Младото поколение на България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Младото поколение на България

Мнение от steeN » 21 Авг 2012, 22:33

лихвите са фиксирани, да. тези ипотеки с плаващи са безумие.
цукерберг купува в момент, в който всичко се е сринало. от тук нататък обезценяване няма да има, а дори и да има няма значение. загубата му ще е по-малка от колкото ако плати кеш и го продаде по-късно на загуба заради инфлацията (преизчислено към инфлация ще е дал по-малко пари докато изплаща заема, сравнено с изсипването на кеша наведнъж). докато има ипотека пак може да продаде къщата, няма проблем. може и да отпише заема (при изключителни условия) google short sale.

примера с цукерберг е много добър, защото показва как взимането на заем в същност може да е печеливш ход. нокой не твърди, че американците имат висока финансова култура... аз визирах всички (въпреки, че те позват такива неща "малко" по-дълго време от българите и имат известно предимство в това отношение). междо другото той не губи пари от акциите чак толкова, той продаде голям дял още по време на IPO-то.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 21 Авг 2012, 23:36

Няма от къде да знаем дали е фиксирана, 15-20 годишна фиксирана лихва на 1% може би дава само ФЕД. Това не е реална лихва за нито една банка изобщо всяка лихва под 4% е изкуствено поддържана от правителството, а не от банките - защото в момента именно благодарение на правителствената намеса са такива лихвите, защото дори 4% не е реална лихва в нормални условия. Няма банка дето да фиксира 1% лихва при сигурна инфлация от над 1%.
Не може да са разберем ще го кажа с други думи. Имота е тип инвестиция както всяка една! Дали ще си купиш къща за 5млн или ЗЛАТО за 5млн няма разлика и двете могат да си променят цената, но не и да се обезценят рязко и напълно(като парите). Купувайки имот кеш не е задължително да печелиш, а целта е да НЕ загубиш тези 5млн.... а ти продължаваш ама тя инфлацията ако е 1.3%, а лихвата 1% и накрая при добри пазарни условия той щял да спечели 10 бона/примерно/ за 20 годишна ипотека от 5 милионен имот, човече той е милярдер. :kuku: :mhihi:
Каква финансова култура, 5 млрд$ при 2% инфлация той ще загуби 100млн за добро утро само от инфлацията, а ти пак, ама той от 5млн какво щял да спечели, аз ти казвам че хората от неговия ранг инвестират за да НЕ загубят....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Авг 2012, 23:51

как да няма от къде да знаем? по-скоро ти няма от къде да знаеш. никой не взима заеми с плаващи лихви в щатите.

аз написах достатъчно, надявам се, че е имало хора, които са видяли нещо полезно или с научили нещо за себе си. по-късно ако имам време ще дам конкретен пример.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 22 Авг 2012, 17:39

Някои хора май имат Господ наречен РАБОТА. Други мислят, че да се напиват като свине, да карат скъпи коли и да чукат нова мацка всеки петък, на това му се викало ЖИВОТ. Ценности? Да вървят по дяволите. А някой изобщо знае ли какво е "ценности"....
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 23 Авг 2012, 5:41

ето прясна случка отпреди час.спим си сладко в жегата и се чуват едни викове и се почна боя,голямо лупортене.пред блока има голяма градинка и редовно висят по цели нощи всякакви смотани тревомани.та сега някъв пиян минава и вкарал реплика на единия и компанията му разтресе главата.видях кои са бъхтичите-всяка вечер са на джойнтче на ладно.двама са мои набори,останалите са някакви по-малки.интересното е,че моите познати имат деца.но са от тея модерните,къде на по 30г и още техните ги издържат,а те .уй хващат,ама работа не.
та не е проблема в младото поколение,а в скапаните им родители,които дават мило и драго синчетата зор да не видят в живота си.ще ми висят всяка вечер по скамейките,а през деня ще се релаксира в дрямка,както пеят ония недоклатените-''сутрин лягаме,вечер ставаме''.който иска да работи,ние сме над тези неща....
и трагедията е пълна,защото процента от разглезени олигофрени е прекалено голям на фона на обществото ни.
аз щото не съм модерен и се налага да се работи сериозно,та вечер е нормално да ми се спи.е как да не си напрегнат цял ден,като трябва да се търпи тази простотия....такова ми е ядосано,мама им скапана....
докато има МАМА и ТАТЕ,няма да има нормален прогрес в обществения строй. :bang:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 23 Авг 2012, 10:17

Elesar74 написа:Някои хора май имат Господ наречен РАБОТА. Други мислят, че да се напиват като свине, да карат скъпи коли и да чукат нова мацка всеки петък, на това му се викало ЖИВОТ. Ценности? Да вървят по дяволите. А някой изобщо знае ли какво е "ценности"....

:yes:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Авг 2012, 14:26

А за следващите млади какво да кажем, след като ги зарибяват от най-ранни години с:

Изображение

И за това ли ще са виновни комунистите :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 26 Авг 2012, 15:56

BMW_POWER написа:А за следващите млади какво да кажем, след като ги зарибяват от най-ранни години с:

И за това ли ще са виновни комунистите :kuku:

Много ясно...те тия "звезди" точно при комунистите/мутрите са се появили :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 26 Авг 2012, 16:00

BMW_POWER написа: Да живееш в гарсониера в Люлин, ама отвън кола за 20 000 евро ... И това е престиж? В очите на кого?
Не искам да обиждам никого, просто ми е интересно за моя информация, какво мислят хората в България.

ми, да ти кажа, една гарсониера в люлин е горе-долу 20 000е.. равностойно е :mhihi: :mhihi: :mhihi:
never drive faster, than your guardian angel can !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 26 Авг 2012, 17:17

Radinka написа:
BMW_POWER написа: Да живееш в гарсониера в Люлин, ама отвън кола за 20 000 евро ... И това е престиж? В очите на кого?
Не искам да обиждам никого, просто ми е интересно за моя информация, какво мислят хората в България.

ми, да ти кажа, една гарсониера в люлин е горе-долу 20 000е.. равностойно е :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Това е защото се търси. Какво иначе хубаво виждаш в Люлин?
Кой как слезне от влака от село и къде, къде? Люлин!!! Не един и двама такива знам от там
Затова и цените са такива
Изображение
ATR-42/72

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 26 Авг 2012, 17:36

DLVasilev написа:
Radinka написа:

Кой как слезне от влака от село и къде, къде? Люлин!!! Не един и двама такива знам от там

Мерси, мерси. Сега няма да влизаме в преракание кой квартал е най-добрия, но мога само да ти кажа, че Люлин е квартала в който има всичко, каквото поискаш, като изключим дискотеки, но няма смисъл от тях.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 26 Авг 2012, 20:22

randity написа:
DLVasilev написа:
Radinka написа:

Мерси, мерси. Сега няма да влизаме в преракание кой квартал е най-добрия, но мога само да ти кажа, че Люлин е квартала в който има всичко, каквото поискаш, като изключим дискотеки, но няма смисъл от тях.

Супер е квартала, за това 80% от хората не живеещи в Люлин не смеят да стъпят там нощем :)

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 26 Авг 2012, 22:33

cHaunepucTa написа:
randity написа:
DLVasilev написа:
Radinka написа:

Супер е квартала, за това 80% от хората не живеещи в Люлин не смеят да стъпят там нощем :)

Грешна представа :winky:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 26 Авг 2012, 23:59

randity написа:
cHaunepucTa написа:
randity написа:
DLVasilev написа:
Radinka написа:

Грешна представа :winky:

Малък офтопик:
Точно Люлин не ми го хвали :D
Вярно че е квартал като квартал, и на всякъде може да ти се случат мизерии, но точно в Люлин съм ставал свидетел на:
- Масов бой на "братя" по средата на булеварда, който дели Люлин 1 и 2, и то не просто сдърпване, ами стаблиен кютек ;)
- Опитаха се да ме преджобят докато си пътувам в 111 (през деня)
- Някакъв кретен(възрастен) на 2 пъти(различни дни) ми разправя какъв съм хубавец и колко съм бил сладък :kuku: . Първия път му казах да не ми говори, но втория седна на задната седалка в автобуса и се опита да ми прошепне нещо - изяде лакът :winky:
- Докато се разхождахме вечерта с приятелката станахме свидетели как на една пейка някакъв наркоман се тресеше :banghead: .... романтика :D
- И последното, което не е лошо преживяване, но пак е в квартала - карам си веднъж по бул. Царица Йоанна, и обикновено се движа с трафика(повечето пъти пред него), но този ден просто си се шматках и карах със забележете САМО 65-70км/ч, ейй щяха да ме избутат от пътя :D Много агресия, много бързаци :)

Не е лош квартал, но не го изкарвай все едно е рай за живеене ;)

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 27 Авг 2012, 0:09

Ами в интерес на истината, живея в Люлин от 17 години и за пръв път станах свидетел на бой миналата година и то между няк'ви мангасари пред Селекта. Не съм го изкарал "рай за живеене", но това, което каза колегата беше малко неуместно.
-Мен са се опитвали да ме джобят в трамвай в центъра на София
-Пияниците и шъшкъните /как се вика на северозападен/ са навсякъде. Все още не съм имал случай някой да ми говори глупости на главата, а се возя почти всеки ден в 111
-За наркомана няма какво да кажа. Има ги и тях на всякъде. И пред Борисовата градина да тръгнеш е сега пак ще видиш поне 1-2 напушили се.
-Тоя бул. Царица Йоана е всеизвестен на всички с големото зорене, щото си е голяма отсечка. Преди седяха полицаи на ЕКО, но вече са се отказали явно.

Не съм тръгнал да разправям как Люлин е квартала, за който всеки трябва да мечтае, просто Люлин има повече неща от колкото други квартали.

П.П. Говорим си без лоши чувства, нали ? :bchug:
П.П.2. Стига толкова спам, че да не се локва темата.

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата