От днес ни задължават да караме на фарове

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Re: От днес ни задължават да караме на фарове

Мнение от ilia1984 » 18 Авг 2012, 13:32

steeN написа:гърция... една държава, която всички взимат за пример и най-вече с дълбоки автомобилни традиции :)

Ми те гърците хората нямат претенция че са някаква суперсила ама са в Шенген и Еврозоната цели все още недостижими за България поради корупция и организирана престъпност карането през деня на къси светлини е още едно доказателство за корупцията и организираната престъпност в страната която буквано вече прави и "закони" единствено във свой интерес и ограбване на обществото !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 18 Авг 2012, 13:37

И ти какво правиш по въпроса?!?!? Пискаш във форума на БМВ. Кога ще се научите, че вместо да мрънкате като ***** и вместо да ревете, че това не е добре или онова не е добре трябва да направите нещо по въпроса. Например: Това с фаровете е тъпо и няма да помогне, по-добре ще е да се забрани на всички под 21 години да карат автомобил сами.
Като недоволствате от нещо поне давайте смислено (поне за вас) решение на проблема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 18 Авг 2012, 16:16

spacepl написа:И ти какво правиш по въпроса?!?!? Пискаш във форума на БМВ.

мани... важно е, да не си от "стадото", а да си някаква контра винаги и постоянно, и да не блееш... :yes: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 18 Авг 2012, 16:20

kiko написа:
Ivo_Borisov написа:
zBoost написа:Колега, и 20 снимки на in.pro да ми дадеш - същата работа. Мойте фарове също са с вградени такива, но не са сертифицирани като фарове за движение през деня! Проверявал съм, трябват ти задължително гореописаните знаци. Още по-малко, че тия фарове светят жълто, по изискване светлината трябва да е бяла! Затова няма смисъл да спориш...

Колега от къде е това че светлината трябва да е бяла? Аз досега не съм видял бели дневни светлини, все са жълти.

ето ти бяли..
imagesCA3XF8IH.jpg
watchcaronline_blogspot_com-11139557481473174801.jpg

а ето и ццфл които според мен даже по добре свети от оригиналните дейлаит,най вероятно ще си сложа едни такива та квото ще да става :mhihi:

Е, ясно че на модел 2011 г ще е бял, ама на десет години по старите са си все жълти. А аз не разбрах откъде е това че "трябва", демек задължително да ти са с бяла светлина, къде е това изискване? :conf:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 18 Авг 2012, 16:42

MapkoB написа:Интересно как постепенно противниците на карането на фарове се съгласяват, че това не води до повишен разход, нито гори крушки през ден, но остават контра, щото видиш ли "законът бил глупав и бил измислен само, за да пълни на някой си гушата".. Ми включвайте си фаровете и няма да имате глоби и не знам кой ще забогатее от тая работа.
.......

Аз не съм казал,че няма да си включвам фаровете,напротив,щом е закон ще си го спазвам,добър или лош си е закон.Нито гледам от страната на разход,нито от горене на крушки,даже не съм го и написал,НО това не значи че не мога да си изразя мнението.
И ще го кажа пак,за мене закона е глупав и безмислен,и понеже аз не мога да направя нещо за да променя нещо,понеже не съм никой,нямам властта и възможностите да го направя,единственото което мога да направя е да изразя мнението си.Нито съм контра,нито се заяждам,и ти не може да очакваш всички да мислят като тебе !
Ти пък и отде се пръкна такъв защитник....май и ти си от лапачите в МВР :mrgreen:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 18 Авг 2012, 16:50

Ivo_Borisov написа:Е, ясно че на модел 2011 г ще е бял, ама на десет години по старите са си все жълти. А аз не разбрах откъде е това че "трябва", демек задължително да ти са с бяла светлина, къде е това изискване? :conf:

9. ЦВЯТ НА СВЕТЛИНАТА
Излъчваната светлина трябва да бъде бяла. Тя се измерва при условията, предписани в точка 10 по-долу.

http://www.rta.government.bg/n_uredba/p ... 87rev1.pdf

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 18 Авг 2012, 18:08

Ivo_Borisov написа:Е, ясно че на модел 2011 г ще е бял, ама на десет години по старите са си все жълти. А аз не разбрах откъде е това че "трябва", демек задължително да ти са с бяла светлина, къде е това изискване? :conf:

преди 10г едва ли и на запад са чували за тая простотия дейлаит :mhihi: спомняма си че ауди първи я вкараха тая мода с тея чикиджииски лампички под фаровете и още тогава си бяха бели,ако говориш за фабричните еинджъли на бмв,да жълти са си но те са далеч от деилайт,и се усетиха последните години за да са в крак с евро директивите преполагам ги почнаха бяли да гиправят

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i
Мечтае да кара: Машината на времето !
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 18 Авг 2012, 18:16

kiko написа:

преди 10г едва ли и на запад са чували за тая простотия дейлаит :mhihi: спомняма си че ауди първи я вкараха тая мода с тея чикиджииски лампички под фаровете и още тогава си бяха бели,ако говориш за фабричните еинджъли на бмв,да жълти са си но те са далеч от деилайт,и се усетиха последните години за да са в крак с евро директивите преполагам ги почнаха бяли да гиправят

