От днес ни задължават да караме на фарове
Модератор: Общи модератори
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Re: От днес ни задължават да караме на фарове
Ебах ти и драмата да натиснеш едно копче кат се качиш в колата,което не струва нищо,а наистина може да спаси живот.
Понякога и през деня има загуба на естетвена светлина.Примерно като е облачно,дъждовно,мъгливо и има много тиквеници дето като виждат си мислят ,че ги забелязват.Тва ,че на някой не са му настроени фаровете и ви вадят очите не променя факта ,че пуснатите фарове спасяват живот.
Понякога и през деня има загуба на естетвена светлина.Примерно като е облачно,дъждовно,мъгливо и има много тиквеници дето като виждат си мислят ,че ги забелязват.Тва ,че на някой не са му настроени фаровете и ви вадят очите не променя факта ,че пуснатите фарове спасяват живот.
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Вече си имам изградения навик със запалването на автомобила да цъкам фаровете, така че не е чак толкова трудно. Закона си е закон, който не го спазва, ще храни полисмените. Изборът е ваш.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
ilia1984 написа:spacepl написа:И ти какво правиш по въпроса?!?!? Пискаш във форума на БМВ. Кога ще се научите, че вместо да мрънкате като ***** и вместо да ревете, че това не е добре или онова не е добре трябва да направите нещо по въпроса. Например: Това с фаровете е тъпо и няма да помогне, по-добре ще е да се забрани на всички под 21 години да карат автомобил сами.
Като недоволствате от нещо поне давайте смислено (поне за вас) решение на проблема.
Ти нали не се правиш на "умен" като полицайТова че ти или някой твой роднина сте фуражки и сте на хранилка не променя нещатата ако беше малко се образовал технически щеше да разбереш какви глупости пишеш!!!Мисля че форума за теб е този на МВР там си говорете колко е добре( за вас) да се кара на къси през деня
Лично не мен ми писна от тази комплексарщина и неграмотност по нашите ширини! Когато нямаш маркировка, пътищата ти са като тези на марс, магистралата ти е на кръпки и бабуни и имаш 150 килограмови полицай последният ти проблем е карането на къси светлини през деня ! Както каза колегата аз съм никой от мен нищо не зависи но когато някой се прави на много "умен" винаги ще го поставя на мястото му!
бех ти написАл едни работи

ПС: Само за инфо - да имал съм роднина ченге - инспектор надзор и охрана на плевенския пандиз - нищо общо със КАТ и пътна полиция, така че бъди спокоен - не съм на хранилка

PSPS: Обещавам да се образовам технически, още сега ще се образовам ... технически ...

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
magareto_yori написа:Ебах ти и драмата да натиснеш едно копче кат се качиш в колата,което не струва нищо,а наистина може да спаси живот.
Проблема не е в натискането на едното копче, проблема е, че след време ще изкарат поредния убийствен закон да караш с тесла в гъза примерно и тогава пак ще има тема по въпроса и пак някой ще каже "Ебаси драмата толко ли не можете една тесла в задника да си наврете..."
Фаровете спасяват живот
Следната ситуация: Седиш в задръстването и не мърдаш, обаче от 10 000 коли виждат само и единствено твоята, понеже си включил фаровете и плафоните в купето, пресича пешеходец и минавайки пред фаровете ти ти му спасяваш живота от премръзване

Учените откриха, че светлинния лъч от фаровете на колите в българия деактивира съветско ядрено обурудване и дезинфекцира и предпазва от всякакъв вид бактерии и зарази...

Няма да е зле и на клаксони да караме, та освен да ни виждат и да ни чуват

Очаква се и филмов сценарий по тоя въпрос. Заглавието ще е от рода на Headlight save the world С главното участие на Hella, Halogen, ОСВАР, Zkw, Depo, Sonar, InPro и други

Друг начин за спасяване на живот е магнитно антигравитационно поле във фара та да поместваш тия дето не са те видяли настрани...

