Съвет от компютърджиите
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Re: Съвет от компютърджиите
Mollov написа:Веселин|Василев написа:
P.S Не, че другите го нямат IMC-то, а има разлика в адресирането, bandwidth, CAS latency и тн.
Е дай да я видим тая разлика, демежду контролерите на паметта при i3, i5 и i7...
сравняваме от една генерация т.е. SNB vs SNB и IVB vs IVB (тук i3 още няма, но скоро...)
Дай конкретни процесори, че мога да ти кажа й за 3-те с почти еднакви показатели и тогава ще натежи единствено цената при избора!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Е конкретни, няма значение... аз говоря за който и да е i3 vs i5 vs i7.... i3-2XXX, i5-2300/2400/2500, i7-2600/K.. кажи какви са им разликите в контролера на паметта 

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Mollov написа:Е конкретни, няма значение... аз говоря за който и да е i3 vs i5 vs i7.... i3-2XXX, i5-2300/2400/2500, i7-2600/K.. кажи какви са им разликите в контролера на паметта
Как да няма значение!!! Все едно да ми кажеш за 316,320,325 няма значение всичко е еднакво! При тези процесори дето си дал разликата е никаква!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Mollov
- Мародератор
-
Еми тогава при кои? Ти прочете ли какво си написал по-горе и аз какво съм те репликирал? Или не? 
Цялото поколение Sandy Bridge процесори са с един и същи контролер за паметта... айде, Pentium/Celeron версиите са скопени, ама тях не ги броим...
Ти каза следното:
Аз те репликирах, че вградения контролер за паметта е един и същи... ти почна да ми обясняваш, че бил различен... не знам какво по-ясно трябва да обясня, че да ме разбереш... говориш за някви разлики в честотна лента, CAS латентност и т.н.... кажи ми ги какви са тия разлики?!? Конкретно за тия разлики, за които ти говориш... айде да тръгнем от тая страна на нещата, че барем стигнем до някво разяснение. Щото и по точки 2 и 3 може да се каже доста, ама няма сми да пълним темата.
P.S. Сравнението с автомобилите е малко неумесно, но не мисля да изпадам в някви ненужни обяснения и по тоя въпрос.

Цялото поколение Sandy Bridge процесори са с един и същи контролер за паметта... айде, Pentium/Celeron версиите са скопени, ама тях не ги броим...
Ти каза следното:
Брат i7 има огромно предимство пред i5 остави я тая честота на страни! Ще ти кажа някои от тях:
1. i7 разполага с Hyper threading technology която допринася за 8 нишкова многозначност на самия процесор което при i3 и i5 липсва тотално!
2. i7 е създаден да обработва много тежки софтуерни пакети като такива за HD Picture, HD Movies, HD Music, HD Games, 3D и тн!
3. i7 разполага с от 8 до 12 mb кеш което допринася за ефективно разпределение на процесите и динамичното им обработване, а i5 с 6 mb!
4. i7 разполага с интегриран контролер който да обработва максимума от 32 GB рам с който намалява драстично забавянето при обработка на по-големи файлове!
Аз те репликирах, че вградения контролер за паметта е един и същи... ти почна да ми обясняваш, че бил различен... не знам какво по-ясно трябва да обясня, че да ме разбереш... говориш за някви разлики в честотна лента, CAS латентност и т.н.... кажи ми ги какви са тия разлики?!? Конкретно за тия разлики, за които ти говориш... айде да тръгнем от тая страна на нещата, че барем стигнем до някво разяснение. Щото и по точки 2 и 3 може да се каже доста, ама няма сми да пълним темата.
P.S. Сравнението с автомобилите е малко неумесно, но не мисля да изпадам в някви ненужни обяснения и по тоя въпрос.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Аз пък съм убеден, че точно пък закъснението на Column Address Strobe сигнала (тази извънземно звучаща думичка CAS latency
) хич не е мемори контролер специфик, и хич не е bottleneck-а на контролера на паметта, че да се цитира колко пък спешъл бил, видиш ли, мемори контролера на i7... Това е параметър, който се определя изцяло от използваната памет... Та няма нужда от разни сложни думички да се използват като псевдоаргументи
С две думи - контролерите на i5 и i7 са еднакви (поне по отношение на CAS latency
), това е 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Mollov
- Мародератор
-
Говориш ми неща, дето са ми ясни... но аз все пак чакам Веселин да ми обясни той какво искаше да каже с нещата, дето е написал...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Молов, доколкото си спомням бяхме колеги по професия
Просто ми направи впечатление, че се пише наизуст, затова и написах предния пост... Сигурен съм, че са ти ясни тия неща, ТУ не прощава 

