Съвет от компютърджиите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Re: Съвет от компютърджиите

Мнение от Веселин|Василев » 21 Авг 2012, 17:19

Mollov написа:
Веселин|Василев написа:
P.S Не, че другите го нямат IMC-то, а има разлика в адресирането, bandwidth, CAS latency и тн. ;)

Е дай да я видим тая разлика, де ;) между контролерите на паметта при i3, i5 и i7... ;) сравняваме от една генерация т.е. SNB vs SNB и IVB vs IVB (тук i3 още няма, но скоро...) :)

Дай конкретни процесори, че мога да ти кажа й за 3-те с почти еднакви показатели и тогава ще натежи единствено цената при избора!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 21 Авг 2012, 17:28

Е конкретни, няма значение... аз говоря за който и да е i3 vs i5 vs i7.... i3-2XXX, i5-2300/2400/2500, i7-2600/K.. кажи какви са им разликите в контролера на паметта :)

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 21 Авг 2012, 17:57

Mollov написа:Е конкретни, няма значение... аз говоря за който и да е i3 vs i5 vs i7.... i3-2XXX, i5-2300/2400/2500, i7-2600/K.. кажи какви са им разликите в контролера на паметта :)

Как да няма значение!!! Все едно да ми кажеш за 316,320,325 няма значение всичко е еднакво! При тези процесори дето си дал разликата е никаква!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 21 Авг 2012, 18:22

Еми тогава при кои? Ти прочете ли какво си написал по-горе и аз какво съм те репликирал? Или не? ;)

Цялото поколение Sandy Bridge процесори са с един и същи контролер за паметта... айде, Pentium/Celeron версиите са скопени, ама тях не ги броим...

Ти каза следното:

Брат i7 има огромно предимство пред i5 остави я тая честота на страни! Ще ти кажа някои от тях:
1. i7 разполага с Hyper threading technology която допринася за 8 нишкова многозначност на самия процесор което при i3 и i5 липсва тотално!
2. i7 е създаден да обработва много тежки софтуерни пакети като такива за HD Picture, HD Movies, HD Music, HD Games, 3D и тн!
3. i7 разполага с от 8 до 12 mb кеш което допринася за ефективно разпределение на процесите и динамичното им обработване, а i5 с 6 mb!
4. i7 разполага с интегриран контролер който да обработва максимума от 32 GB рам с който намалява драстично забавянето при обработка на по-големи файлове!

Аз те репликирах, че вградения контролер за паметта е един и същи... ти почна да ми обясняваш, че бил различен... не знам какво по-ясно трябва да обясня, че да ме разбереш... говориш за някви разлики в честотна лента, CAS латентност и т.н.... кажи ми ги какви са тия разлики?!? Конкретно за тия разлики, за които ти говориш... айде да тръгнем от тая страна на нещата, че барем стигнем до някво разяснение. Щото и по точки 2 и 3 може да се каже доста, ама няма сми да пълним темата.

P.S. Сравнението с автомобилите е малко неумесно, но не мисля да изпадам в някви ненужни обяснения и по тоя въпрос.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 21 Авг 2012, 21:16

Аз пък съм убеден, че точно пък закъснението на Column Address Strobe сигнала (тази извънземно звучаща думичка CAS latency :mhihi: ) хич не е мемори контролер специфик, и хич не е bottleneck-а на контролера на паметта, че да се цитира колко пък спешъл бил, видиш ли, мемори контролера на i7... Това е параметър, който се определя изцяло от използваната памет... Та няма нужда от разни сложни думички да се използват като псевдоаргументи ;) С две думи - контролерите на i5 и i7 са еднакви (поне по отношение на CAS latency :mhihi: ), това е :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 21 Авг 2012, 21:45

Говориш ми неща, дето са ми ясни... но аз все пак чакам Веселин да ми обясни той какво искаше да каже с нещата, дето е написал...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 21 Авг 2012, 21:55