Те това е драмата нее в цъкането на копчето.
Старците ни цял живот на фарове са карали и какво ли не още глупости и лайна
То пешеходеца като си е дивеч и говедо и с лазери да си пак нищо. Всичко се свежда до това с коя мисъл сядаш зад волана- Пръв или кръв или да караш културно и да се съобразяваш с останалите в движението, без значение дали са с превозно средство и какво е то

ATR-42/72
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Това темата на бисерите ли беше??
И на мен не ми се нравеше преди години, че трябваше цяла зима да карам на фарове ама свикнах, но предполагам, че и тогава е имало 20 страници тема колко е безсмислено. А може би не сега то като се замисля от скоро дойде модата всеки чел недочел да негодува за нещо просто да покаже, че не е от "стадото".
И на мен не ми се нравеше преди години, че трябваше цяла зима да карам на фарове ама свикнах, но предполагам, че и тогава е имало 20 страници тема колко е безсмислено. А може би не сега то като се замисля от скоро дойде модата всеки чел недочел да негодува за нещо просто да покаже, че не е от "стадото".
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
От как тази поправка в закона влезе у сила, наблюдавам следните странични ефекти:
1. Доста често фаровете са на дълги и смятам, че зад вола стоят слепци, които не виждат синята лампа на таблото, която указва, че са вкл. дългите светлини. Но най-вероятно не е така, а остава втората възможност - откровенни лумпени, глупаци или каквото се сетите, на които не им пука, че заслепяват посред бял ден, въпреки че колата ги предупреждава за това.
2. Масово използване на халогени, дори заслепяващи такива, ксенонови даже. Какъв полуидиот трябва да си, за да си мислиш, че халогените, (които са на една педя от земята) ти повишават драстично видимостта в ясен ден, незнам. А какъв цял идиот трябва да си, за да регулираш халогените да светят високо с ксенонови лампи, не мога да си представя просто.
3. Ефекта от масово нерегулираните фарове се задълбочи и мултиплицира яко в негативна посока. Една време барем една част не светеха и не пречеха, сега сички такива светнаха и стана егати ужаса. Случва се да ме заслепяват като пешеходец даже.
4. Този закон или това правило, показа всъщност, какъв е българския водач на МПС, да не кажа цялото братство, но една голяма част от него и май по-голямата част. Много по-важно за тази част от водачите, са примерно джантите, незнам си къв размер, от хубавите и подходящи за сезона гуми. Също така, ксенона на неподходящи фарове, от правилното им регулиране( ако оставим настрана това, че са по принцип не за ксенон, ама айде).
1. Доста често фаровете са на дълги и смятам, че зад вола стоят слепци, които не виждат синята лампа на таблото, която указва, че са вкл. дългите светлини. Но най-вероятно не е така, а остава втората възможност - откровенни лумпени, глупаци или каквото се сетите, на които не им пука, че заслепяват посред бял ден, въпреки че колата ги предупреждава за това.
2. Масово използване на халогени, дори заслепяващи такива, ксенонови даже. Какъв полуидиот трябва да си, за да си мислиш, че халогените, (които са на една педя от земята) ти повишават драстично видимостта в ясен ден, незнам. А какъв цял идиот трябва да си, за да регулираш халогените да светят високо с ксенонови лампи, не мога да си представя просто.
3. Ефекта от масово нерегулираните фарове се задълбочи и мултиплицира яко в негативна посока. Една време барем една част не светеха и не пречеха, сега сички такива светнаха и стана егати ужаса. Случва се да ме заслепяват като пешеходец даже.
4. Този закон или това правило, показа всъщност, какъв е българския водач на МПС, да не кажа цялото братство, но една голяма част от него и май по-голямата част. Много по-важно за тази част от водачите, са примерно джантите, незнам си къв размер, от хубавите и подходящи за сезона гуми. Също така, ксенона на неподходящи фарове, от правилното им регулиране( ако оставим настрана това, че са по принцип не за ксенон, ама айде).
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
vicho написа:......направо не знаете за какво се борите, честно
Ема баце и ти се запръжил като магаре на мост май

Както казаха по нагоре,един ден ще въведат със закон да караме с теслите в гъза.Най вероятно това ще помогне шофъора да не заспи зад волана,понеже ще има теслЪ отзаде.Така хем ще усеща нещо,хем ще има едно наум,че ако заспи...току виж влезнала и дръжката и после нема вадене.
Малееее това ако стане,педалите ще подкрепят с две ръце поредната простотия,и после ще взимат приспивателни зад волана

- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
И аз бих искал да коментирам и споделя “феномените“ които наблюдавам от влизането в сила на новият закон:
Както е написал колегата по горе, масово се кара на дълги и причините освен тези които е описал, важна е и тази че слънцето в ден с 35+ градуса е толкова ярко, че трудно може да се забележи синята светлинка на таблото. Е безумие е в такъв ден да се кара на фарове
Масово се виждат паркирани автомобили със забравени светлини (автопарка ни е стар и повечето нямат звуково известие за забравени светлини) Помислете си колко проблеми създава това на и без това изнервените хора от гадния живот който живеем.
Както е написал колегата в горният пост, сега се вижда колко автомобили със нередовни светлини има. Какво направиха родните управляващи, НИЩО. Вместо да затегнат ГТП, те се занимават със нови закони обслужващи финансови интереси.
Ще кажете затегнаха ГТП.... Преди минавах по втория начин, сега пак, само че стоя половин час в халето за да ме видели на камерата че колата стои необходимото време на канала. Само че през този половин час никой нищо не гледа...
Знаете ли, в белите държави( 10 години съм живял в такава) когато се въведе нов закон като този за светлините, със обоснованието че това спасявало живот, след определен период от време се излиза със извадка от статистиката, с която се потвърждава нуждата от такъв. В БГ това не се е случило и няма да се случи, защото на никой не му пука за живота, а само за покупката на повечко литри бензин, повече крушки и акомулатори.
Както е написал колегата по горе, масово се кара на дълги и причините освен тези които е описал, важна е и тази че слънцето в ден с 35+ градуса е толкова ярко, че трудно може да се забележи синята светлинка на таблото. Е безумие е в такъв ден да се кара на фарове

Масово се виждат паркирани автомобили със забравени светлини (автопарка ни е стар и повечето нямат звуково известие за забравени светлини) Помислете си колко проблеми създава това на и без това изнервените хора от гадния живот който живеем.
Както е написал колегата в горният пост, сега се вижда колко автомобили със нередовни светлини има. Какво направиха родните управляващи, НИЩО. Вместо да затегнат ГТП, те се занимават със нови закони обслужващи финансови интереси.
Ще кажете затегнаха ГТП.... Преди минавах по втория начин, сега пак, само че стоя половин час в халето за да ме видели на камерата че колата стои необходимото време на канала. Само че през този половин час никой нищо не гледа...
Знаете ли, в белите държави( 10 години съм живял в такава) когато се въведе нов закон като този за светлините, със обоснованието че това спасявало живот, след определен период от време се излиза със извадка от статистиката, с която се потвърждава нуждата от такъв. В БГ това не се е случило и няма да се случи, защото на никой не му пука за живота, а само за покупката на повечко литри бензин, повече крушки и акомулатори.
- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
- Мечтае да кара: пак Е38
.....когато се въведе нов закон като този за светлините, със обоснованието че това спасявало живот, след определен период от време се излиза със извадка от статистиката, с която се потвърждава нуждата от такъв. В БГ това не се е случило и няма да се случи, защото на никой не му пука за живота, а само за покупката на повечко литри бензин, повече крушки и акомулатори.
Абсолютно вярно!!!
Друг пръст ми се иска да покажа,ама да го навра в г..ъ на ония тикви дето го измислиха! И тука една торба умници...спасявали живот. Спасители
...закичили са с лозунга,дето има навряли в лицето. Ми карайте с буркани от туршия на главите и с антени на гърба...още повече ще ви виждат.
Държава от търпеливци.

Друг пръст ми се иска да покажа,ама да го навра в г..ъ на ония тикви дето го измислиха! И тука една торба умници...спасявали живот. Спасители

Държава от търпеливци.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
bobeca111 написа:защото на никой не му пука за живота, а само за покупката на повечко литри бензин, повече крушки и акомулатори.
бате, не си включвай фаровете... сакън, че ще ти се скапе акУмулатора
п.с. и да на мен ми пука за живота и защото имам 250 000 км зад волана на автомобили и други и винаги ми е било по-хубаво, ако отсрещните коли са на фарове
п.п.с. както каза spacepl
"кво са занимавам с глупости - така или иначе ще стане моето, ще се кара на фарове."

