо решение и то доста умно.
Здравейте, малко късно ти отговарям... не знам какво още го дъвчем този пример.
Все пак да обясня за ипотеката знаеш ли за колко години е - няма да е за 5 години предполагам ? Имаш ли представа дали няма да се обезцени ? Не си е вързвал парите, ами ипотеката ако утре цените се повишат с 10% той ще успее ли да я продаде , пък ако цените паднат с 10% ? Ако цените се повишат и той е платил къщата кеш ще може да я продаде и да си вземе печалбата, докато ако е ипотекирана той може само да си спи в нея, а ако цените тръгнат надолу той само може да стои и да гледа. Ипотеката така или иначе му е вързана, договора може и за 20 години да е... а тая година цените може да са 10% нагоре другите години да са надолу. Лихвата плаваща ли е, фиксирана ли е, този 1% нали се сещаш че може да е промоционален за първите 2-3 години, а следващите 10 години лихвата да е друга ?
Когато платиш къщата кеш единствения шанс да загубиш е от падане на цените, нямало да върже 5млн там, а в какво ще ги инвестира - във по-рисков актив както другите американци? Ами ако инвестираните 5млн 'другаде' ги загуби и цените на имотите паднат ? Когато умножиш това по няколко хиляди или млн американци става СВЕТОВНА КРИЗА, в момента над американците тегне кредитното бреме точно заради това! Те са загубили доходност и имат ипотеки - дали са загубили 5млн или 5000$(които са инвестирали другаде) или просто са си загубили работата, няма никакво значение защото те имат да връщат много повече отколкото им струват жилищата и са загубили 'онези' пари които са били за ипотеката! Ето в момента акциите на Фейсбук са се сринали двойно, тоест той губи ужасно много пари, цените на имотите падат, т.е. губи още пари и това не се знае до кога ще продължи и ако загуби всичко му остава ИПОТЕКАТА(както на хиляди американци) и ако не си я плаща ще загуби и нея. Когато е платил кеш жилището той ще загуби само процента с което е поевтинявало.