Лето две и седемнаесто.
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
По принцип без да се обиждат другите колеги писали в темата,ама....Mollov го знам доста време преди да се регистрирам тука,чел съм му ревюта,опити и т.н.....и знам какви магии може в тая област.Не съм и човек,който четка някой.....така де,съветвам автора да се вслуша какво му казва той
Пак казвам и се извинявам,ако случайно някой съм засегнал,нищо лично към никой!
Иначе за да кажа нещо по темата,по която си признавам,че не съм от най компетентните....вземай колкото може нагоре
p.s. Kroki,ако нещо до сега съм те засегнал у тоя форум се извинявам най искрено....гледам,че си оцветен в зелено вече и да си кажа

Иначе за да кажа нещо по темата,по която си признавам,че не съм от най компетентните....вземай колкото може нагоре

p.s. Kroki,ако нещо до сега съм те засегнал у тоя форум се извинявам най искрено....гледам,че си оцветен в зелено вече и да си кажа

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Еееее верно Кроки позеленял
тц тц само да не изкара ся черният списък с набелязаните за отстрел....
Иначе по темата и аз така с двете ръце "За" да не се спори с Моллов за компютри, че сигурно когато той е разглабял първата си машина най-вероятно повечето списвали в темата още не са били и в проект.
апропо какво е общото между Йети и компютрите ???

Иначе по темата и аз така с двете ръце "За" да не се спори с Моллов за компютри, че сигурно когато той е разглабял първата си машина най-вероятно повечето списвали в темата още не са били и в проект.
апропо какво е общото между Йети и компютрите ???

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
sambeto написа:По принцип без да се обиждат другите колеги писали в темата,ама....Mollov го знам доста време преди да се регистрирам тука,чел съм му ревюта,опити и т.н.....и знам какви магии може в тая област.Не съм и човек,който четка някой.....така де,съветвам автора да се вслуша какво му казва той![]()
Иначе за да кажа нещо по темата,по която си признавам,че не съм от най компетентните....вземай колкото може нагоре![]()

Ееее, верно ли нашия Mollov е Тодор Богданов от "Микрофон и мишка" от едно време

Ако да, моите почитания г-н Моллов, много съм научил от вас и г-н Светлин Ч'калев

Лето две и седемнаесто.
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Nickelback написа:sambeto написа:По принцип без да се обиждат другите колеги писали в темата,ама....Mollov го знам доста време преди да се регистрирам тука,чел съм му ревюта,опити и т.н.....и знам какви магии може в тая област.Не съм и човек,който четка някой.....така де,съветвам автора да се вслуша какво му казва той![]()
Иначе за да кажа нещо по темата,по която си признавам,че не съм от най компетентните....вземай колкото може нагоре![]()
![]()
Ееее, верно ли нашия Mollov е Тодор Богданов от "Микрофон и мишка" от едно време![]()
Ако да, моите почитания г-н Моллов, много съм научил от вас и г-н Светлин Ч'калев![]()

Да не говорим и за статиите и магийте у вестник "БЪГ" които и до днеска си пазя,и на които и снимката му има

- Mollov
- Мародератор
-
Ай стига толкоз
Благодаря за добрите думи
, ама съвсем "замина" темата 

Много интересно ... а аз нищо да не знам. Сега като открих архиви на предаването си спомних, че съм те виждал и преди някъде
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Опа имаме си звезда
Моллов треа да права и аз машина, ама за работа та няма да се измъкнеш
П.П без спам

Моллов треа да права и аз машина, ама за работа та няма да се измъкнеш

П.П без спам

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4