Молов, доколкото си спомням бяхме колеги по професия ;) Просто ми направи впечатление, че се пише наизуст, затова и написах предния пост... Сигурен съм, че са ти ясни тия неща, ТУ не прощава :bchug:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 21 Авг 2012, 22:01

По принцип без да се обиждат другите колеги писали в темата,ама....Mollov го знам доста време преди да се регистрирам тука,чел съм му ревюта,опити и т.н.....и знам какви магии може в тая област.Не съм и човек,който четка някой.....така де,съветвам автора да се вслуша какво му казва той :mrgreen:
Пак казвам и се извинявам,ако случайно някой съм засегнал,нищо лично към никой!
Иначе за да кажа нещо по темата,по която си признавам,че не съм от най компетентните....вземай колкото може нагоре :mrgreen:

p.s. Kroki,ако нещо до сега съм те засегнал у тоя форум се извинявам най искрено....гледам,че си оцветен в зелено вече и да си кажа :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 21 Авг 2012, 22:06

Еееее верно Кроки позеленял :) тц тц само да не изкара ся черният списък с набелязаните за отстрел....

Иначе по темата и аз така с двете ръце "За" да не се спори с Моллов за компютри, че сигурно когато той е разглабял първата си машина най-вероятно повечето списвали в темата още не са били и в проект.

апропо какво е общото между Йети и компютрите ??? :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 21 Авг 2012, 22:12

sambeto написа:По принцип без да се обиждат другите колеги писали в темата,ама....Mollov го знам доста време преди да се регистрирам тука,чел съм му ревюта,опити и т.н.....и знам какви магии може в тая област.Не съм и човек,който четка някой.....така де,съветвам автора да се вслуша какво му казва той :mrgreen:
Иначе за да кажа нещо по темата,по която си признавам,че не съм от най компетентните....вземай колкото може нагоре :mrgreen:

p.s. Kroki,ако нещо до сега съм те засегнал у тоя форум се извинявам най искрено....гледам,че си оцветен в зелено вече и да си кажа :mhihi:

:OT:
Ееее, верно ли нашия Mollov е Тодор Богданов от "Микрофон и мишка" от едно време :D
Ако да, моите почитания г-н Моллов, много съм научил от вас и г-н Светлин Ч'калев :mrgreen: :bowdown:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 21 Авг 2012, 22:22

Nickelback написа:
sambeto написа:По принцип без да се обиждат другите колеги писали в темата,ама....Mollov го знам доста време преди да се регистрирам тука,чел съм му ревюта,опити и т.н.....и знам какви магии може в тая област.Не съм и човек,който четка някой.....така де,съветвам автора да се вслуша какво му казва той :mrgreen:

:OT:
Ееее, верно ли нашия Mollov е Тодор Богданов от "Микрофон и мишка" от едно време :D
Ако да, моите почитания г-н Моллов, много съм научил от вас и г-н Светлин Ч'калев :mrgreen: :bowdown:

:OT: Аха баш той си е :mrgreen:
Да не говорим и за статиите и магийте у вестник "БЪГ" които и до днеска си пазя,и на които и снимката му има :angel:

Потребител
Аватар

Мнение от bam » 21 Авг 2012, 23:32

:OT: Забравихте да споменете, че той продължава да си пише в хвбг форума, ма май бате Веско помисли, че тук е темата за добавките :lol:

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 21 Авг 2012, 23:35

Ай стига толкоз :yes: Благодаря за добрите думи :bchug: , ама съвсем "замина" темата :)

Слави
Аватар

Мнение от © » 21 Авг 2012, 23:51

Много интересно ... а аз нищо да не знам. Сега като открих архиви на предаването си спомних, че съм те виждал и преди някъде

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 22 Авг 2012, 0:29

Опа имаме си звезда 8)
Моллов треа да права и аз машина, ама за работа та няма да се измъкнеш 8) 8) :mhihi: :mhihi: :mhihi:

П.П без спам :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата