Синя зона

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Синя зона

Напълно съм съгласен
46
41%
Изобщо не съм съгласен
47
42%
Не ме интерисува, в нашия град/село няма `синя зона`
5
4%
Не ми се плаща , но щом в Европа е така ..
14
13%

Общо гласове : 112

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Синя зона

Мнение от ivoo » 22 Авг 2012, 16:08

Тъй като темата Общински рекет, наречен модерно `Синя зона` е актуална и в момента / за София/ какво е Вашето мнение по въпроса ?

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Re: Синя зона

Мнение от ((:BuKcu:)) » 22 Авг 2012, 16:20

ЗА синя, зелена, червена и т.н зона, но същевремнно да се изграждат паркинги на възлови места в столицата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 22 Авг 2012, 16:26

И аз мисля като X6M
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Слави
Аватар

Мнение от © » 22 Авг 2012, 16:36

Аз не се пека на вашия огън т.е. не съм от София, но съм твърдо за сините зони по принцип. Например в Бургас се получи много добре, много свободни места за паркиране в центъра. Предпочитам да си платя и да си свърша спокойно работата, вместо да се чудя къде да паркирам било то и без пари.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 22 Авг 2012, 16:40

И аз одобрявам. Не мога да приема само това с винетките за хората, които живеят там. Да живееш от години на едно място и сега да няма къде да си паркираш колата е малко...глупаво.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 22 Авг 2012, 17:43

Одобрявам синята зона с едно сериозно уточнение: Напълно безплатно паркиране за живущите в тази зона,като за втора кола заплащането да е минимално...
ИЛИ: Платено годишно паркиране в рамките на 100-200 лв, НО ! с осигурено паркомясто, върху което абсолютно никой друг освен собственика да не можа да паркира!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 22 Авг 2012, 17:53

Не мога да се сетя в кой от другите квартали/градове има гарантирани паркоместа, че тия в центъра имат подобни искания
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 22 Авг 2012, 17:59

© написа:, но съм твърдо за сините зони по принцип. Например в Бургас се получи много добре, много свободни места за паркиране в центъра. Предпочитам да си платя и да си свърша спокойно работата, вместо да се чудя къде да паркирам било то и без пари.

+1 много точно казано :yes:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 22 Авг 2012, 18:04

Alexch написа:
© написа:, но съм твърдо за сините зони по принцип. Например в Бургас се получи много добре, много свободни места за паркиране в центъра. Предпочитам да си платя и да си свърша спокойно работата, вместо да се чудя къде да паркирам било то и без пари.

+1 много точно казано :yes:

на теория всичко е в полза на гражданите. на практика: както се изрази сполучливо колега от форума преди време по друг въпрос: поредния чеп заврян в г@з@ в случая на софиянци :clap: :clap:
помнете ми думата, след няколко години ще си гласуват закона за червена ли, бембена ли там зона, за кварталите.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 22 Авг 2012, 18:10

Така е, хубаво синя Зона в центъра, ама тя тая зона стигна чак до зала Универсиада, където традицинно и преди си имаше места за паркиране само, че сега са платени. Хубаво карат хората в центъра да плащат такса, но срещу това нямат гарантирано място за спиране :banghead: от къде на къде ще те карат да плащаш тогава, като едновременно с това те цакат с данъка и такса смет са значително по високи. Така като гледам след още някоя година тая зона ще стигне и до крайните жилищни квартали и ще ни карат да си плащаме за дето си спирам пред блока на 15км от Центъра :banghead:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 22 Авг 2012, 18:23

((:BuKcu:)) написа:ЗА синя, зелена, червена и т.н зона, но същевремнно да се изграждат паркинги на възлови места в столицата.
+1

в Alicante ,Испания (град,приблизително колкото Варна) под цялата главна улица има подземен паркинг :shock:

Отвратителното е ,когато съботата е работен ден и си забравил да пуснеш смс(горял съм така.. :banghead: :banghead: )
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 23 Авг 2012, 1:20

XaMaB написа:Не мога да се сетя в кой от другите квартали/градове има гарантирани паркоместа, че тия в центъра имат подобни искания

Гарантирани няма-но всички са безплатни...Няма причина,поради която жител на Младост,Надежда или Люлин да може да си ходи до магазина с колата-без да плаща за паркиране-а на тези от центъра-да си плащат левче на час....разбираш ли,не може едни граждани да имат повече права от други за една и съща ситуация...Ок, или да си имаш осигурено паркомясто 24часа в денонощието срещу заплащане-или всички живеещи в центъра да могат да паркират безплатно където решат за добре в синята зона! ЕЛЕМЕНТАРНО .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 23 Авг 2012, 1:45

exotique написа:
XaMaB написа:Не мога да се сетя в кой от другите квартали/градове има гарантирани паркоместа, че тия в центъра имат подобни искания

Гарантирани няма-но всички са безплатни...Няма причина,поради която жител на Младост,Надежда или Люлин да може да си ходи до магазина с колата-без да плаща за паркиране-а на тези от центъра-да си плащат левче на час....разбираш ли,не може едни граждани да имат повече права от други за една и съща ситуация...Ок, или да си имаш осигурено паркомясто 24часа в денонощието срещу заплащане-или всички живеещи в центъра да могат да паркират безплатно където решат за добре в синята зона! ЕЛЕМЕНТАРНО .

Чакай малко сега!! Ако същият жител на Младост или който и да е краен квартал отиде до магазин в центъра, той също ще си плати левчето, та не разбирам за какви привилегии става дума? Плащаш си за удоволствието да паркираш на общинско място, за което общината е решила, че ще се плаща. Просто софиянци трябва да приемат, че пространствата около сградите им не са тяхна собственост.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

Слави
Аватар

Мнение от © » 23 Авг 2012, 8:43

трудно колега :mhihi:
Тук едни са сложили стойки против паркиране от тия които се заключват с катинар на самата улица, направо на асфалта. Ще взема да ги снимам и пусна по някоя телевизия.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 23 Авг 2012, 8:51

Обади се в общината вместо да се занимаваш с глупости - няма да са им излишни парите от глобата му, а и тя е този който трябва да се занимава с такива.

Следваща

Назад към Извън Темата