От днес ни задължават да караме на фарове
Модератор: Общи модератори
- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
Re: От днес ни задължават да караме на фарове
sambeto написа:Radinka написа:.....та вие сте седнали да убеждавате някакви форумни нинджи, дето са си събрали от рождения ден да си купят крушки и е немислимо да им изгори едната (не дай си боже и двете), щото вие отсреща не му виждате колата, с цвят на престояла боза
Слънце златно,надявам се това не е към мене,щото никъде не споменавам крушки,разход на гориво и акумулатори![]()
ми, ако колата ти е с описания цвят и си събирал от закуски, значи е ставало въпрос за теб

never drive faster, than your guardian angel can !
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
много ме яд.
от как карам по цЕл ден да фарове ми изгоре едниниО ксенон. тръгвам сутринта на плаж и чека на 30ката светна.
китайски е и три години нямаше проблем, обаче сега тия с тоА закон му разкаха фамилията
сега трЕбва да сложа крушки от 5 кинта, щото няма 50 за ксенон.
между другото имам над 1000км досега тоя месец по плажовете с кабриото и забелязвам около 150мл газ преразход на 100км.

китайски е и три години нямаше проблем, обаче сега тия с тоА закон му разкаха фамилията

сега трЕбва да сложа крушки от 5 кинта, щото няма 50 за ксенон.

между другото имам над 1000км досега тоя месец по плажовете с кабриото и забелязвам около 150мл газ преразход на 100км.

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Convertible написа:много ме яд.от как карам по цЕл ден да фарове ми изгоре едниниО ксенон. тръгвам сутринта на плаж и чека на 30ката светна.
![]()
китайски е и три години нямаше проблем, обаче сега тия с тоА закон му разкаха фамилията![]()
сега трЕбва да сложа крушки от 5 кинта, щото няма 50 за ксенон.![]()
![]()
След като нямаш за китайски ксенон дори, си сложи нормални крушки. БМВ, ксенон, кабрио, плажове, газ, преразход от 150мл на 100, нямам пари за крушка. Много странна комбинация става

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
alekangg написа:Convertible написа:много ме яд.от как карам по цЕл ден да фарове ми изгоре едниниО ксенон. тръгвам сутринта на плаж и чека на 30ката светна.
![]()
китайски е и три години нямаше проблем, обаче сега тия с тоА закон му разкаха фамилията![]()
![]()
След като нямаш за китайски ксенон дори, си сложи нормални крушки. БМВ, ксенон, кабрио, плажове, газ, преразход от 150мл на 100, нямам пари за крушка. Много странна комбинация става
Ти надявам се не му се връзваш на приказките

Само като му видиш подписа....би трябвало да знаеш,че едва ли има проблем с парите за крушките,само си се оплаква да ме дразни ква кола има

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Не съм гледал подписа му, не съм разбрал дали се бъзика, напоследък се срещат всякакви и нищо не може да ме учуди.
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
Самбе, не се дразни толко за тва кабрио бре, то ни е набор
иначе мнението ми е изцяло иронично, като изключим това, че вярно не щеше да пали ксенона днес

иначе мнението ми е изцяло иронично, като изключим това, че вярно не щеше да пали ксенона днес

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
sambeto написа:alekangg написа:Convertible написа:много ме яд.от как карам по цЕл ден да фарове ми изгоре едниниО ксенон. тръгвам сутринта на плаж и чека на 30ката светна.
![]()
![]()
Ти надявам се не му се връзваш на приказките![]()
Само като му видиш подписа....би трябвало да знаеш,че едва ли има проблем с крушките
Иронията е трудно доловимо нещо в наши дни..
Иначе по темата голямо реване бе. После, хвърляли ви прах в очите.. май, май вие си го навирате тоя прах и то не само в очите.. И всеки реве У форума как той не бил от стадото и се тупа У гърдите, че него не могат да го баламосат така лесно, но какво прави по въпроса? Ееееми как кво, кво може да направи горкия самичък, те виждаш ли всички са овце. Но в същото време 80% са против тоя закон, е..?! Много обичаме да мрънкаме на маса или на клавиатура, по това поне сме ненадминати

ЗА закона съм по една много проста причина - идиотите, които при слънце, дъжд, сняг, сумрак, облачно време, а бе никога не си пускат фаровете. Надявам се чрез този закон малко по малко да намалеят. Иначе за извън града, ако ще и 50 градуса да е и слънцето да ви бърка не знам къде, кола с фарове се забелязва много по-лесно. На всички от вас се е случвало коли с определен цвят да изскочат все едно от нищото.
И всеки като почне - в тва слънце за кво са ти фарове. Еми трябват ми щото българският шофьор е тъпо животно, ама от най-тъпите и тва слънце като се "махне" ще си пусне фаровете, ама нали знаете кога, когато почерпи няколко пъти "тъпите куки" и после ще почне да се оплаква във форума от корупцията..
На всички е ясно, че при слънчево време в града фаровете са безсмислени. Но отречете, че когато е дъждовно или видимостта е намалена, голям % от хората не си пускат фаровете. Което, особено извън града крие своите рискове.
И наистина за какво ревете? Че ще ви се качи разхода с 1-2 литра годишно? А, че бензина стана 3 лева не ви пречи? Затова на протестите бяхте всички там?
Че ще ви горят крушките по-често ли?
Че ще забелязвате мотористите по-трудно ли? Мотористите, които всички плюете (включително и аз), изведнъж много се загрижихте за тях, защо? То по принцип обект, движещ се в града с над 100 трудно се забелязва..
Но за едно сте прави - мрънкащите имам предвид. Преди да се приеме такъв закон, трябва най-накрая да има някакъв контрол върху светлините по колите! Не може всеки втори (буквално) да те заслепява, я с ксенонец, я с нерегулиран фар, я с халогени, я с дълги

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Elesar74 написа:От как тази поправка в закона влезе у сила, наблюдавам следните странични ефекти:
1. Доста често фаровете са на дълги и смятам, че зад вола стоят слепци, които не виждат синята лампа на таблото, която указва, че са вкл. дългите светлини. Но най-вероятно не е така, а остава втората възможност - откровенни лумпени, глупаци или каквото се сетите, на които не им пука, че заслепяват посред бял ден, въпреки че колата ги предупреждава за това.
2. Масово използване на халогени, дори заслепяващи такива, ксенонови даже. Какъв полуидиот трябва да си, за да си мислиш, че халогените, (които са на една педя от земята) ти повишават драстично видимостта в ясен ден, незнам. А какъв цял идиот трябва да си, за да регулираш халогените да светят високо с ксенонови лампи, не мога да си представя просто.
3. Ефекта от масово нерегулираните фарове се задълбочи и мултиплицира яко в негативна посока. Една време барем една част не светеха и не пречеха, сега сички такива светнаха и стана егати ужаса. Случва се да ме заслепяват като пешеходец даже.
4. Този закон или това правило, показа всъщност, какъв е българския водач на МПС, да не кажа цялото братство, но една голяма част от него и май по-голямата част. Много по-важно за тази част от водачите, са примерно джантите, незнам си къв размер, от хубавите и подходящи за сезона гуми. Също така, ксенона на неподходящи фарове, от правилното им регулиране( ако оставим настрана това, че са по принцип не за ксенон, ама айде).
Относно точка 1 - аз лично единствено на магистрала карам с включени дълги и халогени, понеже не се сдържам да не "летя" (да, няма нужда да ме псувате и да ми казвате колко съм безразсъден) и по този начин разчитам да ме видят по-отдалече

Относно точка 2 - често задминавам хора, каращи на халогени, след което им пускам задните стопове за мъгла, за да се усетят - е, някои го правят, но повечето - не

Относно точка 3 - това с нерегулираните фарове е наистина ужас.. Особено таксиджиите вечерно време са трагедия, кара срещу мен и ми блести в очите

Относно точка 4 - най-разумният вариант за всички ще е, ако гумите, джантите и регулираните фарове са единствено от страната на дискотеката, така ще има пари за всичко

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Convertible написа:Самбе, не се дразни толко за тва кабрио бре, то ни е набор![]()
.....(
Остави кабриото ти,дай понеже колите ти горят много...давам ти мойта Е38 730d ти ми дай другата ти кола.Така ще ти гори по малко и ше имаш пари за крушки

И пак да кажа,аз не съм против светнатите фарове,заради разход,крушки и акумулатори....и не мрънкам,ами изразявам мнение

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
ylaine написа: закона съм по една много проста причина - идиотите, които при слънце, дъжд, сняг, сумрак, облачно време, а бе никога не си пускат фаровете.
Ами те колега пак няма да си пуснат фаровете, за това са идиоти

Никой не мое ма връне на селу!
- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
ylaine написа: Иначе за извън града, ако ще и 50 градуса да е и слънцето да ви бърка не знам къде, кола с фарове се забелязва много по-лесно. На всички от вас се е случвало коли с определен цвят да изскочат все едно от нищото.
недей да си толкова сигурен

never drive faster, than your guardian angel can !
Radinka написа:...не разбра ли от 2те теми досега, че като сме кьорави трябва да си седим вкъщи, а не да ги караме, горките, да си пускат фаровете и да въртят сметка на електромера
Абе реално си е точно така. Нищо, че се опитваш да го направиш да звучи иронично.
Ето и една забавна новина :
От утре - целогодишно шофиране с включени чистачки
http://www.nenovinite.com/news.php?acti ... o.facebook
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз от цялата дандания разбрах, че кола на пътя трудно се забелязва и поради тази причина тя требе да е с пуснати фарове. От което стигам до елементария извод, че масата шофери имат сериозни проблеми със зрението или просто не гледат в точната посока. Моля, не ме убеждавайте, че кола на пътя посред бял ден, не се вижда. Освен ако верно не си нещо кьорав или не блееш в страни, не пишеш SMS или не се гримираш(има и други опции), но не и да гледаш пътя пред себе си. Ако за да видя кола ми трябват фаровете й, майко мила, аз бих отишъл на лекар, честно. Това е кола на пътя, не е игла. Ами то по тази логика, да навирим едни ксенони на дългите, оти така ще се вижда най-отдалеч и съответно ще е най-безопасно. Както колегата М3 Е92, той си кара на дълги точно по тази логика. Или най-добре, едни яки халогенни фарове на покрива и да те виждат и зад завоя даже. Проблема не е във фаровете, проблема е в начина на шофиране, манталитета и т.н. неща, които не се променят с такива елементарни закони, а с налагане на адекватни и обосновани правила и желязна, безкомпромисна дисциплина за спазването им. С една банда подкупни катаджии, правила не се налагат, нито се спазват. Никой не говори за рушветите, за тази язва в системата, фаровете били проблема.....Как ли не, ще вярвам на някой, който ме убеждава, че нещо не съм наред с очите и ми трябвали фарове, за да виждам
. Вчера, в едно село, един дедо, на непрекъсната линия, предприе изпреварване, а насреща му идваше кола с фарове, готов челен удар, добре, че човека отсреща намали и беше все пак населено място. Фаровете явно не спряха дедото и той беше на фарове също. Аз ще карам на фарове, но не защото съм убеден в някаква безопасност, произтичаща от тях, нито ми свидят лампи и гориво, а защото закона ме задължава, а се опитвам да живея законно по принцип.

Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Elesar74 написа:... а защото закона ме задължава, а се опитвам да живея законно по принцип.
Еми кво толкова се мрънка маса време.
Щом го пише го в закона, трябва да се спазва, добро лошо - това е положението, и по-добре цялостно решение отколкото половинчати работи, щото ние сме си тарикати.
айййй поздрави

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
А сега да забранят и китайския ксенон и всичко ще си дойде на мястото.