Това "жълто" за което се говори тук, всъщност е нормалната мека бяла светлина излизаща от стандартна халогенна крушка. А, ксенонова бяло или светодиодно бяло, всъщност е в много светло синята гама. Мисълта ми е, че никой няма как да накара производителите да слагат светло синкави светлини по фаровете си ! Тези решения по новите автомобили са изцяло от естетична гледна точка.
Изображение

User
Аватар

Мнение от b00st » 18 Авг 2012, 19:13

Има нещо вярно защото пишеше нещо за източник на светлина с 2 856К в правилото. Както и да е, тва са неща които не ни вълнуват пряко. Просто законно погледнато, несертифициран фар е като кола къде не е минала технически преглед. Тя може да отговаря на изискванията, ама никой не я е проверил.
vicho написа:
sambeto написа:Сега очаквам защитниците на това нововъведение да ми скочат.....ма ша се бия мъжки :mhihi:

ше се биеш, ама дедов... :ok: :bchug:

ако включването на фарове предоврати 1!!! катастрофа челна то това би било успех! и аз лично вярвам, че ще стане :yes:

само една! 8)

Добре, ти тоя човек ще го спасиш сега в колата. Обаче като слезне от колата и тръгне да пресича точно заради тоя закон нали знаеш кво може да му се случи? Същото и с колоездачите и мотористите.
Истината е, че никой не е давал 5 пари за безопасността когато е прокарвал тоя закон. В него негативите са много повече от възможните ползи.
Ако карането на фарове през деня беше нещо безопасно, автопроизводителите нямаше да тестват и вграждат DRL светлини. Замислете се.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 18 Авг 2012, 20:17

kiko написа:

Е, стига де! Дневни светлини не означават диодни светлини. Имам предвид че още при е36 се появяват дневни светлини - дълги на процент. Това са си жълти светлини :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 18 Авг 2012, 23:21

zBoost написа:Ако карането на фарове през деня беше нещо безопасно, автопроизводителите нямаше да тестват и вграждат DRL светлини. Замислете се.

:shock: аз нещо не мога да схвана, хем мислиш, че карането на фарове (т.е. да се вижда колата) не е безопастно, хем производители дават луди пари за разработка на DRL, който какво прави?

ще си отговоря сам в случай, че някой не се досети

ПРАВИ колата по-лесна за забелязване :smoke:

направо не знаете за какво се борите, честно :ok:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 18 Авг 2012, 23:38

Абе за фарове незнам, ма аз мисля зимата да си подпалвам колата- хем ще ми е топло, хем ще ме виждат от много далече, дори и над сградите по дима ще се виждам. Няма да е лошо да го гласуват за закон това :kuku:
Изображение
ATR-42/72

User
Аватар

Мнение от b00st » 18 Авг 2012, 23:49

vicho написа:ПРАВИ колата по-лесна за забелязване :smoke:

Работата е именно там, че фаровете ти не са измислени колата да се забелязва през деня. Измислени за да компенсират загубата на естествена светлина. И така работят - насочват светлина напред. Присети се другия път затва като застанеш на светофар и vw golf 3 ти вади очите срещу тебе и ти се чудиш абе тоя на дълги ли е на кво е? И повярвай ми незнам във Враца как е ама тука в София има секви такива. А тва хем не е приятно хем не е безопасно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 19 Авг 2012, 0:33

Българи :mhihi:

Когато Е.Димитров пусна темата за фаровете, 90% го убихте с думи, колко е прост, че не кара на фарове нон стоп и се избихте да обяснявате как е правилно да се кара на фарове. Сега след тоя закон, всички сте против и това е поредната простотия на "глупаците" :mhihi:

То е смешно до един момент, след него става тъжно като гледам отстрани, ама пък ми е мило и драго за Бг... Но като гледам как върви БМВ братството ще взема да побързам с решението дали Бг. ми е толкова важна :conf:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 19 Авг 2012, 9:10

spacepl написа:И ти какво правиш по въпроса?!?!? Пискаш във форума на БМВ. Кога ще се научите, че вместо да мрънкате като ***** и вместо да ревете, че това не е добре или онова не е добре трябва да направите нещо по въпроса. Например: Това с фаровете е тъпо и няма да помогне, по-добре ще е да се забрани на всички под 21 години да карат автомобил сами.
Като недоволствате от нещо поне давайте смислено (поне за вас) решение на проблема.

Ти нали не се правиш на "умен" като полицай :kuku: Това че ти или някой твой роднина сте фуражки и сте на хранилка не променя нещатата ако беше малко се образовал технически щеше да разбереш какви глупости пишеш!!!Мисля че форума за теб е този на МВР там си говорете колко е добре( за вас) да се кара на къси през деня :banghead: Лично не мен ми писна от тази комплексарщина и неграмотност по нашите ширини! Когато нямаш маркировка, пътищата ти са като тези на марс, магистралата ти е на кръпки и бабуни и имаш 150 килограмови полицай последният ти проблем е карането на къси светлини през деня ! Както каза колегата аз съм никой от мен нищо не зависи но когато някой се прави на много "умен" винаги ще го поставя на мястото му!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата