Мнения за боя 3 в 1
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- zenite
- Потребител
-
- Кара: Y22DTR
- Мечтае да кара: BMW M550d xDrive Touring
Мнения за боя 3 в 1
Колеги, някой ползвал ни е тази боя (Protecta на Оргахим - 3в1)? Ще си боядисвам гаража, че нещо го е налегнала ръждата. Вече целия го минах с преобразовател на ръждата и утре смятам да го боядисвам с тази боя. Имам три въпроса.
1. Какви са Ви отзивите от тази боя?
2. Може ли да се пръска с пистолет? На кутията са изобразени само валяк и четка.
3. Какво налягане трябва да има компресора за пръскане с пистолет? Намерих от един комшия монофазен компресор, ама е с много слабо двигателче и със зор вдига 2.5 атмосфери.
Благодаря предварително.
1. Какви са Ви отзивите от тази боя?
2. Може ли да се пръска с пистолет? На кутията са изобразени само валяк и четка.
3. Какво налягане трябва да има компресора за пръскане с пистолет? Намерих от един комшия монофазен компресор, ама е с много слабо двигателче и със зор вдига 2.5 атмосфери.
Благодаря предварително.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Re: Мнения за боя 3 в 1
от протекта 3 в 1 съм безкрайно недоволен.
Ако искаш нещо по-сериозно вземи ръждопреобразувател на Wurth и покритие Zinga. След това може да му удариш боя отгоре вече. Другия вариант е Епоксиден грунд и боя отгоре
Епоксидния грунд и боята може да се пръскат с пищов
Пистолета иска около 4-5-6 бара според зависи какъв е.
И дюзата на пистолета трябва да е малко по-голяма да не разреждаш много.
Това на протекта мисля, че не става за пистолет( не съм пробвал)
Zinga също не става за пистолет, понеже е цинкова паста някаква и е бая гъсто
Ако искаш нещо по-сериозно вземи ръждопреобразувател на Wurth и покритие Zinga. След това може да му удариш боя отгоре вече. Другия вариант е Епоксиден грунд и боя отгоре

Епоксидния грунд и боята може да се пръскат с пищов
Пистолета иска около 4-5-6 бара според зависи какъв е.
И дюзата на пистолета трябва да е малко по-голяма да не разреждаш много.
Това на протекта мисля, че не става за пистолет( не съм пробвал)
Zinga също не става за пистолет, понеже е цинкова паста някаква и е бая гъсто

ATR-42/72
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Боядисвах парапетите пред блока с такава боя, цвят - вишнено червено. Преди около година ги боядисвах, стои си така, както и в началото. На мен лично ми харесва.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Боята си е хубава и запечатва добре,по-хубаво е да има грунд под нея но не е задължително.
Моят съвет е да вземеш боя HAMMERRITE около 20лв литъра,вземаш и един цинков грунд около 15лв е малка кутия.
Почистваш повърхностите много добре пръскаш цинка,след 24часа една ръка боя след 8часа втора и забравяш за
ръжди поне 5 години.
С този компресор не знам дали ще можеш да пръснеш цинка,ако искаш пробвай като го разредиш много,ако не
и обикновен върши работа.
Моят съвет е да вземеш боя HAMMERRITE около 20лв литъра,вземаш и един цинков грунд около 15лв е малка кутия.
Почистваш повърхностите много добре пръскаш цинка,след 24часа една ръка боя след 8часа втора и забравяш за
ръжди поне 5 години.
С този компресор не знам дали ще можеш да пръснеш цинка,ако искаш пробвай като го разредиш много,ако не
и обикновен върши работа.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
В практикер/бриколаж има боя alkyton на rustoleum. Погледни я нея. Няма нужда от грунд, цинк, основи, лакове и тн.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- zenite
- Потребител
-
- Кара: Y22DTR
- Мечтае да кара: BMW M550d xDrive Touring
Явно не съм обяснил достатъчно добре. Аз боята вече съм я купил. И то даже съм взел 2 кутии по 2.5л. Просто се интересувам:
...колко съм се прецакал (хич/малко/много)?
...задължително ли е да се нанася с четка/валяк както е изобразено на кутията (няма картинка пистолет)?
... и т.н.
...задължително ли е да се нанася с четка/валяк както е изобразено на кутията (няма картинка пистолет)?
... и т.н.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
прецакал си се до толкова, че си си купил обикновена боя на по-скъпа цена. не може да се боядисва с пистолет без да я разредиш...
тоест мацай с четката. аз си боядисвах външната ограда с такава боя, като изби ръжда след 1 година и малко....
иска отстраняване напълно на старата ръжда и подкожушена стара боя, преобразовател (за предпочитане вюрт), грунд какъвто си избереш (запечатващ на цинкова основа примерно) и после боята (желателно 2 ръце) за да те изкара минимум 3 години.
тоест мацай с четката. аз си боядисвах външната ограда с такава боя, като изби ръжда след 1 година и малко....
иска отстраняване напълно на старата ръжда и подкожушена стара боя, преобразовател (за предпочитане вюрт), грунд какъвто си избереш (запечатващ на цинкова основа примерно) и после боята (желателно 2 ръце) за да те изкара минимум 3 години.

- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
- Мечтае да кара: пак Е38
Явно не съм обяснил достатъчно добре. Аз боята вече съм я купил. И то даже съм взел 2 кутии по 2.5л. Просто се интересувам:
... и т.н.
Изобщо не си се прецакал!!
Аз лично съм много доволен,и мнението на професионалисти в бранша с врати,парапети,и ивсичко от ковано желязо до квото се сетиш са на мнение ,че това е БОЯТА!
Да,става с пистолет,с нужното разреждане,именно така работят те!
Добър избор си направил,моят съвет е...за още по голяма сигурност,една кутия автолак 10лв ли колко беше,и запечатва от горе,става ад.Но ако е за някъква такава цяла повърхност,не ти трябва,ако някви по капризни детайли правиш,или с патина нещо тогава!
... и т.н.
Изобщо не си се прецакал!!
Аз лично съм много доволен,и мнението на професионалисти в бранша с врати,парапети,и ивсичко от ковано желязо до квото се сетиш са на мнение ,че това е БОЯТА!
Да,става с пистолет,с нужното разреждане,именно така работят те!
Добър избор си направил,моят съвет е...за още по голяма сигурност,една кутия автолак 10лв ли колко беше,и запечатва от горе,става ад.Но ако е за някъква такава цяла повърхност,не ти трябва,ако някви по капризни детайли правиш,или с патина нещо тогава!
Боядисах си вратите на гаража с такава боя преди.....поне 7 години, като преди това минах набързо със шкурка, без да се престаравам и без някаква допълнителна обработка.
После минах с четката един път и това е.
До ден днешен няма избила ръжда абсолютно никъде!
Боята е загубила оригиналния цвят заради слънцето, но ръжда няма!
Таа аз лично съм повече от доволен.
После минах с четката един път и това е.
До ден днешен няма избила ръжда абсолютно никъде!
Боята е загубила оригиналния цвят заради слънцето, но ръжда няма!
Таа аз лично съм повече от доволен.
10 мнения
• Страница 1 от 1