Въпрос за програмисти и IT специалисти, помогнете!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Въпрос за програмисти и IT специалисти, помогнете!

Мнение от Ivo_Borisov » 22 Авг 2012, 22:37

Набързо какъв е проблема. От мрежата от която ползвам нета постоянно ми забива компа, касперския открива вируси в директорията 32 и постоянно ми блокира интернета и ми спира звука на компа. Интернета го активирам от иконка, само от там се връзвам, така ми се активира достъпа. Ако ползвам някъде другаде нет, в др,ги мрежи с нормално свързване, не ми прави проблеми. Когато ми блокира нета, долу лентата със задачите от синя ми ставя бяла и после пак синя.
Направо ми изкарва нервите. Дава ми грешка error 1727, четох в нета че трябва да инсталирам някаква програма RegistryQuick, но ме е страх да не си вкарам вирус. Дайте идеи какво да правя! :confused: Така съм от две години някъде. Понякога не го прави, но понякога се случва постоянно и е страшно изнервящо!
Мерси!
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Въпрос за програмисти и IT специалисти, помогнете!

Мнение от Mollov » 22 Авг 2012, 22:46

С какви други антивирусни програми си пробвал?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 22 Авг 2012, 22:51

Ами досега съм ползвал само тази, платена е, преди месец я поднових :banghead: Един колега ми писа на ЛС че е възможно да е от нея и да я сменя. Ама като съм я платил, ми се ще да си остане. :confused:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ///MBlitzz » 22 Авг 2012, 22:56

Няма ли тая антивирусна опция за ограничаване на някоя директория?
Смисъл да не я засича като нищо ,да я пропуска ,така няма да ти "пищи" като стигне до system32 и няма да имаш проблеми със нета и звука.
Друг е въпроса дали има нещо нередно в тая папка ;)

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 22 Авг 2012, 23:01

Ivo_Borisov написа:Ами досега съм ползвал само тази, платена е, преди месец я поднових :banghead: Един колега ми писа на ЛС че е възможно да е от нея и да я сменя. Ама като съм я платил, ми се ще да си остане. :confused:

Свали си AVAST Free, инсталирай я и веднага нареди един пълен boot time scan... след рестарт антивирусната ще почне сканиране в режим "DOS" (най-образно казано, преди да буутне виндовса) и може би ще намери това-онова ;) Също така си свали и Norman Malware Scanner и сканирай и с него :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 22 Авг 2012, 23:12

Само Аваста ли сканира така? Дали моята също го може? А тази Norman Malware Scanner ще има ли проблем заради касперския, може ли да работят заедно? Сори за тъпите въпроси но не съм се сблъсквал досега с такива проблеми и съм много бос :lol:
Иначе с касперския не засича нищо при пълен скан. :dunno:
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 22 Авг 2012, 23:19

От наличните в момента антивирусни не знам друга освен аваст-а да може да сканира при boot... иначе norman-а няма проблеми да сканира докато е активен касперския... не си пречат.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 22 Авг 2012, 23:21

Ок, мерси, ще го пробвам! :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Мнение от emo_ch » 23 Авг 2012, 1:01

Ако имаш възможност свали хард диска, закачи го на някой друг компютър и тогава го сканирай. Така ако има някой упорит вирус, който постоянно са копира когато сканираш, ще можеш да го отстраниш. Аз лично ползвам две антивирусни и за сега съм доволен - Avira и Security Essentials. И двете са безплатни. Все пак имай предвид, че ако накачулиш прекалено много антивирусни някои от тях могат да влезнат в конфликт. Успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 23 Авг 2012, 1:40

Една идея и от мен.
Касперски предлага безплатен имидж, от който да си направиш буутващ usb флаш с антивирусна. Ако компютърът ти не е твърде стар ще има възможност за зареждане на ОС от usb. Най-добре да събереш флаша на друг компютър, който смяташ, че е чист, въпреки че каспереца със сигурност е достатъчно интелигентен да се самопровери за зараза.
Аз съм си направил един буутващ флаш с 4 различни линукски дистрибуции, една от които е на касперски, но досега не ми се е налагало да му проверявам възможностите.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 23 Авг 2012, 9:00

Работата е там, че ми го прави само като се връзвам през PPPOE или нещо подобно беше протокола. Снощи по съвет на колега си изтрих иконата за свързване и инсталирах икона NetLan пак за връзка през този протокол. Ще видя как ще е с нея. Инсталирах и скенера който ми постна Mollov, намери четири обекта и ги изтри. Дано се оправи това че ми изкарва нервите!
Изображение

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 23 Авг 2012, 9:24

Колко компютъра имаш вързани към тая мрежа?
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 23 Авг 2012, 10:32

Ivo_Borisov написа:Инсталирах и скенера който ми постна Mollov, намери четири обекта и ги изтри.

Пусни я отново да видиш дали е било ефективно, щото в не малко случаи след рестарт тия "боклуци" се възстановяват чрез вторична програма... ако след второто сканиране ги няма, значи може и да има ефект...

А ъпдейтнал ли си Windows-а напълно?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 23 Авг 2012, 10:46

Имам 2 компютъра и 2 лаптопа навързани на две места, такъв е нета при мен. Сутринта говорих с момчето да ме пусне през IP че това много ме дразни.
Иначе не съм ъпдейтвал уиндоуса, не ми е регистрирана версия :oops:
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 23 Авг 2012, 10:57

Еми това с неъпдейтването може да е разковничето... преди години имах подобен проблем с един Windows XP, който без инсталиран Sevice pack 1 се задръстваше с вируси от една мрежа на интернет доставчик. След качване на SP1 всичко беше ОК.

Ако искаш ми пиши ЛС да видим с какъв Win си и как да го ъпдейтнеш ;)

Следваща

Назад към Извън Темата