успех!
sambeto написа:Ема баце и ти се запръжил като магаре на мост май![]()
разбирам те, оригиналния ксенон е скъп

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
твърдо съм ЗА карането на фарове ПОСТОЯННО ! обаче ми прави впечатление, че ръката на закона (демек милиционерите) не карат на фарове, та вие сте седнали да убеждавате някакви форумни нинджи, дето са си събрали от рождения ден да си купят крушки и е немислимо да им изгори едната (не дай си боже и двете), щото вие отсреща не му виждате колата, с цвят на престояла боза 

never drive faster, than your guardian angel can !
- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
- Мечтае да кара: пак Е38
бате, не си включвай фаровете... сакън, че ще ти се скапе акУмулатора
..не бой са батъовото,ако нямах пари за акомулатори, щях да карам РоЛеРи
....примерно
Изобщо не е въпроса до това,макар че съгурно глобалния заговор е точно такъв
,или проверка да се види до колко овцете не отразяват кво им дават да ядът,по колко пъти ги хранят,и дали роптаят като им кажат кво да правят,или трети вариянт хвърлят ти ситуация да има за кво да мислиш,за да не обръщаш внимание на големите неща,и ти я тикват достатъчно близо пред мутрата,за а не виждаш цялата картина.
А тя каква е...БаТе....!?
Добре дошъл в РАЯ нали
Разсъждаваме си тука....кво да праим стар човек съм вече
..не бой са батъовото,ако нямах пари за акомулатори, щях да карам РоЛеРи

Изобщо не е въпроса до това,макар че съгурно глобалния заговор е точно такъв

А тя каква е...БаТе....!?
Добре дошъл в РАЯ нали

Разсъждаваме си тука....кво да праим стар човек съм вече

- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
Аз съм ЗА карането на фарове през деня, но само извън града. За мен няма смисъл да се кара в град или село на фарове.
Нали гледаме все другите държави. Ето например в Германия е ЗАБРАНЕНО да се монтира ксенон на фарове БЕЗ лупи. Глобата е 70 евро и те карат да си ги махнеш веднага. Не ги интересува, че ксенона е друга система и не можеш веднага да си сложиш обикновени крушки. За каране на халогени е 50 евро глобата. Не е приет закон да се кара по цял ден на фарове. Нека нашите политици да се замислят над това, с какви крушки се карат колите и колко е зле да се разминаваш с поредния колега, дето е сложил ксенон и не му се дават 20 лева да си регулира фаровете. Аз карам с оригинален ксенон, с оригинални крушки. Не са евтини тези неща. Но няма значение. Нали закона е приет, трябва да го спазваме. И така...
Нали гледаме все другите държави. Ето например в Германия е ЗАБРАНЕНО да се монтира ксенон на фарове БЕЗ лупи. Глобата е 70 евро и те карат да си ги махнеш веднага. Не ги интересува, че ксенона е друга система и не можеш веднага да си сложиш обикновени крушки. За каране на халогени е 50 евро глобата. Не е приет закон да се кара по цял ден на фарове. Нека нашите политици да се замислят над това, с какви крушки се карат колите и колко е зле да се разминаваш с поредния колега, дето е сложил ксенон и не му се дават 20 лева да си регулира фаровете. Аз карам с оригинален ксенон, с оригинални крушки. Не са евтини тези неща. Но няма значение. Нали закона е приет, трябва да го спазваме. И така...
Не искам много, искам всичко!
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Radinka написа:.....та вие сте седнали да убеждавате някакви форумни нинджи, дето са си събрали от рождения ден да си купят крушки и е немислимо да им изгори едната (не дай си боже и двете), щото вие отсреща не му виждате колата, с цвят на престояла боза
Слънце златно,надявам се това не е към мене,щото никъде не споменавам крушки,разход на гориво и акумулатори

vicho написа:sambeto написа:Ема баце и ти се запръжил като магаре на мост май![]()
разбирам те, оригиналния ксенон е скъп![]()
След две седмици мисла а си ода по Враца,моо си поговориме на по бира некъде У градо за тия фарове.
И забележи,че най вероятно ще сме двамата с тебе по улиците....и си помисли да ми обясниш за къв чеп са ни тия фарове,като ще сме си само ние по улиците